Inlägg

Inlägg som PcCrazyMods har skrivit i forumet
Av PcCrazyMods

Har ni några som helst idéer angående frysningarna? Vore guld att kunna använda datorn. Kan det vara SSD disken? Eller är det så att antingen funkar disken eller inte?

Skickades från m.sweclockers.com

Av PcCrazyMods

L421X fryser..

Hej!

Köpte för en tid sedan en begagnad Dell XPS 14 L421X, i hyffsat skick. Det negativa var att den rätt vad det var frös. Gick inte att röra musen eller någonting. Tvingade man en omstart så kom man aldrig in på Windows utan den meddelade bara att det inte fanns någon media att boota från i princip. Stängde man av och på några gånger så bootade den tillslut Windows. Till slut funkade inte det heller. Fick då koppla ur SSD disken och starta den datorn utan och på nåt sett reseta det. Gick via någon guide på nätet.

Under allt detta utkopplande och inkopplande av SSD disk så lyckades jag klämma kabeln som går ovanför från ljudkortet till moderkortet tror jag det är. Flat ribbon cable RIBQLM0 (https://www.parts-people.com/index.php?action=item&id=21127)

Så nu fungerar ej ljudkortet. Vart kan man få tag i denna kabeln?

Angående frysningarna, har ni några ideer? Funkar halvdant tills att man börjar ladda ner. Då fryser den efter en liten stund. Även med vanligt användande men det dröjer längre. Har gjort fullständig ominstallation och installerat nyaste drivrutinerna. Hårdvaruproblem?

Vore guldvärt att få igång den då den ej används alls numera då den är så osäker.

Av PcCrazyMods
Skrivet av drotz2000:

https://www.netonnet.se/art/dator/barbardator/15-16tum/lenovo...

Den där känns rätt prisvärd.
En i3a räcker fint samt med 8gb i ram och en ssd så bör den klara kontorsarbete mm utan problem.

Tack för tipset! Har du någon egen erfarenhet?

Skrivet av 120hz:

1366x768 Upplösning! rätt illa!

Är det så illa? 1920x1080p kanske är att föredra?

Skickades från m.sweclockers.com

Av PcCrazyMods

Studiedator, begagnat eller nytt?

Hej på er!

Har precis börjar plugga och märkte ganska snabbt att jag behöver en dator. Har inte haft någon dator privat tidigare, förutom familjens gemensamma stationära. Jag har klarat mig bra på mobil och surf platta. Så nu söker jag en hyffsat lätt och smidig dator att ta med till skolan. Är inte jätte kunnig på datorer så jag vet inte riktigt vad jag ska kolla efter. Ska man köpa nytt eller begagnat? Såg nu att netonnet säljer en lenovo 500s-13isk, i5-6200u, 8gb ram, 128gb ssd och ISP skärm för 5490 kr.

Kraven jag har på datorn är 13-15 tum stor skärm, gärna 13 för att hålla ner vikten.
Ssd disk.
Svenskt keyboard.
Bra batteritid.
Snabb.

Det är väl typ allt.. Problemet för mig är pengarna och jag kan inte lägga mycket mer än 5000kr.

Datorn kommer användas framför allt till att skriva i word, göra redovisningar i PowerPoint och skicka meddelanden till min studie grupp på facebook. Väldigt basic antar jag. Kommer även behöva titta på film och kunna lagra lite arbeten samt instruktionsvideos mm.

Ska man satsa på den på netonnet, eller finns bättre för den pengen? Har även tittat på dell e5570 med i5-6300u, 256gb ssd, 8gb ram osv, begagnad då förstås. Vad tror ni den är värd om skicket är bra?

Hoppas det inte blev allt för långt, rörigt och luddigt.. Tack så mycket för hjälpen!

Av PcCrazyMods

Pioneer ts-wx303 polaritet

Tjena har en Pioneer ts-wx303 bas där elementet är urkopplat. Från elementet går det två kablar. En är helvit och den andra är vit med en svart rand. Vilken är plus och vilken är minus? Går det att mäta?

Mvh

Av PcCrazyMods

Vad tror ni om Samsung Galaxy Ace 4? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2802785

Han vill kunna få upp telefon boken i bilens navigatör. Visst bör det gå med i princip alla dagens telefoner? Han har någon nu som kör någon egengjord version av android, liknande doro, där bluetooth till bilen inte funkar som sig bör..

Eller kanske denna? Samsung Galaxy A3 http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=2873886

Av PcCrazyMods

Ny billig mobil

Hej!

Nu ska farfar min ha ny mobil, han har tidigare kört doro skit. Så nu är det dags för annat. Man vill ju ha android iaf. Sen kan man ju köra någon senior launcher typ koala eller nåt.

Han vill helst ha en liten telefon. Alltså runt 4.5 tum. Sen inte allt för dyr. Bra batteritid är ett plus. Kommer ändå inte dra så mycket då han endast ringer ibland. Har ni några tips?

Tack på förhand!

Av PcCrazyMods

Tack för tipsen skall applicera tipsen som @JRE beskrev! Tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av PcCrazyMods

Automatisk backup

Vet ej om jag placerar denna tråden rätt. Vet inte riktigt vart sen passar in men chansar på här.

Jag har ett önskemål. Man har ju rätt mycket bilder på mobilen som lätt skulle kunna gå förlorat utav ett enkelt misstag i vardagen. Jag skulle vilja att dessa bilder säkerhets kopierades till min externa hårddisk kopplad till datorn automatiskt när datorn är på. Dvs så fort man slår på den säkerhets kopieras bilderna till den externa hårddisken via WIFI om den är i kopplad. Är detta möjligt?

Fördelsaktigt skulle man kunna konfigurera det hela till att vissa mappar eller filer säkerhets kopieras till hårddisken. Det skulle även vara bra om man fick up en prompt någonstans där man bekräftade säkerhetskopieringen.

Har även en raspberry pi om det skulle behövas. Känns inte som detta är möjligt att fixa på datorn enbart men you tell me.

Tack på förhand!

Av PcCrazyMods
Skrivet av gussesson:

Ja har kollat lite på den med men känns för låg budget. Mi4 är också intressant om det inte vore för avsaknad av sd plats.

Skickades från m.sweclockers.com

Problemet med Redmi Note 2 och Mi4 är avsaknaden av 4g. Åtminstone 800 MHz, 20 bandet. Det vi utanför storstäder använder.

Av PcCrazyMods
Skrivet av gussesson:

Är i samma funderingar och har själv kollat endel och väntar på mer info om bluboo xtouch. Det jag kan läsa om den är väldigt imponerande faktiskt. Sen har jag hört en del bra om asus zenfone 2. Den ska ha bra grejer i sig och att Asus gör dem kan ju inte vara en nackdel. @PcCrazyMods:

Bluboo xtouch låter intressant. Asus Zenfone 2 har bra hårdvara men ej helt säker på om jag gillar utseendet eller ej..

Hör av dig @gussesson med ditt beslut

Om vi tänker low budget, vad säger ni då om Elephone P8000 och Ulephone Be Touch 2? Vilken är bäst och är det ena värt att köpa en sådan. Bättre än Xperia Z1?

Skickades från m.sweclockers.com

Av PcCrazyMods
Skrivet av simonw:

Kika på Xiaomi och Meizu. Like OnePlus One/Two så får du se upp med vilka 4G-band som stöds, rätt segt att köpa en lur likt OnePlus och få problem med 4G i Sverige. OnePlus Two kommer med korrekta frekvensband för Sverige vill jag minnas, medan t.ex. One saknar det.

Kollat en hel del på Xiaomi. Lutar åt någon sådan faktiskt. Jo 4g är ett måste.

Skrivet av HazZarD:

måste det vara en kines mobil då ? varför inte en äldre galaxy eller xperia bättre väl?

För jag vill ha något nytt. Kineserna är på rätt spår. Bra grejer, bra prestanda / pengar ratio. Tänkte testa något "nytt" liksom

Skickades från m.sweclockers.com

Av PcCrazyMods

Nej men så många kompisar har den och så. Skulle vilja testa något annat. Måste väl finnas liknande produkter?

Skickades från m.sweclockers.com

Av PcCrazyMods

Kines mobil runt 3000 tusen

Hej på er!

Nu har min Sony Xperia Z1 pajat och jag behöver köpa en ny mobil. Min kompis köpte en Oneplus One när den kom ut och hon är jätte nöjd. Dock vill jag ej ha en Oneplus.

Jag vill inte lägga 6 tusen på en s6a eller z3+ tex. Denna gång tänkte jag satsa på något kinesiskt. Har ni några tips? Kraven är max 3 tusen. Kan gå lite över med. Bra kamera. Bättre prestanda än z1. Måste ha 4g. Hit me up med idéer.

Läst gott om Elephone p8000, xaiomi mm. Har ni några erfarenheter?

Av PcCrazyMods

Baslåda till mobilhögtalare?

Tjena! Köpte en TDK a34 för ett par veckor sedan och är super nöjd! Perfekt till stranden. Allt som oftast har jag med den till stranden men det händer att man har den uppe på ett bord en sen kväll och lirar lite musik.

Frågan är om det finns en baslåda som man kan koppla in till denna. Antingen via 3.5mm, om det ens är möjligt.. Eller via bluetooth eller nåt. Vet ej om detta är görbart ens.

Baslådan ska också vara trådlös helst men det funkar med tråd. Ska helst kunna drivas på batteri. Separat helst.

Går det att koppla en baslåda till en mobilhögtalare?

Av PcCrazyMods

HP EliteBook 8460p 1000 kr

Hej har nu möjlighet att köpa en eller flera HP EliteBook 8460p http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=854956 för 1000 kr styck.

Är datorn värd det? Ska användas till typ film, räkningar, lite online spel typ jesper och sånt tjaffs.

Vad skulle ni uppskatta andrahandsvärdet till idag?

Tack på förhand!

Av PcCrazyMods

Alright! Tack för hjälpen grabbar! Skiter i denna mobil nu. Blir en ny! Tack ändå!

Av PcCrazyMods

Jahja! Blev en Dovado Pro och Huawei e3372s. Har "installerat" allting och efter en firmware uppdatering funkar alltid riktigt bra! Får nu ut 19 Mbit/s ner här ute i skogen vilket tidigare var 3 Mbit/s ner.

Tack så mycket för rekomendationen! Mycket bra system.

Av PcCrazyMods

Det är den stora kameran bak ja. Byter jag den kvarstår problemet med att den fryser var 5e minut och att den startar om sig hela tiden..

Av PcCrazyMods

Ingen vattenskada!!