Inlägg

Inlägg som mson999 har skrivit i forumet
Av mson999

Smart lösning med mobilaccess

Ville bara passa på att ge er en eloge för ert smidiga sätt att lösa mobilaccess till er sida dvs att inte falla i app fällan utan inse att ni slipper hålla igång 4-5 olika kodbaser för att nå "alla" mobila enheter. På detta sätt når ni hela mobila markanden oberoende av OS och behöver bara underhålla en kodbas, och dessutom är funktionalitet och utseende lika snyggt och lättanvänt som en app.
Om bara flera hade denna insikt hade jag blivit lite gladare, som det är nu så hamnar alla i app lösningar oberoende om de behöver eller ej (och det är få som faktiskt behöver)

Bra jobbat! Jag använder er som ett föredöme!
Mvh
mson999

Av mson999

Jo jag har nog funderat så med, men då kanske att ta ut min existerande 1,5 TB backupdisk som just backup under bygget och skaffa tre nya 1,5TB diskar och sen bygga i lugn o ro.
Fast då sitter jag ju där med en extra disk som jag inte vill ha sen.
Iofs kan jag ju lägga den i bankvalvet. Men då infinner sig frågan hur länge en disk kan ligga oanvänd innan den inte alls startar igen, det finns begränsningar på det, det har jag egen erfarenhet av.
Alternativt kan jag försöka sälja den.

Fast frågan kvarstår, dvs finns det något sätt att klara sig undan denna extradisk ... om jag nu är lite riskvillig?

Av mson999

Bygga om RAID server

Hej,
Jag har ett dilemma som jag hoppas nån kan hjälpa mig med

Idag kör jag en hemmaserver med 3st 500GB diskar i RAID 0, som backup har jag en 1,5TB disk. Allt hanteras av Win7 Ultimate

Nu håller ju naturligtvis utyrmmet på servern att ta slut och min tanke är att köpa 2st 1,5 TB diskar till (samma som den ensamma idag) och i framtiden köra dessa 3 i RAID0 som systemdisk, och sen utnyttja de 3 500GB diskarna (också i Raid 0) till backup. Jag kommer då inte att kunna backa allt längre men det får jag leva med tillsvidare ....

Nu är ju frågan hur gör jag på bästa sätt för att bygga om maskinen och konfigurera om den UTAN att förlora data och utan att förlora humöret? På diskarna ligger idag ca 1,3 GB data så de är rätt fulla. Jag har idag ingen annan dator eller disk som kan härbärgera 1,3 TB data.

Alla tips mottages tacksamt då jag själv inte riktigt är klok på hur jag bäst gör.