Artiklar

Artiklar skrivna av MrAdde
65

Mionix släpper heltäckande bordsmatta med snabbmatinspirerade tryck

Mionix lanserar ett gäng stora musmattor kallade Desk Pads, ämnade för användare som vill få plats med både tangentbord och mus på en och samma matta.

73

Apple släpper uppdatering med åtgärder för sänkt prestanda

Sent förra året framkom det att Apple sänkte prestandan på äldre Iphone-modeller för att skydda batteriet. Nu avslöjar bolaget hur detta kommer åtgärdas med uppdaterad mjukvara.

12

Qualcomm väntas se minskad försäljning av systemprocessorer

Qualcomm är en av de största spelarna på telefonmarknaden, där systemprocessorn Snapdragon huserar i många toppmodeller. Nu väntas försäljningen sjunka till följd av ökad konkurrens.

57

PUBG Corporation stänger av 100 000 fuskare i Playerunknown's Battlegrounds

Playerunknown's Battlegrounds har tagit spelvärlden med storm, men en stor mängd spelare innebär även många potentiella fuskare. Nu ska 100 000 stängas av i ett svep.

31

Oneplus: "Upp till 40 000 kunders kortuppgifter kan ha stulits"

Under veckan har det rapporterats att kortuppgifter kan ha hamnat på vift efter köp på Oneplus webbplats. Nu bekräftar bolaget att uppemot 40 000 kunder är drabbade.

23

Xbox Elite Wireless Controller hittar ut på webben i uppdaterad form

Handkontrollen Xbox Elite Wireless Controller från 2015 blev en framgång för Microsoft, och nu sägs bolaget arbeta på en uppföljare med Bluetooth och uppdaterad design.

35

EVGA visar Supernova 2200 P2 på CES 2018

Under CES 2018 avtäcker EVGA ett nytt nätaggregat i 80 Plus Platinum-certifierade serien P2. Detta kommer med bland annat 2 200 W och stöd för över ett dussin grafikkort.

10

Oneplus lanserar ny telefon i juni med Qualcomm Snapdragon 845

I en intervju med CNET avslöjar Oneplus VD Pete Lau att bolagets nästa telefon redan arbetas på, och att denna kommer med Snapdragon 845 samt planeras att släppas under juni månad.

46

AMD: "Spectre kommer kräva uppdateringar av mikrokoden"

Det rapporterades tidigt om att AMD sannolikt inte drabbats lika hårt av Spectre och Meltdown som Intel. Nu berättar AMD att den förstnämnda kräver uppdateringar av mikrokoden.

27

Creative Assembly avtäcker Total War: Three Kingdoms

Efter att ha fokuserat på fantasy-världen Warhammer är det nu dags för nästa inkarnation av de historiska Total War-spelen, där spelare för första gången får besöka Kina och Handynastin.

35

NZXT lanserar moderkortet N7 Z370

Trots dalande försäljning på moderkortsmarknaden väljer tillverkaren NZXT att göra intåg med den påkostade modellen N7 Z370, där en säregen design står i fokus.

27

Wi-Fi Alliance avtäcker nästa generations krypteringsprotokoll WPA3

I samband med CES 2018 passar organisationen Wi-Fi Alliance på att uppdatera krypteringsstandarden WPA2, där denna efter 14 år ersätts av WPA3.

10

Nvidia släpper drivrutin för Fortnite och sårbarheten Spectre

Efter att Fortnite begåvats med spelläget battle royale såg titeln ett uppsving i popularitet. Nu släpper Nvidia Game Ready-drivrutiner som även har åtgärder mot Spectre.

10

MSI avslöjar Mini ITX-moderkortet B350I Pro AC

MSI avtäcker det kompakta moderkortet B350I Pro AC för sockel AM4 och Ryzen, där Pinnacle Ridge snart tar över facklan. Modellen kommer även med trådlöst nätverk.

19

Epic Games servrar upplever instabilitet efter patchning av Meltdown

De flesta moderna processorer lider av sårbarheterna Meltdown och Spectre, där åtgärder till den förstnämnda nu orsakar prestandaproblem på Epic Games servrar.

29

Western Digitals molnlagringstjänst har en inbyggd bakdörr

En nyligen släppt säkerhetsrapport avslöjar att Western Digitals molnagringstjänst My Cloud innehåller en hårdkodad bakdörr. Firmware som åtgärdar felet har släppts.

99

HTC antyder uppdaterad Vive med högre upplösning

Strax innan CES öppnar portarna avslöjar nu HTC att en ny version av VR-headsetet Vive kan vara på gång. Bolaget antyder även att högre upplösning är ett av paradnumren.

20

VESA avtäcker DP8K-certifieringen för högupplösta skärmar

I ett försök att klargöra vilka kablar som klarar av högupplösta skärmar visar nu organisationen VESA upp certifieringen DP8K, som ska kunna köra 4K i 144 Hz och 8K i 60 Hz.

39

Samsung presenterar systemkretsen Exynos 9810

Lagom till den stundande lanseringen av Galaxy S9-serien presenterar nu Samsung bolagets senaste systemkrets, där bland annat fördubblad enkeltrådsprestanda står på menyn.

29

Nintendo Switch slår försäljningsrekord i USA

Wii U bjöd på försäljningsmässig kräftgång för Nintendo, men bolagets senaste hybridenhet Switch slår istället rekord på den amerikanska marknaden.