Artiklar

Artiklar skrivna av MrAdde
97

Intels VD Brian Krzanich säljer av aktier värda 195 miljoner kronor

I juni 2017 informerade Google både Intel, AMD och ARM om säkerhetshålen Spectre och Meltdown. Nu rapporteras det att Intels VD kort därefter sålt av aktier i bolaget.

14

AMD släpper drivrutin för att åtgärda problem i äldre speltitlar

Strax innan jul framkom det att senaste Radeon Software orsakade problem i äldre DirectX 9-titlar. Nu släpper bolaget en hotfix för att åtgärda bekymren.

49

Moderkortsförsäljningen väntas minska med tio procent 2018

Efter år av dalande försäljning ser även 2018 ut att leverera bistra siffror för moderkortstillverkare. Enligt branschkällor till Digitimes kan försäljningen minska med tio procent.

37

AMD: "Vi arbetar redan på att åtgärda problemen med äldre speltitlar"

AMD meddelade i slutet av december att äldre spel som inte fungerade med senaste Radeon Software fortsatt skulle lida av problem. Nu tillbakavisar bolagets mjukvaruchef påståendena.

112

AMD Radeon Software Adrenalin Edition orsakar problem för äldre speltitlar

Den senaste stora drivrutinen från AMD fungerar inte med flertalet äldre speltitlar som The Witcher, något bolaget menar är osannolikt att de lägger resurser på att åtgärda.

84

Elektronikbranschen efterlyser modernisering av lagstiftningen efter dom mot Sony

Högsta domstolen har slagit fast att Sony retroaktivt ska betala privatkopieringsavgiften för vissa telefoner. Elektronikbranschen svarar med att lagstiftningen bör moderniseras.

67

HTC och Motorola: "Vi gör inte våra mobiler långsammare"

Efter avslöjandet att Apple sänker prestandan på äldre telefoner på grund av åldrande batterier meddelar Motorola och HTC att detta inte är något bolagen gör med sina enheter.

23

Deepcool lanserar chassit Quadstellar med fyra kammare

Efter det säregna Deepcool Tristellar är det nu drygt två år senare dags för efterföljaren Quadstellar, vilket bjuder på fyra kammare och utökat komponentstöd.

43

FCC godkänner trådlös laddning med upp till 91 cm räckvidd

Det amerikanska bolaget Energous har nu fått godkännande från FCC för en teknik som ska ge trådlös laddning på upp till 91 cm, där ytterligare förbättringar kan höja detta till 4,57 m.

18

Nvidia släpper drivrutin för Playerunknown's Battlegrounds

Ett av årets sista stora spelsläpp stavas Playerunknown's Battlegrounds, en titel som nu ges ut i skarp version. Nvidia står i vanlig ordning redo med optimerade drivrutiner.

39

Samsungs ultrabreda CHG90 först med certifiering för VESA Display HDR

Mindre än en vecka efter avtäckandet av Display HDR certifieras Samsungs ultrabreda CHG90 och CHG70 för standarden. Därutöver står kvantprickar, 144 Hz och Freesync 2 på menyn.

78

Sapphire avtäcker Nitro RX Vega 64 och RX Vega 56

Efter en utdragen väntan sedan i somras är det nu dags för partnertillverkares modeller av Radeon RX Vega att hitta ut i konsumenters händer, där Sapphire avtäcker serien Nitro+.

43

Spotify och Deezer: "EU måste säkerställa lika villkor på streamingmarknaden"

Idag betalar musikstreamingtjänster som Spotify 30 procent av prenumerationsintäkterna till Apple, trots att de har en konkurrerande tjänst. Nu vill bolagen att EU gör något åt saken.

24

Thermaltake avtäcker chassit View 22 TG med härdat glas

Den taiwanesiska tillverkaren Thermaltake har en bred portfolio av kylare, nätaggregat samt chassin. Den senare kategorin utökas nu med glasbeklädda View 22 TG.

31

Steam aktiverar "Shader Pre-Caching" i senaste uppdateringen

Efter att ha varit i betastadiet under en tid rullas nu förkompilering av shaders ut skarpt till Steam. Tekniken medför kortare laddningstider och bättre prestanda.

26

Synaptics placerar fingeravtrycksläsare under telefonskärmen

Fingeravtrycksläsare som monteras under skärmen för att frigöra plats på framsidan har det talats länge om, men enheterna har uteblivit. Nu inleder Synaptics massproduktion av tekniken.

49

EA: "Inte säkert att mikrotransaktioner återkommer till Battlefront II"

Efter debaclet kring Star Wars: Battlefront II och titelns mikrotransaktioner stängdes dessa av temporärt. Nu visar det sig att det kan bli en permanent lösning.

93

Nvidia Titan V i prestandatester – sopar mattan med Geforce GTX 1080 Ti

Nvidia tog bolagets senaste arkitektur Volta till konsumentmarknaden med Titan V, som bjuder på skyhög prislapp och en gigantisk krets. Nu dyker kortet upp i prestandatester på webben.

39

AMD avslöjar Radeon RX 560 med färre beräkningsenheter

När Radeon RX 560 släpptes med 1 024 streamprocessorer var det ett steg upp mot RX 460 som kom med 896 stycken. Nu smyger tillverkaren ut ett Radeon RX 560 med samma antal.

67

Take-Two: "Fysiska spel är ett minne blott inom 5-20 år"

Försäljningen av fysiska spel går fortfarande starkt, trots att både konsol- och PC-spelare köper mycket digitalt. Karl Slatoff från Take-Two tror dock att dessa snart kommer vara historia.