Inlägg

Inlägg som Niner0 har skrivit i forumet
Av Niner0
Skrivet av kofoot65:

Fast när man kolla på recensioner så presterar MSI RADEON R9 290X Gaming 8GB bättre på 4k upplösning men jag antar att det är för att den har mer minne. jag som väljer mellan 2 stycken MSI RADEON R9 290X Gaming 8GB eller 2 stycken gtx 980. Så det blir ju antingen 16gb videominne eller 8gb videominne, blir det bättre med mer minne när jag ska spela på högre upplösning ? eller vinner gtx 980 på något annat än minnet ?

När du kör i SLI eller CL så dubblerar du inte video minnet. Du kommer max att ha 4 respektive 8gb.
Men har du spel som kräver att du har en massa videominnen så ska du absolut köra på 290x. Man måste utgå från sina behov!
De recensioner jag har tittat på så ligger de väldigt nära varandra i prestanda men 290x låter mer, är varmare och drar mer ström så därför hade jag valt GTX980.

Av Niner0

Jag tror att 2st GTX 980 kommer att prestera bättre än 2st 290x faktiskt. Om inget annat lär ditt system vara tystare, svalare samt billigare i driftkostnad med 2 st 980.

Av Niner0

Allt ser jättebra ut i din kundvagn.
Det enda är att jag hade inte spenderat så mycket pengar på en kylare.
https://www.komplett.se/cooler-master-hyper-212-evo-cpu-kylar...
Denna tycker jag fungerar jätte bra även med lättare överklockning.

Av Niner0
Skrivet av CROE:

Tack för era tips.

Hur avgörande är OS när det gäller val av Android-lur?

Om Oneplus One inte hade såpass dåligt rykte gällande service hade jag redan beställt den, men tycker en sådan sak är rätt avgörande.

För mig är OS väldigt viktigt. Jag tycker om så nära stock android som möjligt.
Med andra ord undviker jag alltid samsung och LG.
Vet inte hur det ser ut med Sony och hur mycket bloatware de har.

Nexus 5 tycker jag fortfarande är en väldigt bra telefon för en liten peng.
Annars är det Oneplus One som är det bästa i den prisklassen enligt mig.

Av Niner0

Jag är osäker men fungerar det med USB hub på skärmen om du kör via HDMI? Fick för mig att det bara fungerade om du körde via displayport?
Rätta mig gärna om jag har fel!

Du behöver inte mer än 60hz till en ps4. Du kan titta efter en IPS panel för att få bättre färgåtergivning!

Av Niner0
Skrivet av kofoot65:

Sådär tror jag fixat till det men jag känner att det kanske är bättre o handla datorn från komplett, men jag vet ju inte vilken som är bättre. jag har läst en del recensioner där GTX980 korten verkar ligga i topp oftast

Ja GTX980 är ett riktigt bra kort. Det enda är att de inte har mer än 4gb i minne. Dock pratas det på att det kommer att komma 980 med 8gb. Kanske värt att vänta?
Dessutom är jag osäker på om det nätaggregatet du valt på Inet klarar av att driva 2st 290x. De slukar ganska mycket ström speciellt när det är två stycken.

Av Niner0

Paketet som kommer från Inet fungerar inte. Du har valt ett modekort med socket för AMD och en processor som är Intel.
Med andra ord kommer du inte kunna montera processorn på modekortet.

För ett modekort som är kompatibelt med den processorn så ska du titta efter ett modekort med socket-typ Intel 2011-3
Jag är också osäker på huruvida ett modekort med den sockettypen stödjer DDR3 som du valt i din inköpslista. Jag vet inte om det är bakåtkompatibelt.

Av Niner0
Skrivet av Bollie:

Versions/AntiChrist: intressant info! Kommer gå för en U14S med standard profil på RAM då. Plus ett par extra chassifläktar - som jag förstått det har Define R5 chassit en 3stegs controller för sådana, så borde kunna nyttja dem bra.

Niner0, tack för input. Jag har dålig koll på exakt hur mycket man kan utnyttja på X-99 med DDR4, du menar att 2666 är helt åt skogen för högt? Är det nåt som är säkert även om, säg, ett år? På gamla DDR3 minnen vill jag komma ihåg att det var nåt om att moderkorten ändå inte kan utnyttja mer än ~1600 MHz, utan att överclocka RAM-minnena.. kan detsamma sägas om DDR4?

Oj vad pinsamt!
Tänkte inte på att det är DDR4 till x-99 jag måste vara helt blind!
Har inte heller jätte bra koll på DDR4 och hur det kommer att fungera om ca ett år.
Bortse från min kommentar.

Av Niner0
Skrivet av ggwp:

450W räcker med råge till det du valt ut + mycket mer. Vill du köra SLI skulle jag råda 550W+. XFX 550 eller EVGA Supernova kanske. Om du har budget skulle jag råda seasonic 660 platinum.

Personligen ser jag inte poängen med SLI, det ger inte så stor utdelning. Bättre byta 970 mot 980 eller något nytt om det finns.

Happy new year!

Poängen med sli är att du får en bättre prestanda för ett billigare pris. Om du redan har ett 970 så blir det billigare och bättre att skaffa ett till 970 istället för att uppgradera till ett 980.

Som det ser ut nu så är 2 st 970 bättre än ett 980. Det enda man behöver ha i åtanke är att alla spel kanske inte har super bra sli-optimering. Vilket kan göra att du inte får en lika stor "fps-boost" som du kan tänka dig.

Plats är också av betydelse så klart. Jag håller mig dig angående SLI ifall plats/värme är av faktor.

Av Niner0

Hej!

Som Bollie sa så känns det jätte onödigt med 32gb ram. Jag är också tveksam till ifall du behöver en sådan hög minneshastiget på ramet. 2666 känns väldigt onödigt speciellt eftersom att det inte kommer att ge dig någon fps boost vid spelande med grafikkort.
Jag hade istället satsat på 16gb minnen med 1600 alt 1866 mhz och du sparar några tusenlappar som du istället kan lägga på vattenkylning, så att du kan överklocka din processor på ett bättre sätt.

http://i.imgur.com/1dbkqcp.jpg

Av Niner0

Kan vara värmerelaterat. Ta en titt på hur varm din burk blir när du spelar. (jag använder CUPID HWMonitor)

Av Niner0

Absolut är det tråkigt att inte kunna få ut vad man har köpt men för gaming (med grafikkort) gör det ingen skillnad på fps eller prestanda. Du kanske vinner 0.1 fps ungefär från 1333 till 2133mhz på minnen.

Ta en titt på denna tråd ifall du är intresserad av lättare överklockning.
http://www.sweclockers.com/forum/2-kylning-och-overklockning-...

Av Niner0

Är du osäker på överklockning så skulle jag undvika det om jag var du.
Annars finns det säkert väldigt bra guides på detta forum från folk som är bättre på att förklara än vad jag är.
I vissa fall finns det auto-överklockning på vissa modekort men det verkar inte vara så i ditt fall.

Vad ska du ha datorn till?
Behöver du verkligen att överklocka för att få 2133mhz på dina minnen?
Använder du datorn till att spela på och du har ett dedikerat grafikkort så behöver dina minnen inte vara så snabba. Det räcker gott och väl med vad du har nu (1333mhz).

Av Niner0

10 tum är ganska standard.

Av Niner0

Vad har du för modekort?
Stödjer det 2133mhz?
När du kollar på cpu-z så får du ta siffran du ser och multiplicera det med två för att få den faktiskta frekvensen då ddr står för double data rate.

edit
Googlade lite på problmet och beroende på vad du har för modekort så kan man vara tvungen att överklocka din cpu för att kunna nå 2133mhz.

Av Niner0

Jag har haft ett par g430 och de är väldigt plastiga och ömtåliga. Plasten sprack vid hörluren så jag var tvungen att tejpa ihop dem. Ljudet är inget vidare heller jag var naiv och trodde att surround ljud var häftigt (det är det inte). Jag skulle rekommendera HyperX Cloud har ett par av dem och ljudkvalitén slår g430 alla dagar i veckan. Ja de slår till och med logitech g930 wireless rent ljudmässigt.

Av Niner0

Jag skulle rekommendera ath m50x, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2458413

Anledningen till varför jag skulle rekommendera dessa och inte typ ATH-AD700X är för ljudisoleringen som du får med m50x. Personligen föredrar jag en isolerande lur när jag spelar spel och en öppen design när jag lyssnar på musik.

tillsammans med http://www.modmic.com/collections/frontpage/products/modmic-4...
Modmic har fått bra recensioner och de verkar göra det de ska.

Dessa två produkter hamnar på ungefär 2100kr och är enligt mig ett mycket bra val.

Av Niner0

Ibland när man installerar drivrutiner för headset så krävs det att hörlurarna inte är inkopplade till din dator för att få det att fungera. Vet att jag hade ett liknande problem med ett par logitech lurar jag hade för något år sedan. Har du testat att installera alla drivrutiner innan du kopplat in ditt headset?

Av Niner0

Jag rekomenderar hyperX gaming headset för ca 900kr. Grymt headset med ljud som slår de flesta gamingheadset i 1000kr+ klassen. Har både HyperX gaming headset och ett logitech g930 wireless för ca 1700kr. HyperX headsetet har mycket bättre ljud än vad logitech har. Plus att du får mer accessoarer med hyperX bland annat ett extra muffar om du vill byta de som sitter på. Dessutom sitter de väldigt bra på huvudet och jag har inga problem med att öronen skaver i kåporna något som jag har kännt med vissa andra headsets.

edit. pris på hyperx gaming headset

Av Niner0

Jag har kört svart och blått. Föredrar de blå men då har jag inget problem med att det låter lite mer från dem. Det är som sagt väldigt personligt vad man tycker om. Ut och testa!