Inlägg

Inlägg som Niner0 har skrivit i forumet
Av Niner0

Har du testat andra headset för att se ifall du har samma problem med dem?

Sitter du på en laptop med headsettet?
om ja, kolla så att du använder dig av rätt mikrofon. En laptop har ju som oftast en ingyggd. Det kan vara det som gör att det brusar, eftersom den inbyggda i regel är sämre.

Av Niner0

Ok. Det finns ingen mätare nedanför där det står "mikrofonförstärkning"? I så fall dra den mot vänster för att minska "boosten".

Av Niner0

Kolla så att microphone boost inte är på i din dator. Gå in på inspelningsenheter, egenskaper på microfonen sedan nivåer och kolla så att inte den är igång. En liten kryssruta där det står +20db eller liknande.

Av Niner0

Se till att inte uppladdningshastigheten är för hög. Med ditt bredband skulle jag låsa uppladdningen till 40kb/s. Problemet du möter när du har igång en torrent, och du inte kan använda internet på andra datorer, är förmodligen för att du använder upp all bandbred iom att du har för hög uppladdningshastighet.

Av Niner0

Ok man tackar för svaren. Har alltid tyckt att PhysX varit lite förvirrande men det känns som att jag har fått klarspråk på det hela.

Gällande skärmen så stämmer det att jag gick från 1680x1050 till 1920x1080 (1080p). Kan tycka det är lite tråkigt att det blev en sådan skillnad trots allt hehe.

Jag tackar återigen för de informativa svaren, och xyllian, jag hoppas inte att du kör själv, det kan vara mycket farligt.

Av Niner0

Lite frågor ang. grafik kort och physX

Hejsan Sweclockers.
Jag hade lite funderingar som jag var nyfiken på, har läst runt lite på forumet här, om liknande trådar har kommit upp, men har inte hittat något. Har även läst runt lite på olika hemsidor, detta mest angående physX, men jag förstår mig inte på det.

Den första frågan är rent ut, vad gör physX för mig, har förstått att det på något sätt ska avlasta processorn? Men vad ger detta mig i prestanda?
Ger det olika mycket på olika grafikkort?
Samt hur vet man att physX är aktiverat/om man har det?

Den andra frågan handlar med specifikt om grafik kort och skärm. Är det så att man kan se en prestanda försämring i att ha större skärm/fler skärmar än om man bara hade en medel stor skärm(22")? Jag satt nämligen på en 22" förut, men fick för mig att jag ville ha en 37" istället, sagt och gjort så skaffade jag mig en 37" Philips och driver den med hdmi.
Dock kan jag tycka att det har blivit en försämring i prestandan.
För er som är intresserade sitter jag på ett Gainward GeForce GTX 460 1GB PhysX CUDA

Tack på förhand,

Av Niner0

Hej Igen. Har inte haft något mer problem sedan jag installerade om drivrutinerna. Verkar som att det har löst sig nu! Jag tackar alla som svarade på inlägget!

Av Niner0

@Som99
Tack för ditt svar!
jag ska testa att installera om drivrutinerna till grafikkortet.
Ska dessutom testa att koppla in mitt xbox det händer nästa gång och se ifall det är samma problem med den.
I samband med installation av drivrutiner ska jag även testa att reparera min windows installation. jag vill in i det sista undvika att installera om allt.
Tack igen för dina tips, det uppskattas jätte mycket.

Av Niner0

I datorn menar du? Det tror jag inte, var in i datorn innan och testade att trycka fast alla kablar ordentligt och se till att grafikkortet satt där det skulle och så, detta gav ingen resultat. Men helt plötsligt så fungerade skärmen igen efter att jag hade stängt av och på den. Detta en ganska bra stund efter att jag hade mixtrat innuti datorn Om du menar hdmi kabeln så tror jag inte att båda två glappade eftersom de båda är relativt nyköpta bara några veckor gamla från affären. testade också att skaka på kablarna lite, detta gav inget reslutat. Detta kan vara det konstigaste i dataväg jag har varit med om.
Tack för ditt svar.

Av Niner0

Hej tack för ditt svar. Ala_95
Ja det funkar med en annan skärm som ansluts via VGA, HDMI fungerar alltså inte.
Jag har testat två st HDMI kablar, som båda är ungefär 2 veckor gamla från affären.
Har inte testat att installera om drivrutinerna.

___________________________________________

Nu av någon mystisk anledning har skärmen dragit igång igen, (med hdmi anslutning) men frågan är varför och vad var det som hände?

Av Niner0

Skärm trasig?

Tjenare, satt nu ikväll och surfade runt lite, helt plötsligt så slutade muspekaren att röra på sig. Efter några sekunder ca 10 så blev bilden svart och jag fick informationen att det inte fanns någon signal. Testade att starta om datorn och kunde se inloggningsprocessen med windows loggan, men så fort jag kom in till själva windows så försvann bilden och jag kunde återigen se en svart skärm med informationen att signalen saknas. Har jag sedan på skärmen i detta läge en liten stund så kan jag tillslut se mitt skrivbord, men efter 2 sekunder så blir det svart igen.

Jag använder mig utav en 37" philips tv som skräm med en HMDI anslutning.

Har testat att använda mig av två olika HDMI kablar, med flera olika uttag i datorn. Inget av dessa gav ett bättre resultat.

Testade också att koppla in en VGA, med detta fungerade det, mmenn det var mest svart och jag kunde bara se min muspekare mot den svarta bakgrunden, ingen inloggnings skärm alltså.

testade också att koppla in en annan skärm. Detta fungerade smärtfritt och hade inga problem med att komma in och se inloggningskärm+skrivbord.

Detta är förövrigt ett nytt problem och har inte märkt av något liknande förut, förutom när datorn har stått på ett tag och skärmsläckaren har dragit igång och gjort sitt. Då har det vanligtvist bara varit att stänga av och sätta på skärmen(tvn).

All hjälp uppskattas stort. Tack på förhand

Av Niner0

Kom på en grej. Skulle jag hypotetiskt sett kunna få detta problemet utifall grafikkortet sitter i fel port? Alltså att det sitter i pci-e x8 istället för pci-e x16?

Någon som har en idé om detta?

Av Niner0

Vad är det för volt i uttaget?

Av Niner0

Problem i sig är inte bara vid spel av sc2 har även hänt med andra spel. Lättast att framtvinga "lagget" i sc2. Slår aldrig fel. Men du har inte lyckas löst problemet än då? eller?

Av Niner0

Jag har haft det problemet när jag använde USB anslutna mus/tangentbord. Testa att plugga in i de "gamla hederliga" ingångarna och testa igen. Det har löst problemet för mig.

Av Niner0

Ja och nej. Muspekaren laggar samt hela systemet. Försökte förklara på bästa sätt. Tittade närmare på felet igår. Det som hände var att det frös till. När "fryset" var slut så gick allt mycket snabbare, som om den försökte hinna ikapp vad den inte visade under "fryset". Så datorn gick på ultrarapid för att hinna ikapp.

Funderade på ifall det kunde vara nätagget. Men jag har ingen aning faktiskt.
Sitter på silverpower SPSS500 500w.

Det nätagget är köpt i feburari i år.

Av Niner0

Körde ett stress test på både Cpu och grafik kort. Kunde inte återskapa problemet med detta. Skulle gissa på att problemet ligger någon annanstans. Hade även koll på temperaturerna i dator under gpustress testet. Grafikkortet gick aldrig över 80 grader.
Har inte hunnit testa cpustresser med temperaturövervakning.
Någon som har någon idé om vad det kan vara för annat problem. Alla förslag uppskattas!
Tack på förhand

Av Niner0

Ok uppdaterar nu. Upplever samma sak när jag uppdaterar bios som det blir när jag spelar sc2. Musen hänger inte med. Detta efter det stod på skärmen. "Bios will uppdate now and will freeze the screen for a few seconds"

Uppdatering: Hänger sig fortfarande i några sekunder sedan släpper det. Spelet flyter hyfsat under tiden. Jag kunde se att mina gubbar i spelet rörde på sig medan jag hade detta lag. men ibland fastnade det.

Vid uppstart kan jag skåda följande text.

"Detecting drivers..." Drivers not found. Vad kan detta innebära. Drivers har blivit installerade från skriva som medföljde modekortet.

Av Niner0

Datorn "laggar"

Tjenare,
Köpte ett uppgraderingspaket idag från en internet hemsida vid kännt namn.
AMD Phenom II x4 955 black edition 3.2ghz am3
Corsair Dominator minnen ddr3 1600mhz 4gb
Gigabyte GA-790xta-ud4 modekort socket am3 2xPCI-e (2.0)

Glad efter detta köp satte jag ihop detta med mitt gamla grafik kort. (3 veckor gammalt)
(Gainward geforce 460 gtx 1gb)
och nätagg silver power 500w.

Jag installerade win7 som opperativ system samt alla drivrutiner.
Nu till problemet.
I spel så som starcraft 2 flyter det på jätte bra ända tills jag får ett fryslagg. Detta håller i sig i någon sekund eller 2 sedan släpper det och varpå det drar igång igen. För att bäst beskriva hur det ser ut så kan jag säga att jag trodde det var något fel på musen. Markören hängde inte riktigt med och sedan bara försvann och dök upp på rätt plats efter någon sekund. Problemet löser sig inte när man stänger ner spelet i fråga utan fortsätter att bete sig på samma sätt även i windows.

Försökte starta om datorn vid detta problem. Vilket den inte riktigt ville. Skärmen blev svart och så men processor fläkten var fortfarande igång. Samt de andra delarna.
Enda sättet att stänga av datorn var genom att göra en sk. "norsk avstängning" Vilket resulterade i att jag fick välja hur jag ville starta mitt windows.

Jag har ingen aning om vad det kan vara för problem. Skulle jag gissa skulle jag säga att processorn ligger pyrt till, ny köpt som den är.
Grafikkortet har används tillsammans med mitt tidigare system och fungerade alldelles utmärkt då.

All hjälp uppskattas, fråga gärna om det var något jag missade att skriva med. Jag är inget datasnille så jag vet inte riktigt mer vad som skulle behövas veta.
Tack på förhand.