Inlägg

Inlägg som andra94 har skrivit i forumet
Av andra94

Stresstestar för stabilitet och sen för överklockningar ev nya drivers, ställer höga krav på mitt VR spelande

Av andra94
Skrivet av CreativeX:

Jag vet ) Men vi är inte bättre heller oavsett, som stödjer deras regim med höga summor pengar. Vi borde bli oberoende av Kinas teknologi, och jag är övertygad om att vi hade lyckats.

Nånting nånting planer att bygga upp Ukraina nånting fabriker osv osv

Av andra94
Skrivet av aMp:

Om man slutar spendera på krig och död, kanske det inte hade blivit dyrare än planerat alt. att det funnits pengar att skjuta till investeringar som denna..

Känns som att tillverkning av avancerade chips inom Europa ligger ganska högt i prio-listan för att vara på säkra sidan de kommande årtiondena imho.

Jag hoppas innerligt på ett kapat konto men antagligen inte. Prioriteringar och sen räcker det inte att man redan kommit överens om en summa ? Näe mer till daddy Intel

Av andra94

Kommunalt

-OK lön gentemot andra närliggande jobb
- jour
- trevliga o kompetenta kollegor
- flex tid
- inte ta med jobbet utanför arbetstid
- kan jobba hemma eller på jobbet när hur var jag vill men mest hemma om man inte planerar något möte eller gemensam lunch.
- leveransfokuserat inte micro management från chefen

Av andra94
Skrivet av Felixark:

För installerat och klart for min del första F1 spelet som jag köpt på release får hoppas på att detta är bättre en F1 22 som jag även tyckte var väldigt roligt speciellt co-op career läget hoppas att de släpper my team även i co-op läget så man kan bygga upp sitt eget lag tillsammans med en vän.

Aldrig Pre-order Man kan glatt vänta tills release och några dagar till medans man kollar på Canada racet

Av andra94

Fett hypead, hoppas VR läget är lite bättre och att man inte behöver Sharpening för att få skarp kvalité! Vi får se helt enkelt och sen ska det bli enormt skönt att slippa random spins ....

Av andra94

Och alla som klagar på apple kan ju slänga sig i väggen, Apple är billiga kontra Varjo

https://varjo.com/products/xr-3/ - bara ni köper och sen betalar för mjukvaran varsågod Detta är vad utmanarna erbjuder och liknande till diverse simulatorer.

Av andra94
Skrivet av SuperSverker:

Jag fattar inte riktigt....

I mitt huvud bör ju fläktbladen ha den absolut största påverkan på ljudnivå och cfm...om man då bara gjort om ramen så får jag inte riktigt ihop resultaten?

Nja. Det luktar Silent Typhoon över detta minsann. Ska bli intressant att se tester!

https://www.youtube.com/watch?v=4HzLAePT-5E

"The plastic, o-ring, and metal form 2 impedance transitions, this reduces vibration transfer between the layers. They may have also gotten lucky with the compression of the o-ring. The o-ring should act as a dampener under the right conditions."

Av andra94

För mig är det tillbehören som spelar roll, just nu är det android pga sennheiser momentum 4 med AptX medans jag förr körde IOS för bra klocka + inears. Apple´s tillbehör må kosta lite mer men fyfan vad bra dom är

Av andra94

Hoppas att headsetet stöder openxr och pcvr lets go!

Av andra94
Skrivet av nxau:

Jag har precis flyttat och i lägenheten finns ett "fiberskåp".

https://www.uppsalahem.se/contentassets/ed785a2024b34dc8b658c...

https://ibb.co/T46PW19

Jag har köpt en router (TP-link Archer Ax1500) som jag tänkte använda mig av. Blev lite fundersam hur jag ska göra rent praktiskt bara. Instruktionerna från hyresvärden lyder

1. Koppla in din trådlösa router med en nätverkskabel till ditt nya fiberuttag.

2. Koppla in medföljande strömsladd i ett eluttag.

3. Koppla därefter på den utrustning som du vill ansluta till routern antingen via nätverkskabel eller via trådlös anslutning.

Ska jag koppla in routern i ett av uttagen i väggen (dubbla portar märkta 1 | 2 osv totalt 10 portar fördelade över rummen, eller ska jag placera routern i bredbandsskåpet?

Edit :alltså koppla en kabel mellan porten i skåpet märkt "WAN/EXT1" till WAN på routern)
Min tanke (och förhoppning) är att jag kan koppla in routern i skåpet och att jag sedan kan koppla in saker till uttagen i väggen, och att de då går genom routern. Nästa fråga är då, är jag begränsad till 5 uttag (då det finns 5 Lan-portar på routern) eller kan jag i teorin använda samtliga uttag i väggen?

Edit 2: om jag kopplar en nätverkskabel mellan Wan-portarna enligt ovan, kan jag då bortse från LAN-portarna på routern? Det vill säga, är de 10 uttagen i skåpet "ersättare" för LAN-portarna på routern?

Ledsen om det blev lite rörigt, men jag hoppas att det blev tillräckligt förståeligt. Tack på förhand!

Ja du har en liten inteno box/Fiber konverterare efter den stoppar du in i WAN på routern, är det en inteno är den märkt med röd färg.

Så i princip koppla så som på bilden fast du har routern innan uttagen till lägenheten.

Av andra94

Aorus x570i ihop med 3700x - 200 + frakt

Av andra94
Skrivet av landmarks:

Då har jag en glad överraskning!

<Uppladdad bildlänk>

Noctua saknar inte några skruvmejslar idag ?

Av andra94

Den viktiga detaljen *Upp till* dvs antagligen bara i egna appar o inte i headsetet overall

Av andra94
Skrivet av XistenZz:

Jag är i en mindre dispyt med en person rörande definition av "fiber finns till lägenheten", där jag menar på att i allt väsentligt har jag fiber i lägenheten.

Scenariot ser ut som sådan:
Fiber är indraget till fastigheten, till en switch (faktist terminologi oklar) som sedan, via nätverkskabel (om det är cat5e, cat6 eller någon annan specialvariant kan jag inte säga, men okulärt ser den likadan ut som vanlig nätverkskabel), går ut till varje lägenhet. Dvs, till lägenheten har jag en nätverkskabel som mynnar ut till ett litet RJ45 i hallen där jag kopplar på min router.

Motparten menar på att det inte är äkta fiber, och man kan inte med laglig rätt påstå att fiber finns till lägenheten.
Visst kan jag köpa det resonemanget till viss del, det går faktiskt ingen optisk tåt in till lägenheten men OM det skulle göra det, vilken skillnad gör det i detta fall? Totala längden på ethernetkabeln är kanske max 20 meter, 100/100 är väl alltid 100/100 i vilket fall? Kan det vara en decimal i svarstid vi pratar om?

Försökt googla på saken och det mest matnyttiga i ämnet jag hittar är "mediakonverterare", en dosa jag sett i flera nyare lägenheter som är inbakad i proppskåpet oftast. Dessa har då rimligtvis fibertåten hela vägen in till lägenheten. Är denna konverterare kravet för att man ska få säga att man har fiber till lägenheten? Resultatet måste ändå bli detsamma då det likförbannat måste kopplas ihop med en router via nätverkskabel emellan? Man har bara flyttat konverteraren från källaren till lägenheten och skillnaden är längden på nätverkskabeln.

Vad är det jag har? Fiber eller bara bredband? Finns väl ingen idag som säger "jag har bredband indraget", man säger ju alltid fiber eller?

Detta kan ha o göra med om personen i fråga är ute efter högre hastigheter där switchar inne till vissa hus kan vara begränsat till 100/100 per uttag osv

Fiber till lägenheten = inga problem o få 1000/1000 men i vissa hus är det begränsat till 100/100

Av andra94
Skrivet av Cyber Judas:

Av ren nyfikenhet, vad står det i bruksanvisningen till scootern angående farthållaren?
Enligt mistore.se https://mistore.se/products/mi-electric-scooter-3
så är farthållare förbjudet på scootrar i EU.

Kan vara gråimport av webhallen ev gammalt exemplar av olika batchar. Troligtvis ....

Skrivet av sweisdapro:

Kvittar egentligen, säljer webhallen den som att den har farthållare så ska den ha farthållare

Helt rätt säljs den som farthållare så ska den göra det. Dock tror jag somsagt webhallen ställer sig på snedden pga korgskadorna. Sen att ts verkar vara en väldigt speciell person hjälper inte heller. Visst har hen rätt men ja...

Av andra94

Alltid nyskapade konton med Waow insert: random PC byggarhemsida ..... Billigare än Svensk/nordisk datorbyggare

https://media.wired.com/photos/5f87340d114b38fa1f8339f9/master/w...

Av andra94

Jag ser exakt vad som hänt här och ja det kommer egentligen från slarv

Det som är är att farthållaren funkar inte i låga hastigheter men funkar antagligen på max hastighet som den är tänkt att användas, kan vara olika revisioner på PCB:n och även ev grundfirmware. Webhallen har inte noterat att farthållaren inte funkar i lägre hastigheter --> verkstaden testar i full blås --> Works? --> skickar tillbaka den.

TS har använt en hundkorg som inte har något överhuvudtaget att göra på ett styre på en elscooter men det är en annan femma och sedan har skador uppkommit som gjort att cykeln i princip blir osäljbar om webbhallen tar tillbaka den.

Otydlighet i kommunikation och språk där webhallens personal inte frågat om det är under specifika förhållanden. Sen borde detta ärende absolut inte ta såhär länge för en reparation.... Dags o omförhandla inköpet av vilka modeller man tar in?

Till TS: Jag hoppas jag förklarar det rätt men samtidigt så kan ju kommunikationen förbättras och du hamnar i en dålig sits pga en funktion du vill ha som egentligen inte är 1000% säker men jag antar att man helt enkelt skulle kunna downgradea firmwaren så ska det funka.

Webbhallen: Ni borde tagit lite prio på denna och ringt upp bett om ursäkt och frågat om det varit under speciella förhållanden som det uppstått och använt lite förnuftighet? Era medarbetare borde ju engagera sig lite extra när någon har ett så unikt problem.

Så dagis på bådas sidor men ja alla lär sig en läxa där webhallen kanske borde konfirmera felet eller be om något bevis vid inskickning om era partners beter er såhär och till TS att vid reklamation osv att dokumentera väl.

Av andra94
Skrivet av Kamouflage:

Enligt Mystah sker det "efter fem sekunder" men verkstaden lyckades inte återskapa det på 4km. Det finns ingen rimlig anledning för dem att ljuga i och med att felet enkelt kan återskapas och bevisas så de kan ju inte "komma undan" så troligare är ju att felet inte går att återskapa, åtminstone inte under vanlig körning bara.
Mystah säger att det uppstod i butik tillsammans med Webhallens personal. Det har väl aldrig bekräftats riktigt annat än genom att Mystah säger det och Webhallen helt verkar ignorera det. Oavsett om det är sant eller ej så måste ju felbeskrivningen sakna något.
Det kanske är så enkelt att det var något tillfälligt fel i den, typ fukt som sedan torkat upp, och den har fungerat fläckfritt ända sedan Mystah lämnade in den.

Eller så ljuger både Webhallen och deras verkstad och det här blir ett riktigt scoop när Mystah kommer med film på hur lätt det är att återskapa. Spänningen är olidlig.

Följer med spänning men i regel låter det bara som en glappande gas men men vi får se.

Verkstäder kan vara riktiga rövhattar att ha o göra med på distans... Filma o dokumentera allt vad det än gäller så slipper man huvudvärken.

Av andra94
Skrivet av gaillard:

Så idag fick jag mitt RTX 4090 från komplett och märker av att den hoppar omkring i lådan. Jag öppnade upp paketet och märkte att de har inte lagt någon fyllning för o hålla den på plats. Hoppas den fungerar... Är detta normalt?

<Uppladdad bildlänk>

RTX4090 kartongen i sig uppfyller alla krav för frakt, ytterkartongen är bara för o skydda kartongen skick typ.

A for effort men ändå F i packning utifrån utseende men overall helt lugnt