Inlägg

Inlägg som Raveot har skrivit i forumet
Av Raveot

Stort tack för svaret! Det betyder att jag kan droppa Windows Phone helt och hållet nu. Och om de inte finns nu lär det inte komma till Windows Phone 7.x, precis som du skriver.

Av Raveot

Jag funderar på att slå till på en telefon med Windows Phone och just nu ser det ut att bli en Lumia 800. Är det någon som vet om det finns en app som kan ändra profil på telefon baserat med nyckelord i kalendern? Exempelvis att möte alltid ska betyda att telefonen sätts till ljudlös?

Jag har letat efter detta, men utan framgång än så länge.

Av Raveot

Ni som har haft dålig ljud när ni har kopplat via HDMI till TV:n, har ni fått ordning på det? Gäller detta problemet enbart XP eller finns det XP-användare som har fått bra ljud vid koppling till TV?

Av Raveot

Går verkligen AD-54 att använda till E51? Enligt manualen som det länkas till har den 3,5 mm koppling i båda ändar? Och E51 har ju 2,5 mm plugg.

Av Raveot

Jag funderar på en viewty. Det verkar dock inte så smidigt att pennan inte kan skjutas in i telefonen. Hur väl anpassa är telefonen att användas utan penna? Kan man skriva sms och så vidare? Är det något man måste ha penna till?

Av Raveot

Jag funderar på att slå till på en 7 tums EEE. Vad säger ni som har använt den en del när det gäller surfning?

Jag inser att skärmupplösningen kan ställa till det en del men är den helt oanvändbar för surfning? För min del skulle den huvudsakliga sysslan vara lite strösurfning när jag tycker att min vanliga laptop är för stor att få med sig. Det är klart att den nya EEE med 9 tum skulle passa bättre för det men då börjar priset rinna iväg.

Av Raveot

Det är inte förlusten av 10 MB ram jag funderar på. Men jag är osäker på om det kanske kan ge nån prestandaförlust om RAM-minnet på något sätt är felaktigt.

Av Raveot

2048 MB Ram i bios - 2038 MB Ram i Vista?

Jag har nu anslutit mer minne i min laptop. Av någon anledning säger bios att datorn nu har 2048 MB RAM medan Vista (kontrollpanelen -> system) säger att datorn har 2038 MB RAM. Kan det vara något fel på minnet som gör att Vista inte kan använda sig av hela? Eller är det jag som tänker fel på något sätt?

Av Raveot

Hur är det med ljudet vid mp3-spelande med det medföljande lurarna? Hur bra är mottagningen på FM-radio?

Av Raveot

Tack för svar. Kan man i webläsaren scrolla på sidan vart man än är på skärmen eller enbart på skärmens kant (som i Internet Explorer)?

Av Raveot

Jag funderar lite på att slå till på en KS20 men jag är lite osäker på hur det här med touch screen.

Om man inte kan skriva SMS utan penna har ingen större betydelse för mig men resterande funktioner som till exempel surfa, kolla mail, användar kalendern och kontakter ser jag helst att man kan använda utan penna.

Är detta möjligt på KS20? Finns det kanske tilläggsprogram annars som kan ge sådana funktioner?

Av Raveot

Är alltid PC4200=533 MHZ och PC5300=667 MHZ?

Jag har fått för mig att det är på det sättet men jag förstår inte riktigt vad PC4200 och PC5300 betyder.

Av Raveot

Köpa 1 gig minne till laptop - matcha mitt gamla minne

Hej,

Jag har för närvarande 1 gig minne i min Fujitsu Siemens V3405 laptop där jag kör Vista och det är i klenaste laget. Jag har tittat på ett köpa en gig till på bland annat Inwarehouse. Där säljer de två typer (som enligt minneskonfiguratorn fungerar till V3405):

Crucial DDR2 SO-DIMM PC4200 1024MB CL4, Non-ECC, 1.8V, 128Mx64, 200pin

och

Crucial DDR2 SO-DIMM PC5300 1024MB CL5, Non-ECC, 1.8V,128Mx64, 200pin

Jag har tänkt att använda tillsammans med det minnet jag har idag. På det är följande märkt:

Samsung 1GB 2Rx8 PC2 - 5300S-555-12-E3

Dessutom står på minneskortssloten (eller om det möjligtvis var på minnet) "Use this MB with 90W-adapter only". Någon som vet vad som menas med det?

Då nuvarande minne heter 5300S, är det då sannolikt bästa att välja den nedre varianten från Inwarehouse (PC5300)? Är det något annat jag behöver tänka på? Någon nämnde till mig att CL4 kontra CL5 är viktigt att matcha till nuvarande minne men det minnet jag har sen tidigare är inte märkt med varken CL4 eller CL5.

Av Raveot

Jag funderar på en MyBook 320 gig för anslutning till mitt Samsung HT-XQ100 hemmabiosystem. Där har man dock ingen möjlighet att installera de drivrutiner (som nämns i testet). Fungerar hårddisken utan dessa? Eller behöver man en speciellt typ av extern hårddisk för att det ska fungera? Än så länge har jag bara testat med ett USB-minne och det fungerade bra.

Av Raveot

Hd-temperatur på laptop

Jag har köpt en Acer Aspire 5684 och jag är lite osäker på vilken temperatur en hårddisk håller i en laptop. När datorns startas upp ligger hd-temperaturen på cirka 30 grader men när datorn har varit igång i en 20-30 minuter har temperaturen oftast ökat till cirka 48 grader. Detta även om jag bara använder datorn till websurfning.

Är detta normalt? När jag utsätter hårddisken för lite mer belastning med flytt av filer etc. kan den gå upp till cirka 52 grader.

HD-temperaturen ger även ett annat problem. HD:n är placerad under vänster sida, bakom tangentbordet där jag vilar handen när jag skriver. När datorn har varit igång ett tag blir det väldigt varmt där. Motsvarande på höger sida är sval. Det är möjligt att detta är ett vanligt problem men det är ganska störande. Finns det någon man kan göra för att sänka HD-termperaturen?

Av Raveot

Widescreen-skärm till dator

Hej!

Jag funderar på att införskaffa en laptop med widescreenskärm. Jag är lite osäker på hur det fungerar med aspect ratio. Om man kör 4:3-material på en widescreen-TV och kör fullscreen blir bilden utdragen.

Men hur fungerar det med websidor och annat om man har en widescreenskärm på datorn? Blir bilder och text utdragna? Eller skalar datorn om så att bilderna får rätt format? Det är lite störande om alla hemsidor är anpassade till 4:3. Det är mycket möjligt att jag har missuppfattat allting dock.

Tacksam för hjälp.

Av Raveot

Hej!

Jag är intresserad av en bärbar dator (ev. Nx7300) men jag är osäker på storleken. Det verkar som att tillverkarna anger måtten på olika sätt. HP säger att datorns höjd är 3 cm (på framsidan). I en recension på nätet anges höjden till 4 cm.

Är det någon som har möjlighet att mäta sin dator skulle jag bli otroligt tacksam. Det kan vara så att datorn är 3 cm längst fram och 4 cm längst bak. Man borde ju ange den högsta delen i specifikationerna.

Jag har även tittat på en Acer Aspire 5101 som har en höjd på 3,4 cm. Jag har fram tills nu trott att den var smidigare men den verkar vara 3,4 cm på det högsta stället och och 2,9 där fram.

Av Raveot

Hmm, jag kanske kan klocka grafikkortet också då. Temperaturen på processorn och systemet ligger på runt 40 när jag är inne och kollar i biosen. Hur mycket stiger det när man spelar?

Av Raveot

Löste det, inställningarna ändras mha jumpers på moderkortet. Men det begränsar inställningarna lite. Jag kan ändra FSB från 100 MHz till 133 MHz. Är detta ok att göra med min konfigueration? Hur högt vågar jag höja volten? Min processor ligger på 45 grader nu tror jag. Det finns även en jumper för CPU Bus Ratio Selection, automatisk eller manuell. Påverkar den inställningen överklockningen?

Av Raveot

Hur varm temp är rek. på en processor?

Jag har en AMD Athlon XP 1500 som inte är klockad och jag ligger på 75 grader. Jag har en Zalman 300 w tyst fläkt.