Inlägg

Inlägg som 1kolli har skrivit i forumet
Av 1kolli

Jag moddade mitt R2 lite, jag borrade ett hål till höger om eSATAn och ett hål till vänster om hörlurs utgången och satte potentiometrar under hålen och monterade två svarta rattar som jag styr mina fläktar med. Blev ganska nice, ser ut som två små horn

Av 1kolli

Ett tips ts: Du kan ju kolla i matvaru affärerna om dom säljer något i burkar som har den diameter som du är ute efter, bara att äta upp innehållet och börja skära

Av 1kolli

Man borde kunna byta ut transistorn utan några större problem till en som klarar större effekt och/eller slänga på en kylfläns. Och för att fläktarna ska starta i det lägsta lägen så skulle man kunna löda på en kondensator av lämpligt värde mellan bas och + eller - beroende på om det är en PNP eller NPN transistor, då kommer fläkten att sparkas i gång med full kraft för att sedan gå ner på lägsta varv.

Av 1kolli

Ganska uppenbart att han ska göra en tunnel till 140mm fläktar
Vad är det för diameter på ett stuprör, det kanske skulle funka, annars kanske dessa har något som passar Akryl, Plexiglas skivor och rör scrolla ner en bit på sidan.

Av 1kolli

Nu funkar det!
Testade med en annan disk. Verkar som den inte gillar min raptor disk. Pingviner och raptorer går väl inte så bra ihop kanske

aja, tack för hjälpen i alla fall.

Av 1kolli

Hade den på AHCI men testade med IDE men fick samma där.
Kanske är det något fel på disken? jag kan ju partitionera den, men installationen kan inte komma åt den, behöver man ladda någon extra drivare eller något?

Diskkontrollern på moderkortet är ATI/AMD SB600.

Av 1kolli

Har provat formatera den till olika filsystem men det funkar inte. Tror jag gör något grundläggande fel

Av 1kolli

Kubuntu installation, problem

God kväll
Försöker installera Kubuntu på min 36Gb raptor. Kör installationen från ett 4Gb USB minne .Installationen bootar upp och jag kan välja språk osv. men när jag går vidare för att välja vilken disk som jag ska installera på så är rutan tom? (där man allokerar)
I gparted så hittar jag disken men installationen vill inte hitta den.
Någon som vet vad jag gör för fel?

Av 1kolli

Jag har ett R2 och i det sitter ett Cougar S 550W Modular 80+ Silver, grymt tyst agg, vet inte om det låter överhuvudtaget . Bästa agget som jag haft iaf.

Av 1kolli

Har min på golvet för att minimera ljudet från den. Sedan är vibrationerna som jag känner i bordet grymt störande, men när jag köper en ny disk så åker den nog upp på bordet igen

Av 1kolli

Borde stå på brytaren vad den klarar, annars borde stället du köpte den på veta

Av 1kolli

Ett alternativ till är att skapa en partition på HDDn som man lägger installations filerna på, så slipper man både USB och skivor. Jag har på min disk skapat en ca 5Gb stor partition "längs bak" på disken som man bara väljer att boota från när man ska installera om, funkar riktigt bra. Ända risken är att om disken total havererar så står man där utan installations filer.