Inlägg

Inlägg som 1kolli har skrivit i forumet
Av 1kolli
Skrivet av Arginj:

Jag har alltid chassisidan av, och när katten stryker sig mot datorn tar hon med sig en del av dammet. Hinner således aldrig bli speciellt dammigt i datorn.

hahaha roligt. Men tänk på att katter är vandrande tesla-coils

Av 1kolli

Det bästa är att jobba förebyggande, skaffa en låda med filter och gör rent filter regelbundet och även i datorn i mellan åt. Gör man inte detta så,,,, ja då får man lägga ner lite jobb när det väl är dags, inget konstigt med det. det finns inte direkt någon quick-fix, datorn drar ju åt sig dam hela tiden.

Själv brukar jag hålla rent mina filter, dammsuger dom lite lätt nä jag ändå städar lägenheten, någon/några ggr per år brukar jag riva ner datorn och gå loss med topps och papper, oftast i samband med uppgradering, håller man filterna rena regelbundet så blir denna procedur inte så krävande.

Edit: F*n nu blev jag sugen på att städa datorn

Av 1kolli

Har Define Mini reset knapp och HDD led? för det vill jag ha

Av 1kolli

Dom har bara undersökt grafikkortet? kanske MB som strular?

Av 1kolli

Tippar på ett det är fläkten som låter, dom brukar ju på vissa agg kyla även efter att datorn är avstängd i en liten stund. I bland styrs fläktarna av PWM och det är troligen det du hör. Kör med agget vid sidan om och ha koll på fläkten, när den stannar ska det vara tyst.

Av 1kolli

Brukar funka med att gnugga med tummen, + värma lite försiktigt med tex hårtork.

Av 1kolli

Define Mini kanske vore något? ---> http://www.inet.se/artikel/6900464/fractal-design-define-mini...

Tycker man 9,5 Kg är tungt så kanske man ska börja träna lite

Av 1kolli
Skrivet av fesen:

Ähh finns Gold certifierade nätdelar som är riktigt bra, skillnaden är bara någon enstaka % i effektivitet och dom lär vara jävla dyra när dom väl kommer.

Jo det blir nog ett guld agg för min del (HALE90), dom är ju också riktigt bra. Men helst vill man ju ha ett platinum
Skulle lätt kunna lägga lite mer slantar på ett platinum, men får väl se vad som händer nu under sommaren.

Av 1kolli
Skrivet av Kefir_Tribe:

Okej, det verkar som att det inte går att vinna här. Tydligen drar i princip alla 2.5" USB-hårddiskar (utan extra adapter) mer ström från USB-porten än vad specifikationen tillåter. De flesta USB-portar kan dock leverera ström över specifikationen så hårddisktillverkarnas lösning är att helt enkelt strunta i specifikationen, överbelasta porten och hoppas på att det fungerar ändå. Det får till följd att diskarna inte fungerar i en del portar, framförallt frontportar på datorer och portar på andra typer av apparater (t.ex. Playstation). En annan och otrevligare konsekvens är att det finns en risk att man kan bränna USB-portar. Om någonting skulle gå sönder så är hårddisktillverkarna friköpta genom kreativ märkning av produkterna.

Jag vill undvika Western Digitals bloatware och efter googling och en del vilda gissningar kom jag fram till att Samsung S2 troligen drar något mindre ström än LaCie Rikiki. Så jag beställde en sån. Hoppas det fungerar.

Låter ju vettigt det du säger. Har du tänkt att boota från den? i så fall får du gärna meddela om det funkar och är den USB3 eller USB2 ?

Av 1kolli
Skrivet av Kefir_Tribe:

Tack för svaret! Hmm... jag har inte tänkt att boota från hårddisken, men jag ogillar skarpt när onödiga grejer installeras. Det verkar dock som man kan låta bli att installera SES Driver om man vill.

edit:
Det verkar finnas en "Virtual CD" på disken som folk klagar över att den inte går att ta bort. Går det inte att ta bort den genom att helt sonika partionera och formatera om hela disken med t.ex. gparted?

Gillar inte heller onödiga saker som inte går att välja bort, jag borde kollat det innan jag köpte den, men men Avinstallerar man SES driver (under program and features) så läggs den till igen nästa gång man pluggar in disken.
Den virtuella CDn har jag inte märkt av, jag partitionerade hela disken till en enda stor partition.

Av 1kolli

Platinum agg i sverige?

Jag är ute efter ett nätaggregat med platinum cert till min kommande uppgradering (Bulldozer)
Någon som vet när det kommer gå att köpa platinum certade agg i Sverige? alt. beställa från utlandet och få det skeppat till Sverige?

Av 1kolli
Skrivet av Kefir_Tribe:

Vad är det som krånglar med att boota från den?

Den har någon inbyggd kontroller för bla. kryptering som inte går att disabla, man måste dock inte kryptera men själva kontrollen går inte att disabla. SES Driver installeras automatiskt i windows när man pluggar in disken första gången.
Jag provade att boota upp windows installation från den men då får man meddelande om att installations filerna inte går att hitta (saknar driver för CD/DVD bla bla bla) lite synd faktiskt, annars en kanon disk.

Av 1kolli

Jag har en WD Passport Essential 3.0 på 750GB som funkar riktigt bra, kör den på USB2 utan några problem.
Det enda tråkiga är att det är väldigt problematiskt att boota från den annars en riktigt bra disk och smidigt format som gör den lätt att stoppa i inne-fickan.

Av 1kolli

Jag har en extern 2,5" USB disk som jag gör backup till relativt ofta och en vanlig som jag hotswapar och förvarar ofsite. Mina backup diskar är även krypterade.
Jag försöker hålla nere det som ska backas upp, bättre att ha koll på vad man har än att inte ha en aning av vad man förlorar.

Av 1kolli

Har testat att installera drivrutin för chipset, men kan inte säga att jag märker någon skillnad. Ändå finns det drivrutiner att ladda ner så man blir ju lite fundersam
Verkar bara vara SATA och USB kontroller som ligger på chipset i dag? det mesta är väl inbakat i CPUn nu mera?
Tack för svaren

Av 1kolli

Fråga ang. drivrutiner i win7

Minns förr på den gamla goda tiden när man var mer eller mindre tvungen att installera drivrutiner för chipset osv för att få maximal prestanda. Men hur är det i dag? Som det är nu så installerar jag bara drivare för grafikkortet, riskerar man att förlora prestanda om man inte installerar drivrutiner för annat än grafikkort?

Min CPU är en AMD Phenom och mitt MB är MSI K9A2 Platinum

Tack

Av 1kolli

Biltema har stål plåt, och det verkar inte vara så jätte dyrt heller. tror dom har en butik i Malmö.
Glöm inte dokumentera bygget

Av 1kolli

Vad bra med mer konkurrens på SSD marknaden!! SSD är ju framtiden.
Sedan om en disk går sönder efter garanti tiden så kan man knappast påstå att det är "dålig kvalitet" då den höll för vad som var utlovat, går den sönder tidigare så är det tillverknings fel och då får man en ny disk. Har man högre krav än vad som utlovas så får man välja ett annat alternativ helt enkelt.

Av 1kolli

Spinpoint och EG diskarna kommer säker finnas kvar ett tag till, men det kanske kommer stå Seagate på dom i stället

Själv skulle jag lätt klara mig med <100GB som lagring, men ska man ha SSD så blir det dyrt och dom klarar inte så många skrivningar om man gämför med en HDD.

Av 1kolli

En green disk funkar jätte bra som system disk, allt beror på hur man upplever det. Ett tips är att köpa en ganska stor disk och sedan partitionera en "liten" del som du har OS och spel osv på efter som disken är snabbare längst ut på skivorna.