Inlägg

Inlägg som 1kolli har skrivit i forumet
Av 1kolli

Kommer denna utan fönster så blir det ett köp + buldozer i värsta fall får man moda sidan så man slipper fönstret, dum lösning med luck-uppnarna bara

annars grym låda!

Av 1kolli

det har med prioriteringr att göra + att man har någon form av inkomst.

Av 1kolli

Behöver man värkligen installera drivrutiner för annat än grafikkort nu för tiden? (win7)

Av 1kolli

En hotswap typ denna --> http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=589974 kanske vore något, då slipper du strömadapter med + du får disken via SATA.

Av 1kolli

Vad har du de två knapparna till som sitter bakom dörren?

Av 1kolli

Elfa kataogen kanske funkar, den e ju ganska fet
Hur har ni tänkt att lösa montering av fläktar ?

Av 1kolli

Beror väl lite på hur datan överförs, från HDD till HDD via sata så skulle väl det ta ca 15min, via USB2 kan det nog ta väldigt lång tid.

Av 1kolli

Det du söker är en strömförstärkare, hör med folket på http://www.elektronikforumet.com, dom kan säker hjälpa dig.

Av 1kolli

Jag hade också en dämp matta som lossade, tryckte på lite lim och la den under präss över natten, sedans att den hur bra som helst.

Av 1kolli

Ett sånt här chassi kommer det att bli till nästa bygge till sommaren, har ett R2 nu och är riktigt nöjd för en gång skull. frågan är hur bra utrymme det finns bakom den högra sidan för att dra kablar, med ett mindre chassi så blir det ju mer kabel att gömma.

Vad jag skulle vilja se är ett chassi utan 5" platser och en extra fläkt i fronten, alternativt bara 1st 5" plats som sitter högra än MB och på så sätt få ner djupert någon cm.

Av 1kolli

Är det någon som använder Scythe 120mm Gentle Typhoon fläktar i fronten på R3an?
Jag har R2an och på den går det inte, Gentle Typhoon tar upp liiiite mer plats än "vanliga" fläktar så den skrapar i filtret. Har läst att filtret på R3an ska vara lite bättre för just detta problemet.

Av 1kolli

Prova byt SATA kablarna, inget ovanligt att dom glappar. Hade själv ett liknande problem med min dator och efter att jag bytte SATA kablarna så funkade det felfritt igen.

Av 1kolli

Hahahaha det där malande ljudet har man ju blivit sjuk av hade det för att tag sedan och det började med att pulsen ökar sedan blir man skit förbannad och sliter ut HDD efter HDD. Min lösning på problemet var inte att gå till en psykolog, utan att sätta sig in i hårddiskarna. Nu har jag bara två diskar i min dator, En 1TB 5400rpm (EG) och en 500GB (en platta) 7200rpm, och får inga psykbryt längre

Men det där malande ljudet tror jag uppkommer när man har minst två diskar med samma rpm.

Av 1kolli

Är du helt säker på att det är hårddiskarna som skapar ljudet? Jag tror inte man behöver dra åt HDD skruvarna så hårt, jag drar min för hand utan mejsel och jag har inga vibrationer.
Ett tips är att kolla de två luckorna till front fläktarna, jag hade lite oljud där men efter att jag "tryckte till" dom lite så blev det tyst igen Så försök att kolla om det inte är något som sitter lite löst och skramlar. Du hade ju något liknande med frontpanelen som du nämnde tidigare.

Av 1kolli
Skrivet av pg0n:

Nu är inte jag Inet, men om ditt grafikkort fanns i lager borde den ha skickats igår, och du skulle ha fått den idag troligtvis.
Kolla på dina beställningar om du har ett kolli-id och att det står 1 under "Skickat".

Jag tog iof Boka i butik, men det borde väl inte ta längre tid för det? Får se om det kommer ett SMS i morgon.

Av 1kolli

Hej inet
Hur ofta går era leveranser?
Beställde ett grafikkort i går vid 15:00 tiden, då fanns det på erat centrallager 22st men nu står det 0, får jag något kort och kan jag kanske få det innan helgen? hade varit hur grymt som helst i så fall

Av 1kolli

Jag är ute efter samma sak. Jag har inte så många diskar men några st i alla fall. Diskarna har jag till backup + lite andra test diskar osv. När jag har köpt Samsung diskar så har dom kommit i plats skal som är tvådelade och dom funkar bra, men oftast brukar andra diskar vara inpackade i ESD påsar som inte skyddar lika bra.

Av 1kolli

Fråga ang Cougar S550

Har ett Cougar S550 och är väldigt nöjd med det, men det har ändå dykt upp några frågetecken. Enligt specarna har det 4st 12V linor, första är för MB, andra är till hårddiskar medmera, de två sista verkar vara till PCI-E. En av mina PCI-E kablar är inte modulär men de tre andra är det, ändå så har agget 4st modulära PCI-E utgångar (12V3 & 12V4), hur har cougar tänkt här? För att ni ska förstå vad jag yrar om så har jag länkat till en bild nedan

http://www.techfuels.com/attachments/power-supply/21841d12906651...

Och hur vet jag vilken lina den fasta PCI-E sladden går på? det är inget som framgår av dokumentation eller cougars hemsida. Man kanske bör undvika att blanda 12V linorna till samma grafikkort.

Hoppas någon fattar vad jag pratar om

Av 1kolli

Jag är inte säker men det borde vara så här.
"flytta" är samma sak som att "kopiera och sedan ta bort". troligt vis är det så det fungerar. Datorn kopierar data, sedan uppdaterar filsystemet och sedan tar bort källan, så skulle i alla fall jag lösa "flytt" av data.

Av 1kolli

Jag har också kollat på XL, även en del på 700D, men jag fattar inte, är det dålig kylning i 700D ?

Sitter just nu med ett R2 och är grymt nöjd, var tvungen att byta fläktarna bara. Det jag tycker är intressant med XL är att man kan ha 3 st 140mm fläktar i fronten, måste ju ge ett riktigt fint flås genom hela lådan.