Inlägg

Inlägg som 1kolli har skrivit i forumet
Av 1kolli

Fan vad åren rullar på asså :/

Här kommer en going till
http://www.youtube.com/watch?v=WMPM1q_Uyxc

Av 1kolli

Jag har trixat en hel del med detta här är ett tips som brukar funka för mig

Inte helt säkert att det fungerar på ditt moderkort, men testa alla andra USB portar, även dom på baksidan.
Ofta är det så att chipset/CPU bara har x antal USB portar men att tillverkaren har löst detta genom att lägga till en extra krets som ger ytterligare några USB portar, vilket windows installationen inte har drivrutiner/stöd för. Så när du botar upp installationen så har inte windows någon kontakt med de USB portarna. Men det brukar funka om man pluggar in USB minnet på någon av de portarna som tillhandahålls av själva chipset eller CPUn.
Bara att testa sig fram. GL

Edit: Stav fel

Av 1kolli

I första posten står det att du bytt grafikkort och nätaggregat men att problemet kvarstår. Då skulle jag testat att koppla ur ALLA hårddiskar, även eventuell optisk enhet, ta två nya sata-kablar och en disk som normalt inte sitter i datorn och en annan DVD spelare om du måste ha det för att installera windows. Installera windows, drivrutiner och spel, sedan är det bara att spela och se om problemet återkommer. Skulle inte detta hjälpa så ser det ut som att det är moderkortet som spökar - testa med ett annat moderkort i så fall.

Av 1kolli

3,5" är jävligt klumpigt

Av 1kolli

Tycker Jonas ska skissa på något coolt chassi och kolla om någon tillverkare vill producera, Fractal, Antec eller någon annan. Skulle varit jäkligt grymt

Av 1kolli

I TJ08-E är det ganska viktigt med CPU kylaren också så man inte väljer en för hög kylare.
Läs denna tråden så får du en del bra info om TJ08-E http://www.sweclockers.com/forum/74-chassin-och-nataggregat/1...

Av 1kolli

Prova att ha igång datorn med öppen låda och nätaget vid sidan om, får du samma temps då så verkar det som kylaren sitter lite fel. en i5a brukar ju inte kräva så mycket kylning i idle.

Av 1kolli
Skrivet av era909:

Om det är just förändringen i varvtal på fläkten som du stör dig på borde det ju vara enkelt fixat med en annan fläktkurva i MSI Afterburner.

Tack för tipset, det funkar grymt bra ju! Kör fläkten på 23% tills 60 grader, efter det går den nästan spikrakt upp.

Av 1kolli
Skrivet av Failbygge:

I swec recension och några andra så ska dom rekommendera en referenskylare i det chassi då du pumpar ut all kyla direkt ur chassit.
Eller vad för CPU kylare har du?:)
För om du har vatten blir det kört enligt mig...

Har en 2500K som kyls av en Colermaster hyper 212 Plus med PnP config, tempen går nästan aldrig över 55 grader vid belastning.

Av 1kolli

Nu har jag undersökt kylflänsarna och dom var förvånansvärt rena. Kan säga att jag är ganska kräsen när det gäller ljudnivåer, ju tystare desto bättre men det får inte börja brinna

Skrivet av Arkebuzer:

Jag funderar på just det chassit med ett 7970 eller 7950 inom en snar framtid, tror icke-referens borde funka rätt bra ur temp-synpunkt, i swec testen av chassit sa Jonas att det fläktade på rätt duktigt mha air penetrator-fläkten i framkant, så luftflödet är nog tillräckligt för att inte behöva referenskylarens förmåga att hjälpa med utskyfflandet av luft.

Jo APn i fronten har ett riktigt bra flås, den väsnas även duktigt på högsta varv så jag kör den på låga varv. Konstigt nog påverkar detta inte tempen på GPUn, kanske är det det som är styrkan med referens kylaren. Men det är i idle när man sitter utan headset som man stör sig på fläkten som inte kan bestämma sig. När man springer runt i BF och det ramlar ner mortars omkring så är det skit samma om fläkten låter

Lutar nog ändå åt ett 7970 DirectCU II när dom finns i lager.

Av 1kolli
Skrivet av xigmatek asgard:

om du tänker köpa http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=661725 så ska det gå in

Skrivet av borz:

TJ08-e sväljer i princip alla grafikkort på marknaden, med undantag för vissa obskyra modeller!

Jo det får plats väldigt stora kort i i själva lådan, det jag undrar mest över är hur värme och ljudnivån blir med tanke på det relativt begränsade luftflödet.

Skrivet av Videoapan:

Har det alltid låtit lika mycket? Annars rekommenderar jag en rengöring och annan fläktprofil, det kan göra under och helt ta bort köplustan. (det vill säga spara pengar )

Detta ska jag kolla direkt! Har alltid haft damfilter på mina senaste lådor men det kommer alltid in lite dam i alla fall.

Av 1kolli

Högpresterande kort i liten mATX låda?

God morgon Swec

Det är så att jag börjar tröttna på mitt grafikkort som spinner upp och ner så fort man surfar eller eller flyttar fönster i windows.
Så nu går jag i tankarna på att byta kort till ett HD79xx med DirectCU II kylare. De flesta icke referens kylare brukar ju ställa lite högre krav på lådorna. Så frågan är om det skulle funka i min låda som är en Silverstone Temjin TJ08-E, Vill gärna ha era åsikter och tankar kring detta innan jag springer och köper ett kort för x antal tusen och kanske blir missnöjd, så vad tror ni?

Nuvarande grafikkort är ett HD6970 med referens kylare, och idlar runt 50 grader, och låter som en damsugare

Av 1kolli

Grym fredags underhållning som vanligt
Kommer säkert bli en hel del troll trådar i forumet nu hoppas inte det dock.

Av 1kolli
Skrivet av volfram:

Har snokat vidare med kylare och Noctua NH-D14 passar --> http://hardforum.com/showthread.php?p=1037715213
Frågan är nu...Eftersom det finns plats för 1st 120mm fläkt till på baksidan, skulle den göra mer skada än nytta med tanke på
Noctuans 140mm fläktar ? Ljudmässigt så är jag inte så känslig ...

Coolt att NH-D14 passar, det trodde jag inte. Men man bör nog ha en fläkt där bak för att evakuera varmluften från CPUn, annars kanske en del av varmluften går ut genom grafikkortet. Men har man en sval CPU så kanske det inte är några problem, 2500K är riktigt sval tycker jag.

Av 1kolli

För att göra en HDD botbar med Windows 7 installationen så gör man på samma sätt som med USB. USB3 funkar inte, om man inte lyckas trixa in USB3 drivare i själva installationen.

Om man lägger installations-filerna på en separat HDD så kommer MBR att hamna på den och det går inte starta windows utan att installations HDDn är inkopplad.

Själv löste jag det så här, Jag skapade en 4GB partition på min HDD och lade in installations-filerna där, sedan installerar man windows på resten av HDDn. Då kan man alltid installera om datorn om man skulle behöva det.

Av 1kolli

Hej

Sitter med TJ08-E just nu, riktigt nice burk, men jag börjar redan kolla på ännu mindre.
I min burk har jag en 2500k som kyls av en Cooler Master Hyper 212 Plus med lite marginal, kyler riktigt bra och är väldigt tyst. Ska man klocka och hålla på så kanske man får ha en fetare kylare, men då e fråga om man valt rätt låda. Från början hade jag stock kylaren och den kylde väldigt bra trots denna lilla låda.

När det gäller diskar så kan man slänga bort buren om man inte behöver mycket yta att lagra på, utan buren kan man ändå ha en 3.5 tummare i botten + att man kan använda 5.25" platserna till diskar om man vill. Utrymme för SSD finns i botten. Man kan tom få in SSD disk bakom MB-plåten om man vill tejpa

Av 1kolli

Varför säger en del att BD inte är så ineffektiv som man tidigare trott? det är den ju visst! Den drar lika mycket ström nu som förut och den presterar samma, hur många transistorer eller atomer den är uppbyggd av är ju inte så intressant.
BD är och förblir en flopp, hoppas dom släpper något bättre nästa gång....

Av 1kolli

Denna disken kan ju vara bra att ha systemet och lagringen på, så har man alla spelen och växlings filen på en SSD

Av 1kolli

Grattis på 1 års dagen!
Grym panel som vanligt, kanske inte ska bli längre nu, lite drygt en timme är väl ganska lagom Det där med läsarbreven var ju en bra ide, hade varit grymt om nu gjorde som ni sa och kör det den veckan som det inte är någon fredags panel

Av 1kolli

Kan rekommendera Temjin tj08B-E, sitter själv med den lådan och kan säga att den har grymt bra kylning för att vara ett så litet chassi. Mitt HD6970 ryms utan några problem, finns tom. plats för ett till om man vill. Det som kan vara bra att veta är att det inte rymmer det största CPU kylarna om man tänker använda 3,5" diskar, man kan dock sätta en disk under/över optiska enheten så får man lite mer utrymme till CPU kylaren. I morgon får jag min Cooler Master Hyper 212 Plus och den bör funka även om jag har en 3,5 tummare installerad.

Btw, du har väl inte missat swecs recension av chassit? --> http://www.sweclockers.com/recension/14599-silverstone-tj08-e