Inlägg

Inlägg som landahl har skrivit i forumet
Av landahl
Skrivet av AshyStyle:

Varför ska denna behövas när man kan köra hårtork? Finns kall funktion på dagens hårtork...

Du är rolig.

Av landahl
Skrivet av Gurrrra:

"Typically" kanske stämmer, men det betyder ju inte nånstans att en OLED inte kan vara extremt bra ändå, framför allt inte om den är kalibrerad. Ställ sen en bra o kalibrerad IPS bredvid o jag tror inte det är nån som skulle välja den i jämförelse kontrastlösa IPS-panelen framför OLED, o då menar jag både objektivt o subjektivt.

Jag har en Oled tv som jag är nöjd med och jag är extremt nöjd med min Eizo EV3240X som datorskärm.

Av landahl
Skrivet av Gurrrra:

IPS-kontrast är per automatik dålig bildkvalitet i min bok iaf, grå svärta är FULT. Black crush är väl dessutom inget större problem längre, o att säga att OLED inte har bra färger (speciellt efter kalibrering) är ju lite märkligt när dom tenderar att täcka större delen av AdobeRGB, P3 osv.
Men visst ABL drar ner ljusstyrkan om man håller på med nånting väldigt vitt, som t ex tryck för tidningar då kanske, men det är ju ändå väldigt stor del av bildytan som behöver vara vitt innan det går nedanför en kalibrerad SDR-ljusnivå.
O att proffsen kanske inte sitter med OLED än beror väl ändå på att det inte funnits speciellt länge för datorer, väntar några år ska du se att det vänder.

Men visst, tycker du inte att kontrast inte har så mycket med bildkvalitet att göra så kan du ju tycka det, men måste ändå säga att det nog var det märkligaste påståendet jag läst på ett tag.

In terms of color accuracy for photo, video, and vector graphic editing, an IPS LCD display typically offers better accuracy compared to AMOLED/OLED screens.22 aug. 2023

Av landahl
Skrivet av Pirum:

Kan ju säga att jag pinsamt nog blåste sönder fläkten på ett grafikkort med en sådan här blåsare (inte exakt samma modell)...om det beror på att jag blåste in damm i lagret, eller varvade fläkten baklänges, eller vad, det vet jag inte. Fläkten gick "tungt" och förde oväsen.
Turligt nog hade jag sparat en fläkt från ett trasigt grafikkort (samma tillverkare till och med) så det var bara att sätta in...Ingen skada skedd, annat än ett något stukat ego och frustration.

Jag håller alltid i fläktarna jag rengör.

Av landahl
Skrivet av Felidae:

Vad skulle ni rekommendera för exakt likadan produkt, men med strömkabel istället för batterier?

Jag har den här och är extremt nöjd.

compu cleaner

Av landahl

TCL Unleash 163-inch Micro LED TV with 10,000 Nits HDR!

När kommer denna tekniken till datorskärmar? Jag hoppar över Oled och väntar på Micro Led.

Av landahl
Skrivet av KingCobra:

Känns som de nya OLED skärmarna gjort IPS, VA skärmarna hopplöst sämre.
33,33 gånger långsamare pixlar, fördröjningar, sämre färger o svärta osv osv.
Ok, de är ljusstarkare och bra mycket billigare och många vill inte lägga så mycket pengar enbart på en skärm, men det tar verkligen emot att lägga några pengar alls på en "gammal" IPS när man sett och jämfört med en OLED skärm. Sparar hellre ett år extra och får en på många sätt mycket bättre skärm.

En oled datorskärm måste man behandla som ett spädbarn. Jag väntar hellre på MicroLed. Just nu har jag en Eizo EV3240X 4k IPS och jag är otroligt nöjd med bilden och den funkar utmärkt för mig i spel trots 60 Hz.

Av landahl

Jag spelar på en Eizo 31.5 tum 4K 60 Hz skärm.

Av landahl

Nu har jag sett första avsnittet, riktigt riktigt bra och alla detaljer är helt underbara. Jag kommer att dra ut på serien och inte titta på alla avsnitt på en gång.

Av landahl
Skrivet av anders190:

Lite nyfiken på vad du har för dator och specs i dagsläget.

Lätt OT men alltid intressant att se vad folk kör med. Nästan så jag tycker det borde vara en regel ibland... men då tycker även jag själv att jag nog är lite hård.

Jag väntar på att bygga en ny dator tills 5000 serien kommer ut samt uppföljaren till 7800X3D.

Varför skulle du va hård?

Av landahl
Skrivet av ELF:

Grafikkort är aldrig tillräckligt bra om man prompt måste spela de senaste och mest grafiskt tunga spelen.

Om jag bytte grafikkort varje generation så skulle jag personligen köpa det näst snabbaste kortet istället för det överprisade snabbaste. High vs ultra är försumbar i dom flesta spel. Allt beror såklart på hur många fps man nöjer sig med. Personligen vill jag inte lägga ut hur mycket pengar som helst bara för att få 20-30 fps mer i spel på ultra 4k.

Av landahl
Skrivet av Jerkanftw:

??

Ska vi bara sluta utveckla ny teknik? Fan vi alla skulle ha nöjt oss med stenar och eld, vad mer behöver man. Antar då att du aldrig köper ny teknik?

Eller vad menar du egentligen?

Jag menar i allmänhet inte denna skärmen. Det kanske va dumt att skriva så i denna tråden. Tex folk som nyligen har köpt ett 4090 skriver att så fort 5090 kommer ut så ska dom byta till det osv.

Av landahl

Ständigt denna jakt på uppgradering och bättre grejer. Folk blir aldrig nöjda vad dom än köper.

Av landahl
Skrivet av anders190:

Lite nyfiken på just din erfarenhet av New Vegas, hur långt spelade du? Upplägget skiljer sig ju lite från de andra spelen iallafall inledningsvis. Helt andra miljöer och sådant, och inspirationskällan är mycket Van Buren, den nedlagda "riktiga" Fallout 3.

Inget klagomål att du inte gillar spelet eller något men mest nyfiken på vad som inte fick dig att fastna. Antar att du gav spelet tid att visa vad den går för. Men samtidigt, fastnar man inte direkt så finns det ju så mycket annat man kan hoppa på istället. Inte brist på spel direkt, värre med speltiden.

Förståeligt med de två orginalspelen, speciellt om man inte spelade de då eller verkligen gillar mer turordningsbaserade titlar åt det äldre hållet. Det är ju gamla titlar idag trots allt.

Kan annars rekommendera dessa två spellistor från Oxhorn (som jag hintat om tidigare i tråden men inte kom ihåg vem som låg bakom vid tidpunkten). Har kikat igenom dessa när jag spelat annat bara för att få en recap av de tidigare spelen i serien. Ett bra tag sedan jag själv spelade igenom Fallout 1 men Fallout 2 ligger närmare i tid. Tar upp typ det mesta i spelen inkl olika utfall av val man gör.

Fallout 1: https://www.youtube.com/watch?v=n4wyDNpKQoc&list=PLX3Sax_xs4W...
Fallout 2: https://www.youtube.com/watch?v=yAkid6m7vbE&list=PLX3Sax_xs4W...

Rekommenderas ifall du (eller någon annan) är nyfiken på de äldre titlarna men känner att de kanske är för svåra att komma igång med. Eller rent av blir så pass sugen att de börjar spelas.

Edit:
Tog en titt när jag spelade senast, nästan 10 år sedan. Men jag dedikerade en del tid. Har GOG-utgåvan som är tänkt att spelas igenom igen (för lite mer GOG-cheevos) men inte riktigt hittat tiden dessvärre. :/

https://i.imgur.com/RGw36GX.png

Snart 10 år sedan jag spelade New Vegas också, 27 juni 2014. Jag köpte nyligen till 3 dlc som jag aldrig har spelat : Old World Blues, Honest Hearts och Lonesome Road.

Av landahl

Premiären i Los Angeles.

Av landahl
Skrivet av Bael:

Hur gick det?

Jag kommer vänta med ny dator tills Nvidia 5000 serien och uppföljaren till 78003XD kommer ut. Just nu lutar det åt en thermaltake phantom spirit.

Av landahl
Skrivet av oqvist:

Behöver inte va så konservativ. Det krävs mycket användning innan du börjar se effekterna. Har inte råkat ut så mycket än och jag är inte ens 1 % lika konservativ som med min första oled. Som inte heller den visar några spår. Men som sagt oled etc gör inte någon vidare skillnad det är vr som gör verklig skillnad i upplevelse. Men man bör absolut inte spela på mindre än 50" på plattskärm. Finns ingen anledning finns många billiga 4K 50" som ger bra bild. Jag körde 50" lcd tidigare för att spara på oleden. Ångrar det lite idag jag skulle bara gasat på. Men den var trevlig nog

😱
50 på skrivbordet och en armlängds avstånd?

Av landahl
Skrivet av Lyrre:

Men sablarns...
Jag som går i planerna att byta upp till 4k skärm, men övertygade mig själv att oled fortfarande var för dyrt, så läser man denna artikeln och kommentarerna... 😂
My blev man ju sugen som skam på oled istället, det är ju sanning att skärmen är superviktig för upplevelsen.

Jag väntar med Oled tills problemet med inbränningar är fixat. Kanske MicroLed hinner komma ut på datorskärmar innan vilket i så fall kommer göra att Oled försvinner.

Av landahl

Jag har inga höga krav när det gäller fps. Jag spelar på en Eizo 32 4k skärm 60 hz. Bara jag har 60 fps är jag nöjd. Jag prioriterar en skärm med hög byggkvalitet och datorn är sekundär men ska ha ett tillräckligt kraftfullt grafikkort för att kunna köra high i 4k, dock inte det snabbaste på marknaden.

Av landahl
Skrivet av Drickz:

"Men behovet att uppgradera dator med fläskigare hårdvara är avgrundslågt." Har aldrig hört ordet avgrundslågt förut. Någon som kan upplysa mig?

ONT: Steget upp till 2k IPS var hiskeligt bra. Så mycket yta på skärmen! Känns ändå som att vi börjar nå vägs ände med vad man kan uppleva med kraftfullare dator. Uppgraderingarna från 2018 håller fortfarande måttet för 95% av alla spel som startas på min dator. Det är trots allt hårdvara som lanserades för snart 10 år sen! Svårt att hitta en bra anledning till att uppgradera så länge priserna är höga och datorn bara funkar. Man lägger inte ut 20-30tkr bara för att liksom.

Vilka uppgraderingar syftar du på?