Inlägg

Inlägg som landahl har skrivit i forumet
Av landahl
Skrivet av 'Jonte[YoT:

;12303907']Är det verkligen nödvändigt att skriva ner era dagdrömmar?

Försök hålla er tills det faktiskt kommit åtminstone något litet test av den.

Jag kan förstå vad du menar men detta är faktiskt ett nördforum grabben

Av landahl

Jag har kollat på menyn som jag kommer in på när jag trycker del. Men vart sjutton hittar man XMP-profil? Jag vill kolla det den tidigare personen sa om minnena är ändrade i XMP-profilen.

Mitt moderkort är Asus P8z77-V.

Av landahl
Skrivet av gammarayburst:

Har fått hem min Shimian nu, fick betala 550kr i tullavgifter så totalkostnaden blev knappt 2800. Skärmen verkar felfri sånär som på två gröna pixlar i nedre vänstra hörnet, men dessa syns enbart mot svart bakgrund och när man letar efter dem. (den ena är så svagt grön att den knappt syns då heller). Ytterst lite blb i övre kanten, men det syns bara mot svart bakgrund. Allt ser väldigt "vibrant" ut (komme rinte på svenska termen) helt enkelt!

I övrigt grym skärm, färgtemp verkar balanserad (skulle tippa 6500k), så min största farhåga är ur luften nu Ruskigt mättade färger, min gamla LG e-ips ser väldigt blek ut i jämförelse, och svärtan är betydligt bättre på Shimian. Om färgerna är mer korrekta på Shimian vet jag inte dock, det är jag inte tillräckligt kunnig för att avgöra, men jag är rätt säker på att de är lite för mättade, men vad jag förstått kan det vara en effekt av den blanka skärmytan? LGn har AG coating.

Ska fixa upp lite bilder senare ikväll, och tänkte även göra en liten video snabbt så alla intresserade kan se ordentligt. Då kan även mer kunniga monitornördar bedöma hur korrekta färgerna är

Hmm du säger att shiaman har lite för mättade färger, folk säger ju att färgerna ska va bättre på glossy skärmar.

Av landahl
Skrivet av Aje:

Vem köper en 27" med sådan USEL upplösning?

Jag håller med dig. Märkligt att man släpper den med tanke på att Ipad 3 har högre upplösning...

Av landahl

Det verkar som att I TV som apple ska släppa är en kombinerad dator och tv. Då hoppas jag att 3840x2160 inte bara kommer finnas som upplösning på 32 tummaren utan även 37 tummaren. Här är en jämförelse med en 30 tums datorskärm och en 37 tum:

http://www.displaywars.com/30-inch-16x10-vs-37-inch-16x9

Om 37 tummaren släpps som en enskild datorskärm med 3840x2160 då kastar jag mig på den istället fär 32 tummaren :D:D:D:D

Av landahl

Går det bra att endast köra med Microsofts ljuddrivrutin?

Av landahl

ska man avinstallera microsoft ljuddrivrutin innan man installerar realtek?

Nå?

Av landahl

När jag spelade Crysis 2 igår så började ljudet hacka. Jag läste att det kan vara problem med realteks drivrutiner så jag avinstallerade dem. När jag startade om datorn så installerades microsofts ljuddrivrutiner automatiskt. Är det okej att köra med bara deras drivrutin?

Av landahl
Skrivet av mr_svahn:

Njae, egentligen inte då jag har pengar undansparade och jag har kirrat sommarjobb men jag kan inte rättfärdiga ett köp av en skärm för 5000:-. Sen ställer jag mig lite tveksam till deras AG...

5000 kronor är kaffepengar för en bra skärm. Skärmen är den du stirrar på när du håller på med datorn så den är värd att lägga mest pengar på. Jag kan utan tvekan lägga uppemot 30.000 kronor på en bra datorskärm.

Av landahl
Skrivet av mr_svahn:

Är sååå nära att beställa en Shimian Lite för 340$ men tvekar fortfarande då jag verkligen inte vill ha en skärm som slutar funka efter några månader Då det är en "koreamonitor" så går tankarna direkt till att någon 5-åring suttit och tillverkat den men samtidigt så är den tillverkad av LG och tänkt för bland annat Apple så chansen att en lödning går sönder eller att skärmen pajar på något annat sätt bör väl inte vara större för den här typen av skärm än för t.ex. en Apple cinema display eller U2711?

Övertala mig nu ffs!

Så varför inte köpa en u2711? Är det för dyrt för dig?

Av landahl

Alltså det där är ju helt omöjligt att svara på, det är bara att spela och va nöjd och du lär märka när du behöver byta till nya kort.

Av landahl
Skrivet av Asprarn:

Inväntar leverans, någon som skulle vara intresserad av lite bilder när den väl kommer? : )

Alltid trevligt med bilder

Av landahl

Driver cleaner pro

Jag läste på Nvidias forum om det bästa sättet att rensa drivers till grafikkortet. Det stod att först skulle man avinstallera på avinstallera ett program på kontrollpanelen, sedan skulle man ladda ner driver cleaner pro och starta windows i felsäkert läge. Sedan ska man starta driver cleaner pro och kryssa i nvidia och rensa.

Jag har tidigare använt driver sweeper men då fick jag blåskärm efter. Är driver cleaner pro att föredra eller ger även det blåskärm?

Av landahl
Skrivet av Jekean:

Lite mer information/bilder skulle inte skada.. vad är det exakt som glappar och så vidare..

För övrigt så är själva kontakterna för de olika USB standarderna identiska det skiljs så vitt jag vet åt i den ändan av kontakterna som man sätter i moderkortet..

Det är glapp i kontakterna som man sätter i hörlurarna på mramsidan av chassit. Ljudet i lurarna glappar och lurarna är det inget fel på.

Av landahl
Skrivet av ParasiteX:

Omfg... varför skapar folk såna här uppenbara trollbait trådar hela jävla tiden...

Bäst nån moderator låser skitet innan detta urartar sig till 100+sidor...

Detta är ingen trolltråd utan en ärlig fråga bara. Jag var inne och kollade folks reaktioner på kommande Apple TV och därför undrar jag varför så många här är negativa till Apple. Det är du som är ett troll som går in på denna tråden och skriver över huvud taget.

Av landahl

Antec P193 och usb 2.0 -> 3.0!

Jag har ett Antec P193 chassi. Det är 2 st usb 2.0 kontakter på framsidan av chassit, dem har båda glapp. Går det att byta ut dem till usb 3.0? Vart köper jag isåfall nya sådana?

Av landahl

Hur kommer man in i UEFI?

I cpu-z står det DramFrequency 800 mhz

Av landahl
Skrivet av Eng_95:

om man bortser från priset på apple produkterna så är dom mycket bätte, ex mac os x är 10x bättre än windows förutom när det gäller spel och programmering. (mina åsikter).

Jag har hört att många tycker att deras os är mycket bättre än windows. Vad är det du tycker är bättre?

Av landahl
Skrivet av mfm:

Han var en klåpare, man behöver inte höja spänningen på vengeance. Man ska bara ställa in XMP-profil.

Han kanske gjorde det, det var jag som trodde att han han höjde spänningen. Men till min fråga, måste man ändra någonting om man sätter i ytterligare 8 gb ram eller kommer dem automatiskt att köras i 1600 mhz?

Av landahl

Minnen 1600 mhz.

Jag har nyss fått hem en ny dator som en datorbutik har byggt till mig. Minnena är dessa ----> https://www.inet.se/produkt/5315124/corsair-8gb-2x4096mb-cl9-...

Han som byggde datorn sa att han höjde spänningen för att minnena skulle gå i 1600 mhz. Min fråga är: Jag har 8 gb ram men tänker köpa till ytterligare 8 gb av samma minnen, måste man höja spänningen på dem också då eller är det bara att sätta in dem?