Inlägg

Inlägg som landahl har skrivit i forumet
Av landahl
Skrivet av oqvist:

VR!

Det största jag var med om var alien isolation när jag gick ut till lv 571 med mitt vorpx hackade lir och blev facehuggen. Det var sandstorm och grejer så sikten var naturligt dålig så oculus rifts begränsningar märktes knappt. Jag grät av lycka i rymdhjälmen. Vem vill inte til lv-571 och bli facehuggen liksom men man var så sjukt mycket där. Finns flera exempel i VR. Platt tv har aldrig en chans åstadkomma denna höga nivå även om det läggs ned hundrafalt resurser för att försöka åstadkomma något liknande.

Jag kommer gå över till VR när dom flesta AAA spelen stödjer det. VR borde verkligen va framtiden inom gaming.

Av landahl
Skrivet av ronz:

3840x1600 144hz.
Få spel man kan maxa även med DLSS (Quality)

Man behöver inte maxa spel. High vs Ultra är försumbart i majoriteten spel.

Skrivet av hellmix:

Och som jag visade så är det mer slöseri på pengar att hålla på att uppgradera grafikkortet hela tiden, speciellt nu när priserna håller på att balla ur totalt......

Läs ovan citering där han antyder som jag antog ochså att man ska hålla på att hoppa från 80 till 80 kort varje generation för det är billigare än att slå på stort en gång och leva kvar med det några generationer........

2 stycken 80 kort kostar ungefär som ett 4090. Om man köper ett 80 kort när det är ny generation så kan man köpa ett till vid nästa generation istället för att sitta kvar med toppkortet i flera generationer.

Av landahl
Skrivet av hellmix:

Vad hjälper det med två stycken?

De går inte att köra i SLI och 9/10 fall så ger SLI mer huvudvärk än nytta...........

Det är inte det jag menar. Jag menar att det är bättre att köpa det näst snabbaste kortet så kan man med gott samvete uppgradera oftare. Ett 4090 för 25000 + eller köpa ett 4080 super nu och sen det näst snabbaste i 5000 serien.

Av landahl
Skrivet av hellmix:

Låt mig gissa du har inte räknat på det? SPOILERS: Det är INTE billigare att uppgradera oftare.

2017: GTX 1080: 7990:- (köpt för 5990:-)
2018: RTX 2080: 9200:-
2019: RTX 2080S: 9200:-
2020: RTX 3080: 10000:-+ (8000:- om du va snabb/hade tur)
2022: RTX 4080: 16490:-+
2024: RTX 4080S: 12990:-

2022: RTX4090 23999:-

Så när jag väl uppgradera från 1080p till 1440p, för att få bra FPS så är jag tvungen att köpa ett RTX2080 som ändå inte kunna prestera ordentligt i 1440p och än värre när man väl började blanda in ray tracing. Vid RTX3080 då börjar det hända saker ett kort som både kan köra 1440p och ha igång ray tracing inom acceptabel gränser men omöjligt att få tag på för ett vettigt pris tackvare kryptobubblan.

Sedan kom RTX40xx serien med ett högt pris men ändå prisvärt om man satsade på RTX 4090-serien som är ett ordentligt prestandalyft i 1440p och 4K. Jag såg den här utvecklingen när Nvidia släppte sin vision diagram när de presenterade GTX9-10xx-Serien?

Därför jag höll mig kvar på GTX-1080 kortet så länge.

Så som det är nu är jag nöjd med mitt RTX 4090 den klarar av alla dagens spel utan problem även när man börjar blanda in Ray-tracingen .

Så jag kommer inte ha några problem att sitta på mitt RTX4090-kort till 7-80xx-serien och då har mitt RTX 4090 kostat mig max 6-7000kr/generation betydligt billigare än att hålla på att byta vid varje generation och som vi ser så kommer den högre grafikkorten INTE hamna under 7000kr.

Man kan säkert komma runt samma summa med de lägre-korten också OM man har tur när man säljer av sitt gamla men jag slipper gärna den huvudvärken att hålla på att byta och sälja av grafikkorten samt slipper risken att bli blåst och att hålla på att testa sig fram vilka grafikinställningar man behöver ändra på för att bevara FPS men inte tumma för mycket på kvalitén....

Du får ju 2 stycken 4080 inom två år istället för ett 4090.

Av landahl
Skrivet av Edvin1:

Jag jämför dem inte alls. Jag skriver ju att jag har 4090 som riktmärke för eventuellt inköp av pc. Ungefär så mkt power vill jag att den ska ha. Ska det vara värt att gå över från konsol till pc måste Pc vara rejält mkt kraftfullare.

Sen om jag sedan nöjer mig med PS5, det är väl min ensak?🤔

Räcker det inte med ett 4080 super?

Av landahl

Jag undrar när grafiken i spel kommer att ta ett nytt stort kliv som den gjorde i Crysis. Spel har ju sett mer eller mindre likadana ut grafikmässigt i många år nu.

Av landahl
Skrivet av mistahh:

Har ett 3080 och ser fram emot att uppgradera.
Cyberpunk 2077 gick att spela med ganska bra grafik och DLSS performance i ca 60fps 1440p. Alan Wake 2 med bra grafik omkring 60fps dock fick jag köra i 1080p.

Vill köra Witcher 3 i 4K med allt på max och även RDR2 maxxat så det får nog bli ett 5090.

Det är gamla spel du nämner förut Alan wake 2. Du kunde alltså spela gamla spel i 1440 men inte optimalt med ett 4090? Låter konstigt eftersom det är ett 4k kort.

Av landahl
Skrivet av Makkusu:

Har ett 4090 men kommer byta till ett 5090 eftersom jag vill ha så bra prestanda som möjligt.

Till vilket pris som helst?

Skrivet av hellmix:

Spelar bara i 1440p så mitt 4090 får hänga kvar minst 4-5år till runt 7-80xx-serien kommer

Personligen tycker jag det är idiotiskt att köpa det snabbaste grafikkortet. Om man nöjer sig med det näst snabbaste så är det betydligt mer ekonomiskt att uppgradera oftare.

Av landahl
Skrivet av Dem8n:

Har inte byggt en dator på 13 år och jag mår så fantastiskt mycket bättre, det går väldigt mycket bättre på jobbet, jag har skaffat fler vänner i verkliga livet och inte vara några som skriker över voicechat, har skaffat mig andra hobbys.

Hänger här för att få det bekräftat hur rätt jag gjorde som slutade ta digitalt knark, och för att se hur skrattretande dyrt allt är numera.

Har du slutat titta på film också? Läser du inga böcker? Bara för att man spelar spel måste det inte innebära att allt annat går förlorat. Jag är säker på att majoriteten som spelar hanterar det på ett sunt sätt precis som tv, film och alkohol.

Av landahl
Skrivet av Joppis:

Både Thief och The Outer Worlds kan du ju köpa på Steam också. Är inge exklusiva spel som artikeln handlar om.

Outer worlds har jag spelat för flera år sedan. Thief är jag inte så sugen på efter att ha läst mycket om det .

Av landahl
Skrivet av Curik:

Om du inte gillar exklusiva spel så har du inte många plattformar att välja på.

Jag spelar endast på pc.

Av landahl
Skrivet av twit:

Det brukar vara enklare att föra en vettig diskussion om man redan från början är tydlig med vad man menar, istället för att slänga ur sig ett generaliserat påstående när man egentligen menar något betydligt mer specifikt.

Att jag har varit otydlig får stå för dig.

Av landahl
Skrivet av NordhNet:

Steam? Skillnaden är ju att ingen reagerar då steam är dominerande och räknas som standarden?
🤷‍♂️

Nämn ett AAA spel som steam har köpt exklusiva rättigheter till.

Av landahl
Skrivet av Miindz:

Typ som Xbox samt Playstation?

Jag pratar om pc spel.

Av landahl
Skrivet av twit:

Till skillnad från... alla andra spelbutiker som också kör med exklusiva titlar? Eller är det inte riktigt där skon klämmer?

Vilka andra spelbutiker för pc har exklusiva AAA spel?

Av landahl
Skrivet av Aphex:

Vad intressant, berätta mer om din djärva motståndskamp.

Tycker du om att Epic köper till sig exklusiviteter?

Av landahl

Jag avskyr epics launcher och jag har aldrig plockat ett gratis spel där. Så länge epic håller på med exklusiva spel så kommer jag aldrig använda skräpet.

Av landahl
Skrivet av POWERMAN66:

Frågan var inte riktigt vad jag ska använda datan till utan mer tips på spel, summan stämmer inte heller riktigt du får lägga till lite, men förstår om du är avundsjuk

Själv väntar jag på att bygga en ny dator tills 5090 och Zen 5 kommer ut.

Av landahl
Skrivet av Hakinger:

För AAA spel för PC känner jag att 500-600 är rimligt. Då är jag villig att chansa på spel. Kommer inte att göra misstaget som jag gjorde med Starfield som kostade över 800kr(!) och köpte den direkt (för jag trodde att spelet var som Bethesda påstod) så nästa gång, typ när de släpper Elder scrolls 6, då väntar jag istället för att lita på vad de säger :/

Vad påstod Bethesda?

Av landahl
Skrivet av Querth:

Ptja, rätt stor skillnad på något år och några år

Red Dead 2 kostar just nu 59.99 euro på Steam. När det är rea sänks det till ca 400kr.