Inlägg

Inlägg som kallandes har skrivit i forumet
Av kallandes
Skrivet av ZeeRuX:

Valet av 2 st GTX 970 Turbo SLI (http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/220999-asus_g...) eller 1 st GTX 980 Ti (http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/223689-msi_ge...)

Har i5 3570k, 16 gb ram, 600 watt nätagg, GTX 760 idag

Du får bara köpa ett kort till det priset. Sen får du be någon polare köpa det andra åt dig. 1ex per kund är det som gäller. I reklamen inför fredagen skrev webbhallen att det skulle kosta 2300 någonting. Antingen var det en luring, eller så går det ner ytterligare knappt 200kr.

Av kallandes

Grafikkort

Skrivet av Oliver91:

Letar efter grafikkort med minst 2gb grafikminne

Kort som är intressanta är t.ex.

AMD: 6950/6970, 7790/7850/7870, R9 260/260x/270/270x

Nvidia GTX 660/660 Ti, GTX 750/750 Ti

Kom gärna med förslag om andra grafikkort men betalar max mellan 300-600kr beroende på vilket kort du har att erbjuda samt skick, tillbehör, ålder osv.

Läs hela annonsen här

Hej
Jag har ett Gainward GTX 770 Phantom, som du kan köpa för 600kr om du har vägarna förbi Stockholm. Jag skickar det inte! Inköpt på komplett sensommaren 2013

Av kallandes
Skrivet av Gurk:

Antagligen för att du tog bort dig själv ur behörighetslistan. Du går in på egenskaper, säkerhet, avancerat och tar ägarskap över den. Då kan du sätta behörigheter på den som du vill.

Stort Tack
Det var precis vad jag hade gjort. Löste sig fint med din hjälp
Ursäkta att jag är lite sen med uppdatering

Av kallandes

Windows 10, Jag har låst en mapp, och kan ej öppna den igen

Halloj
Jag uppdaterade till windows 10 i går. prövade att låsa en låtsas mapp jag gjorde. Inga problem, den var låst som den skulle, när jag skulle öppna den. Och jag kunde låsa upp den som administratör. Sen låste jag den riktiga mappen, på vad jag minns, samma sätt. Men den går inte att öppna igen. Hur jag än gör. Det står att jag "inte har behörighet att se objektets säkerhetsegenskaper ens som administrativ användare".

Vad har jag gjort? Och hur får jag tillgång till min mapp, på min egen dator igen?
Väldigt tacksam för all hjälp jag kan få

Av kallandes

Jag skulle inte bli helt förvånad om det beskrivna kortet kommer heta 990. Och en bantad GM200 kommer heta 980ti, för att fylla gapet mellan Titan X, och 980. en eventuell dubbelmacka kanske blir 995, för att en oinsatt inte ska tro att AMDs högre siffror inebär att dom därför är snabbare.

Av kallandes
Skrivet av tvelander:

Marknadsförs inte som spelkort.

Det marknadsfördes i allafall som spelkort innan AMD släppte 295. Spel var det enda dom pratade om, när dom presenterade kortet. Hade dom fortfarande trott att det är det snabbaste kortet, hade dom fortfarande pratat spel. Tror jag

Av kallandes
Skrivet av whimsy191:

Fast de konsoler som ligger på butikshyllor tjänar Microsoft inga pengar på.

Det är klart dom GJORT. Dom är ju sålda till butik! Men om butiken inte säljer, dvs att dom står kvar på hyllan. Så beställer ju butiken inga fler. Så kontentan blir ju att siffrorna egentligen inte säger något. Sony har uppskattat att dom sålt till slutkund ca 7 miljoner. Det säger ju inte heller så mycket. Hur många har dom skeppat till butik? vilket inte heller hade sagt något, än. Tror vi får vänta lite på säkrare siffror innan vi drar allt för stora slutsatser. Men att Sony sålt några fler är väl ändå ställt utom allt rimligt tvivel så här långt

Av kallandes
Skrivet av Zotamedu:

Fast poängen kvarstår. Det finns inga bra system att följa exakt hur många konsoller som sålts till slutkund. Antingen tittar man på skeppade enheter eller så gör man en uppskattning om hur många som sålts som garanterat är baserad på antalet skeppade enheter. Så varför gnäller folk så mycket? Microsoft kunde lika gärna sagt att de uppskattar att de sålt fem miljoner enheter och det hade varit ungefär samma sak i slutändan.

Som sagt, om den är intressant eller inte spelar inte så stor roll eftersom du har en del av prisskillnaden där. Du får vad du betalar för, sen om du behöver det är helt annan fråga.

Det skulle vara kul att se hur många konsoller, Sony skeppat till butik. Sist jag hade ett TV-Spel, var när jag köpte Ps1 1991. Med Ridge Racer och ett kass spel som hette shellshock. Men gud vad kul man hade under åren, när spelen fylldes på. Tror alla kommer få kul med sina konsoller oavsett märke. Framförallt om något, eller några år. När båda konsollerna har välfyllda spelbibliotek. Men att Ps 4an har lite vassare hårdvara är ju odiskutabelt. Men vill man se spelen i all sin glans väljer man ju ändå att spela på PC.

Av kallandes

[QUOTE="oceanic;14040872"] Kretsen räckte att slå 7970 så varför tillverka en dyrare kisel, nVidia är inte dum.

Du tror att Nvidia bara kunde vänta och se hur bra 7970 presterade, och sen om behovet funnits. Bara snabbt utveckla och bygga en jättekrets för att slå 7970, om 680 inte hade räckt?? Hur snabbt tror du att det går att utveckla och producera en krets i den storleken? Varför tillverka dyrare kisel skriver du. Den stora kostnaden är utvecklingen, inte tillverkningen. Så jag tror nog mer på det Aleshi skriver.

Av kallandes

Kan hålla med vissa att det är väldigt liten skillnad mellan Titan och 290X. Man har använt rätt få spel också. http://ht4u.net/reviews/2013/amd_radeon_r9_290x_hawaii_review... Och www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_290X/27.html
Båda dom sidorna använder 18 spel i testerna. Väntar även på att AlienBabel ska testa, då dom använder 30 spel i sina tester.
Men hittills så verkar 290X i ubermode vara något snabbare. Dock så lite att ingen lär märka något med ögat, bara mätbara skillnader. Skillnaden verkar öka med upplösning, och högre inställningar.

Av kallandes

Tror 290X kan bli snabbare än många tror. Men det får vi veta snart
http://www.tomshardware.com/news/amd-radeon-r9-290x-benchmark...

Hans sista meningar antyder det

There’s not much more I can say at this point, except that I have several cards tested at 3840x2160, and R9 290X doesn’t just do well against the GeForce GTX 780…

With that, I should probably get back to the lab before I get myself into trouble.

Av kallandes

Förstår inte riktigt vad problemet med hög strömförbrukning på ett sådant kort är? I bilvärlden finns det snåla bilar för dom som vill, och bilar som har mer muskler och drar mer soppa för dom som vill det! Den potentiella köpgruppen för ett sådant kort har väl ändå nätagregat och ventilerade chassin som klarar av förbrukning och värme?

Av kallandes
Skrivet av miiw:

Verkar som de fått väldig låga resultat i spel där 680 normalt presterar start ex. bf3 och arkham city. Kanske nåt är skumt med deras 680 eller strul med drivrutinerna.
Här är ett annat test som jämför 7970 mot 680 i samma klockfrekvens, alltså 1058 mhz på gpu:n.

http://hexus.net/tech/reviews/graphics/37209-geforce-gtx-680-vs-radeon-hd-7970-clocks/

Kan kanske bero på olika cpuér, och att i det tyska testet var turbo och HT avstängt. Om det skulle kunna påverka? Men 680 var snabbare än 7970 i BF3 i det tyska testet oxå. Det är mycket som påverkar, verkar det som

Av kallandes

Alla är inte överens om att 680 är snabbare än 7970. Här har tyskarna testat i 18 spel, istället för samma 6-9 spel alla sidor testar.
http://ht4u.net/reviews/2012/amd_radeon_hd_7970_ghz_edition_t...

Av kallandes
Skrivet av Uvania:

Upptäckte igår att Intels Q6600 som är nästan 6 år gammal hänger med än idag med lite överklockning medans AMD's motsvarigheter existerar i princip inte, Det är AMD Athlon 64 dual core processorer isåfall

redan då höll dom på att tappa marknaden! iofs hade ju Q6600 en betydligt saftigare prislapp men AMD hade inte att konkurrera med? jag har iaf inte hittat någon AMD quad core 2.4ghz prolle från sent 2006/tidigt 2007

Edit: AMD Phenom 9700 var Q6600's konkurrent om någon kan hitta benchmark tests mellan dom skulle det vara spännande! iofs släpptes den nästan ett halvår senare va?

http://www.behardware.com/articles/778-1/giant-roundup-168-in...

Av kallandes

Verkar ha smugit in något fel i Nvidias diagram gällande Metro 2033. I första diagrammet jämförs 680 (ca 27fps) mot 690 (ca 62fps) I Quad diagrammet står det att 690 levererar ca 25 fps, och 690 quad SLI ger ca 58 fps. Upplösning och inställningar är likadana

Av kallandes

Bra som vanligt