Inlägg

Inlägg som Sveos har skrivit i forumet
Av Sveos

Tack!

Skrivet av Slysor:

Nu har jag själv visserligen en lite äldre Synchrone 8000, men har själv haft problem med att stolen inte riktigt ville låsa sig ordentligt i gungningen.

Sprang in på Kinnarps här i stan när jag ändå hade ett ärende i närheten, och fick rådet att ta av sitsen och dra åt en mutter. Det löste mitt problem och jag skulle tänka mig att det fungerar även på din.

Tog en bild för att visa vilken mutter jag menar:

Muttern är lite krånglig att komma åt, men behöver inte dras åt speciellt mycket. Se till att spaken på sidan inte är i låst läge innan du börjar dra åt muttern. Kan även notera att muttern på min släppte igen efter ett tag, så jag drog dit ett buntband precis bakom muttern och det har hittills hållit den på plats i drygt ett år utan problem.

Jag har dock inte smort upp min och kan därför inte svara på om det även kan vara bra att smörja här.

Att montera bort sitsen kan dock skilja sig lite mellan olika modeller och ålder. Vet att på nyare 8000 finns det en liten knapp på undersidan som gör att man bara kan dra sitsen rakt framåt när man håller in den så lossnar det. På äldre 8000 så finns det en liten metallflärp längst bak på sitsen som man "böjer" upp lite försiktigt på båda sidor med en skruvmejsel eller ett finger och samtidigt försiktigt lirka sitsen framåt. Ska inte behöva tas i med våld.

Kan tänka mig att det fungerar ungefär på samma sätt med en 6000.

Flärpen på en 8000 ser ut så här:

Hoppas detta kan lösa även ditt problem.

Tack alla, för två saker.

1. Jag lärde mig ett nytt ord; "necrobumpar".
2. Och jag lyckades laga min Kinnarps-stol tack vare tipset ovan. Jag fick också använda en skruvmejsel. Jättestort tack, Slysor!

Av Sveos

Jag hamnade här när jag försökte läsa på lite om olika hörlurar. Jag har problem med tinnitus och vill absolut inte ha några hörlurar med "piercing treble" (vilket jag antar är skärande diskant). Jag vill heller inte ha några med löjligt mycket bas. Jag vill kunna ha bra ljud utan att spela för högt också.

Gled in på dessa lurar, men blir tveksam nu när jag läser här. Är Sennheiser HD 25-1 ett bättre alternativ i så fall eller finns det några andra bra som någon kan rekommendera?

Tack på förhand.

Av Sveos

Phunky: Jag menar främst de lägre hastigheterna. Jag klarar mig rätt bra med 10 Mbit även om det vore kul med mera.

Av Sveos
Skrivet av knewt:

Ingen som hört något om eventuella snabbare hastigheter framöver? Känns som det legat still på 200/10 ett bra tag nu, vore ju inte fel att komma upp i typ 400/100...

Apropå det. Hur brukar det vara med ComHems priser. Jag upplever dem som sagt som väldigt höga då jag bott med stadsnät i flera år, men brukar de någonsin sänka priset på bredband? När de lanserar snabbare eller av någon annan anledning?

Av Sveos

OK. Tackar så mycket.

Av Sveos

Tack för ditt svar. Enligt T3:s hemsida är det upp till 24 Mbit ner 1 Mbit upp, men jag vet inte om det är specifikt för min adress eller ett standardsvar.

Det där ComHem-modemet. Vet du om jag kan läsa om det någonstans?

Och en fråga till. Är samtiliga TV-uttag i en ComHem-lägenhet också bredbandsuttag eller är det bara ett enda som är det?

Av Sveos

Routrar, bl.a.

Jag ska snart flytta in i ett ComHem-hus och måste då tyvärr överge mitt förträffliga stadsnät som fungerat perfekt och som har lägre priser på alla alternativ än vad ComHems bredband har. Nu undrar jag...

1. Ska jag välja Bredband via ComHem eller istället återgå till ADSL, eventuellt med T3 som leverantör?

2. Vad kan man använda för typ av router? Är det samma som till fiber, eller är det någon speciell variant till ComHems "kabel-TV-lösning (?)" ?

Av Sveos
Skrivet av HDkenna:

Hej

När jag startar datorn kommer det upp ett meddelande som är typ såhär:

"Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause.

File: \Boot\BCD

Status: 0xc00000ba

Info: an error occured while attempting to read the boot configuration data."

Vad ska jag göra?

Tack i förhand

/Calle

Jag har liknande fel som du. Windowsskivan hittar inte installationen och sedan säger den att Boot\BCD är skadad. När jag ska söka efter drivrutiner verkar dock alla diskarna och partitionerna fungera som de ska. (Jag har Win7 på en liten partition och resten av den disken till annat, samt ytterligare en fysisk disk). Kan detta möjligen gå att fixa i Bios, eller låter det som att det är kört?