Inlägg

Inlägg som fryguy har skrivit i forumet
Av fryguy

Räcker mitt nätagg

Standard fråga men vågar inte riktigt göra ett köp utan att höra vad experterna här omkring har att säga

Har ett seasonic x-560, 8350@4.6GHz, 1 ssd, 1 2TB hdd, 4 fläktar i princip. Det jag vill trycka in är ett sapphire r9 290 Vapor-x OC ... frågan är om det går? Försökt läsa mig till via olika tester på Sweclockers etc etc och som jag tolkar det borde min dator dra drygt 500W med ett 290 i... Vet dock inte om detta stämmer.

Tack på förhand

Av fryguy

Sett en del filmer två ggr för att se om det är så stor skillnad mellan 2D och 3D av samma film och i det stora hela ger 3D inget mervärde. Det gräver dock mer i din plånbok än 2D Enda problemet är egentligen att 2D brukar vara förpassat till mindre salonger vilket kan vara nog så irriterande. 3D ger oftast mycket lite som det är idag. Det är väl kanske främst för att filmer inte spelas in i ren 3D utan det görs i efterhand... Skulle vara fint om folk slutade gå på 3D så 2D fick mer plats igen ^^

Av fryguy
Skrivet av DasBoot_swe:

Så längd betalningen sker på distans dvs nätet så räknas det så gäller distansavtalslagen och du har rätt att undersöka varan. Nu har dock butikerna rätt att ta ut en avgift för att man nyttjar ångerrätten. Detta p.g.a. varan inte kan säljas till fult pris p.g.a. skadad kartong eller liknande. Det började gälla den 1 juli iår.

Står inget om kartonger i lagen dock... så tvekar starkt till att du behöver ersätta kartongen. Dock får du inte testa en produkt mer än nödvändigt för att säkerställa funktioner etc. Men det är ganska enkelt att nyttja ångerrätten.

Av fryguy

There is no way to pay the courier unless you use postförskott for instance but a seller won't really use that and it usually costs extra. But it doesn't really save you from getting scammed either. Your best bet is to buy something face to face really or just buy from one of the many companies around.

If you are interested in used stuff but still want to buy from reputable sellers here are some alternatives:
https://www.komplett.se/k/kc.aspx?bn=10139&ref=cat-left
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/fyndvaro...

These are demo-products ... Perhaps not as cheap as you want them etc etc but it is an option non the less.

Av fryguy
Skrivet av mfm:

Din definition av mobiltelefon andas 90-tal, den är lika visionär som att en telefon måste ha nummerskiva och en skylt där det står "Typgodkänd av Televerket".

Sen är hela din diskussion fel eftersom du gör antagandet att alla vill ha små mini-telefoner men att de hemska tillverkarna gör stora telefoner som kunderna egentligen inte vill ha. Det är helt felaktigt, på marknader som den kinesiska och den koreanska (som båda är mycket större och viktigare än den svenska) vill de flesta ha stora mobiler.

Sen behöver du inte oroa dig, det finns mobiltelefoner som är 7" även om de inte finns på felgiganten.

Du gör en massa felantagningar som är rätt intressanta men inte mindre nedsättande. Ingen vill ha tillbaka telefoner a lá 90-tal och det är det ingen som sagt i denna tråd utom du tyvärr, så är det egentligen så att det är du som är ute efter en doro from elgiganten? Nej men seriöst jag undrar om du inte bara är ute efter att skapa diskussioner via mobbing i princip? Kalla folk för namn etc etc... Tolka folk som du själv vill och sedan använda den tolkningen för att försöka sätta ner folk ytterligare... Inga av dina kommentarer innehåller tyvärr diskussionsvärde...

Av fryguy

Jag håller med TS i med att det behövs fler mobiler kring 4.5" som man faktiskt kan hantera med en hand. De flesta som finns är trotts allt budget alternativ.

Men jag antar att det till viss del är pga. tillverkarna ska få in så mycket som möjligt som storleken växer. Självklart ska skärmen ha en upplösning som ser bra ut på en 27" monitor av någon anledning också. Ser ingen stor skillnad i S5ans skärm och en gammal iPad 2 eller min ännu äldre Xperia S när det kommer till hur en film ser ut etc.

Alla "större är bättre" förespråkare här kanske ska titta på iPad mini och Nexus 7 eller liknande och tänka till om dessa är i en storlek som passar... Det skiljer egentligen ingenting mellan en tablet och en mobil idag annat än att en tablet normalt inte har native support för att ringa i princip. Men varför låta det hålla tillbaka den som vill ha en stor mobil nu direkt? Bara köpa en 7" platta och använda skype eller liknande.

En ny definition av tablet och mobil som inte enbart är baserad på storleken. Kan den inte användas med en hand bör det klassas som en tablet med telefon möjligheter. En mobil bör bara behöva en hand. Detta skulle antagligen också bidra till utvecklingen av komponenterna mera än nu. Svaret tillverkarna har nu är att bara göra mobilen större om de vill trycka in en ny funktion istället för att utveckla och få in samma saker på en bestämd yta.

Men till er som tycker att vi är bakåtsträvare eller annat så varför går ni inte bara och köper en 10" platta och ringa med för det den är större och därmed bättre eller? Byx-argumenten fungerar inte heller när man vägrar gå i byxor som har fickor stora nog för 5.5"+ mobiler/tablets.

Well GL men större är inte alltid bättre och att kunna trycka in grym hårdvara på en liten yta är troligen dyrt vilket är varför det är billigare och lättare att trycka in saker i gigantiska "telefoner" istället som inte kräver att man produktvecklar vissa delar. Jag vet inte vilka som är bakåtsträvare egentligen men det kan funderas över.

Av fryguy

Efter typ 5min spelande så kanske jag inte kan säga allt för mycket men iaf:

- Rörigt, skulle vilja att det första menyn var lite mindre plottrig och stilren.. men kanske bara jag.
- Möjlighet att ändra ljudinställningar så att jag slipper fippla med det i windows eller liknande.
- Lägga till användare borde göras direkt i programmet och det bör inte startas en dos-applikation för att lägga till användarnamn, som dessutom ändrade upplösningen till något väldigt horribelt ett tag.
- Förklara alla tangenter som används direkt i början och vad det går ut på lite kort någonstans så att man inte behöver gissa sig fram.

Men men det var det lilla jag han se... listade aldrig ut vad f g och r skulle göra? men finns säkert någon poäng.

Av fryguy

Bara låta moderkortets ljudkrets vara aktiverad... skapar inga som helst problem för mig iaf... kan inte se varför det skulle skapa några som helst problem om du inte sitter på typ windows 95 eller nått ....

Av fryguy

Var det egentligen något fel på originalladdaren? för isf borde du bara ha bytt ut den istället för att köra på med en billaddare... Datorladdare är inte bara något som slängs med det behövs rätt volt, ampere etc etc för just den datorn och uppenbarligen har du inte dubbelkollat detta innan... så lär som du beskriver det vara så att du nu får punga ut med en massa pengar extra för ett misstag... antar att laddaren på biltema var billig typ 100kr eller något... nytt batteri kanske 800-1000kr, om något mer är trasigt så blir det dyrare så klart. men men lycka till iaf....

Av fryguy

Sätt nätverkskortet i slotten längst ner så är det absolut inga problem att ha både grafikkort och nätverkskortet med msi moderkortet som listades ovan.

Av fryguy

Om du beställt gigabit men inte fått en ny router från BBB så kommer du inte att få mer än 100mbit via routern. Alla BBB's standard routrar har 100mbit enbart. Så du måste vänta tills du får den nya gigabit routern innan du kommer upp i de hastigheterna. Tycker du borde fått detta förklarat för dig? Eller lyssnade du inte? Det förklarades väldigt tydligt för mig iaf...

Men iaf ja de har kopplat på gigabiten men du får vänta tills du får den nya routern innan du kan använda det via den iaf.

Av fryguy

Vet inte om någon skrivit detta tidigare eller inte men iaf:
Gäller det privpak vilket är en 2-5 dagars grej så sorteras i princip alla paket i sthlm numera (var borås för 5-6 år sen). Används som hub för privpak och är största anledningen till att kostnad etc hålls nere. Sjukt jobbit att hålla på med men det hanteras väl så länge det inte är något som väger bly typ. Mest irriterande är nog schenkers privpak ombud som kan vara lite hit/miss beroende på var i landet man bor.

Skillnaden mellan detta och vanligt parcel, som kostar bra mycket mer, är att privpak måste till sthlm först medan parcel stannar på närmasta terminal och normalt är framme dagen efter om du inte ska ha det från norra norrland till skåne typ.

Av fryguy

Elektronik skiljer mig veterligen inte speciellt mycket i pris. Det är väl mest det att man får dra av momsen som gör en viss skillnad. Men momsen är annars 5% just nu men höjs till 8% 1 april som leonhart sa.

Av fryguy

Ingen aning om vad problemet kan vara men bios har 0 med windows att göra... du måste titta på helt fel sida och med andra ord vet jag inte om du själv ska försöka uppdatera bios heller... går det fel så finns det en rätt stor chans att datorn inte startar alls... Men iaf nedan är länken till ditt moderkorts bios-nedlandings sida... bara gå in och plocka vilken du känner dig komfortabel med eftersom ena är ett beta bios.

http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=4486#bi...

Av fryguy
Skrivet av jaalt:

jag vet att den går att Brygga men har med telefon på skiten

går att brygga och ändå använda telefonen... har jag gjort med min zyxel så kan inte se hur det skulle vara allt för annorlunda för dig.

Av fryguy
Skrivet av blue eyed devil:

Joina oss vs på cobalt då, vi är också alltid minst men vinner rätt ofta. Dock senaste tiden har nc fått så sjuk pop så blivit svårare.
Vi får alltid ihop en, två (ibland 3) platoons med våran outfitt trident.

Jag spelade lite på miller och överlag så notera jag att alla spelare var ganska mycket bättre på cobalt också, det är rätt skumt eftersom alla gamla ps1 spelare spelar på miller? Flög runt med en stock mossy inga certs drog en 50 killstreak, på cobalt kan vara glad om man får en tre killstreak med full certed esf. Såg inte en bra pilot heller, på cobalt ser man pilots som gör helt sjuka saker.

Trident 1 år http://www.youtube.com/watch?v=ceR9Al4UCkg

Tack men nej tack För att vara helt klar så är 3 platoons = too much för mig. Sitter hellre med 1-2 squads så att man kan lära känna alla i princip och ha lite relationer iaf. I stora platoons är det mer eller mindre omöjligt. Var glad att du lyckades med den bedriften... Jag kommer inte ens iväg mer än 1-2 min ska vara glad om jag får ens en kill... Vi har Daddy för TR och sen diverse NC som du oavsett skill antagligen inte klår i princip.. Nog för att Daddy med största sannolikhet fuskar på ett eller annat sätt dock inget aimbot.

MMjo vad jag vet joinade de flesta ps1 vets Miller och det märks. Vi har några som lirar NC på Cobalt om jag inte miss minner mig och dem säger i princip det du säger. Cobalt är low skill typ Men men bara spelat på waterson själv och det var ju helt horribel skill level.

Av fryguy
Skrivet av sgt.bastard:

Visst går det att hålla undan ~20%, men det funkar inte på alla baser. Biolabs är "imo" lättast, höll igår emot Rashnu-biolabs 2 ggr i underläge emot NC.

Nej, vi har inte en hel pluton online. Var ett tag sedan vi hade det kväll efter kväll. Senast var den där joint-op vi hade med andra TR-outfits strax innan jul. Annars ligger vi på runt 3 squads. Sen tappar vi folk fort efter att ett "alert" slutar. Vi är bara så fruktansvärt samspelta så att det verkar som om vi är mer än en pluton som kommer

De som spelade Planetside 1 har nämnt att då fanns det en timer som gjorde att du inte kunde hoppa emellan faktionerna like lätt som det är idag.

Jo det laggade lika mycket då som när DERP DDosa'de SOE's serverar igår Var nog en av anledningarna till att det nu räcker med 75%

MMjo slutade med att vi spelade TR på waterson istället still 3 squads är bättre än våra 1-2 men men fler TR overall så inte så konstigt. Biolabs är ju i princip omöjliga att ta om man hinner få dit folk. Inte lika illa som innan det typ var omöjligt att få ner scu-shields men likväl nära på impossible.

Det fanns mycket i ps1 som var annorlunda tydligen. Våra ps1 veteraner talar varmt och länge om alla ps1 saker som inte finns i ps2 så

Bah tror dom ändra det enbart baserat på whine från folk som inte lyckades att låsa upp en kont etc. T.ex. TR på Miller VS höll t.ex. indar i en bra bit över en månad som längst och det var tillslut bara tråkigt för man var fast på indar konstant

Av fryguy
Skrivet av sgt.bastard:

Varför stanna och slåss när man har 20% mer VS/NC emot sig och kommer endast att agera kanonmat?
Vi försöker alltid att hitta slag där vi kommer möta ungefär lika mycket fiender som vi själva är. Roligast för alla. Eller sätta upp ett dugligt försvar vid nästa ställe.

Nu vet jag inte vilken faktion eller vilket outfit du är med i. Men gissar på VS, så du borde ha mött MCY/Mercenaries? Dessa drar sig ur en tungkyss fortare än du hinner säga herpes.

Sen vet jag väl inte om jag håller med om att VS i princip alltid har minst folk.....

Själv är jag jävligt trött på alla dessa jävla "4:th faktioners" som studsar mellan TR/VS/NC fort det är en pågående Alert!

Många gånger går det att hålla undan 20% tills man kan fylla på i sina egna led och slå tillbaka faktiskt. Finns en del outfits som tar redeploy direkt ja och det är typ NC normalt sett. Ja jag är VS och outfit är ISK, VS var rätt självklart dock antar jag Grejen är väl att BRTD är som DIG i den mening att det är mer eller mindre fulla platoons varje kväll eller har jag fel? Vi sitter normalt på 1-2 squads som mest så vi kan inte crasha en bas och direkt ta den etc.

VS på Miller har i princip alltid minst folk... Vi sitter på runt 30% normalt med TR och NC mellan 30-40% beroende på alert kan jag tänka mig. Mycket 4th faction mellan TR och NC i normal fallet. Vid enstaka tillfällen kan det vara så att VS blir störst men i allmänhet alltid minsta faction på Miller i alla fall.

Du är dock inte ensam om att tycka att 4th faction bogus är fruktansvärt irriterande. Det borde finnas en timer eller något som stoppar det kan man tycka. Det blir lite frustrerande faktiskt.

Sen kan jag väl tycka att det blivit för lätt att ta kontinenter faktiskt. Det var bra som det var innan enligt mig iaf Snacka om epic fights när man hade cont-lock och en bas kvar ^^ Laggade säkert servern till multum när det är typ 500-1000 pers i en hex men det var så awesome ^^

Av fryguy
Skrivet av sgt.bastard:

Varit för ofta på fel sida av geväret?

Njae aldrig sett på det så. Mest att mycket sen lattice blivit zerg vs zerg och VS är i princip alltid minsta pop så. Men BRTD hör till en outfit jag tycker retirerar alldeles för tidigt i vissa fall, stannar inte för att slåss >_<

Av fryguy

bah BRTD ... zergies Men det har faktiskt varit 2 opimiserings-patcher nu Så det flyter på bra mycket bättre