Inlägg

Inlägg som fryguy har skrivit i forumet
Av fryguy

ingame ljud... finns ingen anledning att inte ha det på i bakgrunden? så vitt jag vet har alla casters det dessutom så varför inte ni?

sen vet jag inte om sc2 är en så bra marknad att röra sig in på... vet inte hur bra han är på sc2 men känns lite som att det finns en hög med sånna redan... Måste ha en del kunskaper känns det som och en bra analytisk förmåga för att få det att funka. alternativt humor antar jag... Men visst om han verkligen vill hålla på med det så by all means lixom

Av fryguy

behöver inte vara geni för att se att alla poäng ska ligga i luk för max, iaf om den formeln stämmer... tror dock att det finns andra saker som värdena oxå påverkar?

Av fryguy

njae finns inte direkt mycket bättre man kan få i om det bara är AM2... med am2+ hade det iaf funnits några phenom cpus och välja på. Bästa du kan få tag på är x2 6000+ antar jag. Dock vet jag inte om det gör så stor skillnad om du redan har en 5000+... skiljer 400MHz i clock.. men tror inte det lönar sig direkt.

Av fryguy
Skrivet av strejf:

Visste ni att Microsoft har använt uttrycket apps sedan 1989?

och apple har använt det sedan 1985...
http://www.osnews.com/story/24882/The_History_of_App_and_the_...

Av fryguy

Bredbandsbolaget 10/10...
haft BBB sen 2001? kanske något tidigare. Enda problemet jag haft är att routern gått sönder en gång men dom var snabba med att skicka en ny. Dock ska väll sägas att jag haft deras 10/10 fiber sen VDSL och nu fiber 100/10 och aldrig haft problem annat än en router som gått sönder.

http://img838.imageshack.us/img838/8814/bbkresultatk.jpg

Av fryguy

ja det är bara stoppa i skivan och göra en clean install. se till att ha gjort en backup av allt du vill spara på c: först bara...

Av fryguy

verkar som du har 6+6pin från nätagget. plus en 2. den som bara har två pinnar sätter du ihop med en av 6pins kontakterna så får du en 8pin som ska passa i grafikkortet. sen borde du fått en kabel som gör om molex till 8pin eller liknande med grafikkortet?

Av fryguy

ska vara korta skruvar... det brukar normalt följa med sånna till moderkortet om jag inte minns helt fel... har ju så många själv så inte direkt tänkt på det. men köper man alla delar så kommer dom med någonstans iaf.

Av fryguy

folk likställer allt med samma namn som samma sak... game i Storbritannien gick i konkurs... den svenska delen ska så vitt jag vet inte ha några problem än iaf. men dom får ju problem för att typ alla verkar tro att Game = Game i hela världen och att det är hela kedjan som gått i konkurs... inte riktigt samma sak. Så svenska game kommer nog finnas ett tag till iaf.

Av fryguy

se på denna bild: http://images.bit-tech.net/content_images/2010/10/fractal-des...

se hur distanserna är monterade och sätt i dem lika dant. dom monterar in ett atx-moderkort oxå så bara att sätta i likadant. det är bara nio distanser.

Av fryguy

hämta direkt från amd... dom som kommer på skivan är utdaterade. finns ingen anledning att inte hämta direkt från amd egentligen.

Av fryguy
Skrivet av strejf:

Men Windows XP bygger på teknik från 1999 eftersom att det var då det började utvecklas.

http://en.wikipedia.org/wiki/Development_of_Windows_XP

december 1999 började utvecklandet av XP enligt din länk... med samma metod så kan vi då inte kalla w8 för modernt? det började ju utvecklas innan w7 kom ut 2009... inom datorvärlden är 2-3 år en evighet så... men det är igen en meningslös diskussion som inte leder någonstans...

jag skulle tro att efter 900 inlägg och 31 sidor borde det inte finnas mycket kvar att dalta om. folk som inte tycker om w8 kommer inte ändra sig och strejf kommer finna "fakta" som motbevisar vad du än säger som är negativt med w8...

själv misstänker jag att w8 aldrig kommer att bli en storsäljare. företag börjar ju först nu att uppgradera från XP och de kommer antagligen inte att välja w8. sen rent historiskt så är ju varannan windows-version rena skiten så chances are this one is too... men det faller lite på att det verkar som om microsoft lanserar en "test"-version i form av ME, vista och nu w8. där man i vista och w8 båda kommer med många uppdateringar och nytänkade idéer som alla ratas av användarna. sen förfinar man dessa idéer i den nästkommande versionen. så folk som avskyr metro nu kan säkert komma att få se w9 där metro är förpassad till att du själv måste installera eller starta den för att få upp den. likt windows media center som liknar metro till viss del...

Av fryguy

det dom undrar är om du försöker läsa en DVD-skiva i en CD-läsare eller en DVD-läsare... en CD-läsare läser inte DVD-skivor....

Av fryguy
Skrivet av strejf:

Okej då tycker vi olika helt enkelt. Jag tycker att Metro är jättebra. Jag har testat Metro, det har inte du.

du verkar dock vara ensam om att tycka om metro... sen antar jag att du inte läst: http://www.dedoimedo.com/computers/windows-8-consumer-preview... eller helt enkelt skitit i att kommentera artikeln.

Skrivet av Broken-arrow:

Skulle jag ha gjort i fall jag hade min andra dator i ordning:) Men ser inte metro som en förbättring utan försämring (det andra i win 8 är inte till någon fördel eller går att fixa på andra sätt).

Snabbare uppstartstid behövs inte (för mig i alla fall). Sen är Windows 7 är tillräckligt snabbt och repressivt (jämfört med win xp). Sen slipper man ett extra skal över skrivbordet (vill det ska vara rent och snyggt och inga klumpiga vägar för att hitta saker).

Men vist du får tycka som du vill, men allt är inte guld och gröna skogar.

spelar ingen roll om du drar ur batteriet etc i w8. w8 cold-bootar inte som standard utan snarare en förbättrad form av viloläge. dvs det startar så snabbt därför att allt ligger nersparat på hårddisken. den behöver inte läsa in allt igen utan läser från det sparade... på så sätt startar den väldigt snabbt. rimlig jämförelse borde då vara w7 i viloläge och mäta tid men det är helt point less... går visserligen att stänga av hybrid-boot i w8 som jag förstått det om man nu vill göra riktiga cold-boots där allt läses in på nytt hela tiden. så som de tidigare windows-versionerna gör. Men tillräckligt med daltade om sekunder hit eller dit helt i onödan egentligen.

Av fryguy

Diskussionen här börjar bli riktigt löjlig... det är nog egentligen ingen som klagar på att w8 bootar på 5sec. dock undrar jag om det fortfarande gör det när man börjar lägga in program etc etc för vad jag förstått så är det kerneln som sparas ner vilket drar av sjukt med tid. men de program som ska startas kommer ju fortfarande att ta ungefär lika lång tid misstänker jag?

sen undrar jag hur w8 gör när den måste göra stora uppdateringar som påverkar kerneln? då måste den rimligen stänga av den helt istället för att spara ner den... och i så fall startar den ju antagligen lika långsamt som w7?

men iaf som jag förstått det så kan alla som vill ha riktig cold-boot stänga av hybrid-boot och därmed få tillbaka sina 30-45sec boots så blir alla glada?

Av fryguy
Skrivet av Anders127:

Vad menar dom med att en vanlig formatering inte skulle räcka? En formatering borde skriva över all data med nollor. Hur får tjuvarna ut information från det?

Skickades från m.sweclockers.com

en vanlig formatering räcker inte på långa vägar. gör man en vanlig snabbformatering försvinner inget egentligen. gör man sen en vanlig formatering så skrivs det över en gång och det räcker inte heller. med diverse program så kan du få fram filer och information efter iaf 5-10 totala formateringar därav att låta ett program skriva över med slumpdata 10-20 ggr för att vara helt säker.

men det känns inte som om man ska vara allt för oroad... kreditkort är enklare att få tag på via hacking. 10M kreditkort stulna är nästan vardagsmat... vill se den som köper 1M begagnade xbox:ar för att få tag på samma typ av info...

Av fryguy

borde bara vara att ställa in att starta från skiva och sen starta om datorn. borde komma upp en rad som ber dig trycka ner valfri tangent för att komma in i installationsprogrammet om jag inte missminner mig helt nu.

Av fryguy

rätt hundra ja. byter du moderkort så är alla inställningar som gjordes i windows installationen av installationsprogrammet så gott som för inget. detta skapar problem och är i troligen grunden till ditt problem. ta det som motto att formatera om om du byter moderkort och cpu iaf. det mesta annat går att fixa till oftast.

Av fryguy

formatera om datorn. byter du delar så kommer inte windows fungera som det ska utan omformatering. kan funka utan problem om man byter ram, hdd, nätagg, kanske även cpu men byter du moderkort så formatera direkt. att internet inte fungerar är inte så konstigt om det inte ens finns drivrutiner installerade till det nya moderkortets nätverksenhet... formatera om nu är det bästa. sen kan du aktivera via telefon.

oftast så att aktiveringen i windows är knuten till ett id som skapas av dina installerade delar om jag inte minns fel så den får spader om man byter ut delar.

Av fryguy

så du har inte installerat om efter du bytte ut moderkortet? gör det direkt... byte av moderkort bör man se som en automatisk formatering då det behövs för att det ska fungera som det ska.