Inlägg

Inlägg som Axxident har skrivit i forumet
Av Axxident

Arbetsintervju - fortfarande inget besked.

Hej Swec!

Befinner mig i en situation som jag har svårt att tolka.

I tisdags förra veckan var jag på arbetsintervju på ett större kemitekniskt företag på Västkusten för ett sommarjobb med koppling till min utbildning. Intervjun gick bra, även om jag i efterhand inser att jag kunde gett ännu bättre svar på vissa frågor. I slutet av intervjun berättade intervjuaren att beskedet om anställning skulle komma under måndag-tisdag och ett eventuellt drogtest skulle isf ske på torsdagen (imorgon). Besked skulle man få oavsett om man fick jobbet eller inte.

Sent igår eftermiddag hade jag fortfarande inte fått något besked och bestämde mig för att ringa intervjuaren för att kolla läget. Mannen lät förvånad över att jag inte hade hört något och sa att han skulle be HR kontakta mig. Nu har halva onsdagen gått och jag har inte hört något ännu, även om det såklart finns en möjlighet att dom hör av sig under eftermiddagen.

Jag snokade runt en del bland klasskompisar för att se om någon annan varit på intervju för samma tjänst och hittade en kille. Även han hade fått höra att det var på måndagen man skulle få besked och att man skulle meddelas oavsett resultat. Dock blev han uppringd redan dagen efter intervjuerna avslutades och fick reda på att han hade fått en av platserna. Även han tycker det är konstigt att jag inte har hört någonting alls.

Allt eftersom dagen går så tappar jag hoppet om att jag får tjänsten, men jag vill samtidigt gärna höra andras åsikter om hela situationen.

Finns det fortfarande hopp för mig? Om jag inte får svar under dagen, hur ska jag då agera - ringa upp igen eller ge upp?

Om det är så att det blir ett nej så är det helt okej, men jag skulle så himla gärna vilja ha ett slutgiltigt besked så att jag slipper gå runt och vara nervös hela tiden. Tills dess att jag i så fall faktiskt får ett nej så ser jag det som att det inte är över riktigt än.

Av Axxident
Skrivet av Cameltotem:

Bäst jävlar att de ändrar tillbaka unlock systemet som det var innan. Jag vill inte ha tre likadana vapen med färdigbestämda attachments.

Fy fan blodet kokar varje gång jag tänker på hur jävla korkat det är och hur mycket det förstörde spelet.

Håller med helt och hållet där.
Tycker överlag att BF1 saknar känslan av ”progress”. I tidigare spel behövde du nöta betydligt mer för att få ett vapen och alla dess attachments, vilket iaf jag tyckte var positivt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Axxident
Skrivet av jookeer:

se till att ha minst 25% ledigt i alla partitioner

Ja, jag har en del grejer på C: och H: som jag kan ta bort, men det hjälper ju tyvärr inte mot den långsamma HDDn.

Finns det några konsekvenser av att ha mindre än 25% ledigt? Blir lite nyfiken.

Av Axxident

HDD plötsligt långsam + partitionsfrågor.

Hej allihopa!

Den senaste tiden märker jag hur min gamla mekaniska disk börjat bli otroligt långsam. Den köptes in under 2011 och var systemdisk fram tills jag skaffade min första SSD vid cirka 2013-2014, så HDDn har några år på nacken.
Det är så illa att jag inte ens kan öppna utforskaren utan att explorer.exe hänger sig och tvingas starta om. Hela utforskaren lägger alltså av, inklusive startmeny och allt.

Finns det någon som har någon aning om det kan vara något annat än ålder som kan orsaka detta och hur detta isf kan lösas? Jag är dålig på diverse diagnostikverktyg som finns, så jag vet inte riktigt var jag ska börja.

Disken används enbart till lagring av filmer etc, så jag har inget viktigt på den i dagsläget. Försöker rädda disken så gott det går, då jag är student (utan CSN) och helst inte vill lägga pengar på att ersätta lagringsutrymme.

Angående de andra frågorna jag hade så handlar det om partitioner. När jag bytte moderkort, CPU och RAM-minnen förra året så försökte jag så gott det gick att rensa alla diskar för att börja om på nytt. Vet inte riktigt hur bra det gick, då jag tycker att det ser rätt konstigt ut i diskhanteraren i Windows. Bifogar en skärmdump.

https://i.imgur.com/p4elpnf.jpg

Jag tycker att det finns väldigt många små partitioner på mina 3 st (C:, G: och H: ) diskar som finns i datorn. Ska det se ut så här eller är det något som är knasigt?

Av Axxident
Skrivet av Mocka:

Gick det att köra spelet i mer än 60fps? Är det tillräckligt optimerat för att få en trevlig upplevelse?

Jadå, det går jättebra. Med datorn i min sign ligger jag som oftast över 100 fps (ofta runt 120), dock i 1080p Low. Använder lägre inställningar för att lättare kunna urskilja silhuetter och få högre framerate. Så om du föredrar ögongodis så blir det lite tyngre.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Axxident

EDIT: Mod kan ta bort. Dum fråga som löste sig väldigt snabbt.

Av Axxident

Har spanat runt en del nu, och kommit fram till att 49 tum är en bra storlek. Jag har hittat två nya alternativ, som ser lovande ut. Tänkte bara kolla med er här ifall ny har några synpunkter på valen. Jag tog en extra titt på planlösningen och inser att det är svårt att få in mer än 49 tum. Lägenheten är enbart 19,5 kvadratmeter, med delat kök.

Så, här kommer en jämförelse på produkterna. Har inte hunnit läsa några recensioner än, men ska göra det snarast.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=3659489,3652862

Av Axxident
Skrivet av Videoapan:

Skillnaden på de två verkar vara att den lite dyrare har Ambilight (ljus bakom skärmen som följer det som händer på skärmen). Läste lite i en recension och det verkar vara en sån TV som är bra när den får rätt material (4K) men inte riktigt lika bra på lågupplöst material. Så ska du mest kolla via en dator är den säkert bra men om du ska kolla vanlig TV på den så kan bilden vara lite tråkig. Billigt är det oavsett

EDIT: Såg att den dyra även har Android TV, men det har jag ingen erfarenhet av hur bra det är.

Aha okej. Tack för att du orkade sätta dig in i det hela. Ambilight hade ju varit trevligt, men är absolut inget krav.
Smart TV-OS spelaren ingen roll för mig då jag kommer skaffa en Apple TV, för att kunna spegla skoldatorn på tvn osv.

Skrivet av Gurk:

Jag har ett generellt tips, ta inte en mindre än 42-43. Tror du att du inom ett par år som student kommer att byta till en större lägenhet (exempelvis bo ihop med någon) så kommer du att uppskatta att du köpte en "normalstor" TV från början.

Skrivet av Brynolf:

Om du sitter på 2-3 meters avstånd är det inga problem med attt gå upp till 55 tum.

T.ex denna är bra pris på media markt just nu:
http://www.mediamarkt.se/sv/product/_lg-55uh615v-55-smart-uhd...

Se denna sida för beräkning av vad som är lämpligt avstånd till tvn.
http://www.tydal.nu/php/grafik/tv-avstand.php?tum=55

Ja, jo ni har säkert rätt egentligen. Var och spanade litegrann i en affär alldeles nyss, och cirka 50 tum är ju inte enormt mycket större egentligen. Sneglade faktiskt litegrann på den som finns länkad i inlägget. Hemma hos familjen (som inte är jättekräsna med teknik) så har vi en 40 eller 42 tums tv på ett avstånd på cirka 3 meter från soffan i dagsläget. Kan ibland kännas litet, det håller jag med om. Jag ska ta en titt på planlösningen igen. Det borde gå att få in en större.

Gissningsvis innebär väl detta attt det kommer krävas mer pengar för att få en vettig tv dock? Får man ens en vettig 4K-tv för detta priset, eller är det bättre att välja en hyfsad 1080p istället?

Av Axxident

Köp av 4K (?) TV inför flytt till studentlägenhet

Hej allihopa!

Jag är väldigt dåligt insatt i det träsk av modellbeteckningar som är TV-världen. Jag är på jakt efter en TV till min studentlägenhet och är lite sugen på 4K, då jag har tänk para ihop det med Netflix i 4K. Dessutom lär jag ha TVn ett tag framöver, så varför inte framtidssäkra sig lite.

Jag misstänker att jag kommer sitta på ett avstånd på cirka 2-3 meter från TVn och jag tror att cirka 40-43 tum är vad jag kan klämma in som max i lägenheten. Givetvis kanske man inte får ut en jättestor effekt av 4K på den skärmytan, men det lockar trots allt.
Har tänkt lägga 6-7k kronor på detta som mest. Finns det vettiga alternativ som är billigare så är det intressant.

Har spanat på några modeller, men kan inte riktigt se några skillnader förutom priset, då jag är helt grön inom området.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3624775 - Fått bra omdömen av M3

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3624772 - verkar vara likadan fast 1000 kr billigare?

Det är den översta av dom jag sneglat mest på. Om någon har andra alternativ, eller generella tips, så hade det varit underbart

Av Axxident

Det verkar som att problemet har löst sig. Det jag gjorde var att avinstallera programvaran för mitt ASUS PCE-AC56, alltså mitt trådlösa nätverkskort. Googlade runt en del, och mycket pekade på att det var just drivrutiner för nätverkskort som spökade för många.

Sitter med µTorrent igång just nu när jag skriver detta. Har hunnit få ner strax över 3 GB av en fil på 15 GB. Ser ljust ut för tillfället.

Av Axxident
Skrivet av MultiMan:

Börja köra memtest86 i några timmar.

Med tanke på att du har en gammal 840 SSD med TLC-minnen (som hade grava hastighetsproblem) och att torrent belastar lagringsenheten mycket kraftigt så kan man tänka sig något som krånglar med den. Har du senaste firmware?

Man kan också tänka sig skadade sockelpinnar till CPU som påverkar minnes- och/eller pcie-bussarna på ett orutsägbart sätt under vissa typer av belastning.

Vilket OS? Alla drivrutiner installerade och uppdaterade?

Ja, jag har hört en del om detta sen tidigare. Har ett svagt minne av att jag laddade ner Samsungs SSD-mjukvara och uppdaterade allt, men jag vågar inte svara på det rakt av.

Min 840 är dock inte den disken som jag tankar till. Jag har en extern disk på 2 TB, samt en gammal intern HDD på 500 GB, som står för merparten av det jobbet. Är rätt säker på att jag upplever BSOD oavsett vilken disk det tankas till.

OS är Windows 10 Home 64-bit. Vilka drivrutiner ska jag lista? Erkänner att jag nästan enbart lägger fokus på GPUns drivrutiner, så det kan nog finnas en del daterade grejer.

Ska testa att köra memtest så snart som möjligt. Har enbart provat Windows inbyggda minnesdiagnostik, och stötte inte på några konstigheter då. Känns ändå värt att nämna i sammanhanget.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Axxident

Page fault in a non paged area vid torrenting.

Hej allihopa!

Har stött på en rätt udda grej sen jag byggde om min dator. Varje gång jag försöker hämta större filer från internet så får jag nästan varje gång BSOD med texten PAGE_FAULT_IN_A_NON_PAGED_AREA. Misstänker att det handlar om något med mina ramminnen. Problemet dyker enbart upp vid hämtning av torrents, och aldrig annars. Inte ens vid tyngre spel etc.

µTorrent och Bittorrent klarar inte ens mindre filer. Deluge funkar okej, förutom vid större filer.

Någon som har någon aning om vad det kan vara?

Av Axxident

Okej allihopa! Nu är problemet löst.
Det var faktiskt som @ojje_1 sa, att RAM-minnena inte satt ordentligt. Nu sitter jag för närvarande och installerar Windows. Tack för alla svar!

Av Axxident
Skrivet av anon200632:

Om det va kopplat till ett uttag så kan du ha skadat komponenterna.
Du ska enbart koppla ihop dig med chassit med esd armbandet och inte jorda via ett uttag.

Har du jordat dig med ett jordat uttag blir det för stor skillnad mellan dig och komponenten du tar i.

Jo, så kan det ju säkert vara. Allt hänger ju på förhållandet mellan min och komponenternas laddning. Då de kommer från fabriken utgick jag väl från att det skulle vara hyfsat nära jord. Därav mitt val av koppling. Sen om jag har skadat komponenterna är det ju skittråkigt. Går det på något sätt att bekräfta detta egentligen?

Av Axxident
Skrivet av Ninjaflipp:

Montera ur processorn och kolla ned i sockeln. Hade du lite otur när du byggde kan du ha råkat böja lite pins i sockeln. Brukar typ vara det vanligaste problemet tillsammans med att man har glömt distanser.

Kan se ut ungefär så här:
http://i.imgur.com/MiBnWXi.jpg

Har inte kollat detta än, då det krävs en del meck. Detta kommer nog vara det sista jag kollar. Jag försökte inte montera CPUn i fel riktning så jag har svårt att se hur det skulle kunna gå till. Men givetvis tar jag en titt på det ifall det går så långt. Rent spontant känns det väl dock som att CPU LED borde varna för att något är fel isf? Den lyser inte för mig och CPUn verkar POSTa korrekt.

Skrivet av ojje_1:

Jag hade exakt samma symptom och felet hos mig var att minnesmodulerna inte satt 100% i. Kolla det.

/Örjan

Tycker jag har flyttat runt minnena en del och varit noggrann med att trycka i dom tills fästena klickar. Ska givetvis leka runt en del med ram minnena idag.

@Bazzie tack för guiden! Slängde en snabb titt på den och den ser väldigt relevant ut! Kollar noggrannare i eftermiddag.

Det har trillat in bra mycket mer svar än vad jag förväntade mig. Uppskattar verkligen att ni tar er tid för att hjälpa mig. Kredd till er alla!

Av Axxident
Skrivet av kissekotten4:

Hålla inne memOK knappen tills den börjar blinka tror jag är bäst. och bara köra på en sticka då

Yes! Jag ska definitivt testa detta när jag kommer hem.

Skrivet av Bazzie:

Du kollar detta i manualen eller på tillverkarens hemsida. Leta efter en lista med vilka processorer som stöds eller kolla igenom beskrivningen av de BIOS-uppdateringar som finns på hemsidan.

Enligt Asus så ska i7 6700K stödjas sedan uppdatering 1801. I och med att jag inte kommer in i BIOS så kan jag dock varken uppdatera eller kontrollera versionen. Moment 22.

Av Axxident
Skrivet av Dakkie:

Hmm, dessa nyare processorer har grafikdel integrerad? Testat att sätta skärmen i moderkortets videoutgång istället för grafikkortets?

Testade detta igårkväll men det fungerade inte heller.

Skrivet av Bazzie:

@Axxident: Hej. De första sakerna jag tycker du bör kolla och testa är:

1. Är distanserna korrekt använda?
2. Kör med bara en minnessticka i taget om du har flera, prova i olika portar och olika stickor. (kompabilitetslistan skulle jag personligen inte bry mig mycket om)
3. Är processorkylaren ok monterad? (inte troligt fel dock, den bör def starta oavsett)
4. Som Dakkie sa, prova den integrerade grafiken.
5. Läs på om moderkortet stöder processorn auto eller om du behöver uppdatera BIOS

1. Ja, jag skruvade bort de distanser som inte skulle användas. Vad jag vet så ser allt bra ut på den punkten.
2. Ska ta en noggrannare titt på detta efter jobbet.
3. Ja, den är korrekt monterad. Den sitter på exakt samma sätt som den gjorde i mitt tidigare bygge. Är lite orolig för att fästet på baksidan på något sätt ligger och kortsluter moderkortet, låter det rimligt? Det finns ju iofs en ickeledande beläggning på sidan som fäster mot moderkortet, som var intakt när jag monterade den.
4. Se ovan
5. Förstår inte riktigt denna. Jag kommer inte ens åt BIOS.

Skrivet av anon200632:

Använt esd skydd under bygget då? Då nyare komponenter är känsligare.

Yes, jag använde ett ESD armband som var fäst i nätagget, som i sin tur var kopplad till ett avstängt jordat grenuttag, som i sin tur var kopplad till ett jordat vägguttag. Alla komponenter placerades på antingen kartongerna eller ESD-påsarna under perioden dom inte var i chassit.

Av Axxident

Nybygge bootar inte.

Hej Swec!

Igår gjorde jag mig till slut av med min 2500K och ersatte den med en i7 6700K.

Delarna jag bytte ut var;
- PSU. EVGA Supernova G2 650W
- Moderkort. ASUS Z170-E
- RAM. Corsair DDR4 16 GB LPX, 2666 Mhz, 1.2V
- CPU: i7 6700K

Jag har byggt två datorer tidigare, utan några problem alls. Denna gången vill den ej boota. Jag har aldrig behövt göra en felsökning tidigare och jag tar hemskt gärna lite tips om tillvägagångssätt för detta.

Datorn startar och alla fläktar snurrar, men jag märker att varken tangentbord, mus eller skärm ej går igång. Jag får alltså ingen bild. Datorn kan stå i detta läget fram tills jag stänger av den, så den stänger inte av sig själv eller så.

DRAM LED lyser konstant rött och jag har lite snabbt testat att kasta runt stickorna mellan olika slots. Dock har jag inte hunnit göra detta särskilt noggrant, och jag ska ta en närmre titt när jag kommer hem idag.
Enligt manualen räknas inte mina stickor som kompatibla, vilket känns förvånande då jag köpte det som ett uppgraderingspaket från Webhallen. Systemet har ju en "MemOK!" funktion, vilket kanske borde kunna fixa till eventuella kompatibilitetsproblem? Kan detta vara roten till allt ont?

Så, om ni har några tips till mig på hur jag ska gå till väga så uppskattar jag det något enormt. Det enda jag egentligen fruktar är att någon komponent har tagit permanent skada på grund av något jag har gjort. Det var dock inga konstigheter under monteringen.

EDIT: La till CPU i listan, då jag glömt det.

Av Axxident
Skrivet av Webhallen:

Hej, utan att ha ordernummer är det svårt att spekulera i
Men i regel: om det finns mycket av något i lager (i den butik du tänkt handla i) och man beställer som "hämta i butik", så finns det ingen anledning att vänta på det där mailet.

Hej!

Tack för snabbt svar. Jag fick mailen innan jag hann svara på detta. Uppskattar att ni var så snabba!

Av Axxident

Hej @Webhallen!

Beställde igår 3 ordrar som jag skulle hämta i butik idag. 2 skulle hämtas i GBG city och en i sisjön. Alla fanns i lager när beställningen las. Jag fick besked från Sisjön att produkten var redo att hämtas, men mailen från City har dröjt. Jag ser på mina sidor att det finns dom är reserverad i lagret, men har ej fått besked om att jag kan hämta dessa. Hur kommer detta sig? Kan det vara så att dom är redo för upphämtning, även om mailen inte gått ut?