Inlägg

Inlägg som FBGKimpan har skrivit i forumet
Av FBGKimpan

Sista koll innan jag bestämmer mig!

Tja

Så har länge jämfört, snackat med mycket folk osv och nu har jag satt ihop detta paketet.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/453503/2011-05-18

Vad tror ni om detta? Är detta prisvärt och kommer delarna gå ihop, är chassit för litet kanske? Kan folk ge mig synpunkter på detta, kanske några sista minuter tips på något jag kanske kan ändra? Min budget är omkring 10,000 vill helst inte gå över den med mer än 300kr typ.

Hoppas någon hjälper mig

Av FBGKimpan

Ninjar tråden lite, hoppas det är okej TS!

Sitter i samma sits som TS (Dvs..nästan samma krav). Har en budget på 10,000.

Jag har dock skärm, mus och tangentbord.

Jag behöver OS och monterad av Inet (Snälla, jag vet att detta är lätt.. många har redan påpekat detta. Men jag vill inte riskera att göra det själv på min absolut första dator jag köper för mina egna pengar). Jag har en begagnad dator som jag tänker uppgradera snart och då ska jag göra det själv för att lära mig inför mitt nästa dator köp.

Jag kommer antagligen att försöka klocka (inte gjort det förut) och vill ha en relativt tyst dator, så länge den inte låter som ett monster är jag rätt nöjd. Ni förstår nog vad jag menar, medel ljudnivå duger, men handlar det om att gå över min budget med någon hundralapp för att sänka ljudet ganska mycket är de värt det.

Angående chassi så bryr jag mig inte hur det ser ut.

Här är dock två st setups som jag kollar lite på just nu, vad tror ni om detta? Skulle ni ändrat något? Kanske pallar du sätta ihop en setup som jag kan jämföra med.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/452509/hih
http://www.inet.se/kundvagn/visa/450703/ullared-edition

Säg gärna varför vilken av dessa du tycker bäst om.

Har ni frågor så ställ dem här eller PMa för att inte spamma ner Ts tråd

Av FBGKimpan

Hur skulle den datorn jag länkade funka i tex. WOW 25 man raids? Skulle man kunna köra med typ medium?

edit: jag ändrade min post 2 steg upp med andra datorer

Av FBGKimpan

Ninjar TS tråd lite Hoppas det är okej!

Sitter också och letar efter en laptop med liknande krav som TS har, bara att jag vill kunna lira spel på högsta grafik (mindre krävande spel så som dota, lol, Sims 3 och KANSKE WOW 25man raids, wow har jag inte stora krav.. medium i 25m raids men resten relativt höga settings).

När jag kollar igenom de som TS har länkat så ser det ut som att denna är det bästa köpet; http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...

Kollar endast på prestanda så är den första bättre, eller? Men den andra har större skärm.
Har jag fel? Tror ni man kan hitta en bättre dator än den för under 5k?

EDIT; Hittade en ny dator som kanske är intressant för mig.
Det står mellan dessa två;
http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...
http://www.expert.se/product/product.aspx?id=6523471&WT.mc_id...

Vilken tror ni är bäst för det jag vill göra?

Av FBGKimpan

Nä.. nu när jag gjort lite mer research så är det ganska svårt att få tag i 3d laptops, dessutom så ser skärmen värdelös ut utan glasögonen! Så knappt värt det.. får helt enkelt leta upp en schysst dator som klarar att köra bluray och köpa en ny när 3d börjar bli standard istället

Av FBGKimpan
Skrivet av smacked:

Skräddarsytt abonnemang, eller?
Skulle vara bra med fria SMS men samtidigt är surfen lite sämre.

Japp, tack vare deras plus tjänster så kan man få ett riktigt fint abonnemang för en billig peng

Plustjänst - Tala fritt Sverige || 5000 fria minuter http://www.telenor.se/privat/abonnemang/plustjanster/tal-frit... (99kr i månaden).

Abonnemang - Telenor Surfa || 1mbit / s surf 99kr i månaden (3mbit kostar 129kr och 10mbit kostar 249kr). http://www.telenor.se/privat/abonnemang/telenor-surfa/index.h...

5000 SMS är tack vare att jag är under 26. Telenor har ett erbjudande att man får 5000 SMS om man är under 26 och betalar mer än typ 199kri månaden. http://www.telenor.se/privat/abonnemang/redan-kund-hos-teleno... (Kolla under Komplettera med våra smarta plustjänster!)

Av FBGKimpan

Fan va besviken man blir... förbeställde min telefon hos Telenor drygt 1,5 månader innan den släpptes.. men har fortfarande inte fått hem min :/

Av FBGKimpan

Laptop som man kan se 3d filmer på?

Tja

Det blir en ganska kort tråd då jag inte ens är säker på om jag kommer kunna hitta en laptop med mina kriterier och min budget.

Jag söker en laptop där jag kan se på bluray / 3d filmer (med eller utan glasögonen bryr jag mig inte om). Som ligger på runt 5k, är de 1-2k dyrare så gör det inget då får jag helt enkelt sparar någon månad till, men vill verkligen inte gå över 6,5k-7k gränsen.

Har sökt lite men vet inte riktigt hur man se om datorn klarar av 3d filmer om det inte står på liksom :S

Hoppas någon kan hjälpa mig!

Av FBGKimpan

Vad kan man få för denna datorn?

Tja, sitter och funderar på om man ska sälja min stationära för att köpa en dyrare och bättre laptop istället. Hur som helst, detta är den stationära jag sitter på just nu och är den ens värd att sälja? Vad kan man få för den på blocket tror ni?

Grafikkort: NIVDIA GeForce 9800 GT
Moderkort: Asus P5LD2
Processor:Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.80GHz (2 CPUS)
RAM Minne: 3GB
Fläkten: Vet inte riktigt vilket det är, låter som fan dock men dator blir inte överdrivet varm
Tagentbord: g15 Tagentbord (orange) sletet, färgen har börjat försvinna ifrån flera tagentbord, men funkar felfritt annars!
Skräm; Skärm: Samsung 2253bw 22" bra skick

Det är ett litet glapp mellan sladden och hårddisken, så ibland åker den ut (dock händer detta kanske.. en gång varje månad).

Dator är ett antal år gamla, med utbytt grafikkort / moderkort samt mer ram minne, resten är typ 4-5 år gammalt.

Av FBGKimpan
Skrivet av smacked:

Rekommenderar att ta en titt på 3s erbjudande ( http://www.tre.se/Privat/Mobiltelefoner/Mobiler/Samsung-Galax... ) -> köp med abonnemang -> Surf Max 299kr

Jag har räknat en del på det och eftersom mobilen ingår i abonnemanget så verkar det (för mig som ringer ~60 min i månaden, skickar ~90 sms i månaden och surfar mycket) vara det bästa alternativet mellan Telenors, Tele2s, Telias och Tres alla abonnemang.

Jag betalar 400kr i månaden och jag får;
5000 fria samtalsminuter i månaden (betalar öppningsavgift tror jag.. inte säker) till både fasta och mobila nummer, vilka operatöerer som helst.
5000 fria SMS
Fri surf (1mbit / s) - Går att uppgradera för en liten slant upp till 10mbit / sec.
och mobilen ingår.

genom telenor

Av FBGKimpan
Skrivet av Oldskool:

Angående WoW på android:
I nuläget finns det inga appar som ger bra resultat.
Det håller på att utvecklas en tekniker som kan bli bra (GameStrings..)
Det närmaste man kan komma just nu är att köra igång WoW på en PC (behöver inte vara på samma nätverk..) och streama, t.ex med https://market.android.com/details?id=com.scienpix.crazyremot...

Man kan ladda ner typ TeamViewer och köra igenom det (Remote control på sin egna dator och lirar wow på så sätt).

Av FBGKimpan
Skrivet av FBGKimpan:

Bara en fråga för att vara 100000 % säker.

Om jag köper denna; http://cdon.se/hemelektronik/samsung_hdmi%252fmhl_adapter_gal... och har en vanlig HDMI kabel också, kommer jag kunna koppla min mobil till min TV? som är phillips och har HDMI.

Eller kommer jag behöva någon mer kabel?

Får min mobil imorgon tror jag

Någon som har svar?

Av FBGKimpan
Skrivet av janptr:

Blev förvånad vid denna spel jämförelse mellan Samsungen o iPhone 4. Kolla vid drygt 4 min vilken skillnad det är mellan de 2 Big One. Kanske bara engångsföretelse men ändån lite förvånande. Själv är jag sugen på både Galaxy o kommande Htc Sensation.

http://dailymobile.se/2011/05/13/samsung-galaxy-s2-vs-iphone-...

Men sen är det ju två olika operativsystem, går inte direkt jämföra. Jämför tex. hur WOW funkar på Mac och Windows så kommer man märka skillnad också. Även om det är en bättre dator på Windows. Men han visade aldrig hur spelet flöt på (kollade snabbt igenom! men han kanske gjorde det). Där ser man nog en ganska stor skillnad också.

Av FBGKimpan

Bara en fråga för att vara 100000 % säker.

Om jag köper denna; http://cdon.se/hemelektronik/samsung_hdmi%252fmhl_adapter_gal... och har en vanlig HDMI kabel också, kommer jag kunna koppla min mobil till min TV? som är phillips och har HDMI.

Eller kommer jag behöva någon mer kabel?

Får min mobil imorgon tror jag

Av FBGKimpan

När det gäller NFC så kommer jag antagligen byta mobil inom 1 - 1,5 år så det spelar ingen större roll

Av FBGKimpan
Skrivet av FBGKimpan:

Så jävla fuckin förbannad just nu. Beställde min telefon 2011-04-18 ifrån Telenor och tänkte att jag skulle bekräfta att telefonen kommer imorgon. Guess what? Tydligen har det blivit något fel i deras jävla system och min beställning finns inte registrerar så nu får jag ingen telefon. Så jävla förbannad man blir, inte ens sugen på att göra en ny beställning.

Skrivet av FBGKimpan:

Ringde nyss upp dem och var jävligt arg, slutade med att jag skulle kontakta deras Internetbutik för att vara 100 % säker, om det verkligen inte var någon beställning så skulle de bjuda på mina kostnader i 2 månader. Antar att jag kan vänta i någon dag extra för att få gratis betalning i 2 månader.

Fan va gött! mailade ju Internetbutiken och det visade sig att kundtjänst hade felaktig information! Eftersom att det var förhandsbokning så hade de inte fått tillgång till min bokning ännu. Så win! får antagligen min imorgon ändå

Skrivet av wham:

Jag förstår det och jag känner precis likadant inför vissa saker, men vissa verkar jämföra några dagars försening med jordens undergång (eller åt det hållet i alla fall)...

Har man beställt en grej för drygt 1,5 månader sedan och väntat på den i nästan 3 månader så blir man lite små kinkig när man måste vänta ännu mer :/ Även om det bara är en vecka.

Av FBGKimpan
Skrivet av RainesX:

oh ouch!
Jag hade plockat upp en olåst i någon butik om jag vart du nu.

Ringde nyss upp dem och var jävligt arg, slutade med att jag skulle kontakta deras Internetbutik för att vara 100 % säker, om det verkligen inte var någon beställning så skulle de bjuda på mina kostnader i 2 månader. Antar att jag kan vänta i någon dag extra för att få gratis betalning i 2 månader.

Av FBGKimpan

Så jävla fuckin förbannad just nu. Beställde min telefon 2011-04-18 ifrån Telenor och tänkte att jag skulle bekräfta att telefonen kommer imorgon. Guess what? Tydligen har det blivit något fel i deras jävla system och min beställning finns inte registrerar så nu får jag ingen telefon. Så jävla förbannad man blir, inte ens sugen på att göra en ny beställning.

Av FBGKimpan

http://www.youtube.com/watch?v=srGxqfmTPlY

Inte så svårt val när man kollar på den filmen va?

Av FBGKimpan
Skrivet av no__One:

Det är en MHL-adapter, från micro-usb till hdmi. Ska du ansluta den till TV:n behöver du även en hdmi-kabel.

Okej, så om jag köpte den du länkade och sedan en HDMI kabel så bör jag kunna spela upp filmer på nästan vilken TV som helst som har HDMI eller är jag ute och cyklar?