Inlägg

Inlägg som FBGKimpan har skrivit i forumet
Av FBGKimpan

Det är en gammal skit dator där jag köpt lite nya delar (tappat bort skivorna när jag flyttade). USB funkar inte, varför vet jag inte.. har försökt fixa det i evigheter.

Jag TROR att jag har laddat ner rätt drivrutiner, men kan inte vara säker innan jag får testa det.

Hur som helst så har jag problem med att bränna över filerna till en DVD+RW skiva, kanske är skivan som inte funkar?

Av FBGKimpan
Skrivet av P.R:

Öppna datorn och titta på vad du har för moderkort, namn och modell. Gå till tillverkarens sida och ta ned drivrutiner. Gör samma sak med grafik-kort och ev annan utrustning du har i burken.

Läs igen vad jag skrev, jag kommer inte åt internet på den och jag sitter och försöker bränna över ifrån min laptop, men får det inte att funka när jag ska bränna filerna :s

Av FBGKimpan

Formaterade datorn - hur hitta alla drivers?!

Hejsan!

Jag formaterade nyss min stationära dator och har ett enormt problem..

Jag fattar inte hur jag ska få in alla drivers nu, jag kommer inte åt internet på den så kan inte ladda ner direkt. USB funkar inte heller så måste bränna allt..

Hur ska jag få reda på vad det är för drivers jag behöver osv?

Någon som kan ge mig råd?

Av FBGKimpan
Skrivet av Monarchy:

http://www.komplett.se/k/kl.aspx?bn=10592 finns mycket. Alla datorförsäljare säljer det vad jag vet. Inet, komplett,dustinhome etc. Bara att kolla in där, Se betyg där. Googla på produktnamnet, kolla reviews.

Jag kan inte rekommendera någon att använda blocket eller tradera. Risken är stor att bli lurad. Få ingenting i posten, eller att man får delvis defekt produkt eller att det är en piratkopia som mina Märkes hörlurar var som jag köpte på tradera.

Jo, jag tänker inte köpa något där.. letade bara efter olika produkter att ev. köpa Vet inte ens vad jag ska kolla efter

Av FBGKimpan

Extra kylning till laptop?

Hejsan!

Jag har sett att det ska finnas någon slags platta man kan ha till sin laptop som gör att den inte blir lika varm.

Men vet inte vad man ska kolla efter, vilka som säljer det och vilka som är bra etc

Någon som kan tipsa mig med prisvärda extra fläktar till laptop som man kan använda? eller finns det något annat sätt man kan göra sin laptop svalare.

tex. http://www.tradera.com/Ny-tyst-flakt-usb-fan-for-dreambox-ell...

något att ha?

Av FBGKimpan
Skrivet av martin.mev:

Hittar inte nåt på hemsidan som kommer i närheten av bra pris som du ger. ? =/

Kolla deras plus tjänster och fixa ditt egna abonnomang Sen får jag 5000 sms för att jag är under 26

Av FBGKimpan
Skrivet av Bl4cKnWhit3:

Tryck på "Telefon" ikonen. Knappsatsen ska stå som valbar alternativ bredvid "Loggar" längst upp till vänster.

Fan va wierd, innan när jag kollade fanns det inget där.. kollade nu igen, fanns den! Både jag och min flickvän kollade i 10min utan att hitta

Av FBGKimpan

Jag får fan panik!

Jag hittar verkligen inte knappsatsen för att ringa. Har letat i 10 min nu, någon som skulle kunna förklara vafan jag hittar det?

Av FBGKimpan

Hejsan!

Har ett par frågor till Inet

1. Tänker beställa ett dator paket hos er där ni ska montera åt mig samt OS. Har även beställt SSD och undrar om ni installerar OS på SSD eller inte? Fixar ni inställningar på SSD m.m. åt en också eller får man göra det själv? Skulle Ni kanske kunna förklara lite mer i detalj vad ni gör under en montering? Om något inte stämmer eller kan skapa problem antar jag att Ni säger till kunden?

2. För att vara säker, får man någon skiva när man köper en OEM version av Windows 7? Om inte, om det nu skulle vara så att man måste formatera, hur gör man då? Tar en säkerhetskopia så fort man får dator eller?

3. Gick inte igenom Klarnas delbetalning (3 månader). Har kontaktat med och kommer antagligen få svar på min fråga genom det.

Grejen är att jag nyligen har börjat arbeta för första gången så har inte någon registrerad skattning, har inte heller betalningsanmärkningar eller något liknande. Kommer dock få tillbaka pengar på skatten samt lön så att betala av datorn på 3 månader är inga problem alls.

Går det få en delbetalning hos Klarna ändå eller är det något endast de kan svara på? Kanske ni har hört något liknande eller dylikt

mvh Kim

Av FBGKimpan
Skrivet av zeleni:

Kom ihåg, vengeance funkar med hyper 212+ bara om du skal köra 2x4gb. Dimm plats 2 och 4 enligt p67 spec. Dom er för höga för fläkten på hyper 212. Ripjaws fungerar bra oavsett.

Jag garanterar at du kommer inte märka skillnaden mellan en ssd med ~300mb/sec read/write och en med 500mb/sec. Så ingen fara där.

Ska jag köra med http://www.inet.se/artikel/5308675/corsair-8gb-2x4096mb-1600m... istället för vengence då istället kanske?

Av FBGKimpan

Så dära... har hittat ett paket jag nu tänker köpa. http://www.inet.se/kundvagn/visa/455265/bam väntar bara på svar ifrån Inet angående tid på RAM minnet och SDDn... pallar inte behöva vänta veckor innan jag får hem saker! Så kommer beställa så fort jag får svar ifrån dem

Om det nu visar sig att det är lång tid på ram eller sddn så kommer jag byta ut det så här
Istället för det nuvarande ram: http://www.inet.se/artikel/5315067/corsair-8gb-2x4096mb-1600m...
SDDn får blir http://www.inet.se/artikel/4301744/ocz-ssd-vertex-2-60gb (Vet att den inte är lika bra, men handlar det om att få vänta i veckor för den andra så pallar jag inte det. Då köper jag nog en ny och bättre om 3-4 månader för ett par tusen mer om jag gillar SDD).

Tackar så mycket för hjälpen

Av FBGKimpan

TS kom hit för att få hjälp med ett dator bygge, inte moral kärringar (No offence).

Detta kommer duga bra för en 5åring Men jag hade faktiskt köpt en laptop till honom istället (Du kan få en för likande pris). På så sätt kan han sitta med dig, i vardagsrummet och i sitt egna rum, han blir inte lika bunden då vilket kan vara en fördel för dig också

Av FBGKimpan
Skrivet av zeleni:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/454379/2011-05-19

Et forslag, asus p8p67 pro är et bra kort.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/453503/2011-05-18

Ni har liknande setups, men har en fråga; Vad är det för skillnad på ram minnerna och nätaggrigatet?

fick förresten svar ifrån Inet angående moderkortet

Skrivet av Inet.se:

Hej Kim,

Tyvärr har vi inte fått nån information från leverantör när dessa inkommer så dessvärre kommer det nog dröja några veckor innan detta kan tänkas inkomma.

Så tror faktiskt inte jag pallar vänta på det.. så extremt stor skillnad är det ändå inte.

Av FBGKimpan
Skrivet av FBGKimpan:

Flertal som sagt att de hade köpt det du satte ihop om de hade samma budget så det känns väldigt bra Ska vänta tills jag fått svar ifrån Inet innan jag bestämmer mig, om det inte är flera veckor så kan jag vänta.. annars beställer jag ikväll med Asus kortet (två som föreslog att jag tog det istället för mATX).

Dock blev jag avrådda att köpa OCZ Agility 3 60GB, tydligen ska det vara väldigt stor chans att de går sönder och krånglar.. har du någon aning om detta? Ska göra lite mer research angående det idag

Det är flera som sagt att det du satt ihop är ett bra paket. Väntar på svar ifrån Inet angående mATX, om det inte är för länge så väntar jag. Annars kör jag med ASUS (Två st som föreslagit det nu!).

Dock så har några sagt att OCZ Agility 3 60GB skulle varit ett dåligt köp då den oftast kraschar och krånglar. Vad har du någon aning? Tänker göra mer research

Av FBGKimpan
Skrivet av SVP:

alltså det är ju ett tag som sagt att vänta. men jag skulle dock helt klart vänta för det är som anpassat efter mina spelbehov iaf, det är tex nya z68 chipset med videoutgångar och allt det där. det är det enda mATX moderkortet som har ljudkort, det har samt ps2 port så att man kan koppla in mekaniska tangentbord, det är såna där kontakter som finns på äldre tangentbord också samt att den har överklockningsfunktion också som är väldigt bra vad jag har hört.

men iaf om det nu verkligen brinner i baken att köpa ny dator så rekommenderar jag antingen http://www.inet.se/artikel/1901973/asus-p8p67-pro-rev-b3
eller
http://www.inet.se/artikel/1901962/msi-p67a-gd65-rev-b3

om jag behövde välja mellan dessa två skulle det nog bli Asus moderkortet . bara för att jag faktiskt inte vet om det har varit mycke strul med MSI:s p67

Flertal som sagt att de hade köpt det du satte ihop om de hade samma budget så det känns väldigt bra Ska vänta tills jag fått svar ifrån Inet innan jag bestämmer mig, om det inte är flera veckor så kan jag vänta.. annars beställer jag ikväll med Asus kortet (två som föreslog att jag tog det istället för mATX).

Dock blev jag avrådda att köpa OCZ Agility 3 60GB, tydligen ska det vara väldigt stor chans att de går sönder och krånglar.. har du någon aning om detta? Ska göra lite mer research angående det idag

Av FBGKimpan
Skrivet av SVP:

Det enda som jag kan tänka mig att du behöver är en skruvmejsel och ett esd armband för 10kr ungefär se bara till att INTE glömma distanserna när du monterar, du måste vara väldigt noggran med att du sätter dessa rätt för annar kan det få på tok, och se till att inte ha nå fleece på dig samt att stå på en matta eller liknande

det är lite common sense det där med ESD

Okej det där om moderkortet låter bra om det till och med är så att det har släppts, för om du har tur behöver du kanske bara vänta någon vecka på att få det då

Du skulle inte kunna hjälpa mig leta upp ett alternativ moderkort? Enligt en snubbe på ett annat forum så har det inte släppts ännu och det finns inget release datum Men folk trodde att det skulle börjas släppas när computex 2011 är, vilket är i Juni typ.. så länge vet jag inte om jag orkar vänta

Av FBGKimpan
Skrivet av SVP:

Jo jag har märkt det själv på moderkort och jag har försökt hitta release datum för det men jag har kanske letat på fel ställen, det kan hända att det tar lång tid att få hem allt och det är väll lite utav nackdelen men jag vågar inte ens säga när Gene-Z ska komma in i lager . men eftersom att det är inventerat så kan det inte dröja så länge till antar jag .

Jo gör så , då får du en bättre helhets bild över allt och sen får du höra om det är fler som tycker om paketet och då är det bara att köra ska dock söka vidare imorgon och se om jag kan hitta något release date för moderkortet.

Det ska tydligen redan släppts eller släpps väldigt snart, antagligen har inte Inet köpt in flera ännu, ska dock skriva till dem nu innan jag lägger mig!

Förresten, eftersom att jag ska bygga ihop datorn för första gången.. kommer jag inte behöva något slags kit för att få ihop det? Har lite mesjlar hemma etc men inte säker på om jag har rätt storlekar.. eller kan man köpa det i en vanlig affär, eller behöver jag speciella saker?

Av FBGKimpan
Skrivet av SVP:

Inga problem har haft det problemet själv förut. Svarade nyss tillbaka med ett pm

Nu har jag gjort om ett paket och detta är vad jag kommer fram till, jag bytte SSD:n till en nyare version utav den eftersom att den läser och skriver ungefär 2.5ggr snabbare än förra generationen

länk: http://www.inet.se/kundvagn/visa/453561/flubber
jag tror att detta är det bästa du kan få för pengarna. Som jag har nämt tidigare så är moderkortet jag valt förvisso mATX men det verkar som att det ska ha riktigt bra features eftersom att det är Asus Gaming moderkort. en till sak som jag vet om moderkortet är att det har ett inbyggt ljudkort som tydligen ska vara ganska bra

Allt så nice ut, priset är vad jag söker osv

Känner mig lite osäker angående moderkortet, inte hittat så mycket info om det.. men det blir säkert bra, dessutom är det beställningsvara.. tror du inte det kommer ta mycket längre tid innan jag får hem allt då? Men hur som helst Litar på dig faktiskt och uppskattar all hjälp jag fått av dig

Tänker låta folk skriva va de tycker om det du satt ihop till mig innan jag bestämmer mig! Men antar att jag nog beställer imorgon kväll

Av FBGKimpan
Skrivet av SVP:

Hello igen asså jag kan hjälpa dig mer att fixa paketet utan problem men saken är den att du måste veta vad du vill ha ungefär för annars så kommer folks egna val ha inflytande i paketet har du kollat igenom det sista paketet jag skickade?

Jag hjälper dig som sagt att fixa datorpaketet bara du ger mig lite tid

Ber om ursäkt, vet att du redan lagt ner tid på mig men såg inte + vid meddelandet, vet inte varför det inte kom något! pmade dig nyss allafall

Av FBGKimpan

Sista koll innan jag bestämmer mig!

Tja

Så har länge jämfört, snackat med mycket folk osv och nu har jag satt ihop detta paketet.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/453503/2011-05-18

Vad tror ni om detta? Är detta prisvärt och kommer delarna gå ihop, är chassit för litet kanske? Kan folk ge mig synpunkter på detta, kanske några sista minuter tips på något jag kanske kan ändra? Min budget är omkring 10,000 vill helst inte gå över den med mer än 300kr typ.

Hoppas någon hjälper mig