Inlägg

Inlägg som mafix har skrivit i forumet
Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Antonsson
De skatter vi har är framarbetade under lång tid och jag kan absolut inte bedöma vilka som är bra och dåliga för det är alldeles för många aspekter. En sak jag kan göra är att bevisa att skatt på skattade pengar inte alltid är fel. Saker som kostar sammhället måste tex skattas utöver inkomsstskatten, t.ex bilskatt, alkoholskatt och tobaksskatt. Som sagt huruvida andra skatter är bra eller dåligt vet jag icke MEN jag vet att förmögenhetsskatten, mycket tack vare sitt namn, var en symbol. För en vänsterregering att ta bort en skatt med namnet "förmögenhetsskatt" sitter mycket långt inne men sossarna gläds sjukt mycket åt att den tillsammans med mycket annat tagits bort/ändrats för dom är bedragare!

Jag har inte lusläst fp:s skolpolitik men de saker jag hört, betyg i lägre åldrar och allmänt hårdare tag, är helt åthelvete. Vi behöver en komplett skolreform där dåliga ämnen åker bort, demokratigrundande ämnen införes och ofantligt många fler lärare kommer in. Anledningen till att det bråkas i skolan är att barnen tycker det är TRÅKIGT. Skolan stimulerar endast den minoritet som gillar att följa instruktioner (plugghästar). Med fler lärare och en mer flexibel, konkret och yrkesinriktad skola kan alla barn tycka skola är roligt och alla få utvekcla de kunskaper de vill. Jag är i princip inne på att återinför lärlingssystemet, där varje barn går i skola hos en yrkesspecialist. Detta skulle även vara en utmärkt stimulans för de arbetande vuxna. Riktigt ända hit ska det itne gå men mindre teori och plugg och mer verkligt liv.

Det svider att du har ett långt stycke där du förklarar att du tycker att småpartiernas budgetar är ihåliga. Jag skrev ju ett långt stycket för att försöka förebygga ett sådant svar. Det är nämligen så att DE STORA PARTIERNA MÅLAR UPP DENNA BILD FÖR ATT SÄNKA KONKURRENSEN FRÅN SMÅPARTIERNA OCH DET LIGGER INGEN SANNING I DET. Vad gäller vpk och mp that is. Sverigedemokraterna, C, fp, och kd matchar å andra sidan beskrivningen utmärkt. Vad folk har missat är att pengarna från skatten (2 000 miljarder kronor) rinner ut genom ett stort sinkhål, nämligen den öppna och dolda överklassen som under massa falska pretenser myglar till sig pengar. Detta sker genom ocker, kohandel och mutor. De små partierna åt vänster vill sätta en propp i detta hålet samt skrota försvaret som också är en relik från gågna tider. Religion är på utgång bland bildade människor.

Jag finner det tämligen intressant över hur du resonerar; bara för att du skrev ett inlägg tidigare med dina åsikter så har du lagt grunden för den absoluta sanningen vilket gör mina åsikter överflödiga. Ta din totalitära syn på uttrycksfrihet och flytta till Kina, och gör sedan karriär inom Kinas kommunistiska parti. Det landet och dess politik måste passa dig utmärkt.

Jag tänker däremot skriva hur långa inlägg jag vill... med primärdata, sekundärdata och vad tusan jag känner för. Ag ag ag ag! Frihet. Och sånt!

Citat:

Med fler lärare och en mer flexibel, konkret och yrkesinriktad skola kan alla barn tycka skola är roligt och alla få utvekcla de kunskaper de vill. Jag är i princip inne på att återinför lärlingssystemet, där varje barn går i skola hos en yrkesspecialist. Detta skulle även vara en utmärkt stimulans för de arbetande vuxna.

Du har precis beskrivit hälften av de reformer Fp tänker genomföra.

Nåväl. Jag är väl en så kallad plugghäst som inte vet någonting. Men du som är intresserad av vart skattepengar går till; kika på den här filmen.

För övrigt tillhör jag varken V, Mp, S, C, Fp, M, Kd, Pp, Sd. Min religon är typ, Pastafarianism. Eller vad jag känner för. Religion är en livsåskådning och ett tankesystem. Det har ingenting med bildning eller intelligens att göra.

The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and all science. He to whom this emotion is a stranger, who can no longer pause to wonder and stand rapt in.

Science without religion is lame, religion without science is blind.

Läxa över helgen: Använd Google (eller en sökmotor du föredrar) för att ta reda på om det var Albert Einstein som uttalat sig om detta. Presentera sedan en rapport som redogör för hur ej bildade människor är anhängare av olika religioner - till skillnad från de bildade som sitter inne med sanningen.

Whoever undertakes to set himself up as a judge of Truth and Knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Antonsson
Terrorister finns inte och inte heller något annat hot mot sverige existerar idag. Riktigt dåligt att saker hemligstämplas för att skydda korrumperade politiker.

Existerar inte terrorister? Utveckla.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ragganof
Ja, kollade in det och första det står är: "KRISTDEMOKRATI ÄR DEMOKRATI byggd på kristen människosyn och värdegrund."

Och där har vi svaret på att dom går efter gud, att du änns förnekar att dom utgår från gud är ju fånigt.
skiter väll i om några så kallade "ateister" röstar på dom, faktum är att det är ett parti som bygger på religion och har inget i rikstan att göra.

Demokrati byggd på kristen människosyn och värdegrund, fundera över den meningen. Läs gärna resten av deras partibeskrivning som faktiskt förklarar vad det innebär.

Deras politik sätter människovärdet och familjen i centrum för deras politik. Hur många propositioner från riksdagens akriv hittar du som yrkar på någonting i Guds namn eller för att Gud anser något?

Om vi byter ut namnet Kristdemokraterna till Familjedemokraterna till exempel, och inte ändra någonting annat. Vart kommer Gud in i bilden i deras politik, idag 2008?

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ragganof
här har jag svårt att hänga med, Kd politik har inget med gud att göra? varför heter dom då kristdemokraterna? för att dom gillade hur det lät?
så fan klart dom kollar i sin sagobok och utformar sina politik mer ellr mindre efter den.
tex att dom är enda partiet som motverkar allt som kommer upp om homos.

Anser verkligen att religion har INGET att göra i politiken, den har redan visat/visar va den skapar.

Läs deras partiprogram och dess propostioner om du har svårt att hänga med. Det finns många ateister rom röstar på Kd.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Antonsson
Förmögenhetsskatten är en symbol för en strävan mot jämlikhet. Pengarna den bringade in är försumbara men det gynnar fortfarande en grupp rika, de som minst av allt behöver gynnas, att ta bort den.

Du säger själv att pengarna som staten inkasserade genom förmögenhetsskatten var försumbar, detta gör den onödig och diskriminerande.

Skatten var abnormt idiotisk på grund av hur dess utformning. Förmögenhetsskatten togs ut av personer vars förmögenhet (kapital, bundet som obundet) översteg 1,5 miljoner kronor (3 miljoner kronor för ett gift par). Hur många har inte en villa med ett värde på över 1,5 miljoner kronor. Om inte annat tillsammans med likvida medel på bankkonton.

Sverige är unikt på det sättet att vi älskar att ta ut skatt för redan skattade pengar (läs mer om bensinpriset om du är intresserad). Att beskatta en förmögenhet är urbota korkat då kapitalet redan är beskattat en gång i tiden. Lönerna skattar du för vid inkomst. Tjänar du dessutom över brytpunkten betalar du statlig skatt. Huset, bilen etc som du köpt har du betalat för med redan skattade pengar samt den moms du betalar för exempelvis bilen.

Förmögenhetsskatten stimulerar inte heller sparande då du blir bestraffad för att spara pengar. Även om det är till dig själv eller över generationer. Du kanske själv inte har jobbat ihop alla pengar utan ärvt dem, men måste ändå sitta och skatta för dem. Detta bidrar till följande; svenskarna valde att placera sitt kapital utanför Sverige eller konsumerade upp sitt kapital och lät pengarna rulla så att säga. I och med konsumtionen gynnas samhället i stort, kapitalismen stimuleras och det har jag förstått att du är emot, vilket är bra ur en nationalekonomisk synpunkt men samtidigt så gör det att familjer inte kan ta ekonomiska smällar lika bra och dessutom tvingas hushållen att konsumera vilket är något jag är emot. Jag är för konsumtion, mer sånt, men det ska vara valfritt och vill jag spara alla mina pengar ska det vara en rättighet då det är mina likvida medel och staten redan fått sin del av kakan.

Marginalskatten, som gör att vissa människor betalar hela 59% i skatt (trodde du att skatten var ~31%? Dags att vakna), uppfyller redan den funktion som du är ute efter -- att "folk som tjänar mycket pengar ska betala mer i skatt" och det sker rent progressivt i Sverige.

Citat:

Fp har skolan som sin stora fråga just nu och det är ett listigt steg för de flesta är överens om att svenska skolan suger. Deras skolpolitik är dock helt fel och det skrämmer mig att inte fler svenskar ser detta. Vi har ju förfan vetat i hundra år att hårdare straff ger mer brottslighet och detta gäller även i skolan.

I och med att vi har haft 65 år av socialdemokratisk skola som förespråkat mindre krav i skolan och "ingen får vara bättre än någon annan för det anses fult"-teorin -- så faller din tes omedelbart.

Du kan omöjligt säga att den svenska skolan vi har idag skulle vara dålig på grund av alliansens (Fp) skolpolitik då den inte verkställts än. Den dåliga skolan vi har idag beror inte på den nuvarande regeringen. Däremot vet ingen av oss om det kommer bli bättre eller sämre.

Citat:

Vpk:s och Mp:s skolpolitik är å andra sidan lysnade. De förespråkar fler lärare och mer pengar. Problemet är dock att alla dumma svenskar har låtit sig luras av de äckliga sossesvinen som tillsammans med M påstår att dessa små vänsterpartiers budgetar inte håller för att de bara vill ge mer pengar till allt. Detta förstår tom Erik Svensson är omöjligt för pengarna måste ju komma någonstans ifrån och alltså tappar de allt förtroende. Detta är givetvis lögn för vpk: och mp:s budgetar är sammanhängande.

Du vet att V och Mp inte har samma skolpolitik. Mp stödjer mycket av alliansens skolpolitik och är för friskolor till exempel, vilket gör att din jämförelse inte håller ihop riktigt.

Det är ju jättebra med fler lärare i skolan, det tror jag också på. Men jag är övertygad om att det måste ske andra reformändringar också. Att bara pumpa in mer personal innanför lokalerna kommer inte att lösa någonting.

Dessutom har V och Mp ett gemensamt drag som de borde lära resterande partier; hur man trollar fram pengar från himlen. För deras budgetar, som jag som ekonom inte förstår hur de ska gå ihop eller ger ett enda öre för (och då har jag inte räknat in min politiska ideologi), är skräp och populärpolitiska åtgärder som låter oslagbart på pappret. De kan göra så för att de vet att de aldrig kommer att nå makten och behöver på så vis inte verkställa några planer. Men det är ett utmärkt sätt att opponera mot partier som har ett ansvar över att deras budgetar fungerar.

Citat:

Centern är också ett jävla ormnäste och de senaste beviset på det är att de plockar ut frågor som de vet att många svenskar stödjer, men som annars bara finnes i vänsterblocket. På detta sätt tar de röster från de andra partierna i sitt block, eftersom att folk vill stödja dessa frågor men ändå inte byta block.

Om Kd säger jag bara pytt! Religion är ju bara såååå 1900-tal. Gud finns inte, sluta larva er! Och inför spöstraff på predikningar!

Du verkar inte tillräckligt påläst om den politik Kd för eller kommer med några vettiga argument, så jag kommer inte bemöta "såååå 1900-tal" med annat än att religion existerar även på 2000-talet. Däremot har deras politik inget med denna Gud att göra.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Antonsson
Sossarna ja, stödpartierna nej. Moderatsvinen har iaf tidigare varit öppna med vad de står för, även om de nu inför senaste valet pantsatte det sista lilla de hade kvar av sin heder och kallade sig för arbetarparti. Sossarna å andra sidan har varit bedragare sen 60-talet. Enda skillnaden mellan moderaterna och sossarna är att neförsbacken är lite brantare med de blå (ett typexempel är förmögenhetsskatten). Vi skulle må bra av en revolution och många halsar skulle behöva skäras, jag föreslår att vi börjar med bildt!

Jag håller till viss del med de som här motsätter sig politiska partier, men de nämnda problemen gäller främst för de stora partierna och främst för sossarna. Släng dock inga blickar mot C eller fp för dom har inget rent mjöl i påsen, kd ska ni heller inte blicka mot - av uppenbara skäl. Det är synd att vpk och mp endast har stämpeln av att vara en lekplats för gamla tanter som gillar att tycka att män och bilar är dumma, men bakom detta gömmer sig många duktiga politiker och de två mest konkreta och sammanhängande partiprogrammen.

Varken V eller Mp är sammanhängande. Det är så stor dynamik inom dessa små decimalpartier att språkrören kan stå för något helt annat än vad partiet gör; mitt senaste exempel rör EU-frågan och Mp.

Jag tycker du är naiv och dum i huvudet som anser att revolution och avrättning är en bra metod för att få oss medborgare att må bättre.

Det är dessutom enormt stor skillnad på socialdemokraterna och moderaterna, både ideologiskt och i dess partimedlemmars propositioner. Eftersom du valde förmögenhetsskatten som "typexempel" kan du ju redogöra för mig, som tycker den typen av beskattning är vanvettigt, vad det är som är bra med en förmögenhetsskatt på nettokapital (skattat och klart vid inkomst) och vad den genererar för konsekvenser. Både privatekonomiskt för den beskattade och för samhället på makronivå.

Vad ändrade socialdemokraterna i sin politik som gjorde dem till bedragare sedan 60-talet? Eller var det samhället som utvecklades?

Varför bör vi inte slänga blickar åt C, Fp eller Kd? Jag tycker de har många vettiga åsikter. Utbildningspolitiken som Fp driver exempelvis, familjepolitiken som Kd trycker på och C tar hand om glesbygden.

Vad gör V och Mp som är så otroligt bra, och varför är ~90% av Sveriges befolkning (som röstar och har rösträtt) dumma i huvudet som inte har insett detta? Jag måste ha missat något. Var det i Ekots intervju av Peter Eriksson förra veckan som allting uppdagades? Jag lyssnade på programmet men uppfattade ingen ny eller banbrytande politik, förutom att han själv bytt ståndpunkt i EU-frågan och nu anser att EU är bra och att vi bör vara med där. Se där.

Edit: Inser nu att tråden handlar om hur man blir politiskt aktiv och vad de olika skalorna/partierna står för, vilket gör både din post och mitt svar irrelevant (till viss del).

Jag tänder till och glömmer vilken tråd vi är i, sorry.

Detta kanske kan vara till hjälp om ingen redan länkat till den: Höger-vänster-skalan.

Edit (2): Okej, den länken hade redan tagits upp. Jag har således lyckats med en totalt värdelös post. Rätt bra gjort.

Edit (3): Nej, den blev inte värdelös. Här har vi ju ett tydligt exempel på en fråga som S är för och M är emot (förmögenhetsskatten). Samt, förhoppningsvis, lite andra intressanta inslag från Antonsson när han besvarar den här posten.

Av mafix

Det är helt underbart att dricka en god whiskey, drink eller dylikt på kvällen ensam framför stereon med en skiva Knopfler, Clapton etc.

Eller några öl till maten.

Jag dricker även för att det, tillsammans med gott sällskap, blir trevligare. Cirka 12 cl sprit sprukar vara en skön nivå.

Jag svarar "Ja" på många av dessa frågor som ska avgöra om jag är en alkoholist eller ej, så det är rätt kvalificerat skitsnack.

Brukar i regel bli mer alkohol under sommarhalvåret.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frixos
Men om man nu skulle engagera sig politisk och jobba sig framåt så kanske man en dag når dit Reinfeldt är idag. Statsminister, eller vilken minister som helst. Då kan man nog ändra en hel del mer än vad en insändare i Metro kan göra.

Inte om du inte blir vald, och det är Metros läsare som väljer dig.

Men visst. Vill du satsa på en karriär inom politiken så gå med i ett parti som passar din ideologi och signera dina insändare med partisymbolen efter ditt namn.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bomber3
Med tanke på idioterna vi har nu så är det lika bra jag röstar på dom nästa gång, verkar ljuga mindre än vissa andra.

Vad baserar du det på? De har aldrig varit vid makten.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonasy
Vad MUF gjort som påverkat den svenska inrikespolitiken? Ja, de har fostrat en stor del av regeringen är ju tips nummer ett ...

Är det därför de bedriver socialdemokrati?

Edit: Jag är medlem i MUF av den anledningen att de vägrar ta bort mig från deras medlemsregister och BBS trots att jag inte är medlem längre eller betalar någon medlemsavgift.

Jag har suttit i Luleå-styrelsen, varit på MUF-fester och har ett stort kontaktnät av aktiva och f.d MUF-medlemmar.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av spacemarine
http://muf.se/

läs och se om du gillar det, isf visa ditt stöd genom att gå med

Visa sitt stöd genom att betala medlemsavgift så förbundets medlemmar kan kan festa upp ännu mer skattemedel och styrelserna kan åka till Gotland på kurser i deras egen ideologi? Låter vettigt.

Vad har MUF gjort som påverkat den svenska inrikespolitiken? Är det inte bättre att gå med i M och kanske försöka komma in i kommunfullmäktige eller ställa upp i riksdagsvalet?

Vad gör MUF-medlemmar förutom att värva andra medlemmar, som värvar andra medlemmar, som genererar skattepengar?

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonasy
Det är ju klart som fan att man har bättre möjligheter att påverka genom att vara aktiv inom politiken än att skriva insändare i tidningen.

Inte om du bara vill framföra dina åsikter. Du får fram dina åsikter genom medier och kan på så vis påverka folk i en viss riktning eller få dem att börja fundera över saker och ting i alla fall.

Partipolitiker slickar uppåt, sparkar neråt och glömmer sina väljare på grund av narcissism. De börjar se sitt förtroendeuppdrag som ett fast arbete, sätter sina egna löner och ignorerar den stora massan; förutom under valperioder -- då gäller det att göra pudlar som aldrig förr, kasta fläskben åt arbetslösa och spå en bättre framtid i kaffesumpen.

Det enda konkreta som sker är lite justering av nivåerna i de olika bidragsmaskinerna.

(S) 80%, (M) 65%. Politik. Och sånt.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frixos
Men hur skall man nå fram med sina åsikter om inte att gå med i ett parti som har liknande åsikter?

Skriv insändare i tidningar och starta en blogg. Partipolitik är till för att finansiera en liten skara människor som inte framför dina åsikter.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonasc
Jag ser skillnaden! Du tittar uppåt på den nedre bilden och neråt på den övre! Vad vinner jag?

Allgalaktiska gurgelbrännaren.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chillb
Laddade just hem och provade...

Ser precis ut som 3an, men har namnet Minefield istället för Gran Paradiso som trean kallades förrut. Här står det mera http://www.mozilla.org/projects/minefield/

Tycker att det är lite skumt att dom börjar utveckla version 4 innan dom ens har släppt version 3

Nja, det är inte skumt. Just nu är förmodligen version fyra och tre i princip samma program. Skillnaden är att fyran kommer att vidareutvecklas medan trean kommer att rensas från buggar och sedan släppas i skarp version.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nidas
tror tamigfan jag kommer ihåg den nu när du nämner det. svagt minne av det har jag garanterat

Då ska vi se.

http://hyde.se/images/mafix1-swec-644.JPG

Arbetslös, världsvan rebell, 14 år, full kontroll över allting här i världen.

http://hyde.se/images/100_3050.JPG

Ekonomistuderande, egen företagare, extraknäcker på bank, 20 år, ingen aning vad jag håller på med här i världen.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Otec88
Faktum är att polisen faktiskt inte får jaga efter mopedburna personer om de inte har hjälm på sig snabbare än i 30km/h pågrund av olycksrisken. Var så senaste jag läste reglerna på polisens hemsida för något år sedan iaf. Dock tycker jag personligen att poliserna gjorde helt rätt att stoppa grabbarna.

Låter som skitsnack i och med att alla motorcyklister i så fall skulle få köra utan regler, hur som helst, bara de kör utan hjälm.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nidas
Dock ser du nästan likadan ut

Hehe, såg du den där första bilden jag postade för flera år sedan i en sådan här tråd?

Hade halvlångt hår och spikes etc. Undrar om jag har kvar den någonstans. Hmm.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Squeeze
Vad betyder det?

Att han ofta har en mössa på sig när det tas bilder.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ragganof
dax att lägga in en bild där man ser ansiktet.

http://img501.imageshack.us/img501/5236/sl380278tu2.th.jpg

Phear the hair beneath the hat!