Inlägg

Inlägg som HardBall har skrivit i forumet
Av HardBall

Är i en liknande situation själv...
Dock så behöver jag plats för 2x 17" laptops då man är "konsult".
Ibland blir det till och med 3 stycket, om man ska ha med den privata, när man är ute och reser.

Har en Targus CN600 i dagsläget men den är i minsta laget för 17" laptops och det fungerar inte med 2 fullstora, den fungera med 17"+15" men det är tight.

Ifall någon har några tips på en "flight sized" ryggsäck, eller släpsäck på hjul, för 17" laptop som man kan ta på flyget så är jag väldigt intresserad.

* Nej jag vill inte checka in datorerna.

Av HardBall
Av HardBall

Om ni fortfarande undrar vad man ska med AMD NANO till...
https://youtu.be/LXOaCkbt4lI

Lite utanför min budget. Ok kanske inte så lite heller... Men häftigt värre.

Av HardBall

Intygar

Jag tog två "begagnade diskar och fick "Felaktig rot". Men efter att ha följt anvisningarna, till punkt och pricka, så fungerar ena disken. Den andra behöver lite mer kärlek.

Av HardBall

Det är ju inget prestandamonster direkt... Loongson 3 ska ju vara uppe i ca 1.2GHz.
Det kvittar för min del.

Jag är dock VÄLDIGT intresserad av att skaffa en linux burk med en Loongson i, bara för att...

Tänk er en laptop utan fläktar som havererar och låter som ett förbenat rea-plan.

Har någon sett ett pris någonstans? Sockel? VAR man kan införskaffa? Nån?

Av HardBall
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skogsvilden
Inte direkt svårt det dära men jag kan f*n inte motivera varför jag är en värdig vinnare på rak hand i fyllan...

Så du sitter här och hänger ditt packade as! Skulle inte du sova?!
Jaja kan inte klandra dej... Sitter ju själv här och gör samma sak... jahaja... motivering...
...
...
*själv censur*
Jaja då var det gjort

Av HardBall

Kom och tänka på en sak när jag såg att det var utförsäljning av videobandspelare idag, hur "olagligt" är det att spela in det som visas på TV? Morsan har nämnligen parabol med en sjuk masssa kanaler, hon spelar dock inte in något längre, filmerna går ca 20 ggr per månad så hon blir less. Borde det inte vara så att om jag KAN spela in kvällens film så kan jag lika gärna ladda ner den från nätet? Eller är jag helt ute och psycklar:)?

Av HardBall
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
Jag längtar fortfarande tills någon med möjlighet att genomföra det kläcker ur sig idén att dra upp en webshop där man kan köpa Keys till ett spel för säg, 100-150kr och sedan ladda hem spelet.

Det skulle eliminera så gott som alla kostnader för lager, frakt och allt vad det nu är. Inga tillverkningskostnader heller. Allt som behövs är ett par servrar för Torrenter och en bra uppkoppling så kommer snart användarna själva att vara en del i ledet när det gäller att distrubera och marknadsföra spelen. De enda kostnaderna skulle ju vara för utveckling, drift av servrarna och siten...

Men kommer det att hända innan det är dags för pension? Knappast

Håller helt med. Idags läget kostar det lika mycket att köpa ett spel i butik som att köpa det på nätet och laddaner det, tex Cod4 kostar $69,95 på Steam... det är mer än vad det skulle kosta och beställa det via nätet...

Av HardBall
Citat:

Ursprungligen inskrivet av William R
Ni verkar alla missa att piratkopiering kommer att leda till väldigt negativa konsekvenser för underhållningsindustrin. Detta är bevisat av det enkla faktumet att om alla slutade köpa och laddade ned i stället så skulle det inte finnas några pengar i det längre.

Hur kan ni förvänta er att ni ska få all underhållning och filmer gratis? Idag är priserna fåniga. Skådespelare tjänar så mycket att jag vill spy galla på dem. Något måste göras åt priserna. Om det inte fanns någon fildelning så skulle industrin ha full möjlighet att vara vän med konsumenten genom att ha bra priser, för om alla köpte så skulle deras 'profit margin' inte behöva vara så jäkla stor. Men ack, i stället så ligger det i så mångas natur att i stället dra monopol och skicka priserna skyhögt. Men är det bättre att allt är gratis?

Vi behöver jobba för att leva. Om det inte fanns några pengar i underhållning så skulle det bara bli en hobby. Tid är pengar. Det finns inte nog av det för att jättemånga ska kunna ägna större delen av sin dag åt spelprogrammering, filmning etc.

Den här debatten idag är som två fåniga ungar som har en oöverenskommelse om något. Står och gnäller på varandra, övertygade om att den andra sidan är den som ska ge vika.

Stöd inte piratpartiet. Stå inte bakom fildelare. Advokera inte för de som bryter upphovsrättslagen. Idag så är inte situationen allvarlig, för att de flesta är antingen rädda/moraliska nog att inte ladda ned. Hur bra skulle det vara om TPB inte åkte dit för något? Mer och mer skulle känna att fildelning inte är fel. Mer och mer skulle inte känna sig rädda längre. Om rätten inte får dit alla fildelare så kommer till slut lagen att ändras. Copyright kommer inte att betyda skvatt och underhållningsindustrin skulle inte vara sig lik.

Det jag ser här är massor som gömmer sig bakom ytterandesfriheten och tekniska lagstiftningar. Ni har rätt att tekniskt sätt så bryter de ingen lag. Men ni är fullt bakvända idioter om ni tror att resultatet av det de gör inte bryter någon lag, och om resultatet är helt fel, hur skulle någon kunna påstå att orsaken inte också är det?

Och ja, många nämner att vi skulle kunna bannlysa alla produkter efter den logiken. Baseboll-trän, knivar, bowlingklot, allt som går att begå brott med. Tyvärr dock, så går det inte att dra den liknelsen, för dessa produkter har ett syfte. Vi spelar Baseboll, vi lagar mat med knivar och bowlar. Vilken användning av TPB är fullt laglig och bra för samhället? (De få lagliga torrents som laddas upp gör inte att hela sidan är bra, precis som att alla de som dödar folk med knivar inte gör hela produkten dålig.)

Ni gillar uppenbarligen lyxen av att inte behöva betala för något. Det är respektlöst och ologiskt. Typiskt att vilja ha det så bra som möjligt på andras kostnad.

Jag hoppas som fan att Sverige drar åt sig, fixar till bättre lagar om Copyright och att världen gör det samma.

Det här är ju fånigt. Att det finns så många som vägrar inse varför saker kostar pengar.

Och jag vet att ni känner er träffade och att ni vill påpeka ut hur fel jag har och varför ni har rätt. Spara er tid och gör något annat, för jag kommer inte att kolla på den här tråden igen. Jobba lite extra och köp ett spel. Skitsamma om de gjorde spelet för att tjäna pengar. Skitsamma om det är ett stort opersonligt företag. Skitsamma om spelet kanske inte är skitbra och hur kul som helst.

Det är ett litet pris att betala för att industrin ska hålla sig levande.

SAY WHAT !?!
Detta gör mej väldigt mörkrädd...
Jag kommer nog att skena i väg åt TjotaHejti men... okej, jag slutar med all fildelning och skippar allt med open-source och fri programvara.
Nu måste jag ha pengar (för att betala för all musik och film jag ser, inte så mycket men dock).

Eftersom jag inte har tid att jobba medans jag pluggar så måste jag söka på annan plats... Jag vet inte vad jag ska ta mej till... Jag går och rånar någon för att lösa min ekonomiska situation. Det är nog den enda lösningen.

Där med har jag härlett att den ökande kriminalliteten är ett direkt resultat av film och musik-industrins hårda prissättning.

Man blir ju illamående när folk kritiserar teknologin bara för att den finns...

Av HardBall

Vet inte om man ska skratta eller gråta... Gjode en sökning på Google Bilder om nakna barn och fick en väldans massa träffar... (kankse inte klassas som pornografi dock...)

OM TPB fälls för något upphovsbrott kan vi börja hiva in polisanmälningar mot ALLA sorters söktjänster. Jag ser framemot att polisanmäla alla svenska skolbibliotek

[rant]
Med tanke på alla desssa förbenade "EU-direktiv" så kommer dom även att dömas för "anstiftan till terrorbrott" oxå.
[rant]

Det enda vettiga som kan komma ur denna rättegång är att:
*TPB bötfälls
*Att samtliga inblandade ministrar och jurister döms för massivt tjänstefel och landsförvisas... eller nåt liknande...
Kanske borde "hjälpa" dom på traven litegrann :D...

Polisen borde ha något bättre att göra än att jaga Oss. Det finns ca 400 olösta mord att hålla på med. Eller bara vara ute på gatorna och minska den växande rädlsa som finns bland allmänheten.

Av HardBall

Kanske inte diskutera utan mest upplysa. JAG tycker att det är intressant att för 40 år sedan föddes Internet.

Sen gillar jag dikten

Av HardBall

Lite utbildning

Jag skrev ett melj till min "lokala" support på engelska tänkte jag att detta kan vara värt att posta på SweC, eftersom det är Historia (med stort h), på gränsen till religion och av allmänt intresse.
Eftersom jag är aninngen trött orkar jag inte översätta.

Hello.

I just watched this documentary called "Nerds 2.0.1 - A brief history of the Internet - part 1".
In this there is a reference to a poem one of the creators/inventors wrote to commemorate the birth of packet-switching. I know that it's a bit late for the 40th anniversary but I would like every individual using the Internet to understand the significance of what happened there.
Beginning with our university.
(IF you decide to send this out, please remove my contact information.)

//Sincerely Anton
http://rfc.net/rfc1121.html

THE BIG BANG!
(or the birth of the ARPANET)
by
Leonard Kleinrock

It was back in '67 that the clan agreed to meet.
The gangsters and the planners were a breed damned hard to beat.
The goal we set was honest and the need was clear to all:
Connect those big old mainframes and the minis, lest they fall.

The spec was set quite rigid: it must work without a hitch.
It should stand a single failure with an unattended switch.
Files at hefty throughput 'cross the ARPANET must zip.
Send the interactive traffic on a quarter second trip.

The spec went out to bidders and t'was BBN that won.
They worked on soft and hardware and they all got paid for fun.
We decided that the first node would be we who are your hosts
And so today you're gathered here while UCLA boasts.

I suspect you might be asking "What means FIRST node on the net?"
Well frankly, it meant trouble, 'specially since no specs were set.
For you see the interface between the nascent IMP and HOST
Was a confidential secret from us folks on the West coast.

BBN had promised that the IMP was running late.
We welcomed any slippage in the deadly scheduled date.
But one day after Labor Day, it was plopped down at our gate!
Those dirty rotten scoundrels sent the damned thing out air freight!

As I recall that Tuesday, it makes me want to cry.
Everybody's brother came to blame the other guy!
Folks were there from ARPA, GTE and Honeywell.
UCLA and ATT and all were scared as hell.

We cautiously connected and the bits began to flow.
The pieces really functioned - just why I still don't know.
Messages were moving pretty well by Wednesday morn.
All the rest is history - packet switching had been born!

Av HardBall

Det är inte så att du oxå råkar ha en äldre maxtor hdd? min säger samma sak. Det fungerar dock att starta med min Ubuntu 7.10 LIVE skiva och välja starta från "first harddrive". Jag misstänker att det var därför som jag tog bort disken i första taget... För något år sedan...

Av HardBall

Håller på och plockar komponenter till en egen home-server, men tror mer på en *nix lösning som OS.
Att köra windows på en server känns bara inte tryggt... (antagligen bara för att VI havererade skolans server...)

Har du en quadcore så är väl Vista det enda alternativet, XP har ju bara stöd för max 2 kärnor.

Håller helt med om att det är lite smysko att samma spel (Crysis) ska kräva mer på Vista än i XP, men skulle tippa på att det har att göra med DX10.

I slutändan spelar det ju ingen roll vad man säger om windows eller linux. Mac-användarna står iaf och urinerar på oss från sidlinjen och skrattar.

Av HardBall

Jo det har jag också kommit framtill efter att tittat i manualen... men 4 sata är mer än inga

Av HardBall

sweet, det var det jag ville veta. Hittade ett PCI sata kort med 4+2 anslutningar i min lokala dator butik för ett riktigt förmånligt pris :D, och eftersom man varit i NAS tankar sedan i våras känndes det som positivt. Ungefär som ett "sign from god" att jag ska bygga en server. Har som alla anständiga datorfolk lite prylar som bara ligger.

Dock är det sil 3114 detta verkar vara ett lite känsligt ämne... eftersom 3112 inte stöds i freenas... men men det är ett senare problem.

Tack för dina svar.

Av HardBall

Men kan man få ut den sortens skillnad i dagsläget? eller är det bara teori fortfarande?

De tester som jag hittat är från tidigt -06 och där fastslår dom att man inte får ut den hastigheten.

Blir bara mer och mer konfunderad.... =/

Av HardBall

SATA vs SATA II

Jag har tittat runt halva dagen utan att hitta något riktigt vettigt om vad som är bättre.
Rätta mej om jag har fel men finns det idag något som gör att SATA och SATA II skilljer sej från varandra så markant att det inte finns någon anledning att tänka att SATA är bättre?

Av HardBall

Vill inte vara ett "vice-ass" men det verkar som om nästan alla har ett corsair nätagg...
Problemet är att jag har samma problem som ni, men jag får inget ljud eller POST. OCH jag har inte ett corsair nätagg.

Stängde av maskineriet för natten och kom hem på eftermiddagen och den ville inte starta.
Den hade fungerat felfritt över en månad, sen uppdaterade jag SATA drivisarna och den klappade ihop totalt. Fick låna en polares nätagg för att testa men ingen skillnad. Jag har ryckt ut ALLT, i hysterin åkte även en fläkt... monterade ihop allt igen men ingen skillnad.

Är mer än bara lite göralös...

Mitt sysemt är:

ASUS P5N32-SLi premium
E6550
2x1GB XMS 6400
ASUS 8600 GTS
Cooler Master 650W

Av HardBall

publika attribut så som

public String namn;
public String adress;
public String telefon;

är ett säkert sätt att hamna på lärarens dåliga lista... det är dålig JAVA kod.