Inlägg

Inlägg som Ralfan har skrivit i forumet
Av Ralfan

Hej Qpad!
Jag är lite nyfiken på hur man bör gå tillväga om man vill plocka isär en Qpad-mus! Jag äger en Qpad OM-75. Vill om möjligt sleeva kabeln vit. Anledningen till att jag frågar här är bara för att jag helst inte börjar försöka plocka isär den utan att ha någon koll på hur den är ihopsatt.

Vet att vissa tillverkare har skruvar under de förmonterade teflonet, vilket man kan pilla bort för att nå skruvarna. Annars vet jag inte ? rycker man bort till exempel undersidan, "snabbfästen" ? Är mycket medveten om att garantier osv förmodligen ryker

Av Ralfan
Skrivet av SteFFoo:

Sneaky Steve, Crasher Casual - Cognac

Vetifanken om de går att hitta (utgående modell?), reades ut på nelly för 700 spänn så man gjorde väl ett klipp

Sjukt snygga och sköna, äger 2 par själv! Helt klart ett klipp, dock brukar dem sälja ut "förra årets" modell, Sneaky Steve uppdaterar sina modeller då och då, ofta simpla ändringar såsom att byta till ett fräsigare tyg på insidan ;>

Nästan så att man hoppas på svala/regniga sommardagar så man kan ha dem på sig utan att behöva switcha till Converse pga värmen

Av Ralfan
Skrivet av Willhelm:

Skulle inte kalla dem för stora plantor direkt men lite solljus stämmer i varje fall in på mina. Har svärmorstungor och en garderobsblomma. De var ganska små när jag köpte dom men de blir sakta men säkert större. Tyvärr står de i vår andra lägenhet för tillfället så har lite svårt att ta bilder. Sjukt lättskötta är de i varje fall.

En blomma som inte blir så hög, i min erfarenhet, men kan bli väldigt stor i omkrets är Aloe vera växter och de är dessutom bra utifall du råkar bränna dig, får ett insektsbett eller dylikt. Det bara är att knäcka ett blad och applicera på området som är drabbat. Kan vara en av de mest användbara växter jag haft faktiskt.

Garderobsblomman verkar trevlig, bra tips! Aloe vera ska jag ta och läsa på lite om, alltid kul om plantorna har nytta också!

Av Ralfan

Större inomhusplantor/golvplantor (Gärna bilder på era)

Har blivit sugen på att skaffa mig en större planta som som klarar sig bra inomhus. Fått syn på lite olika typer av plantor som ska klara sig i mindre solljus då det inte är bestämt att jag ska ha den nära ett fönster, till exempel olika Aralior som gärna står i skugga med ganska mycket vatten.

Olivträd är ju poppis och väldigt fina plantor, men dessa kräver nog en hel del sol tyvärr.

Vad har ni för spännande stora golvplantor, alternativt mindre krukväxter som kan stå i mindre soliga förhållanden? Vore roligt om ni som känner för det postade någon bild på det ni har i ert hem, väldigt gärna med namn också

Av Ralfan

Goldish, spiced with some black detalis and white leds.. Lookin' good mhm!

Av Ralfan

Av finishen att döma så här långt, väntar jag nog inte ensam på yttligare updates Snyggt!

Av Ralfan
Skrivet av Ryden:

Singaporeimport medels sidan Creationwatches.com kan verkligen rekomenderas! blev ca 1200:- SEK för klockan hem till sverige.
http://www.creationwatches.com/products/citizen-eco-drive-53/...

Dock så verkar den utsåld nu.
Ett annat hett tips är denna som jag sneglat på ett tag:
http://www.creationwatches.com/products/citizen-stilleto-ecod...

Snyggt, tack för det!

Av Ralfan

Får man fråga vart du köpte ditt exemplar? Den verkar svårhittad i svenska nätbutiker, har ännu inte besökt några fysiska butiker. Riktigt stilig klocka!

Av Ralfan
Skrivet av ph0gelbice:

Spelet funkar inte bra med windows 8 helt enkelt.

Jo verkar så, inser att jag kanske borde kunnat googla fram till detta. Dock verkar många olika personer rekomendera många olika lösningar på problemet :/ Någon som kör Win 8/8.1 som provat någon lösning?

Av Ralfan

Fallout 3, fryser titt som tätt

Ja, har som sagt lite problem med Fallout 3, på Steam. Jag spelade ganska länge till en början utan minsta problem, kommit ut från Vault osv och besökt lite platser. Frysningarna börjar när jag närmar mig staden på andra sidan första floden man stöter på. Det fryser totalt, tvingas ta mig via ctrl+alt+del till skrivbordet (som mestadels är svart vid detta tillfälle) sedan vidare till Start för att logga ut (aktivitetshanteraren går inte att ta fram). Provat att placera spelet på både SSD och lagringsdisken. Temperaturerna är bortom fara.

Lite specs:
Asus 660ti
3570k
ASrock z77 MB
Corsair CX500M
Vengeance 4gb
Windows 8.1
Senaste Drivrutiner

Notera att Fallout 3 är det _enda_ spel jag har problem med. Andra titlar jag spelar utan minsta problem är S.T.A.L.K.E.R SoS, Hitman Absolution, Metro 2033/LL, Bioshock med flera!

Frågan är ju såklart vad som spökar?

Av Ralfan

Helt otroligt, älskar stilen på alla dina byggen, ger skön känsla

Av Ralfan

Då jag för det mesta flyger av stolen av spelen i sig så tänkte jag ge mig på källan till spelen istället Hoppas de anländer imorgon!

http://www.bokia.se/mediaarchive/1117036/main/metro-2033.jpg

http://bokoholist.files.wordpress.com/2011/07/gluchovskij-dmitri...

Av Ralfan
Skrivet av ggustavsson:

Om man vill ha ett kort som är lie bättre än GTX9800 så hamnar man på GTX650, tar man bara GT640 så är det lite svagare, men bägge är förstås modernare har DX11 och drar mindre ström.

Med AMD hamnar man på 7770 för ett ungefär jämnstarkt kort, och R7 260x som ett lite starkare kort, och med samma fördelar som dom nyare Nvidiakorten

Okej. Uppdaterade högst upp nyss vilka av dagens kort som går att jämföra med GeForce 8600 GT vilket ska vara minimum för att prestera "good" samt GeForce GT 240 som minimum för att prestera "optimal"!

Av Ralfan
Skrivet av Pertanbus:

Fast sen beror det ju på vad "minecraft med råge" är. Min laptop med ett GT650M (ungefär fyra gånger starkare än ett GT610) tycker jag inte klarar mc bra.

Upplösningen på skärmen är bara 1440x900. Har noll koll på Minecraft och vad som krävs för det, men det ser ju inte så krävande ut

Av Ralfan
Skrivet av Pertanbus:

Det funkar nog bra, men grafikkortet är ungefär hälften så starkt jämfört med det gamla. Skulle satsat på i alla fall ett 7750/7770/GTX650/GTX650Ti

Är det så pass stor skillnad? Alright, inte jag som styr budgeten på detta, får väl se Såg bara att någon hade skrivit på Inet att det verkade fixa Minecraft med råge

Av Ralfan

9800 GTX - Drivrutinsproblem

God kväll,
Jag har nyligen ordnat iordning min äldre dator som bland annat min bror använder nu för tiden. Skillnaden efter att ha ordnat kylningen samt bytt till SSD är väldigt nice Men ett problem kvarstår dock med grafikkortet! Det var såhär innan också.

Datorn kör Vista. Nuvarande drivrutin är 311.?? alltså en äldre då dagens är 332.21. När jag försöker uppdatera så säger den ifrån vid kompabilitetschecken att för att installera denna drivrutin krävs Servicepack 1 på datorn, vilket finns tillsammans med nyare Servicepacks!

Drivrutinen krashar ibland vilket ger till exempel grön bild på Youtube-filmer eller så fryser bilden när man kollar film eller liknande. Temperaturerna på alla komponenter är i schack!

Kan det vara så att kortet i sig är trasigt? Kan det vara annan hårdvara som spökar? Letade efter billigt ersättningskort och hittade http://www.inet.se/produkt/5405183/asus-geforce-gt-610-1024mb
vilket verkar fylla deras behov med bravur! Surf, Minecraft eventuellt andra enkla spel!

Edit:
-Den senaste drivrutin som går att installera är 314.22, längre än så funkar inte då det står att Service pack 1 krävs (vilket finns).
-Tips på dagens grafikkort som går att jämföra med t.ex Geforce 8600 GT eller GeForce GT 240 (alternativt AMD).

Av Ralfan

Tack så väldans för snabb respons! ska testa återkommer!

Edit: Tack, det funkade utmärkt utan minsta problem!

Av Ralfan

Hitta min produktnyckel? Hjälp!

God kväll, har inte direkt hunnit leta, hinner inte leta speciellt mycket heller! Har hjälpt min bror med min gamla 775-dator. Bytt till SSD och ordnat kylningen.
Datorn kör Windows Vista (byte till nyare är inte ett alternativ) och klisterlappen med produktnyckeln sitter på chassit men har en reva i sig som såklart dragit med sig 5-10 siffror/bokstäver! Windows-skivan samt förpackning till denna är borta sedan länge, har lyckats låna en skiva dock så det är inget problem. Det jag undrar är om jag kopplar in den gamla hårddisken (som fortfarande har windows på sig) istället för den fräsha SSD:n, kan jag då i datorn hitta produktnyckeln?

TL;DR
Kan jag hitta min orginal produktnyckel i Vista på hårddisken?

Av Ralfan

Rent och snyggt Hade gärna sett någon bild tagen en bit ifrån, så absolut hela alltet syns

Av Ralfan

Jag har under 6 år ägt en så kallad "riktig" kontorsstol. Innan jag fick den (tagen legit från en kontorsflytt) så hade den använts av någon på det kontoret i okänt antal år. Klätt om den 1 gång. Kan bara säga att kvaliteten och komforten är helt jävla otrolig, inte förändrats ett dugg sen jag fick den (förutom estetiskt, klädseln). Robust kontruktion likt en pansarvagn.

Hur som helst för att matcha min fina hörna köpte jag idag https://www.mio.se/produkt/cosmos/25936543. Robusthet och kvalitet går tyvärr inte jämnföra vilket dock var väntat med tanke på priset. Men man sitter ganska korrekt med ryggen och den är verkligen inte oskön på något sätt (185cm/75 kg) samt den ser riktigt bra ut irl!

...Kommer givetvis spara den gamla med tanke på att den är helt jävla oslitbar!