Inlägg

Inlägg som Palkess har skrivit i forumet
Av Palkess
Skrivet av Broken-arrow:

Kan tyvärr säga att det moderkortet har inte intern stöd för USB 3.

Skrivet av Newklear:

Du har 2 USB 3.0 portar på I/O plåten, några interna har inte det moderkortet. Det ser du också om du läser produktbeskrivningen och kollar bilderna

Okey tack, men skulle det inte funka om jag fick tag på en sån adapter? Så att jag åtminstone kan använda den som en vanlig usb port

Av Palkess

Vart ska usb 3.0 kabeln sitta?

Halloj ! Jag har ett litet problem , jag har usb 3.0 uttag fast jag hittar inte nån port på moderkortet som passar till kabeln ! Såhär ser den ut:

http://img215.imageshack.us/img215/3452/27094318.th.jpg

Här e mitt moderkort : http://www.inet.se/artikel/1901982/asus-p8p67-m-pro-rev-b3

Jag såg på den senaste recensionen av Corsairs nya chassi att dem skickade med en sån adapter från den kabeln till en intern usb-ports kontakt , finns det att köpa i affärer?

Av Palkess
Skrivet av Lordsqueak:

Tyvärr så verkar Gigabyte 560ti ha problem med för hög klockning. Har googlat runt en del och lösningen verkar vara att klocka ner den en smula, eller att höja spänningen.
Trisst! =(

Okey , fast jag har skickat ett mejl till cdon för jag vill inte gå in på kortet o höja eller sänka något för har aldrig gjort det innan och sen så ska ju kortet funka utan man ska behöva mixtra med det så får se vad dem har o säga på cdon

Av Palkess

Förresten , kan det vara så att det bara behöver värmas upp innan man använder det ? Eftersom det är helt nytt

Av Palkess
Skrivet av Gtoxed:

har du funderat på att ominstallera ditt OS o se om de hjälper?

Tänkte precis på det fast det blir att pröva efter skolan o om det inte funkar ska jag prova trycka i mitt gamla Nvidia Geforce GT 220 och stresstesta processorn så jag är säker på att det är grafikkortet som krånglar och om det är grafikkortet så ska jag ringa cdon o se vad dem har och säga

Tack för alla tips och all hjälp allihopa! Det är gött att det finns folk som vill hjälpa andra personer ,det uppskattas verkligen!

Av Palkess
Skrivet av gizze:

Kolla upp så att grafikkortet är kompatibelt med moderkortet också. Mitt GTX460 tidigare påvisade exakt samma fel som du upplever men fungerar klockrent i en annan burk.

Hur kollar man det? Jag trodde att man kunde köra alla PCI-E kort på alla moderkort som har PCI-E portar?

Av Palkess

Tror nog att jag hellre ringer cdon imorrn o kollar om jag kan skicka tillbaks det o få antingen pengarna tillbaka eller ett annat grafikkort , vill inte vara o pilla på kortet så garantin försvinner

Av Palkess
Skrivet av puppisen:

Oj, såg nu vad jag skrev. Menade inte att DU behövde skicka tillbaka det direkt. Förlåt om jag var otydlig.

Testa först att sänka frekvenserna på ditt kort (vilket kan göras enkelt med MSI afterburner) för vara säker att det är det som är problemet. Visar det sig att det hjälper, först då kan du skicka tillbaka det

Hur gör jag det då? Haha , har aldrig vart inne o pillat på ett grafikkorts inställningar

Av Palkess

Det gjorde ingen skillnad

Skrivet av puppisen:

En polare hade liknande problem med exakt samma kort. Visade sig vara för högt klockat från fabrik. Vi drog ner 50 MHz på GPU för att testa och sedan dess har det fungerat galant. Så det blir till att skicka tillbaka det kortet.

Okey , hur skickar jag tillbaks det? Måste man skriva ett brev o skicka o vad ska det stå där? Har aldrig skickat tillbaks nånting via posten så om du eller nån annan skulle kunna hjälpa mig steg för steg att göra det skulle vara underbart

Jag köpte det på cdon.com btw

Av Palkess

Jag provade 275 fast det var samma sak där

Skrivet av Soir:

Jag ser inget direkt fel i loggen. Temperaturen på GPU:n är låg och fin i idle. Klockfrekvenserna och VDDC ser korrekt ut.
Det finns två saker jag skulle tro är fel i så fall: Bugg i drivrutinerna (men det fungerar finfint med mitt GTX560 Ti, i så fall är det antagligen fler faktorer än enbart kortet), eller möjligen knas med strömförsörjningen.

Prova de gamla drivrutinerna. Oavsett om det löser problemet eller inte så vore det bra om du kan skriva det här så vi vet

Jag ska prova o byta kablar o se om det gör nån skillnad

Av Palkess
Skrivet av krigarkungen:

Jag hade samma problem(då jag hade drivrutiner 280.26)

Så jag bytte till versionen innan(275.33) och nu funkar det.

Jasså , kan du skriva länken så jag kan prova? Vet inte vart jag kan hitta den ^^

Skrivet av Soir:

Ifall drivrutinerna lägger av och återställs (du får upp en ruta som meddelar dig om detta), så brukar det oftast betyda att kortet av någon anledningen gjorde något drivrutinerna inte gillade (om inte drivrutinerna har någon knasig bugg som orsakar detta) - t.ex. överhettning, låg spänning till kortet, alltför hög klockfrekvens etc.

Ladda ner GPU-Z (http://www.techpowerup.com/downloads/2039/TechPowerUp_GPU-Z_v...) och starta om datorn. När datorn har startats om så kör du igång GPU-Z. Gå in på fliken Sensors, bocka för Log to file, och välj en plats där den kommer skapa logfilen (en liten textfil) samt bocka för Continue refreshing this screen [...].
Sedan startar du 3DMark och, oavsett om samma problem uppstår eller inte, så stänger du sedan ner GPU-Z när 3DMark är klar och laddar upp logfilen så vi kan kika på den.

Du kan ladda upp logfilen till http://pastebin.com/, den borde inte vara större än 500kB så det ska nog gå fint.

Första testet då slocknade skärmen efter att laddningsbilden på det första testet i 3DMark var färdig så vet inte om jag fick så mycket av det : http://pastebin.com/hYdJsaQG

Andra testet hände samma sak : http://pastebin.com/fA3VqkXE

Av Palkess

Har provat gamla drivrutiner från 2010 och den senaste fast både beteér sig likadant

Kan det vara något annat som orsakar att datorn laggar? För ljudet blir ju också laggigt och jag blir tvungen att starta om datorn(Detta är när jag tittar på en youtube-video!)

Av Palkess

Så , vi re-monterade CPU kylaren så nu sitter den rätt.
Vi provade 3Dmark igen och den klarade första testet men i mitten på andra så hände det samma sak.

Skrivet av pumba-kung:

prova att backa nån version på drivrutinerna
skulle inte tro att det är överhettning
men ta ner MSI afterburner eller HWinfo32 och kolla tempen med iallafall för att vara säker

Okey , men det borde inte vara överhettning för jag har en fläkt som blåser rakt på grafikkortet plus att det e två fläktar och luftcirkulationen är ganska nice i chassit.
Men varför vill inte dem senaste drivrutinerna funka isåfall? det borde ju vara att dem nyaste drivrutinerna ska funka o vara bättre än dem innan?

Av Palkess

GTX 560 Ti OC problem ! :(

Hallå , byggde ihop min första dator igår o allt gick fint , kunde sitta o spela ett par timmar på kvällen utan problem men idag när jag drog igång han o skulle spela så la drivrutinerna av o allting laggade o sen så återställde sig drivrutinerna och jag har dem senaste , vad händer?

Edit: Jag provade nyss 3DMark o då hände samma sak på första testet

Av Palkess

nae , det ska vara om leder, rörlighet, muskler(fibrer), träning inför framtiden, kost etc , det som man läser i A kursen

Av Palkess

Oj då , glömde säga att det ska vara teori , inte praktik ^^

Av Palkess

om du tar 100*0,30 så får du ut vad 30% är av hundra
om du gör så får du ta 100-(100*0,30)

Av Palkess

100*0,70=70

Gör om procentantalet till decimal tal , te x 35%=0,35 , och sedan multiplicerar du det med talet du ska arbeta med

Av Palkess

Repetition inom Idrott och Hälsa A

Halloj ! Nästa vecka så ska jag ha någon sorts repetition om Idrott och Hälsa A och jag är inte direkt den som föredrar att stå och rabbla allt som vi läst utan vill hellre att man ska göra nått så det sätter sig i huvudet. Så letar efter ideer om hur denna repetition ska vara för jag har bara 30 min på mig och det ger mig ganska begränsade alternativ.

Jag söker inte efter frågor o svar utan efter en metod man kan använda under 30 min för att fräscha upp minnet

Av Palkess

*CPU= Intel i5 2500K 3,3GHz
*PSU= Cooler Master GX 750W
*Moderkort= Asus P8P67-M PRO REV B3
*CF/SLi= ja/ja
*Gränssnitt= PCI-E
*Vilka spel : Kommande BF3 ,MW3 eventuellt det nya Skyrim
*Vilken upplösning: 24" LCD 1920x1080 + 22" LCD 1680x1050
*Din ungerfärliga budget: 2500 kr
*Är det viktigt att grafikkortet är tyst? Isåfall:
1. Är du beredd att lägga ca 200kr extra för att det ska vara tyst? Ja
2. Skulle du kunna montera en kylare själv för att få kortet tyst? Nej