Inlägg

Inlägg som Feist har skrivit i forumet
Av Feist

Valde "grafikkort" men mitt intresse är mer teoretiskt än praktiskt. Det jag är ute efter är en uppgradering från mitt GTX 1060 som uppfyller följande kriterier:

1. Inte löjligt dyrt, absolut ej över 4000 kr. 2. Tillräckligt stor prestanda ökning för att det ska vara värt det. 3. Snarlik nivå på elförbrukning/TDP. Högre är acceptabelt men inte extremt mycket högre.

Tvivlar på att något som uppfyller dom 3 punkterna kommer dyka upp under 2023, kanske inte 2024 heller så....

Av Feist

Känner mig lockad av den här grunkan. Fast mitt problem är att jag aldrig tyckt om att spela med vare sig "touchscreen" eller med "gamepad/controller"....och om man ansluter trådlös mus & tangentbord, ja då kunde man väl lika gärna sitta med en kompakt laptop istället.

Lol, jag önskar att något genialiskt snille kunde uppfinna någon helt ny och annorlunda, mycket liten, men ändå fantastiskt bra, styrmetod för spel.

Av Feist

Sa upp Netflix förra året, efter att ha haft det (med vissa avbrott) under 6-7 år. Har bara HBO Max idag (hoppade på 44 kr erbjudandet) och har inte funnit något som lockat att se där sen...början på Mars tror jag. Skulle säga upp det också men så billigt som skiten är, så tänkte jag att jag behåller det till första prishöjningen. (snälla kom snart...)

Idag, så har "Streaming" blivit till moderna tiders "Kabel TV", något som en gång i tiden verkade oerhört lockande...tills man skaffade det, ledsnade på det och återgick till att bara hyra film istället.

Av Feist

Som ovan nämnts, att skaffa robotar för att undvika fysiskt tröttsamma sysslor...känns inte som nån bra idé. Annat än om det är absolut nödvändigt p.g.a. hälsa eller handikapp. Eller om man känner att man är regelbundet mycket fysiskt aktiv med andra saker.

I just fallet dammsugare, så är också mitt hus byggt i många olika höjdplan & har gammaldags höga trösklar. Jag föreställer mig att en robotdammsugare är mer användbar för den som har stora öppna ytor att tampas med.

Av Feist

Har knappt någonsin använt YouTube på platta eller Mobil, var nog mer än ett år sen sist. Var bara ytterst vagt medveten om existensen av "Youtube + Reklam".

Av Feist

Har "Snabbval" som startsida. Med andra ord sida med massvis av bokmärkes-miniatyrer och folders till ännu fler bokmärken.

Inte säker på vilket av svarsalternativen som det motsvarar....?

Av Feist

"System Shock Remake" och "Gothic 1 Remake"...är nog de enda som jag både ser fram emot och tror släpps i år. Finns andra kommande titlar som lockar men inte för i år.

Lol, för mig känns det som ett ganska uselt spelår på g.

Av Feist

Minns tyvärr inte när jag först började sitta med internet. Däremot minns jag hur. En av mina föräldrar jobbade på kommunens kontor och de var väldigt tidiga i Sverige med att skaffa en intenet-anslutning, det var ett rätt bra tag innan det började bli en grej för "privatpersoner" att ha eget "uppringt internet" hemma.

Så på kvällarna fick jag smita in på kontoret och sitta och pilla med internet på datorn där. Fanns ytterst lite att se, bara en och annan ftp-server och några primitiva nyhetssidor. Minns att jag laddade ner några patchar till spel och sparade på 3.5" diskett. Hade suttit lite med BBSer tidigare, så det kändes inte så himla nytt vid den tiden.

Ganska snart efter det, så pockade jag på att vi behövde internet hemma också, så fort som det började annonseras om USRobotics modem och dial-up till hemanvändare så blev det beställning.

Som sagt, det hade varit kul om man hade kunnat minnas årtalet & månad för att veta mer exakt.

(

Av Feist

Lol, har alltid velat ha en och många gånger varit frestad att köpa.

Problemet...har alltid varit det, att jag redan har en hel hop med datorer för både jobb & spel, både laptops & stationära. Samt surfplattor & möjlighet att streama media till vilken skärm/tv som helst. Så...jag har aldrig kunnat hitta på något som jag faktiskt kunnat ha nytta/nöje av med en Pi.

Av Feist

Datum: 2022-02-28
Verifierade: 43 st
Spelbara: 51 st
Unsupported: 8 st
Obekräftade 424 st

Av Feist

Enbart streaming. (och någon enstaka gång parabol)

Bor i ett hus som alltid haft halv-kass tv-mottagning. Övergången till Digital Tv gjorde bara problemet med bildstörningar mer märkbart.

Sen iofs. det enda jag någonsin såg på i "gammel tv" det var..."Nyheter" någon enstaka gång, OS evenemang, skid-tävlingar då & då, "På Spåret" vid ett & annat tillfälle "Antique Roadshow" nån gång då & då. Någon enstaka film (sällsynt) och några amerikanska tv serier på tv 6 (tror den har blitt betalkanal numera.)

Av Feist

Har vartenda lösenord nedskrivet i en undangömd inbunden anteckningsbok och en kopia av den undangömd på annat ställe. Så även i "worst-case-scenario" (typ eldsvåda) skulle inte allt gå förlorat.

Med det sagt, så de allra flesta vanliga lösenord (typ Sweclockers) som det inte vore kris/problem om dom gick förlorade eller blev stulna, har jag helt enkelt lagrade i olika webbläsare.

Av Feist

Under 80-talet läste jag i princip *allt* som gick att köpa/läsa någonstans. Mycket har åkt på tippen under åren men en liten samling av bl.a. Mikrodatorn, Svenska Hemdator Hacking, Datormagazin, Attack m.fl. är kvar i garderoben.

Av Feist

Var smått intresserad av SteamOS ett tag. Fast med tiden läste jag allt fler klagomål över att Valve var väldigt sena/sega med att få ut uppdateringar. Samt, vid något senare tillfälle, har jag för mig jag läste att dom också hade upphört att rekommendera det som "bästa alternativet" för steam-spelande på Linux.

Ska bli spännade att se om 3.0 blir versionen då allt förändras.

Av Feist

In Soviet Russia....CPU will overclock You !!

Av Feist

Har själv kört Linux i princip på alla datorer jag har sen hösten 2016 och innan det Windows i alla år sen version 3.0.

Kliar mig förbryllat i skallen när jag läser om problemen som vissa verkar ha.

Installationer, som jag alltid tyckt varit rätt enkla och smärtfria om än mer Android-liknande än Windows-liknande, i synnerhet sen "snaps" och "flatpack" blev vanliga. Användarvänlighet, som jag tyckt vara nästan om inte helt likvärdig med Windows. Programutbudet, som jag själv upplever som med de flesta större programtitlar identiskt med Windows och då något saknas finns antingen bra alternativ eller om absolut nödvändigt "Wine". Spel, där jag spelat absolut-allt-jag-velat-utan-undantag under de senaste åren (spelar just "Death Stranding" sen en vecka tillbaka...bara att installera och köra) osv. osv. osv.

Förvirrad....

Av Feist
Skrivet av SCORPIUS:

Seriöst, det är inte HBO eller Netflix som felar här. Det är din smak/intresse
Vad exakt är det du vill ha för att det ska vara värt det?

Mitt eget lilla "film-bibliotek" består av runt 500 dvd skivor, ett par hundra bluray och ytterligare runt hundra digitala filmer på hårddisk. Tekniskt sett, hade jag själv kunnat starta en större "streaming tjänst" (väldigt illegalt naturligtvis)

Det som dom har att bjuda på är den metaforiska "droppen i filmhavet", jämfört med vad jag faktiskt har, eller har redan sett och inte önskar se igen. Som toppen på berget har det inte heller varit många riktigt lovande storfilmer på senare år inom någon ovan nämnd genré och det lilla fåtal som faktiskt sticker ut, fanns icke i sortiment vare sig här eller där.

Av Feist

Lol, tecknade abbonemang idag, då det lät så bra att det kändes värt en chansning efter att jag sa upp det usla "Netflix" abbonemanget jag tidigare haft från 2013? tills Augusti.

Tyckte Netflix hade ett sanslöst magert och sanslöst dåligt utbud....det här var värre!

Gick igenom alla Filmer och alla Tv-serier dom just nu hade att välja på. Fann absolut inget, inte en enda film/serie från någon kategori Action/Komedi/Sci-Fi/Skräck/Thriller som lockade att titta på.

Om inte det här förbättras något alldeles *ofantligt* inom den här månaden, så blir det "Hej då!" för min del och bara DVD/BluRay/Pirat-nedladdningar i fortsättningen. "Streaming-tjänsterna" kan dra åt.....

Av Feist
Skrivet av johanandersson:

Hur stor andel lyckas du spela på Linux?

Gick igenom min "gameplay history" på steam och dom senaste titlar jag spelat igenom på Linux/Steam är i ordning från senaste och bakåt:

Pathfinder: Wrath of the Righteous
Sherlock Holmes: The Awakened
Yakuza Kiwami
Gray Matter
Virtuaverse
Expeditions: Viking
Master of Magic Classic
Deus Ex: Revision
Cloudpunk
The Technomancer
Yakuza 0
Heavy Rain
Disco Elysium
Ion Fury
Just Cause 3
Remember Me
Resident Evil 0
Residen Evil (remake)
Resident Evil 7
Mafia II
Fahrenheit
Resident Evil 2
Greedfall
Fallout 4
Dishonored: DotO
Dishonored 2
Life is Strange 2
ELEX
Kingdom Come: Deliverance
Wolfenstein II: The New Colossus
The Evil Within 2
Shadow of the Tomb Raider

osv. osv. men listan blir bara för lång. Än så länge har jag inte stött på någon titel som det visat sig vara omöjligt att spela. (även om sådana naturligtvis finns) Skulle man råka ut för det, så är det bara att avvakta en mjukvaru lösning.

Av Feist

Ledsamt!

Hade själv Commodore 64 när det begavs men hade dock en kompis som ägde en spectrum. Minns att jag beundrade den fantastiskt kompakta storleken, tyckte det "gummiga" tangentbordet var fascinerande och att jag även tyckte grafiken var intressant annorlunda jämfört med C64.

Det blev rätt många timmar med bl.a. "Jetpack" på den maskinen, synd jag aldrig ägde nån själv.