Inlägg

Inlägg som Feist har skrivit i forumet
Av Feist

Till spel eller musik, nej. Då är det enbart "digital downloads" som gäller.

Dock, så har jag massvis med dvd-film & tv-serier, så en normal kväll kan ofta bestå av 5 minuters fruktlöst sökande efter något att se på Netflix...följt av att jag frustrerad ger upp och istället slänger i en gammal dvd från "Frasier" serien (eller Magnum p.i., Chuck, Dark Angel eller ngt liknande)

Av Feist
Skrivet av anon42512:

Går gärna över till linux när man kan spela allt där.

Att absolut *allt* ska fungera känns fortfarande ganska avlägset. Fast under det senaste halvåret har jag spelat igenom b.l.a.: "Kingdom Come: Deliverance", "Wolfenstein II: The New Colossus", "Batman: Arkham City", "The Evil Within 2", "Mutant Year Zero: Road to Eden", "Prey" (2017) samt "Valkyria Chronicles".

Alla utan minsta problem med vare sig prestanda eller stabilitet på Steam i Linux. Detta trots att ingen av dessa titlar officiellt är "whitelisted" som spel som funkar med Proton/SteamPlay. Så det känns som utvecklingen är på mycket god väg.

Av Feist

Beror lite på vad som avses. Inga "gammeldags förbokningar" men däremot köper jag "early access" på steam då & då och det kan väl räknas som en viss typ av förbokning.

Av Feist

För mig så är alltid strömsnålhet, svalhet och ljudnivå *minst* lika viktiga som pris/prestanda, så jag är riktigt glad att de börjar med just mellansegmentet där man förhoppningsvis finner den bästa balansen mellan alla dessa faktorer.

Av Feist

Stationärt! ...fast det alternativet fanns ej att välja på. Har en stor bildskärm stående på en byrå 1.5 m från sängen, skärmen roteras lätt i 180 grader så den kan enkelt riktas mot "huvudkudden" på ena sidan av byrån eller fåtöljen på den motsatta sidan.

Fast under sommartid när värmen är hög i rummet, då blir det antingen laptopen eller surfplattan med logitech K480 bluetooth tb. istället.

Av Feist

Jag älskar själv linux idag! Gick över från windows under 2013 och var hyfsat nöjd de första åren, även om det som sagt blev en del "command line: sudo this & that" och testande av olika distros.

Under 2016 växlade jag till "Ubuntu Mate 16.04" och sitter nu på "Ubuntu Mate 19.04", under de senaste 3 åren så kan jag nog räkna de gånger jag använt CLI på ena handen och då har det normalt handlat om ett tips jag läst på nätet som jag helt enkelt "copy & paste" och tryckt retur.

Alla systeminställningar jag önskar göra finns tillgängliga i gui, aldrig haft något problem med drivrutiner för hårdvara, bankärenden, eller tittande på netflix/hbo/amazon prime och alla program jag har den minsta nytta av finns lätt tillgängliga med ett klick från webbshopparna.

Spelandet har också fått ett enormt uppsving med Steamplay/Proton, spelar just nu "Dishonored 2" & "Wolfenstein 2", tidigare i år har jag spelat GTA V, Prey (2017), The Evil Within 2 och flera andra aaa-titlar utan mer problem än små grafik-inställningar för bästa prestanda.

Naturligtvis, förstår jag att folk kan ha sämre upplevelse än jag själv men jag tror ändå att för en så kallad "normal användare" som inte har mycket specifika & speciella krav rörande video eller bildredigering, vill kunna spela 100% av alla tillgängliga speltitlar, eller vill göra riktigt okonventionella hårdvaruanslutningar....ja då är detta system ett utmärkt alternativ.

2017 avinstallerade jag Windows 10 för gott och jag kan ärligt säga att det finns inget alls som gått förlorat med det beslutet.

Av Feist
Skrivet av leafbranch:

överdriva, och hitta på.

Skrivet av leafbranch:

Och dessutom gråta

Ironi.

Av Feist
Skrivet av leafbranch:

Du gör ett litet problem till ett uppblåst.
Liksom alltid när det kommer något "för" annorlunda ska en del folk ifrågasätta och konstant klaga.
Inte just W8 utan i princip oavsett vad det gäller.

På exakt samma sätt så kan man göra observationen att så fort som folk höjer rösten mot en förändring som ogillas, så dyker det alltid upp en "klick" med folk som gillar förändringen och som gör sitt yttersta för att bagatellisera, trivialisera och i allmänhet förringa allt ogillandet.

Eftersom om dom inte har några direkta invändningar mot förändringen... Ja då säger ju sunda förnuftet att deras eminenta smak/bedömning måste vara den korrekta. Jo men visst....

Av Feist

Totalt sinnessjukt! Bara ett par stycken av dom där 1000 miljonerna dollar, hade ju säkerligen varit mer än nog för att bekosta utvecklingen av alternativ till allt det som folk ogillar med windows 8.

Något som säkerligen minskat behovet av marknadsföring på ett dramatiskt sätt.

Av Feist

Nej, som sagts (otaliga gånger, av en enorm massa med folk) . Radera "Modern UI" och "Metro" från desktop-versionen och byt ut de mot något som faktiskt lämpar sig för "normala" datorer. Sen skulle det, rent personligen, enbart vara glädjande om allt som har med "appar" och "app-stores" och "certification requrements" förpassades till dom sälla jaktmarkerna också.

Om åtminstone ModernUI/Metro skrotas, så kan det eventuellt bli aktuellt med windows-uppgradering någon gång i framtiden. Som det ser ut i nuläget, så verkar det dock vara så att mitt förhållande med Microsoft, som inleddes när MS-DOS 5.0 var herre på täppan, drar sig mot sitt slut.

Av Feist
Skrivet av Jarl:

Varför är det så erbarmligt fult? Hur tänkte de?
M$ Hmm nu har vi kommit till vägs ände lika bra att glömma snygg grafik och annat lull vi kör på 80tal utan böjda hörn...

Lol, ja det är tveklöst det fulaste GUI jag någonsin har skådat/nyttjat. Från Windows 3.0-Windows7, Amiga OS, OS2-Warp, Mac OS, olika Linux GUI:s, Android m.m.

Inget har ens kommit i närheten av Metros anskrämlighet.

Av Feist

Otroligt. Konsumenter som bara accepterar eller tom. försvarar sådana här omständigheter (efter att de väl blivit medvetna om dom) borde ju omyndigförklaras.

Helt ärligt, på den nivån tycker jag faktiskt det hela ligger.

Av Feist

Inte riktigt min prisklass ännu. Jag har aldrig tidigare betalat över 3000 för ett kort och normalt brukar jag söka efter bästa prestanda 1600-2500 på ett ungefär.

Att lägga ut 3500+ för ett kort, känns helt enkelt..."oansvarigt" för mig. Med tanke på marginella prestanda-skillnader, framtida prissänkningar samt den relativt korta tiden som kortet förblir "herre på täppan" (i sitt prestanda-segment).

Av Feist

Som så många redan har sagt: Om det görs möjligt att fullständigt inaktivera "Metro" och permanent ersätta det med någon form av "icke-touchscreen optimerat/icke estetiskt vidrigt" gränssnitt, då kan det bli aktuellt att överväga ett köp.

Av Feist
Skrivet av Zotamedu:

Fast många entusiaster kör SLI och det är den typen av kunder som hörs mycket. Vanligt folk har noll koll och är rätt ointressanta för de köper det som sitter i datorn oavsett. Sen finns det en rätt stor massa som köper kort i den lukrativa mellanklassen på 1500-2500 kr. De har ofta lite bättre koll och kollar sina köp. Då vill man ju att den högljudda entusiastskaran som är den som rekommenderar kort ska vara nöjda med sina prylar.

Ja, du har förmodligen rätt. Jag kör själv mellanklasskort (560ti) och jag måste nog medge att förutom proffessionella recensioner så tog jag del av en hel del "entusiast-omdömen" innan jag bestämde mig för mitt köp.

Av Feist

Känner mig nästan lite småsur varje gång det vankas nya drivrutiner och det ofta handlar om SLI, SLI, SLI, SLI.

Jag undrar hur stor del av deras kunder som faktiskt kör SLI. Själv tillhör jag de vrånga individer som knappt ens skulle kunde tänka mig att slänga in ett extra graffekort i datorn, även om det faktiskt gav dubbel prestanda.

Ja, ja, det är ju egentligen inget som spelar någon roll för mig. Blir bara lite besviken när prestandaoptimeringarna så ofta är SLI-relaterade nu för tiden.

Av Feist

Det är ju redan en ständigt återkommande debatt om "hands-free" och farorna/distraktionerna med mobiler i bilar/trafiken. De riskerna måste ju ändå ses som bagatellartade om man jämför med folk som promenerar runt i rusningstrafiken eller (gud förbjude) sitter bakom ratten med såna här på sig...

Av Feist

Nej tack...

Av det som sägs i denna video (och av det lilla jag hört tidigare) så finns det absolut ingenting av intresse eller värde för mig i detta nya windows.

Det känns som om detta OS i det närmaste uteslutande handlar om ett försök att stjäla marknadsandelar från "Android" och "iOS" på marknaden för smart-phones & surf-plattor.

Normala datorer/dator-användare har noll & intet att hämta från Win8. Med undantaget av ett anslående fult user-interface, anpassat för just mobiler & plattor.

Tja, jag har försökt att hålla ett "öppet sinne" om W8 så länge som möjligt, trots att inget positivt meddelats, fast det börjar kännas allt mer hopplöst...

Av Feist
Skrivet av nemod:

Svaret är JA

Skrivet av Tempel:

Enheten som sådan kommer inte skadas. Däremot kommer du få problem med läsningar från den (och skrivningar om det är brännare) och till slut så kan det bli så att kontrollern inte ens hittar enheten (men sätter du den på en fungerande port så kommer den att fungera 100%)

Tackar! Det var vad jag trodde men det kändes liksom bäst att få en "Second Opinion" eller två.

DVD:n är ju en av de billigaste standard modellerna, så då känns inte situationen värst hotfull längre. Bara att avvakta och se om det blir något inbyte eller vad som nu kan bli av den här soppan.

Av Feist

Här är ännu en person som är förvirrad/tveksam över den utgivna informationen...

Jag har en SSD som systemdisk på SATA0 och en vanlig mekanisk hårddisk för lagring på SATA1. På SATA2 däremot, så har jag naturligtvis DVD-spelaren.

Så min fråga är denna: Innebär detta att bägge mina hårddiskar är helt säkra från skada, medan min DVD-läsare kan eventuellt skadas med någon form av prestandaförsämring (den lär väl knappast förlora data), eller hur kan det hela tänkas fungera?