Inlägg

Inlägg som Sinnbadd har skrivit i forumet
Av Sinnbadd

Tack för all hjälp, hoppas någon annan får hjälp av detta. Själv gav jag upp då inte heller återställningsfunktionen fungerade trots hjälp från ASUS-support. Jag lämnar tillbaka datorn.

Lösning!
Fick samma problem med den nya datorn.
Fixade sig genom att jag laddade ner och installerade ASUS egna drivare till nVidias grafikkort.

Av Sinnbadd

Inaktiverade Btmshellex men felmeddelandet kommer fortfarande upp. Och fråga 2 är besvarad. Den ligger kvar i Autostart som inaktiverad.

Av Sinnbadd

Tack CeciliaB!
Det finns något som heter Btmshellex i Autostart i Aktivitetshanteraren men den har bara två valmöjligheters när man högerklickar på den (alla andra har fyra). Det jag kan göra är Inaktivera och Söka Online. Öppna Filsökväg och Egenskaper är grå och det är ju egentligen dom man skulle vilja titta mer på för att veta vad man inaktiverar.
Ska i alla fall inaktivera den och se vad som händer.

Två funderingar:
1. Är det någon som vet vad denna Btmshellex är och vad den har för funktion?
2. Hur får man tillbaka den om det skulle behövas?

Av Sinnbadd

Hej igen!

Läste igenom länken du skickade men jag har inget inkopplat som använder Bluetooth. Kollade i inställningar och datorn hittar bara en annan dator jag har och den är inte kopplad. De senaste drivrutinerna har jag redan hämtat hos Asus och installerat.
Felet är alltså kvar och jag undrar fortfarande vad man kan göra. Skulle vara intressant att hitta vad som orsakar det men jag börjar fundera på att installera om Windows helt och hållet om jag inte hittar felet snart.

Av Sinnbadd

Tack för tipset! Ska kolla upp om det hjälper och återkommer med hur det gått.

Av Sinnbadd

Felmeddelande efter uppgradering till Windows 8.1

Hej!

Uppdaterade från Windows 8 till Windows 8.1 och får nu ett felmeddelande varje gång jag startar om datorn. Fönstret heter "RunDll" och felmeddelandet är "Fel i C:\Program Files (86)\Intel\Bluetooth\btmshellex.dll Post som saknas: Tra:•(och nåt konstigt tecken)"

Har provat att både stänga av, ta bort och installera om Bluetoothenheten från Enhetshanteraren men meddelandet kommer ändå upp.

Mycket tacksam för all hjälp!

Av Sinnbadd
Skrivet av Qwarkman:

Testa att stänga av hårdvaruaccelereringen i FF. Kanske den som bråkar med dom nya drivarna (eller tvärtom, drivarna som bråkar med accelerering)

Tack för tipset. Ska testa med det när jag orkar börja bråka med en ny uppdatering av drivarna igen Tror det kan löna sig även när annat inte fungerar som det ska.

Av Sinnbadd

Nu har jag fixat det genom att ta en Ghostkopia som jag hade och köra inen. Ingen lösning på problemet egentligen men det funkar.
Eftersom min fråga egentligen inte löste sig så ta gärna bort den här tråden.

Av Sinnbadd

Har aldrig hållit på med att byta BIOS förut och kan inte sånt MEN jag vill gärna lära mig... Någon som har tid att förklara varför måste man byta BIOS för att kunna använda nyare drivrutiner. Hur påverkar BIOS och drivrutiner varandra och hur vet man vilket BIOS som krävs för en viss drivrutin?
Ser nu att det blev stora frågor som kanske är svåra att förklara men försök gärna.

Av Sinnbadd
Skrivet av Oskalliator:

Vilken version kör du?

Vilken version av vad?
Grafikkortets verion är 8.16.11.8964
Version av Firefox är 4:an

Av Sinnbadd

Originaldrivrutiner för Nvidia 310M

Hej!

Bytte drv-rutin för mitt Nvidia-kort och efter det ville datorn inte starta. Fick efter mycket krångel till den igen så den funkar sådär.
Kan inte gå tillbaka till gamla drivrutinen då den knappen inte är aktiv.
Är det någon som vet vilken drivrutin som följde med som original? Skulle vilja installera den igen så jag får datorn att fungera igen.

Av Sinnbadd

Firefox krashar efter uppdatering av drivrutiner till grafikkortet

Efter att ha uppdaterat drivrutinerna till mitt NVIDIA 310M funkar allt som det ska förutom Firefox.
Ibland öppnas Firefox men det enda som syns är ramarna till fönstret och en stor svart ruta där innanför. Andra ggr krashar det.
Har avinstallerat och ominstallerat ett flertal ggr men utan effekt.
Om jag inaktiverar grafikkortet startar Firefox som vanligt och det jag undrar över är varför bara Firefox slutat fungera och hur i hela... man ska kunna göra något åt det?

Av Sinnbadd

Fick datorn att boota från USB:n genom att i BIOS byta hårddiskinställning från SATA till IDE

Av Sinnbadd

PE:n och stickan funkar perfekt på andra datorer.

Av Sinnbadd

Problem boota med USB-minne

Har precis köpt ny dator med Windows 7 64-bitar som inte har DVD/CD och jag måste därför kunna boota från USB-sticka. Har en som fungerar med mina gamla datorer som kör XP-pro. Den innehåller en PE built som jag själv gjort med XP-pro som operativsystem.
När jag försöker boota den nya datorn från USB-minnet kan man se hur XP laddas fram till att XP-loggan kommer fram. Sen blir det blue-screen med ett allmänt meddelande "Ett fel uppstod och Windows har stängts......"
Någon som har förslag på vad som kan göras för att kunna boota datorn med USB-minnet?

Av Sinnbadd
Skrivet av Fossa:

Har förresten fått svar från Asus, ska prova tipset senare och återkommer med uppdatering senare. Mejlet gav mig dock ett gott skratt då stavningen var usel!

Mejlet:
There a ney bios verion out for this machine, not log ago that will improve this part. Please update the bios and if the problem remains please call our Swedish hotline
Thanks!

Funderar på att köpa en U35JC men vill inte ha en tjutande dator.
Är det ngn som hittat och provat med att uppdatera BIOS och hur funkade det?

Av Sinnbadd

Tack!

Tackar så mycket för de uttömmande svaren. Det var precis det jag var ute efter

Av Sinnbadd

Förklaring speldator vs kontorsdator

Ska köpa dator och har hittat 2 st som det står mellan. Det är Asus U35JC och Acer 3820TG. Enligt Sweclockers test sägs den ena vara bra för spel och den andra inte.
http://www.sweclockers.com/recension...630/9#pagehead

Jag ska inte använda datorn till spel utan bara utföra vanligt kontorsarbete och titta på film och speciellt då över Internet.

Kan någon förklara följande:
Vad är det som gör att man kallar en dator för speldator och kan man dra nytta av dess prestanda till kontorsabete och film?