Inlägg

Inlägg som TANDEMCYKELN har skrivit i forumet
Av TANDEMCYKELN
Skrivet av relevantia:

eller jo vänta, ser att bakgrundsprocesserna är igång vid start av datorn med. skumt.

Jag hade aldrig godtagit något sådant. Jag bestämmer själv vad som ska startas, när jag väl startar om burken.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av TobiasStockholm:

Du har uppenbarligen inte köpt något hus i Stockholmsområdet det senaste årtiondet 😃
Helt omöjligt att göra så som du säger här. Kanske ändras förhoppningsvis om marknaden lugnar ner sig lite nu.

Det har du helt rätt i.

Av TANDEMCYKELN

Jag köper en del från AliExpress. Mycket bra, skulle jag säga. Allting beror givetvis på vad man beställer, men det som jag beställer är billigare därifrån. Inga problem med tull, skatt och annat trams.

Högre konkurrens sänker priserna för gemene konsument.

Av TANDEMCYKELN

Om jag skulle köpa ett nytt hus, så skulle jag ta dit egen person som besiktigar. När jag köpte nuvarande hus så var det en klausul i kontraktet, att om besiktningsmannen fann fel för mer än x kr så skulle jag ha möjlighet att bryta kontraktet eller få kompensation.

Edit: Om det inte känns bra med mäklaren, så skulle jag inte köpa. Väldigt enkelt.

Av TANDEMCYKELN

Du kan ladda ner appen Cellmapper, så ser du vilka master som finns omkring dig. Jag är novis på den appen, men klarar i alla fall att få ut vilka master som finns kring mig. Dock har jag inte Telenor som det står i bilden (har Comviq/Tele2). Oklart varför.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av Mindfighter:

Skulle nog påstå att priserna på datorprylar har gått upp rejält sen början av 2020.

När man räknar prisökningar, så räknar man med samma kvalitet enligt SCB. Detta gör att teknikvaror alltid går ner, då kvaliteten ökar så pass mycket.

En processor 1980 har index 100. Priset för nyare processorer stiger givetvis, men prestandan ökar mer än inflationen, vilket gör att KPI för processorer i dag är långt under indextal 100.

Personligen tycker jag detta är märkligt för teknikrelaterade saker, då det inte går att köpa gamla processorer. Det är dock en effekt som är mer tydlig på t.ex. tomater, då en tomat klass 1 inte kan ersättas av en tomat klass 2.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av twit:

Då "vet" du fel, och det fallet gäller precis vad Sir. Haxalot påpekar, vem som har en viss IP-adress. Det handlar inte om någon surfhistorik eller på annat sätt vad man sysslat med på internet.

Polisen frågar "Vem bor på det här numret?" inte "Vad har personen som bor på det här numret ätit till middag varje dag de senaste tre åren?".

Datalagringsdirektivet

Det säger enbart vad man måste lagra, inte vad man får lagra. Det verkar också vara gammalt, då man skriver i imperfekt.

Av TANDEMCYKELN

Mullvad har inga begränsningar på hur mycket man får föra över.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av Sir. Haxalot:

Nej, det går inte. ISPn lagrar över huvud taget inte någon detaljerad information om vad du gör på internet. Som mest lagras vilken IP address du haft vid vilken tid, men det skulle kräva loggar från annat håll för att faktiskt se vad du har gjort (typ loggar från sidorna du besökt).

Givetvis loggar ISP väldigt mycket saker.

Av TANDEMCYKELN

Jag hämtade ut ett paket hos mitt ombud. PostNord. De var illa tilltygat och den som lämnade ut det sa att jag kunde välja att ta mot paketet eller vägra. Då hade jag visat leg och hon hade slagit in det på datorn.

I detta fall så var allting i paketet och det var endast ytterförpackningen som var skadat.

Av TANDEMCYKELN

Använd VPN. Vore inte otroligt att man kan få ut uppgifter om sig själv, vilket nu är du.

Av TANDEMCYKELN

Säkert inte det som är felet här, men på min gamla toalett blev det avlagringar under "koppen" inne i vattenbehållaren. Ner med fingrarna och dra bort avlagringarna. Tyst och fint samt inget vatten som går till spillo.

Av TANDEMCYKELN

Det finns etylenglykol som inte är färgad också. Vill man ha det giftfritt så kan man använda propylenglykol.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av difi:

Snabbt svar på att sänka %-delen för kontantinsats:

Ger man fler möjlighet att köpa så får man en effekt på priserna som då kommer justeras uppåt motsvarande mängd. Man kan inte peta i något så komplext som bostadsmarknaden utan att få rekyler.

Jag håller helt med om att om staten sänker gränsen för kontantinsats, så kommer priserna att öka. Det som jag tycker är väldigt märkligt är dock att staten ska bestämma hur mycket man ska pytsa in som kontantinsats. Jag anser att det är väldigt märkligt att staten ska bestämma vad som är en godtagbar kontantinsats. Det borde givetvis bankerna göra, ty de lånar ut pengarna.

Jag tycker det är märkligt.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av Specias:

Fast. Du har ju så fel? Batterier är en av de största argumenten varför folk byter till en ny produkt. Batterierna lever knappast längre än produkten.

Nu har jag inte koll på denna skaftdammsugare, men personen säger att batteriet går att byta ut.

Jag har en annan skaftdammsugare, från Bosch med utbytbart batteri, och jag anser att den är ett extremt bra komplement till min robot. Jag använder aldrig min gamla sladdammsugare. Det finns helt enkelt ingen mening med den.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av danielwerner:

Jag anser nog att den största boven är kontantinsatserna. 15% är helt vanvettigt när t.ex en relativt liten lägenhet går på 2-3 miljoner i Stockholm.

Den största boven är Riksbanken, som medvetet hållit räntorna så låga. Låga räntor gör att priserna går upp på boende.

Den andra boven är hur hyrorna på hyresrätter sätts. Hyran utgår från bruksvärdesprincipen, vilket innebär att en lägenhet i centrala Stockholm med samma standard som en hyresrätt i Boxholm ska ha samma hyra. Detta leder givetvis till att enbart de som har kontakter kan få en hyresbostad i centrala Stockholm. Om man då vill bo centralt i Stockholm, så måste man köpa sig en lägenhet (köpa andel i bostadsrättsföreningen). Detta leder till att priserna går upp på bostadsrätter.

Om det hade varit en fri marknad på hyresrätter, så hade en del av de som köpt bostadsrätter istället flyttat in i en hyresrätt. Detta hade sänkt priserna på bostadsrätterna. Tillgång och efterfrågan, för er som läst nationalekonomi.

Av TANDEMCYKELN

Jag har inte koll på vad allting kostar. Det som är intressant är om man går plus (efter man fört över pengar till sparande/ISK). Då jag bor i hus, så skiljer sig kostnaderna en del varje månad.

För mig är det helt uppenbart att all den skatt man betalar in inte kommer att ge mig någon pension, så man får försöka ordna det själv. Jag vill också kunna gå i pension innan jag avlider av ålderdom.

Av TANDEMCYKELN

På min arbetsplats är Java mer eftertraktat. Jag är dock själv rejält negativ till MS, men det hör inte hit.

När jag läste trådstarten under gårdagen, så tänkte jag också att en fysisk utbildning var att föredra. Då tänkte jag främst på nyanställda personer, som jag tror har en fördel av att vara på plats. Även om man löser allt via samtal och dela skärm, så är det en fördel att lära känna de personer som man ska samarbeta med IRL. Det kan vara annorlunda om man går en utbildning.

Av TANDEMCYKELN

Inte mycket som jag kunde.

Av TANDEMCYKELN

Så dina diskar fungerade inte?

Du kanske inte är toppchefen på hur man ska paketera saker? Bara en fundering.