Inlägg

Inlägg som beatles-3122 har skrivit i forumet
Av beatles-3122
Skrivet av anon181473:

hur aktiverar man bios ?

Jag tror att vi ska vänta lite med det och se efter om du har kopplat skärmen rätt.

1) Stäng av datorn.
2) Dra ur kabeln från skärmen och titta på datorns baksida, du borde se att det finns flera likadana portar som du kan koppla in skärmen i. Troligen är skärmen nu inkopplad i den porten som sitter längst upp.
3) Sätt i kabeln i en av portarna som sitter längre ned.
4) Nu borde datorn själv fatta att du vill använda det "riktiga" grafikkortet.

Av beatles-3122

Det är bra om du kan upplysa oss om vad du har för dator. Speciellt grafikkort.

Eftersom det står "Intel Graphics Accelerator drivers" så låter det som om du använder ett internt grafikkort (ett inbyggt i processorn eller moderkortet).

Av beatles-3122
Skrivet av mangemongen:

Någon som vet eller har test som visar hur låga inställningar man behöver med ett 7970 för att ha 120fps som medelvärde? Med en 2500K.

Kan vara bra att veta i vilket spel också.

Av beatles-3122
Skrivet av emilakered:

En bra recension

Jag vet inte möjligtvis om mina ögon lurar mig men jag förstår inte riktigt det här.

I testerna har ni använt en Core i7 3960X @ 4GHz. I Civ V-testet har ni kört "Late Game 1920x1080 High".
HD 6970 har då uppmätts till 43/40 FPS.

Men sedan tittar jag på testet av Sandy Bridge-E. Där har ni också testat Civ V i "Late Game 1920x1080 High".
Där har samtliga tester gjorts med HD 6970 men i7 3960X (i standardklock) uppmäter då 56/54 FPS.

Hur kommer det sig? Samma test med samma konfiguration borde väl ge samma resultat?
Om inte annat så borde det väl inte bli 30% sämre resultat när CPUn är klockad 20% högre?

Det enda som skiljer sig är moderkortet och SSDn såvitt jag kan se. Det kan ju knappast göra den skillnaden.

Av beatles-3122

Det är nog en kylfläns till nordbryggan så den är nog inte så särskilt hög. Men det kan ju vara idé att skruva upp datorn och se efter.

Av beatles-3122

Precis som Mr Qaffe skriver, att koppla två högtalare på samma kanal kan gärna spränga förstärkaren.

Jag ser heller inte vilken förbättring det skulle göra att koppla centerhögtalaren på vänster kanal eftersom du får en skev ljudbild på så sätt. Centerkanalen brukar innehålla mestadels dialog så isåfall får du nog ställa om till stereoljud för att kunna höra vad som sägs i filmen.

Av beatles-3122

Det är inte nödvändigtvis så att det är något fel med datorn. Designfel kan man väl kalla det. OEM-datorer brukar ha underdimensionerad kylning med höga temperaturer och ljudnivåer som följd.

Tyvärr brukar elgiganten ofta lura på folk dessa datorer men tyvärr är det väl inte något särskilt som vare sig du eller elgiganten kan göra förutom att montera i hårdvaran i ett annat chassi.

Av beatles-3122
Skrivet av Atlas Tasume:

Väldigt välgjort! Men jag måste fråga, hur gör du den knallvita bakgrunden? *Newbie*

Fredagspanelen, vecka 16

Spela fram till 47:00 så får du se Sweclockers fotostudio (den gamla iallafall men det såg likadant ut).

Av beatles-3122
Citat:

SOPA innebär bland annat att webbsidor, sökmototer och operatörer ställs ansvariga för av användare publicerat material på ett helt annat sätt än tidigare.

Det kan ju tolkas som att YouTube blir åtalade för upphovsrättsbrott om någon lägger upp "skyddat" material på deras sida.

Jag bara tänker då, kan Gatubolaget åtalas för narkotikabrott om några gangsters säljer heroin på gatan?

Kan ICA bli åtalade om någon säljer sprit till 15-åringar på deras parkering?

Och ska färghandlarna betala skadestånd för allt klotter?

Tänk på den! God Jul alla Swec:are!

Av beatles-3122
Skrivet av Kenneth:

http://www.inet.se/produkt/5321604/cooler-master-hyper-212-pl...
Något dyrarre men också bättre, och större! så kolla lite mått så du vet att den får plats i datorn om du skulle köpa den!
Har den själv och den funkar utmärkt, fläkten låter lite dock, så jag bytte till 2 Gentle Typhoon.

Fan också, du var två sekunder före mig.

Av beatles-3122
Skrivet av copyguy:

Billigt och bra tackar Fast nej den passar ju inte 1366 vet du någon annan bra som gör det för samma pris?

Denna här istället då kanske, Cooler Master även den. Rätt populär här på Swec vill jag minnas att den modellen är.

Av beatles-3122
Skrivet av Lordkiller:

Jag pratade med inet och dem sa att det inte var deras fel och att dem absolut inte gav ut något form av ersättning och jag kunde vända mig till fractal design och dem kommer heller inte ge ut något.

han sa att psu:n inte kan ha förstört moderkortet för dem har överslags säkringar så därför var felet helt enkelt mitt.

och sa att jag kunde höra med komplett och ta ut det på garantin och komplett så vile hon ha ordernummer bara det att jag inte har något då jag köpte det av en f.d "vän" jag vill inte gå in på detaljer men jag kan inte ta kontakt med den personen på något vis alls, och så jag gav hon i supporten hans namn och efternamn och S/N på moderkortet men det räckte inte dem skulle ha ordernummret.

Att nätagget inte skulle ha kunnat förstöra moderkortet är ju rent skitsnack. När det var DOA så kan det ju vara bra att veta precis vad som var fel med det vilket inet borde kunna stå till tjänst med.

Att Inet själva inte betalar ersättning är ju förståeligt men Fractal Design borde ju göra det när det nu var så att deras nätagg var felaktigt och förstörde moderkortet. Jag vet att det har varit mycket snack om liknande fall tidigare och jag vet att det funnits fall när tillverkare ersatt komponenter som skadats pga av fel som täcks av garantin på deras egna produkter. Men så vet jag också fall när de inte tagit något ansvar för det.

Vid garantiärenden så är ju säljaren ansvarig för att handha garantiärenden men när det gäller en fråga som denna är det nog inte så. Blir nog då att vända sig direkt till FD.

Att man skulle kunna få ut något på moderkortets garanti skulle ju bara vara möjligt om det faktiskt var moderkortet som det var fel på. Men nu verkar det ju inte som om det var så.

EDIT: Mitt 300e inlägg, Woohoo!

Av beatles-3122
Skrivet av majtymicke:

Var är i5 3570 utan bokstav i slutet då?

Troligen uppäten... av en fågel.

Av beatles-3122
Skrivet av miccoli:

Tack för svaren. Men jag tror jag behåller moderkortet och processorn ändå. Vill inte vara datorlös närmsta veckorna nu och det är för mycket bök i förhållande till (vad jag tror) hur mycket skillnad jag kommer märka i prestanda. Såvida moderkortet inte ställer till allt för mycket om man ska uppgradera något i framtiden? Sen var det säkert en mindre ekonomisk nit då också men det är väl bara att bita i det sura ollonet för den här gången.

OK, det är förstås alltid bökigt att byta. Jo, moderkortet har som sagt 1366-sockeln vilken numer är pensionerad. Det gör att du inte kan uppgradera processorn, allt annat kommer du däremot att kunna uppdatera. Men processorn är tillräcklig för att kunna hålla ett tag. Den borde inte hålla tillbaka prestandan i spel på ett bra tag såvida du inte kör med absoluta värstingkonfigurationer.

EDIT: Aha, du var inte främst ute efter spelprestanda. Jo, men snabb är den och nog ska den fungera fint med Linux också.

Av beatles-3122
Skrivet av miccoli:

Hej!

Har precis köpt följande:

http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1022838&su=A65FB5E3-08E3-450A-8333-F849D41721A8

Räknar såklart att spela med "low" grafik samt låga inställningar i övrigt, men kommer det att fungera? Vilken upplösning får jag isf räkna med?

/Mvh

För en speldator skulle det nog varit bra mycket bättre om du lagt pengarna tvärtom. Lagt 2000 på grafikkort och 700 på processor. AMD X4 631 skulle ha passat utmärkt med ett GTX560Ti.

Vad gäller socket 1366 och i7-960 så ska jag förklara.

Det är mer eller mindre utgående modeller. För 1800 hade du kunnat få en i5-2500, en processor ur Sandy Bridge-familjen (socket 1155), med bättre prestanda än i7-960.

Angående vissa personers otrevliga ton så är det tyvärr typiskt för Swec-forumet. Det finns många otroligt kunniga personer men så finns det också många personer utan förståelse för att alla inte kan lika mycket som de själva. Det är tyvärr sällan tacksamt att ställa en nybörjarfråga i forumet.

EDIT:

Skrivet av miccoli:

Vet ej av tri-channel innebär. Men antar att jag borde ha det eftersom du lägger upp det så. Kylare får jag nog också köpa framöver vid behov. Tänkte kolla hur det funkar såhär först o främst.

Enkelt kan man säga att om man inte vet vad tri-channel är så är man troligen inte i behov av det heller. Det var en av funktionerna på 1366-plattformen vilken var riktad främst till entusiaster.

Kylare kan nog vara en bra idé framöver. De medföljande kylarna är ganska dåliga. Med det sagt så kommer inte processorn att explodera bara för att du använder den medföljande. Det kan lämnas till framtida investeringar.

Av beatles-3122

Läste en tråd tidigare idag om någon som hade ett GTX570 och en oklockad 2500K, där låg CPU-lasten i BF3 på ca 75% (iallafall enligt honom själv). Med tre 6950 så skulle jag säga att det var värt att satsa på en 2600K.

Av beatles-3122
Skrivet av Styckaren:

Har gjort en tråd på shooters om mitt problem som inte har fått så mycket hjälp. Som jag har kopierat längre ner. Men jag funderar om datorns CPU är på 75%, är det mycket för en dator? Skulle det hjälpa om jag laddade ner BIOS, för att kunna öka fläkten(om det går en, vet ej exakt om BIOS), om det skulle vara så. Vart kan man ladda ner den? Någon som kan skicka en länk? Och tips hur man ska göra?

Om CPU-belastningen är 75% så innebär det att det är grafikkortet som sätter stopp för prestandan. Så det finns ingen anledning att överklocka processorn eftersom du inte utnyttjar all kapacitet som redan finns. Tvärtom så finns det utrymme för en överklockning av grafikkortet men det skulle inte hjälpa ditt problem med att skärmen blir svart.

Om skärmen blir svart skulle jag möjligen tro att ditt grafikkort är en aning instabilt. Det kan hjälpa med en höjning av spänningen. Alternativt så har kortet överhettningsproblem och skulle isåfall behöva klockas ner lite. Men vad och hur mycket kan jag inte svara på eftersom jag inte har någon större erfarenhet av sådant så jag överlämnar den frågan till en mer kunnig.

Av beatles-3122

Jag är väl lite av en periodare. Men det är spelande som slukat mest tid under uppväxten.

Civ II: minst 500 tim
SimCity 3000: säkert lika mycket
PokéMon (främst Crystal, Ruby & FireRed): 1000-1500 tim, kanske mer
World of Warcraft: 700-800 tim, väldigt periodiskt
Civ IV: runt 2000 tim, har lite dålig koll
Civ V: mellan 700-1000 tim, lite dålig koll där med

Sedan några hundra timmar i Deus Ex och Alpha Centauri.
Sedan är det säkerligen några dussin andra spel som slukat tusentals timmar tillsammans.

EDIT: Glömde bort, säkert 1500 tim i olika The Sims-inkarnationer (mest 1an & 2an)

Av beatles-3122

Hittade några resultat på Prisjakt men jag vet inte riktigt vilken av dessa du är ute efter.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=41627
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=138347
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=108475

Du har inte funderat på begagnat? Blocket eller Tradera?

Av beatles-3122
Skrivet av Morkul:

Då det råder total förvirring här på forumet om av TDP är så har jag mailat fredagspanelen (frågelådan) om att de kanske skulle ta upp ämnet

Bra initiativ. Det skulle nog bli intressant.

Skickades från m.sweclockers.com