Inlägg

Inlägg som beatles-3122 har skrivit i forumet
Av beatles-3122

Den första bilden: Ser man till vad syftet med bilden är så är den ju att illustrera personen ifråga. Det är inte meningen att det ska vara en häftig bild som de KRQKAN visade utan en illustrativ bild där man ska se personen. Till det syftet är det inget fel på bilden (förutom att den är suddig).

Man måste ta en bild för vad den faktiskt är. Den är tagen med en enkel kamera av en troligen oerfaren fotograf i ett rum som inte har nära på optimala ljusförhållanden. Men det som ska illusteras (personens ansikte) är välbelyst och syns väl. Så då får jag absolut säga att det är en vältagen bild.

Hade det varit en bild för att rama in och hänga på väggen hade naturligtvis helt andra kriterier gällt. Men nu var det inte en sådan bild.

Eftersom du beskriver personerna du diskuterar med som P12or så lider de väl troligen av skräck för "tjejbaciller" vilket förklarar varför de reagerar som de gör. Vilket för oss till nästa punkt.

Den nedre bilden: Den däremot är ju totalt värdelös, där kan man knappt se personen som faktiskt knappt är med i sitt eget självporträtt. Suddig, fruktansvärt mörk, detaljlös. Skräp.

Av beatles-3122

00:33? Börjar ni ändra till Las Vegas-tid kanske?

Av beatles-3122
Skrivet av bengt-re:

...och sist kommer någon som ironiserar över att någon ids bli upprörd över en dysfunktionell forumtråd...

"This show could go on forever..."
- Steve Allen

Av beatles-3122

HTC-modellerna är ju iallafall telefoner som till stor del liknar sin föregångare men har vissa uppdateringar. HTC Wildfire S är ju i stort sett identisk med Wildfire fast med vissa uppdateringar i hårdvara.

Bättre då än när man lanserar en helt ny modell som i själva verket är samma som tidigare har hetat något annat men suttit i ett annat skal.

Av beatles-3122

Det var intressant, ska läsa den närmare, tackar. Får ju en massa nya idéer nu om hur OLEDar kan användas. Woohoo! Framtidsoptimism!

Av beatles-3122
Skrivet av Zotamedu:

Håller med, det är alla småinställningar som tar tid att få ordning på. Oftast har man ju hunnit glömma av alla smågrejer man fixat och sen måste man googla reda på hur det nu var man fixade det igen. Sjukt smidigt om alla inställningar kunde vara kvar men man kunde blåsa registret och alla program man samlat på sig. Läst någonstans om att det skulle skapas en lista över programmen som plockats bort som skulle läggas på skrivbordet när man var kvar. Det är ju en smidig lösning på problemet eftersom man får en checklista att gå igenom med program.

Jo det står i den sista bilden i artikeln att det ska skapas en sådan lista på skrivbordet.

Skrivet av RHWarrior:

Fan vad fail!!

Ett OS ska inte va så lätt att fucka upp att man ska behöve konstruera in en sånhär funktion för att jobba runt en massa andra problem.

Men det passar ju Microsoft-produkter bra, synd bara att de inte hade stoppat in nåt sånt här tidigare.

Det är väl en fördel att det finns en sådan funktion oavsett hur enkelt det är att "fucka upp" systemet. Med miljontals användare som använder något varje dag så kommer förr eller senare något att gå fel. Det finns inga felsäkra system. T.o.m. HAL9000 blev det ju fel på.

Jag har för övrigt aldrig behövt installera om Win7 på min dator, eller jo, när jag bytte moderkort, men det är ju en helt annan fråga.

Skrivet av luddev:

Jag är seriöst förvånad att man 2012 inte bara kan ha ett program, eller inbyggt i windows, som tar ett slags foto av precis hur din dator ser ut. Då menar jag in i minsta detalj vid just det tillfället. Men inte en clon alltså som tar lika mycket plats som allt du har på hårddisken, utan det kan väl sparas i en text fil med ettor och nollor. Sen återställer du den och ALLT precis ALLT är tillbaka som det var näör du tog fotot.

Det är juh ungefär det man trodde att windows återställning skulle klara av tills man prova och villa skjuta någon.

Men nu vet jag inte om jag missförstår dig eller om du bara är helt orealistisk. Om du ska ha en image av allting på hårddisken in i minsta detalj så kommer den ju oundvikligen att ta upp lika stor plats som all data som existerar på disken. Visst, man kan tillämpa komprimering men det går ju bara till en viss punkt och desto mer komprimerat det ska vara desto mer tid kommer det att ta att skapa imagen. Att spara ettor och nollor i en textfil hjälper ju ingenting eftersom det är precis så, i ettor och nollor, som allt redan är sparat på disken och sedan måste ju den textfilen, med exakt lika många ettor och nollor, sparas någonstans.

Windows Återställning, vad menar du att det är för problem med den? Jag använde den när det blev vaj min systers dator och det fungerade utmärkt. Återställt till senaste återställningspunkt utan att röra några personliga filer (Mina dokument).

Av beatles-3122

d.activeGamer(randomString);

Programmerat alldeles för mycket på sista tiden...

Av beatles-3122
Skrivet av phz:

Om någon annan trillar in här i framtiden och letar efter ett gammalt rymd-RTS så kan man nämna http://en.wikipedia.org/wiki/Homeworld (världens första RTS i äkta 3D, säger reklamen).

Tack för att du påminde mig. Spelade det aldrig eftersom jag aldrig hade en tillräckligt bra dator vid den tiden. Men jag måste testa det.

Av beatles-3122
Skrivet av lanbonden:

Med andra ord kvarstår 95% av arbetet man har efter en vanlig formatering ändå,om inte detta Metro är något helt fantastiskt men då borde jag hört om det innan..

Men oftast är det, för min del, det som är det lättaste även om det tar mycket tid. Irriterar mig alltid när jag kommer på flera månader efteråt att vissa småinställningar i Windows har återställts till standard.

Rent allmänt, Windows 8, jag tror att det blir riktigt bra. Gillar vad jag har sett hittills.

Av beatles-3122
Skrivet av Grante:

kmr de släppa 120hz ipspanel skärmar inom kort eller blir det först nästa år?

Verkar som om det kommer under året.

Av beatles-3122
Skrivet av malcolmgranberg:

Jag undrar...

Har den VESA-fäste?
Annars är användningen begränsad enligt mig.

Men hallå?! Det här är ju Sweclockers!

Du ska modda skärmen och lägga upp ett galleri! Helst en bygglogg också!

Av beatles-3122
Skrivet av Klarho:

Yes.

Den enda naturliga förklaringen bör egentligen vara att varje subpixel har ett fast färgfilter. Då blir det ju OLED'en bakom som avgör responstiden. Hur man får till responstiden, d.v.s. övergångar mellan olika ljusintensiteter för subpixlarna blir ju kritiskt också. Men sker det med PWM-switching likt plasma-subpixlar så är det inga problem, och man kan börja prata om responstider på 1/1000 av dito för LCD. Detta verkar plötsligt iaf i mina ögon, väldigt lovande Om våra teorier skulle stämma det vill säga.

Jag tror att våra teorier stämmer precis. Och det känns lite som om OLED nu kommer med mycket av det som många hade förhoppningar om att LED-tekniken skulle kunna. Väldigt lovande. Om tio år så tror jag att OLED dominerar.

Av beatles-3122
Skrivet av Klarho:

Jag skulle tippa på att varje pixel har en egen OLED, vilket med local dimming-teknik bör kunna resultera i att alla pixlar som skall innehålla noll ljus faktiskt är avstängda. Det borgar ju för både energieffektivitet och god kontrast. Däremot så är det ju skillnad på högsta svartnivå och "näst" högsta osv. Det gäller att inte tappa detaljer i lågdagrar när man tillämpar dimmingen.

Den största frågan man kanske kan ställa sig är vad det är för speciellt filter man har tagit fram som påstås vara 1000 ggr snabbare än traditionella LCD-paneler. Och varför har man inte använt det tidigare med annan bakbelysning? Det kanske är responstiden mellan av/på för bakbelysningen (OLED vs. LED) som avses..

Jag tror att du missat något här. I TN, VA och IPS-paneler så har man som du beskriver en panel som ändrar vad ljus som släpps igenom. Ungefär som en traditionell filmprojektor fast man har en enda bild framför belysningen hela tiden som ändrar på sig.

I OLED så har man pixlar som genererar sitt eget ljus där tre subpixlar av olika färg är grupperade så att de ser ut som en enda pixel som då kan se lila eller gul ut trots att det bara är rött, grönt och blått. Säg att vi har en bild med tre pixlar. Pix 1 ska vara vit, pix 2 röd och pix 3 ljusblå.

I pix 1 tänds alla tre OLEDar (röd, grön och blå) fullt för att få den vit. I pix 2 tänds bara den röda OLEDen och i pix 3 tänds den blå fullt med svagare ljus på grön och röd för att ge ljusblå. Om bilden ändras så justeras ljusstyrkan på de olika OLEDarna för att ge olika nyanser. I OLED-skärmar har man alltså ALLTID local dimming.

Det som är speciellt i de här LG-skärmarna är att OLEDarna inte generar ljus i varsitt spektrum utan alla är vita med ett filter ovanpå som gör att de ser röda, blå eller gröna ut. Det är alltså inte fråga om en LCD-panel som justerar färg efter vad som behövs utan ett permanent färgfilter som de färgade lampor man kan köpa på Clas Ohlson.

Responstiden är därför inte gällande på samma sätt som i traditionella LCD-paneler.

Om jag har fel någonstans så får gärna mer kunniga rätta mig så lär jag mig något.

Av beatles-3122

Italienskt företag, baserat i en mindre stad (Udine) i nordöstra Italien. Tillverkar även radiostyrda helikoptrar (från leksaker till riktiga "drones", tänk militärt), UPSer (genom företagen iDowell och microDowell), solcellsteknik och elektronikkomponenter (kretskort, genom kina-baserade företaget MJS).

TV-avdelningen har slogan "Designed in Italy, Assembled in Italy" så troligen ser de bra ut men ramlar sönder, rostar och brinner upp.

EDIT: Hittade en italiensk sida där QBell har fått goda omdömen.

Av beatles-3122
Skrivet av thowsen:

Glasögonfri3d NU tror jag att 3D kommer slå igenom.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad fan??!! Hur länge har du haft den avataren???

Av beatles-3122
Skrivet av Klarho:

Visst, LG's "OLED" verkar intressant. Men nu är det så att det inte är "äkta" OLED med subpixlar i färg, utan s.k. WOLED (White OLED) med color filters. Alltså mer likt en LCD med OLED-bakbelysning. Däremot så kommer nog en OLED-bakbelyst TV slå klassiska CCFL/LED-bakbelysta med hästlängder tack vare att varje pixel faktiskt blir släckbar.

Källa:
LG specifies that they will use white OLED (WOLED) with color filters. This enables LG to reduce production costs significantly, meaning that the 55-inch might actually be affordable. LG’s solution will provide static contrast ratio levels over 100,000:1 and response time that is 1000 times faster than LCD panels. LG also says that the TV is just 5 mm thick.

Intressant. Det har ju hittils varit mycket problem med att pixlar i olika färger slits olika fort (med fel i färgtoner som följd). Jag vet inte om det för min del betyder något egentligen att det inte är "äkta" OLED. Visst, det gör strömförbrukningen högre eftersom en stor del av ljuset filtreras men den lär väl ändå vara bra mycket lägre än ens de mest effektiva LED-belysta LCDerna.

Av beatles-3122
Skrivet av Fetkoala:

Tror att alla hus kommer styras med datorer att varje hus har en Glados liknande dator.

Hello Dave. I have made breakfast for you. Did you sleep well?
Dave? Dave?

Av beatles-3122
Skrivet av TheFork:

Leta upp någon riktigt obskyr sjukdom och kolla upp dess minst lika obskyra latinska namn.

Postprandial abdominal distension? Visserligen på engelska men det låter lagom allvarligt. Trekkies och trekkers vet nog vad det betyder.

Av beatles-3122

Om du tar mitt så fimpar jag dig istället, bara så att du vet...

Methos, är det "coolt" nog?

Är cool verkligen särskilt coolt längre? Är inte det lite mer 2002? Sent 90-tal, tidigt 00-tal?
Känns som nåt alla sa på mellanstadiet.

Av beatles-3122
Skrivet av Elgot:

Så länge man håller sig inom samma arkitektur (eller i alla fall inom snarlika sådana) är dock frekvens ett rätt bra prestandamått. Det som hände var väl snarare att det dök upp en ny arkitektur som var mera olik tidigare än vanligt.

Jo, det var precis så jag menade.

Intel kämpade för högre klockfrekvenser och förbättrade prestandan på så sätt och sedan kom AMD och visade för allmänheten att man kunde öka prestandan på andra sätt också. Men vid tiden för tidigare Pentium-modeller så var mycket riktigt klockfrekvenser ett ganska bra sätt att mäta prestanda.