Inlägg

Inlägg som shauni har skrivit i forumet
Av shauni

skulle hellre siktat på begagnat.... typ 9800gt/260/460 om det ska vara nvidia då. Kan få för runt 300 spänn och är otroligt mycket bättre än GT 610.

Av shauni

Vår bostadsrättsförening skrev nåt avtal med telia så de håller på nu. Det gick snabbt i början men segare på arbetet inne i lägenheterna. Nåt om brandsäkerhet och borrande. Men det känns skönt att få slippa comhem strax, även om det innebär att bli bunden till telia ett tag framöver. ..

Av shauni

Förstår inte riktigt varför alla klankar ned på CDON. De har som (sagt) ingenting alls att göra med ett spärrat kort. Och dessutom om man handlar på CDON är man väl fullt medveten om att man inte kommer att bli handhållen i varje minsta grej. Och rubriken är helt missvisande... prisjakt lurar sina kunder snarare? dvs om man måste vara aftonbladet-sensationell.

Av shauni
Skrivet av Bejje:

Tearing blir av man i alla fall av med om man kör AMD/ATI's propritära drivrutiner. Finns en option i catalyst control center som heter enable tear free desktop. Med det aktiverat så funkar det kanon. Dessutom sedan Ubuntu 12.04 kom ut så fungerar multipla skärmar på precis samma sätt som Windows.. i alla fall med 2st skärmar, mer är så har jag inte testat.

Har visserligen nvidia, men tycker att jag har testat allt. GL/XV sync to vblank (som säkert är samma sak som i AMD-drivrutinerna), triple buffering, compiz/xcompmgr. Jag störs inte av lite tearing i vanliga fall, men det är liksom långsamma tearinglinjer som konstant kravlar sig upp genom skärmen. Går inte att missa direkt. Det fungerar konstigt nog mycket bättre med VDPAU, men tyvärr går det inte att köra på allt.

Av shauni

Xorg är rent utav skit. Jag tycker inte att linux kan bli en värdig ersättare tills display servern fungerar acceptabelt. Att en display server ska krasha för att den inte hittar ett tangentbord eller att det är en bugg i tablet-drivrutinen är ju bara löjligt. Jag vet inte hur många olika X-fatal error-krasher jag har haft och jag har ändå bara använt linux i något år. Den är dessutom långsam i sitt sätt att rendera fönster, onödigt mycket kod som bara har byggts på under årtionden, fungerar inte tillfredsställande med flera skärmar. Det finns inget så frustrerande som att sitta och skriva xorg.conf-filer manuellt. Blir aldrig kvitt min tearing. Gud. Tills Wayland kommer åtminstone är det väldigt mycket hatkärlek över linux för min del.

Av shauni

Blev lite sugen på Impire. Spelade igenom Dungeon Keeper för nån vecka sen och gameplayet har inte åldrats alls. Lyckas man vänja sig vid grafiken är det fortfarande ett av de bästa spelen i genren MysRTS,

Av shauni

Nån gång om året i Windows. Så mycket skit som hamnar i user folder och överblivna mappar osv. Linux är lite annorlunda, att byta WM känns som en reinstall om man håller sina mappar relativt välorganiserade så behöver man aldrig göra en riktig reinstall.

Av shauni

Riktigt bra äventyrsspel ja. Hoppas att de får en värdig uppföljare. Dreamfall hade också ganska snygg grafik vad jag kan minnas.

Av shauni

Köpte The Book of Unwritten Tales. Verkar vara ett helt okej äventyrsspel i gammal anda.

Av shauni
Skrivet av Ozzed:

Precis vad jag också tänkte. Mitt Gigabyte 9800GT Silent cell är passivt och kräver endå extra ström via en 6-pins-kontakt, så nog borde de kunna göra en passiv variant av den här.

mitt gtx 670 är passivt

Av shauni

Att dricka vatten ofta är underskattat. Annars är det inte säkert att det är relaterat till skärmen, kan kanske vara ljud (fläkt, ohhörbar coilwhine, musik etc). Sen är det som många skriver ganska vanligt vid dålig syn. Försök att inte fokusera på ord och texter så mycket och vara allmänt avslappnad, kanske inte läsa alls vid datorn och se om det blir bättre?

Av shauni

Skulle tagit typ en NF-S12B FLX, där kan du ställa in 3 lägen utan någon styrning (om 1300rpm låter för mycket t ex). Annars finns det ju Scyte SlipStream 1200rpm som många verkar gilla.
Angående Silent R2 har jag inte testat dom.
Sen kan jag säga att går du över ca 800RPM så kan du inte få det tyst/ljudlöst. Beror lite på hur kräsen du är.

Av shauni
Skrivet av Hardware guy:

Dumheter, en dator är byggd för att användas. Även de mest krävande uppgifter klarar en laptop av, bara att det går lite långsammare än med en stationär.

Till TS, i de flesta spel kan man välja i dropdownlista vilket grafikkort som skall användas. Saknas det i CS pröva ett annat spel.
Tänk även på att 650m inte har några likheter med 650 för stationära datorer, förutom namnet då. För stationära motsvarar det kanske 630.

Nej, de överhettar och krashar, precis som TS skriver. Klart det finns laptops med okej luftflöde men då låter de istället som en jetmotor.

Av shauni

Du ska inte spela (krävande) spel på laptops, de flesta är inte byggda för det.

Av shauni

Chrome har blivit bäst den senaste tiden. Har använt både Opera och Firefox jättelänge men båda har ganska stora brister som Chrome täcker upp. Kort och gott så cachar det bättre, renderar både sidor och bilder bättre och blir inte alls lika segt med tabs och menyer.

Chrome för android däremot, där har vi rent skräp. Går inte att surfa i fem minuter utan att det krashar.

Av shauni

Finns en god chans att nästa du får inte coilwhinar om du byter ut det. Om du inte orkar vänta på leverans och vill ha ett annat så kanske en annan platform som inte coilwhinar lika ofta, ex fractal design newton eller nxxt hale90.

Av shauni
Av shauni
Skrivet av Shamzin:

Hej Josefin,

Jag börjar ärligt talat bli rätt förtvivlad gällande er reklamationssupport.
Jag hjälper just nu en vän med ett reklamationsärende hos er gällande en Intel SSD disk.
Det känns dock som om kundservice bara drar ut på ärendet, vilket skapar stor irritation hos både mig och min vän.

Jag valde er gällande beställning då jag bara har goda erfarenheter från förr av er, dock har detta nu grusats rätt kraftigt.
Problemet är att er kundservice varken svarar inom rimlig tid eller verkar vilja hjälpa oss med problemet-
Argumentet att Intel själva har valt att hantera ärenden håller inte, då ni som seriöst företag MÅSTE ta fullt ansvar vid reklamation inom gällande garantitider emot era kunder.
Hur ni sedan löser problemet mot Intel har ingen som helst betydelse i mina ögon...

Nu vänder jag blicken till dig och hoppas att du kan hjälpa mig att styra upp detta för att hjälpa honom så fort som möjligt, han står i dagsläget helt utan dator. Vilket skapar stora problem för honom både i hans yrkesutövning samt fritid...

För att behålla två sedan tidigare nöjda kunder, samt fortsatt gott anseende hoppas jag att du kan finna en snabb lösning på detta.

Jag kommer att PM:a dig med reklamationsnummer, för vidare referens.

Tack på förhand!

http://www.sweclockers.com/forum/71-butiker-och-tillverkare/8...

Av shauni
Skrivet av Friterad:

Det är YouTube som det är fel på.
Ibland kan jag se 1080p utan problem. Men under vissa tider på dygnet laddar YT riktigt dåligt även på 360p.
Detta hände ALDRIG tidigare ens på 1080p. Det började för ett litet tag sedan.
Kör på 100/10 Mb/s så det borde kan inte vara mitt internet, alla andra sidor funkar klockrent också.

Har lite att göra med vilken server du hamnar på, inte så mycket vilken tid på dygnet. När man laddar om ett klipp byter den ibland till en mindre belastad och det går bättre. Det är min erfarenhet i alla fall...

Av shauni
Skrivet av Tartaros:

har jag inte väntat mig heller, Då jag ska byta ut precis allt i datorn

EDIT. moderator om det är någon som ser detta får jag ursäkta varför jag citerar olika personer vet hur man citerar flera men kommer nya inlägg hela tiden , Ska bättra mig

Ja fast dom sladdarna hör ju till chassit så goodluck att löda dit nya.