Inlägg

Inlägg som Xyberly har skrivit i forumet
Av Xyberly
Skrivet av jnsson:

Då kan jag meddela dig att Fello har en hastighetsgräns på ca 100 Mbit/s i nedladdningshastighet

Vilket verkligen inte spelar någon som helst roll. Så länge jag får tillräckligt för att strömma videor så är jag nöjd. Så får jag 20 eller 100 gör det ingen skillnad, använder inte den bandbredden för att tanka saker. Det har man gigabit till hemma.

Av Xyberly
Skrivet av jnsson:

Vad för operatör kör du med?

Fello. Jag slog till när de hade en deal där man fick priset för 7GB, vilket då var 145 kr, fast 3 gånger surfen. Den dealen hade ingen begränsning på typ 12 eller 24 månader heller, så har kvar det så länge jag är kvar som kund. Har sett att de haft liknande deals någon gång ibland, men har för mig det bara varit dubbel surf som bäst då.

Har i övrigt inga klagomål på dem. De har inte 5G ännu, men det är förväntat för det priset. Aldrig behövt kontakta kundservice, så vet inte hur bra den delen är.

Av Xyberly
Skrivet av MegaMuztek:

Chili mobil har den modellen, ingen surfpott utan begränsad hastighet efter pris istället

Jag själv skulle inte föredra den modellen då den nuvarande är mycket billigare för mig. Deras "upp till 100Mbit" skulle vara mest likvärdigt med vad jag får ut i dagsläget och det är 349 kr i månaden. Jag betalar 145kr för 21GB surf (plus en buffert på 25GB av det man inte använt), gratis sms och samtal. Får ut så snabbt 4G-nätet kan ge mig var jag nu är, vilket oftast är mellan 50-100Mbit här. Min snittförbrukning per månad över de senaste 6 månaderna är 11GB.

Kommer inte göra mig av med det här abonnemanget på ett bra tag.

Av Xyberly

Att temps går upp när du kopplar in laddaren är inte konstigt. Att den går upp fort är inte heller det så konstigt, det gör vilken komponent som helst även i en vanlig dator. Den går upp till vad kylaren klarar eller begränsar prestanda när den når en viss temp. Gaminglaptops blir varma, går inte att komma undan.

Problemet med att den stänger av sig är en annan femma dock. Om det beror på överhettning eller annat får verkstad felsöka. Men det är ganska standard att de lägger sig på upp mot 95c på CPU och detta anses normalt av många tillverkare då de är designade för det. Suger, but it is what it is.

De lär förmodligen byta ut kylmodulen och så får du se sen om problemen återkommer.

Av Xyberly
Skrivet av Maximo:

Istället för överdimensionerad så får man ett litet och smidigt kort. Jag ser alla fördelar med det förutom priset (förmodligen).

Det är ju dock inte så lite och smidigt när du också har en 360 radiator. Fördelen med litet och smidigt är att kunna få in det i ett litet chassi. Denna radiatorn tar bort den fördelen. Så då har du ett mindre grafikkort i ett normalstort chassi där fördelarna är väldigt få.

Hade varit en sak om du kunde kört en egen loop till den också för att kunna anpassa det bättre för fler chassin.

Av Xyberly
Skrivet av DavidtheDoom:

Att skriva så lite som möjligt (på ett tangentbord) vid datorservice eller relaterade produktkategorier är ju helt bakvänt. Bytes är billiga!

Och personalen på service som tar ärendet för att testa och skicka vidare till verkstad är definitivt glada över att få så mycket info som möjligt (till en viss gräns ).

Jag hade äran att vara serviceteknikern som satt och skapade ärenden för alla dessa jäkla scootrar när de sålde som mest i början. Tekpoint som de flesta scootrar från Xiaomi skickades till var verkligen nere i botten av listan av verkstäder som man gillade att ha något att göra med. Kom tillbaks en hel del scootrar från dem där man bara fick "inget fel funnet". Men då testade vi självklart produkten i butik igen innan vi meddelade kund att den var redo att hämta och att den fungerade felfritt. I många fall kunde fel återskapas igen i butiken, så var bara att skapa ett nytt ärende och skicka på nytt och meddela kund att det kommer dröja.

Behövdes göras alldeles för ofta, främst när det gällde den verkstaden.

Webhallen bör ju ha rutiner för att kontrollera alla reparationer som kommer tillbaka till dem så man vet att de faktiskt fungerar som de ska och inte har några eventuella fraktskador eller liknande.

Av Xyberly

De vanliga överdimensionerade luftkylarna till 4090 är redan mer än nog för att ha ett knäpptyst och svalt kort under belastning. Ser verkligen ingen vits med att slänga ut flera tusen mer bara för ett lite snyggare kort med lite fancy kylpasta.

Av Xyberly

Betalar av direkt på det jag har möjlighet att göra just då. Men är det ett större inköp som behöver göras på ca 20-30k och jag kan lägga upp det på 6 månader så gott som räntefritt så anser jag att det är fine. Men då håller jag mig till max ett sånt köp åt gången också. Vill inte ha flertalet 12-24 månaders avbetalningar med höga räntor så man betalar onödigt mycket för något som man kanske bara skulle behöva spara i någon månad eller två för att köpa.

Har haft en massa större utgifter efter en flytt, så möjligheten att dela upp något av de större köpen har varit skönt. Nu kan jag dock äntligen börja spara större delen av min lön då jag köpt det som behövs, så kan bygga upp sparkontot igen.

Av Xyberly
Skrivet av Petterk:

Kan räcka med att byta matta

Har inte haft någon matta under större delen av tiden detta har uppstått. Och jag har behövt en anledning att skaffa mig en lite bättre stol under en längre tid, men då den har fungerat bra nog så har detta bara känts onödigt.

Av Xyberly

Beställde nyligen däck och fälg där ifrån med, skulle ta 2-4 dagar. Tror jag beställde på en onsdag och fick hem dem fredagen veckan efter. Anlände 3 timmar innan jag hade tid för däckbyte inbokat.

Av Xyberly

Åh herregud, är det detta som jag dragits med i så många år och aldrig förstått vad fan som orsakat problemet?

Det gick så långt att jag var stensäker på att det var en jävla sensor i skärmen som kände av när jag rörde på mig då det alltid blinkade till när jag kom eller gick.

Kanske är dags att byta stol då, den har ändå varit med i nästan 10 år nu..

Av Xyberly

Du hade även kopplat ur strömkabeln och plockat ur knappcellsbatteriet en stund för att tömma datorn helt på ström? Inte bara bytt batteriet då alltså. Låt datorn var helt urkopplad från väggen samtidigt som batteriet inte är monterat i ca 30 sek för att helt cleara BIOS.

Gör detta ingen skillnad, byt så du bara kör med andra RAM-stickan.

Av Xyberly
Skrivet av wille19951:

Jag tror att kylaren till processorn har ballat ur och kyler jätte dåligt. Processorn når en temp på 100c vid minsta belastning. Ska känna lite på slangar mellan kylaren och cpu

Mest troligt så har nog pumpen dött då, om inte monteringen av kylaren har varit dålig. Men då den fungerade bra innan verkar inte det vara fallet.

Av Xyberly

Mest troligt så är det CPU, nätagg, moderkort eller RAM (i den ordningen) som är problemet. Nätagg och RAM är ganska enkelt att felsöka själv bara du har tillgång till att extra (låna från en kompis eller köpa ett billigt).

Svårare att felsöka moderkort och processor dock då du behöver en fungerande uppsättning av båda för att komma fram till vilken del som felar.

Om du har någon lokal butik som kan hjälpa till med felsökning så är det nog smidigast, alternativt skicka in till Inet. Jag skulle dock gissa att det är processorn som är problemet, just dessa problem där den bootloopar konstant är vanligt när processor blivit kass. Då står väl valet mellan att hitta en begagnad processor eller byta ut moderkort, RAM och CPU tillsammans.

Spärren för grafikkortet kan vara en riktig bitch att få loss på en dator som har så många år på nacken. Tyvärr så kan man behöva dra fram en mejsel eller liknande och knacka till med en hammare för att få den att lossa. Det här tillför dock en stor risk att mejseln slinter ner på moderkortet och orsakar andra skador, så görs detta gör det med stor försiktighet.

Av Xyberly

Länken till bilden fungerar inte. Men vad får processorn för resultat i cinebench när du kör ett multi-core pass?

Om benchmarks inte uppvisar problem skulle jag nog först och främst blåst om Windows på datorn för att utesluta programvara som ligger i bakgrunden och stör. Razer synapse och alla dess olika tillägg har orsakat mycket problem med deras "game boost" funktioner som i själva verket slaktar prestandan istället. Har löst många problem genom att ta bort det skräpet.

Av Xyberly
Skrivet av mrqaffe:

Hur kan man öka bitraten från originalet, de t måste betyda att de sänker bitraten på icke premium för att öka den går ju inte.

Jag kan bara se alternativet på nyligen uppladdade klipp som har bearbetats med det här nya systemet. Videor från 2 veckor sen har det, en från 6 månader sen har det inte.

Så de sänker inte kvalitén på några videor, utan lägger bara till ett högre steg som har bättre bitrate än vad 1080p hade som standard innan på nya uppladdningar.

Sen om de kommer lägga till det på gamla videor har jag ingen aning om. Låter som extremt mycket kraft att lägga ner på det, så känns inte rimligt. Även om det är tekniskt möjligt då de har tillgång till originalfilen som laddades upp.

Av Xyberly
Skrivet av joantanstrand:

Är det så? Kan verkligen ingenting om VR mer än att det längtas att få spela HL-Alyx!

Jag själv körde Alyx med original Vive-headsetet och även det var bra. Men kontrollerna är långt ifrån bra i dagsläget. Upplösningen i Valve Index är hög nog att det inte kommer vara något problem för inlevelsen, spelet såg riktigt bra ut även med den relativt lågupplösta Vive.

Tekniskt sett kan du köra på bara Vive Pro headsetet och sen köpa Index-kontrollerna samt basstationerna separat för att få det bästa av 2 världar. Men om du bara vill köpa ett färdigt kit så hade jag nog valt Index.

Av Xyberly

HTC headsetet må ha hög upplösning men de där kontrollerna är verkligen utdaterade i dagsläget. Klumpiga och saknar finger-tracking som alla andra har nu. Tror Valve Index skulle vara ett bättre alternativ om du faktiskt ska använda det för spelande.

Av Xyberly

Att du inte vill behöva uppgradera inom 1-2 år kommer inte vara ett problem, kommer inte komma någonting som gör det värt att uppgradera under den tiden. Visst, ett 4090Ti kanske kommer inom en snar framtid som kommer ge 10% mer prestanda men är inget som direkt kommer märkas av i det stora hela.

Med ett 4090 och möjligtvis en 7800X3D (när den släpps) så håller den datorn till nästnästa generation av grafikkort utan problem. Även om du har pengarna att spendera så kommer du inte utnyttja den där 7950X3D alls i vanliga spel på något sätt som 7800X3D inte kan matcha. Kan finnas vissa undantag, men de lär vara väldigt få.

Jag skulle då säga ett 4090, en 7800X3D, 1000W är overkill för det där men är även en sak du kan fortsätta använda i 10 år så det är lite whatever. Moderkort kan du kosta på dig för att få med lite bättre komponenter osv, men kommer inte göra någon skillnad i prestanda. Välj bara ett som har tillräckligt med fläktkontakter om många RGB-fläktar är något som måste finnas och du inte kör någon speciell kontroller för att styra alla.

När prestandan inte uppfyller kraven, byt bara grafikkortet för processorn kommer inte vara den stora flaskhalsen även om den kanske är det som gör att du inte kan få ut mer än 250FPS i något spel, men vad gör det.

Välj hellre en något mer rimligt prissatt dator och byt ut den där skruttiga 1080p-skärmen du sitter på om din signatur är up-to-date. Du ska ha minst 1440p med 165Hz för att 4090 ens ska vara på tapeten i en dator.

Skrivet av joantanstrand:

Om 2 år bygger jag säkerligen helt nytt, så kommer ta det som fungerar toppen idag, inte om 2 år.

You do you, men du behöver verkligen bara byta ut grafikkortet och kanske processorn (AM5 ska användas i några år till så nya processorer kommer passa) om 2 år för att få en dator som presterar i absoluta toppskiktet igen. Kanske slänga in snabbare RAM då med. Att byta ut allt är verkligen bara slöseri med pengar även om pengar inte är ett problem.

Av Xyberly

13,5k tydligen, hade bara förväntat mig ett par tusen som bäst. Sitter perfekt nu när jag precis lagt 20k på nya möbler.