Inlägg

Inlägg som mortifer666 har skrivit i forumet
Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ilja
Det finns en konstig allmänt spridd missuppfattning att vi bara skulle använda några få procent (allt från 1-10 %) av vår hjärnkapacitet. För det första verkar siffran vara helt godtyckligt framtagen och för det andra verkar man med "hjärnkapacitet" endast mena elektrisk aktivitet, d.v.s. hur många neuroner som avfyrar vid varje givet ögonblick. Det är helt fel att förutsätta att det på något sätt skulle vara bättre om fler neuroner avfyrade. Om alla neuroner skulle avfyra samtidigt skulle det bara leda till en total neural härdsmälta.

Tror många missade min dubbla negation i början av mitt inlägg.

"Jag tror inte att vi inte använder..."

Eller så bara vidareutvecklade du det hela och jag bara missförstod dig.

Av mortifer666

Re: Re: Utan måne, kolsvart natt?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ilja
Jag tror att du har råkat vända upp-och-ned på resonemanget. Det är nog ingen slump att du undrar över månen, för om den inte skulle finnas, skulle du inte fundera över dess icke-existens. Det är ett tankefel att tro att månen är utlagd för att du ska kunna traska omkring utomhus på natten. Om det vore becksvart ute, skulle du stanna inomhus.

Eller så skulle man använda en fackla/ficklampa.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haricots
Ibland behöver man inte ens mycket text för att kunna klippa ut citat som för sig verkar betyda något annat än vad som menas.

Är inte det där ett accepterat knep inom journalistiken?
Särskilt i USA? Det är därför man ska akta sig för vad man säger så man inte blir fel redigerad. Likaså kan det vara bra att upprepa frågan i svaret för att journalisten inte ska byta ut frågan för en.

Av mortifer666

CSM101: Vill bara be om ursäkt då några av mina argument kan ha varit felaktiga tidigare. Orkar inte gå igenom olästa inlägg nu då jag tycker jag är färdig med tråden. Det blir till slut en frågan om ideologi.
Liberalismen och socialismen är båda baserade på människans bästa sida och att full förståelse existerar mellan alla individer. Fast utopier vill jag inte basera ett samhälle på.

Jag håller som sagt med om principen att om ett religiöst samfund bygger symboler så ska alla religiösa samfund få göra det. Men jag gillar inte det.
Religionsfrihetslagen ger rättigheten att utöva sin religion men ett förbud mot något som inte är annat än en symbol borde inte gå emot lagen.
Ett torn vars ändamål inte uppfylls behövs med andra ord inte för religionen.
Det blir en motsägelse. Religionsfriheten säger att de ska ha rätt till ett torn med böneutrop. Böneutrop stör omgivningen så de får vara i en moské. Tornet används inte. Tornet behövs inte för utövandet av religionen.

Jag stannar där. Efter det är det som sagt bara ideologier.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElDiablo
Vem snackar om sexuell laddning eller nåt sånt? Du är den enda här som verkar se en sådan koppling. Det är ett barn på 8-9 år och du snackar om sexuell laddning... Normalt? Inte. Jag snackar om att integritet och privat sfär, och det är något jag tycker att man ska respektera. Har hon låst dörren och tror att hon är ensam så tycker jag inte det är schysst att göra som han gjorde.

Måste säga att jag håller helt med tänkte inte på det så innan bara. Även barn har rätt till en personlig sfär.
Att få vara privata. Argumentet, det var ju bara en liten flicka, är ju riktigt dåligt.
Man kan ju fråga sig vid vilken ålder det inte längre är okej att i smyg låsa upp dörren och smygfilma henne när hon sjunger. 9? 10? 12? 14? 16?
Vill jag själv att någon går in i badrummet när jag står och sjunger i duschen? Nä faktiskt inte. Jag tror ju att jag är själv. Men föräldrar gör mycket dumt och ofta inser de inte det heller.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Erik Arvidsson
Tror faktiskt inte det behöver vara så farligt att göra det bara ta en 8 pins kontakt att löda dit istället för 6 pinnarn som sitter där. anslutningarna finns ju redan som sagt och vips får du 2 strömfaser till som kan leverera mer ström till gpuerna.

Men man saknar ju mer än bara 8 pins man saknar ju halvledarna som skapar den extra fasen.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonazz
Jag har en lägenhet som jag betalar 2850 i varmhyra där bredband/iptelefoni ingår. Lånet kostar 850 per månad. Inte så jättelätt att hitta en hyresrätt för det priset.

Ganska sjukt att man måste sälja för att få socialbidrag. Just i nuläget skulle jag nog inte heller få tillbaka allt som jag har tagit lån på då jag håller på oh renoverar den så de skulle nog inte tvinga mig att sälja den då det vore en större ekonomisk förlust. Än så har jag inget behov av socialbidrag men jag kommer behöva det efter jul om jag inte hittar något nytt jobb då jag bara får 780kr per vecka av a-kassan. Men jag har hört att de inte kan neka en pengar till mat och det räcker ju till att betala resten av räkningarna varje månad sedan får man väl leta burkar:P

Är det bara mat så kan du få speciella kuponger som du köper mat för.
Dock kan du inte köpa tobak eller alkohol för de "pengarna".

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av brsk
För att bespara dig mödan att verkligen läsa paragrafen du själv klistrade in så skall jag översätta åt dig.

"Envar äger rätt att fritt utöva sin religion"
Varje person i Sverige har alltså full frihet i till att utöva sin religion. Om min religion kräver det har jag alltså rätt till att bygga om samtliga mina rum till badrum, bara ikläda mig kläder från NK eller färga mitt könshår i lustiga färger.
Vill jag istället bygga spetsiga torn med balkonger längst upp så bör jag alltså även få göra detta.

Men ojoj, låter inte det här lite tokigt? Ska man få göra vad man vill!?! Wont somebody please think of the children!

Ingen fara på taket, paragrafen fortsätter!

",såvitt han icke därigenom stör samhällets lugn eller åstadkommer allmän förargelse."

Där satt den, en klassisk disclaimer. Tack och lov, prisa herren, inchallah och allt vad det heter.

Jag får alltså göra allt som jag skrev ovan. Dock får jag till exempel inte färga mitt könshår öppet på en resturang, även om det vore en dödssynd att inte göra det i min religion. Väljer jag att bygga ett spetsigt torn med balkong längst upp är det inte okej att låta mina gamla kompisar stå och skrika där uppe flera gånger om dagen.

Som en slutkläm så går det att fundera över varför det är okej att från kristna torn ringa med klockor dagarna i ända.

Och återigen. Religionen kräver ingen minaret. Det finns inte ens med i koranen.
Som någon tidigare sa så ska minareterna vara islams svar på kyrktorn.
Religionen skulle behöva en minaret som ett bönetorn. Fast det ska de ju inte använda det till. Alltså behöver de inte det.

Dock så är som sagt principen troligen viktigare. Att alla ska ha rätt att bygga och göra vad de vill sålänge de inte skadar någon annan. Även om jag troligen skulle motsätta mig att man bygger ett en mötesplats för europas KKK eller liknande.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
[B]jisses...
Hur många gånger har en muslim med koranen under handen knackat på din dörr och försökt övertala dig till att bli muslim?

Finns det någon här som varit med om det?

På vilket sätt var det en negativ sak som hon kände?

jag förstår att det är jävligt att gå in i en butik där personalen inte förstår svenska, men hur mycket påverkar det mig som person egentligen?
Så förutom språkdelen där ser jag inget fel med det hon beskrev (syftar mest på varorna då då jag menar att man bör kunna svenska i Sverige...)

Så det enda sättet att sprida en religion är via dörrknackning?
Rent socialt tryck existerar inte? Annars så funkar ju våld rätt bra.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/1955918.stm
http://edition.cnn.com/2009/WORLD/asiapcf/08/02/pakistan.sect...
http://www.abeshabunnabet.com/?p=2317

Har du själv blivit felaktigt anklagad och påhoppad av muslimer?
Inte? Då existerar det inte så klart.
Religioner sprider sig på olika sätt. Islam har två sätt, jag föredrar den fredliga biten om jag nu ska bli påverkad åt något håll.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Shimonu
Stämmer verkilgen det? Tittade på en dokumentär för att tag sen där dom snackade om dinosaurier och varför dom blev så stora var just på grund av att atmosfären var så syrerik då. Kanske missförstod.

Jo, det är delvis sant. Det var inte anledningen till att de blev så stora men det gav de en möjlighet. Det var kanske lite väl generaliserat från min sida men risken för skogsbränder och att de blir värre ökar med en högre syrehalt.
Risken att vi får insekter stora som katter är väl också sann iofs.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av michael123
Hört att den drycken redan är förbjuden.

Hört samma sak. Den innehöll visst något ämne som inte var godkänt i Sverige.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MIFFo_BEast
det skulle väll vara rätt långsökt att skriva ihop allt det där? jag menar vad har hänt när en vanlig gammal hederlig brandbomb inte duger som djävulskap någon mer

Brandbomb? Vafan. Det är ju bajsbomb i brevlådan som gäller om vill skoja till det.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ed76
Ja det är lustigt hur samhället förändras.

För ett tag sedan smög en kompis på en av sina döttrar när hon badade och satt och sjöng där inne. Han öppnade låset med en skruvmejsel samtidigt som han filmade och hon märkte inget. Han filmade kanske 20 sekunder när hon satt där och sjöng högt som fan innan han sa "hej". Hon skrek rakt ut osv och såg ut att skämmas en hel del(hon är 8-9 år).
Var rätt kul att kolla på så jag nämde det till en kompis i usa och det var skitnära att jag mailade klippet innan jag kom på att det var ett naket barn på filmen vilket möjligen skulle kunna vridas till något idiotisk i detta skrämselsamhälle. Visst risken är minimal, speciellt eftersom man bara ser överkroppen men efter jag förklarade hur jag tänkte till min amerikanska kompis var svaret samma sak, ungefär att det är dumt att riskera något.

Kommer ihåg när jag var riktigt liten hur kul jag tyckte det var att få bada i badkaret när farsan eller någon storebror badade. Fick antagligen bada med morsan också men minnena är vaga, snackar om när jag var väldigt liten som sagt.
Vem vågar göra sånt i dag? Tänk om ungen säger något om pappas pillesnopp eller morsans tuttar till någon vuxen.

Det finns mycket populistiskt skit som jag irriterar mig på som att det är "lite roligt" om en tjej drar en pungspark på en kille man dödstraff om han slår tillbaka, men pedoskräcken är bra högt rankad på min spy-lista. Skulle aldrig falla mig in att jobba ensam med ungar, sitter inte ens barnvakt ensam längre.

Så du har kollat på barnporr med andra ord. Hoppas du raderat det från datorn.

I USA har det blivit polisanmälningar från framkallningsfirmor pga hembilder där barnen är nakna.

Kommer nog bli ännu lättare för män att jobba med barn nu.

http://svt.se/2.82111/1.1794993/misstankt_sexutnyttjande_pa_f...

Av mortifer666

Re: Utan måne, kolsvart natt?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av michael123
Hej.
Jag stod o kollade på fullmånen igår. Då slog det mig att den lyser upp en hel del.
Utan månen, vore natten mörkare?
Det kanske inte är en slump att det ligger en måne där?

Gå ut en kväll när månen inte är ute och ställ dig själv samma fråga. Är det mörkare då?

vad menar du med inte en slump? Att månen är placerad där av en anledning?
Samma anledning som gör att månen är på exakt rätt avstånd och av exakt rätt storlek att den är lika stor som solen ur vår synvinkel?

Samma anledning som gör att syrehalten på jorden och temperaturen på jorden är perfekt för oss människor? Ett par grader varmare eller kallare i genomsnitt skulle göra världen mycket mycket svårare att leva i. Ett par procent lägre syrehalt i atmosfären och vi skulle inte orka något. Ett par procent högre och skogsbränder skulle förstöra jorden.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av brsk
Jag skulle säga att det ges utrymme för detta i

1 § Envar äger rätt att fritt utöva sin religion, såvitt han icke därigenom stör samhällets lugn eller åstadkommer allmän förargelse.

Kanske är det min tolkning. Dock står det inget i lagtexten om att dessa byggnader inte skulle vara tillåtna.

EDIT: I denna lagtext menar jag, fullt möjligt att detta regleras i annan text.

De har rätt att utöva sin religion ju? Bönutroparen är i moskén för att inte störa folk. Minareten behövs inte för att utöva religionen. Enda gången den behövs är ifall den ska användas som böneutropstorn. Fast det får de inte. Än iallafall. Samhällets vindar är alltid föränderliga.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zotamedu
Du är medveten om att islam inte bedriver någon mission alls, eller hur?

Jag förstår inte denna paranoia. Det är inte en stor muslimsk konspiration att ta över världen lika lite som en synagogga är ett sett för judarna att ta över världen.

Självklart är det ingen konspiration. Men när Svenska kyrkan slår upp en kyrka i ett annat land eller när Jehovas vittnet flyttar till en ny stad så är deras mening att sprida Guds ord. Menar du att Islam inte är till för att sprida Guds ord?

Citat:

Muslims, both as individuals and as a community, therefore have certain goals to achieve: communicating Islam to others, conveying the truth to everyone, striving to prevent oppression and tyranny, and establishing justice.

http://www.thewaytotruth.org/islam-humanity/rapidspreadofisla...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Precis.

Att kvinnan på bilden kan tycka att det känns som Irak kan snarare bero på att hon kan få nybakat bröd från den irakiska bagaren, samma bröd som hon kunde köpa hemma i Irak och som inte finns på COOP och MAXI.

Så det där uttalandet som det är inklistrat här ger egentligen ingen insikt i hur personen menar och således ingen insikt i hur läget egentligen är.

På samma sätt som hon kan syfta på att man kan få tex matvaror från hemlandet kan hon också syfta på andra saker och det vet vi inte nu. Såvida någon som sett programmet kan ge oss mer detaljer.

Vad jag vet, är några år sen, så var det att hon kände igen sig här.
Hon kunde prata med vem hon ville på arabiska samma varor här som "hemma". Osv.

Att komma till en butik där alla pratar arabiska har iofs jag också gjort i malmö. Synd att de inte kunde något annat än arabiska. Kändes iallafall som man aldrig behöver åka till egypten...

Av mortifer666

Bud_bundy: Det är möjligt att de förespråkar avhållsamhet istället men de gör det med budskap om att vita har skapat HIV. HIV sprids med kondomer.

Personligen skulle jag inte klara av att vara avhållsam.
I vissa perioder så går min drift på högvarv och man är tacksam att man har sambo.

Oavsett så hjälper varken kondomer eller avhållsamhet i många afrikanska länder då kvinnosynen och samhällsnormerna är dåliga.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/258446.stm

Citat:

In a related survey conducted among 1,500 schoolchildren in the Soweto township, a quarter of all the boys interviewed said that 'jackrolling' - a South African term for recreational gang rape - was fun.

More than half the interviewees insisted that when a girl says no to sex she really means yes.

Many of those interviewed also expressed little knowledge about the need to use condoms and to practise safe sex.

Fast det skulle ju inte skada ifall de iallafall använde kondom när de gick lösa på kvinnorna...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Divil
Som MBY skrev så får man först klargöra vilken kategori av motståndare man syftar till, vilket han nu senare också gjorde. Att generellt sett dra alla som invänder sig till vaccinationen över samma kant, är lika banalt som att säga att alla muslimer är terrorister. Så vitt jag vet så fanns det riskgrupper mot vaccinet och att då kalla dem för kvacksalvare kan ju inte tyckas vara schysst.

Det finns dem som inte vill ta vaccinet utan att propagera eller argumentera för det, men då är det mer rimligt att kalla dem för okunniga, idioter, lågt utbildade eller vad som känns mer rimligt och om det nu känns rimligt att påpeka vilken kategori de ska tillhöra.

Fast någon som är allergisk mot vaccinet är ju ingen vaccinmotståndare?
Kan vara men det är inte givet.
En vaccinmotståndare är en vaccinmotståndare, lite som en ateist är en ateist.
Man går emot vaccin i allmänhet.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zartax
Javisst, men det är ju en annan sak. Dvs, då minskar du dina utgifter genom att sälja. Men nu är ju oftast bostadsrätter billigare att bo i än hyresrätter (beroende på läge givetvis).

Jo avgiften kan på vissa håll vara hälften av en hyresrätt. Så på så sätt är det billigare. Kanske beror på personen på socialkontoret. Vad de anser vara mest ekonomiskt för kommunen. Säljer man bostadsrätten så kan man tjäna allt från 65 000 - 625 000 beroende på läge och avgift. Det är pengar som räcker nånstans mellan 6 månader och 5 år enligt socialbidragsnormen. Med andra ord, pengar som kommunen slipper betala.

Sen vad gäller avgifter så har jag sett några som varit högre än att bo i hyresrätt. Dåligt skött förening och ett dåligt skött hus som behövde byta stammarna. Sjukt. Fast det sjuka var att folk köpte lägenheter där.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Esseboy
en fråga, hur ser i7ns pinnar ut?? har bara set Phenoms pinnar och dom är raka.

i7 har inga pinnar. Bara punkter som ska matcha fjädrande ben i sockeln.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Divil

MBY>Att du kallar vaccinationsmotståndare för pseudovetenskapare och kvacksalvare är ganska lågt för man kan faktiskt visa sin ståndpunkt utan att förolämpa opponententgruppen.

Jag måste säga att jag håller med MBY i den hårda tonen iallafall på de som verkligen är vaccinmotståndare. De förnekar all positiv funktion hos vaccin.
Inte bara det de säger att vaccin istället är farliga och onaturliga.
Sånt kan man inte argumentera med. En man som säger att jorden är platt är antingen okunnig eller en dåre. När man bevisat för mannen att jorden är rund och han envisas med att den är platt så kan han bara vara en dåre.

Vaccinmotståndarna är farliga dårar.
Fullt i samma klass med kondommotståndarna vad gäller HIV-prevention.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zartax
Utan att faktiskt veta hur det funkar så borde en bostadsrätt med lån på, som då inte ger någon faktisk ökning av dina tillgångar om du säljer den, inte vara något som man måste sälja.

Tyvärr kan det så vara. Man ska dels sälja av tillgångar och dels minska sina utgifter. Kan man sälja bostadsrätten och betala sitt lån och hitta en mindre hyresrätt så anser de att det är vägen att gå.

Minns för en del år sen då jag pga strul med a-kassan fick söka socialbidrag.
De tvingade mig att söka bostadsbidrag och att sälja min VW bubbla (fick hela 1500kr för den.)
Det sjuka med bostadsbidraget är att slutar man gå på bidrag och får ett jobb så blir man återbetalningsskyldig eftersom bidraget är uträknat på förväntad inkomst.

Att försöka "gömma" sin bostadsrätt är bara dumt.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HazZarD
Nej det ska man inte få, precis som att man knappast får bygga en kristen kyrka i muslim länder, varför ska vi vika oss för dom hela tiden? snart lär ju det se ut som därborta dom har allt här.. inte konstigt alla flyr hit snart är ju allt tillåtet att bygga här för alla religioner.

http://4.bp.blogspot.com/_NXsPCTsdJ5s/RnjJqxVSIaI/AAAAAAAABGg/xS...

Påminner om den här olyckliga kommentaren.