Inlägg

Inlägg som mortifer666 har skrivit i forumet
Av mortifer666
Citat:

"Varje medborgare är gentemot det allmänna skyddad mot tvång att giva till känna sin åskådning i politiskt, religiöst, kulturellt eller annat sådant hänseende. Han är därjämte gentemot det allmänna skyddad mot tvång att deltaga i sammankomst för opinionsbildning eller i demonstration eller annan meningsyttring eller att tillhöra politisk sammanslutning, trossamfund eller annan sammanslutning för åskådning som avses i första meningen." (2 kap. 2 § Regeringsformen)

Citat:

Om religionsfrihet

1 § Envar äger rätt att fritt utöva sin religion, såvitt han icke därigenom stör samhällets lugn eller åstadkommer allmän förargelse.

2 § Det står envar fritt att för religiös gemenskap deltaga i sammankomst och sammansluta sig med andra.

3 § För offentlig gudstjänst gälle ej andra hinder än sådana som i allmänhet äro stadgade för sammankomst, till vilken allmänheten har tillträde.

4 § Ej må någon vara skyldig tillhöra trossamfund. Åtagande i strid mot denna bestämmelse vare utan verkan.
Med trossamfund förstås, förutom svenska kyrkan, sammanslutning för religiös verksamhet, vari ingår att anordna gudstjänst.

Var någonstans ges rätten att bygga religiösa byggnader utan annat värde än rent symboliskt?
Symboler som främst kännetecknar politisk islam.

Islam är inte kristendom oavsett vad man säger.
Islam är inte heller den terrorbild som vissa medier försöker påskina.

Det är mer än en religion. Och deras mål är att alla ska bli muslimer och att hela världen ska vara Guds rike. Detta har varit deras mål från Muhammeds dagar.

Kristna missionärer anses idag ha förstört oräkneliga kulturer runt om i världen.
Men muslimerna anses inte ha förstört någonting.

Jag vill inte ha en tvingande religion i landet. Även om de inte tvingar folk idag så är det att öppna dörren för möjligheten i framtiden.

Jag får väl avsluta med att jag förstår varför folk anser att de ska få byggas när man hänvisar till principer m.m. Och jag kan hålla med.
Jag kan också acceptera att man ser islam på ett annat sätt och att man av principskäl vill behandla alla religioner på samma sätt.
Tyvärr kan jag nog inte komma längre än vad jag har gjort. Politik och religion ihop är dålig kombination. Islam är uppbyggt kring det och det kommer bli tydligare i framtiden. Inte pga våld eller liknande men samhället kommer att ändras. Religionen kommer få ett uppsving, inte för att vår nuvarande befolkning blir mer religiös utan för att vi får en större religiös befolkning.

Av mortifer666

Eftersom det var en fläkanslutning på moderkortet och den får sin spänning ifrån nätagget så agerade kopparbanan på moderkortet som "säkring".
Har det gått så hög ström genom kopparbanan att den släpper så borde en komponent redan tidigare gått sönder. Men, som sagt, eftersom det är ren strömmatning så är inga vitala delar inblandad förutom att moderkortet inte får kontakt med fläkten och därmed stänger av sig.

En fin lödning och du får bjuda läraren på en lussekatt eller nåt.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Twinsen
datapatafight...

Det gigabytekort jag har nu efter att det förra totalpajjade är just ett med lotes-socket; I guess they felt obliged to change. Känns mkt trevligt med usb 3.0 o sånt också (dock inte för den med crossfire/sli).

Lite underligt kan jag dock tycka att ALLA faser på moderkortet lyser (dvs används?) vid datorstart; har ju då inte OCat ngt... Någon med gigabyte som kan säga om det alltid är så (var så på det trasiga också)?

Jag kanske missförstår men alla faser bör användas. Har aldrig hört talas om ett moderkort som bara använder hälften. Antalet faser är ju till för att kunna ge en jämn spänning. Ju fler faser desto jämnare spänning vid högre effektuttag.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Untitled
Så vänta nu.

Om en homosexuell iranier flyr till Sverige så ska han fan i mig inte få starta en gayklubb, för det får inte vi göra i hans hemland? På vilket sätt ska enskilda individer ställas till svars för vad deras hemlands förtryckarregimer hittar på för dumheter?

Senast jag kollade har vi religionsfrihet här i Sverige. Oavsett vad man tycker om specifika religioner (eller religion i allmänhet) så tycker jag att det är ganska god smak att respektera det.

Det var väl en lite långsökt liknelse va?
Ifall någon jobbar i Iran med att misshandla bögar för att han är sedlighetspolis får han starta eget här ifall han tycker Sverige är ett roligare land (fler bögar)?
Lika tokig liknelse.

Muslimer säger sig vara toleranta men inget land är det egentligen.
Vi säger att vi är toleranta och vi ger de nyckeln till landet och bockar oss framåt med byxorna nere. Låt oss hoppas att de är så toleranta som de säger.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zatom
Så gott som alla islamiska stater präglas av varierande grad av intolerans mot andra religioner, kvinnlig självständighet och så vidare. Att hävda att vi genom att bekämpa olika uttryck för islam också bekämpar intolerans och fundamentalism är ett populistiskt synsätt som plockat mycket billiga poäng på sistone. Detta är felaktigt. Vi bekämpar inte intolerans genom att stifta egna intoleranta lagar!

Om man har en genuin aversion mot islam, och vill bekämpa religonen per se är ett förbud mot minareter förmodligen en bra idé. Själv är jag av den åsikten att var och en i den mån det är möjligt ska få göra som den vill så länge det inte inverkar på någon annans frihet att göra detsamma. Detta inkluderar förstås religionsutövning. Vill man på egen bekostnad och mark smälla upp en veranda, en julbock eller en minaret så ska man alltså få göra så. Jag tycker nämligen inte att bebyggelse av denna typ inkräktar på någon annans frihet.

Du menar så som man vill bekämpa snefördelning mellan könen med kvotering? Ifall alla muslimska länder är hårda mot andra religioner så kanske man bör se upp lite.

Frågan enligt mig är vilken typ av symbol anser folk det är stop för?
Man får ha ett kors, en minaret, en julbock, en kuk, ett hakkors?
Vad får man inte ha för symbol?

Jag förstår dina principer precis som jag håller med om att man måste acceptera lagen som den finns.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Phoz
Haha nä jag vet inte heller Har inte orkat fråga nån granne om de också fått, men söker man på upplysning hittar man snubben som tydligen bor i Gbg på adressen som anges (men typ andra sidan stan från där jag bor)

Nåväl, hittade inget vare sig här eller på Flashback så det är väl bara nån psykiskt sjuk/någon med för lite fritid..

Edit:

Eller så är det en ny "deckargåtan" (ni som varit med på swec ett tag vet vad jag menar haha )

men alltså. Det där är ju mer osammanhängande än ett normalt inlägg av mig t.o.m.
Killen har ju inte alla kottar i granen.

Haha... ja en ny deckargåtan. Hmm... kanske borde försöka klura lite.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RedFLip
Frågorna var generellt runt om vad min systerdotter heter, hur gammal hon är, hur hon ser ut.
Och hur min syster ser ut, och så fick de för sig att rätta mig. När jag sa att min syster är syd-korean, då sa de bestämt "nej, där har du fel"..Jaha, som om jag inte ska veta det efter 22 år? haha!

men de är jävligt, jag hade själv ett tag planer på att bli fritidspedagog, men de är bara att ge upp!

Fyfan att bli så misstänkt ändå. Fast samtidigt så menade de ju väl på ett sjukt sätt.
Fast att du skulle ha fel om din syster låter ju riktigt komiskt. Ifall någon beskriver en person och den bilden inte stämmer överens med bilden som jag har i huvudet så skulle jag ju tro att jag har fel bild i huvudet. Inte att den andre personen beskriver fel person.

Av mortifer666

Såg CSM101 inlägg innan om princip och jag måste hålla med. I sak har han rätt.
Har minareten ett användningsområde inom islam så kan den inte förbjudas då det då skulle bryta mot religionsfriheten.
Samtidigt så kan man då argumentera att muslimer inte behöver en minaret eftersom böneutropen i Sverige ändå sker inuti moskén.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
Ja, självfallet bör en demokrati stat verka för impopulära sakfrågor?

Svensson skiter fullständigt i saker såsom minoritetsrättigheter (...just därför att Svensson inte tillhör särskilt många av de där minoriteterna). Den enda gången Svensson verkligen bryr sig är när de sett ett tv-program (eller liknande) som visar på problem, men då är ju deras vilja att förändra just populistisk.

"Populism" och "populistisk" bör inte ses som värdeladdade ord, även om det tyvärr ofta blir så. Åtminstone jag anser att det är irrelevant om en åsikt är populär eller inte - är den rätt så är den rätt, är den fel så är den fel.

Tyckte bara det var väldigt illa sagt av Sabuni.
Hon får det att låta som att alla folkomröstningar av populistiska frågor är dåligt.
Att man bara ska använda folkomröstningar till... ja vad?

Populism är ett ord folk gärna slänger ur sig som en motpol till politiskt korrekt.
Trots att båda orden behövs av alla sidor. Att förbjuda att man dränker barn är politiskt korrekt men det innebär inte att en sån lag är dålig.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Och att det är förbjuden att vara kristen i Saudiarabien står var?

Ditt argument haltar mer än gamla Edna som brutit båda höftleder, eller låt mig rätta mig själv, du har inget bra argument, för det du kommer med är dagisargument som baserar sig på inget annat än rädsla.

Citat:

does not allow them to practice their faith

Citat:

Items and articles belonging to religions other than Islam are prohibited

Citat:

Conversion by a Muslim to another religion is considered apostasy, a crime punishable by death if the accused does not recant. The Government does not permit non-Muslim clergy to enter the country for the purpose of conducting religious services. Bibles and other Christian materials are prohibited

Citat:

Christians, and other non-Muslims, are prohibited from entering the cities of Mecca and Medina, Islam's holiest cities.

http://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_in_Saudi_Arabia

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av marukusu
Jag är skåning och förstår inte alls vad du menar att "vi skåningar" har insett. Dumt att generalisera så.

Jag har för övrigt bott både ute på landsbygd och i "ghetto" eller vad ni nu kallar det, och kan lätt säga att det finns fler trevliga personer i ghettot än på landsbygden.

Skåningar, rent generellt, är mer benägna att rösta på SD.
Det kan vara så att skåningar, rent generellt, fått utstå mer av massinvandringens baksidor. Men visst. Det kan också vara så att skåningar, rent generellt, vill gå ur EU och bättra på pensionerna.

Vad anser du vara ghetto?
Jag har själv bott i flera olika typer av ghetton men värst är att bo i relativ närhet till dem. Ungdomarna gör inte lika mycket skit hemma som de gör där inte släktingar kan se dem.

Mina föräldrar resonerade lite som du. Tills de fick ha hand om ett hotell som var hyrt av migrationsverket på 90-talet, en av hundratals provisoriska flyktingförläggningar. Sen ändrades deras åsikter. Vad de fick stå ut med räcker till att skriva en bok.

Många kulturer är utåt väldigt trevliga. I Sverige är man väldigt inåtriktad och det är först när man lärt känna någon som det genuint trevliga kommer fram.
Skåningar var förr, enligt mina föräldrar, väldigt utåtriktade och lite kontinentala men har tagit över mer och mer av det Svenska sättet.

Men en som kulturellt sätt verkar trevlig kan mycket väl kalla dig rövfejs när du vänder dig om. Japaner kan visst vara ordentligt bra på det. Fast de gör det i ansiktet på dig. Medans de ler sitt största leende så förolämpar de dig grovt på japanska. Iofs så är det troligen ett av världens mest "främlingsfientliga" folk.
Med skyltar i gränder som varnar för invandrare.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xclusiv8
Det kommer alltid finnas skillnader mellan människor. Det gäller att lära ut sina barn att acceptera dessa skillnader. Och inte vara fördomsfulla emot dem.
När det väl kommer till kritan så är amerikaner ett grymt mycket mer sammanfogat folk än vad svenskar någonsin kommer att bli.
Problemet i Sverige är att folk ser en svensk som en kristen eller en icke troende. Men en muslimsk Svensk det finns inte.
Det är inte fel på muslimerna i det här landet det är fel på svenskarna som inte kan acceptera sina egna lagar om religionsfrihet. Dvs svenskar är bullshitters.
Och ditt lilla uttal om att marineter bara är till för att bestyrka sharia är fel. Det är en samlingsplats för muslimer.
Vi har redan sett att svenska lagar kommer att följas, man kommer inte störa allmänheten osv med bönutrop osv. Så det är inga problem alls utan problemet är människorna som är fördomsfulla. Hatet mot muslimer är lite av hur hatet mot judar var innan WWII.

Fast det gäller att alla ingående kulturer får lära sig att alla andras religioner är lika mycket värda och lika mycket rätt. Fast alla kulturer är inte lika snälla och fina. Vissa kulturer dödar sina egna barn t.ex. Hur får man olika religioner, kulturer och etniciteter att följa ett lands lagar? Vilka lagar ska man ha? Ska man kunna bli straffad för att man är otrogen t.ex.?

Ehm minareter är ingen samlingsplats. Om du inte vill kalla en klockstapel för en samlingsplats förstås. En minaret står i relativ närhet till en moské. Moskén står kvar även utan minareten.
Men i områden med mycket utanförskap och invandring så blir minareten en symbol för den makt sharian har över familjelivet.

Det är en den av Svensk kultur att inte vara sammanbunda. När väldet föll samman så gick man ytterliggare steg bakåt för att inte trampa nån på tårna.
Mössan i hand och titta på skorna medans man nickar. Säg vad som helst så folk inte tar illa upp och undvik konflikter för guds skull.
Nej. Hatet mot judar var mycket mycket mer utbrett än vad dagens "ogillande" är mot muslimer. Muslimer blir inte nerslagna för att de är muslimer. Folk skriker inte i trapphusen "DÖD ÅT ALLA JÄVLA MUSLIMER! JAG VILL SE DERAS BLOD FLYTA!". Det ska ha hänt i hyreshuset som mina morföräldrar ägde, fast om judar.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av daVani
Kom till Malmö lilla kompis så får vi se vad du kommer tycka. Du bor för helvete i Vetlanda och tror hela Sverige ser ut som det gör i svenska Vetlanda.

Ah, va skönt. En annan malmöit. Även om jag är utflyttad sen en hel del år.
Vetlanda ligger bara några mil från Nässjö och måste säga att det är otroligt skyddat. Men det dröjer bara några år så kommer han också att inse vad vi skåningar insåg för över 10 år sen.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xclusiv8
så du jämför en teokratisk monarki med ett modernt mångkulturellt samhälle? vet inte vem som är större idioten, du eller ja bara du.

Kan man garantera att ett mångkulturellt samhälle utan något som binder samman kulturerna kommer att fungera?
USA har problem med etniska enklaver trots stark patriotism.
England har också stora problem trots en stark nationell känsla.

----

Jag är öppen mot muslimer men jag litar inte på islam.
På samma sätt som jag gärna pratar med Jehovas men jag besöker inte deras rikets sal.

Det är möjligt att redan moskéer var ett steg för långt men något vi måste leva med. En symbol som endast är till för att bestyrka sharia för omkringboende är möjligtvis bara ett problem på få ställen med få individer.
Kanske är islam en religion som är öppensinnad och fridfull.
Precis som kristna varit under sina missionärsresor.
Kanske är det fred på jorden som de söker. Där alla lever tillsammans oavsett tro.
Kanske är det bara judarna som bedriver hatpropaganda bara för att de inte vill att muslimska banker ska få fotfäste i Europa eftersom de vet att deras eget banksystem är falskt?
Det är iallafall vad vissa muslimer säger.

Av mortifer666

Bibliska uttryck? Que?

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
...som så många andra så röstade jag fel. Pollen är värdelös och kan mest ses som propaganda.

TS, du kan inte be någon mod att nollställa pollen och ändra alternativen?

Jag ser inte att det svenska samhället tjänar något på att förbjuda minaret. Risken blir att extremister använder ett minaretsförbjud som argument. Muslimer är inte farliga i sig; muslimska extremister är det. Ett minaretsförbjud skulle knappast minska extremismen i Sverige.

Att vi ens har den här debatten är ett misslyckande, som bara gynnar extremister.

Ska jag vara ärlig så höll jag själv på att rösta fel och kan tänka mig att en hel del har röstat fel. Rubriken hade en fråga och pollen en helt annan. Så egentligen vet vi inget annat än hur många som har röstat...

Extremisterna skulle se minareter som självklara och nästa steg att införa sharia som svensk lag. Ett stopp då skulle ju knappast minska extremismen. Se, jag kan också.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zotamedu
Läs lite längre upp så ser du.

"Minareten är en symbol. Det är förbjudet att ha böneutrop från den. Vi kommer att ha böneutrop inne i lokalen i vanlig samtalston, det blir ingen skillnad mot hur det har varit tidigare. Enligt vår religion får man inte heller störa sina grannar, säger han."

http://blt.se/nyheter/karlskrona/inga-boneutrop-fran-minarete...

Vadå användas? Det är en del av moskén som kyrktornet på en kyrka. De behöver inte heller hänga ihop egentligen men de har blivit starkt förknippade med kyrkor att de ofta anspelas på det även om klockor saknas.

Läs mitt svar precis ovanför ditt.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zotamedu
Så pizza och kristendom går att försvenska men inte minareter?

Min poäng med den här löjliga argumentationen är att peka på att hela resonemanget att förbjuda en byggnad för att den inte är "svensk" men samtidigt omfamna annat som "svenskt" är löjligt. För man den argumentationen är man en hycklare.
Alltid lika kul att besvara löjliga argument med lika löjliga argument för att se var man hamnar.

Det är ett sätt att gömma xenofobi och det stör jag mig verkligen på. Är man xenofob kan man åtminstone ha kulor nog att stå för det istället för att klä in det i något annat.

Det är stor skillnad att acceptera något och att omfamna det som "Svenskt".
Att säga "Vi har ju hamburgare i Sverige klart vi ska ha symboler för kalifat i Sverige."

Det är synd att folk ser islam som endast en religion. Precis som folk ser judendom som bara en religion. Samtidigt ser man inte Vatikanstaten som bara katoliker eller Jehovas vittnen som bara kristna.
Man accepterar något som i omgångar försökt erövra europa i Guds namn. Tidigare med våld och nu med fred. Vi ser muslimer som lika sekulariserade som oss själva. Samtidigt så är fundamentalism mycket vanligare och våldsammare än inom kristendomen. Det är å andra sidan nästan lite självklart då kristendomen är otroligt mesig i förhållande till islam.

För mig symboliserar moskén en plats för bön vilket alla borde ha rätt till oavsett religion.
En minaret däremot symboliserar att här råder sharia.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Vad är detta för skitsnack?!

HAMBURGare kommer inte från USA, utan från Tyskland, närmare bestämt HAMBURG!http://en.wikipedia.org/wiki/Hamburger

Och vadå stackars amerikanare som flytt från krig? Vad är det för nonsens?

Vad beträffar frågan om minareter.

Själv har jag inte mycket för religion, men så länge byggnader som är anknutna till andra religioner får byggas så ska även dessa få byggas. Att säga att vissa får men andra inte är precis som att säga att blonda får jobba som X medan mörkhåriga inte får det eftersom mörkhåriga minsann inte varit del av den svenska kulturen (tillräckligt) länge.
Vad kallas detta och är detta tillåtet? (retorisk fråga#1)

Säg mig, vad är det för siffror vi använder i Sverige (och Europa och Amerika)? Romerska? Nej, något helt annat... (retorisk fråga#2)

Jag känner inte att jag kristna tron påtvingad på mig trots att jag är av den generationen som hade skolavslutning i kyrkan, sjöng svenska nationalsången och läste ur Barnens Bibel genopm hela låg och mellanstadiet vid jul.
Att tro att religion tvingas på folk utifrån dess byggnader är bara absurt.

Tvingas du till att åka buss bara för att det finns busskurer överallt och gröna trädkramare som vill att alla ska åka kollektivt?
Eller köper du allt du ser på reklam på TV?(retorisk fråga#3)

-Dessa minareter kommer inte betalas av skattebetalare, utan av privata pengar.
-De kommer följa svensk bygglag (De schweiziska har även de byggts enligt rådande lagstiftning där).
-Det kommer utöva någon tvång på människor i samhället (är man så svag så är hoppet ute sen länge sen med all reklam som tvingar på en massa saker, alla gatuförsäljare etc)
-Dessa minareter är de facto en replika på kyrktornen, dvs det är kyrktornen som stått som förebild för minareter, så i grunden är det egentligen en kristen byggnad men islamisk influens som försöks bygga här.

So what om det står en minaret här eller där? Vad är det för makt den utövar som kyrkor inte utövar?
Eller som Julgranar inte utövar?
Eller som påskharen inte utövar?
Eller som Ronald McDonald inte utövar?

Och angående SD och hur de kanske har rätt i några frågor, hur har det gått i Danmark sen SDs motsvarighet fått styre? Är allt guld och gröna skogar eller ser det lika jävligt ut nu med en främlingsfientligt styre som innan?

Hamburgaren kommer inte från tyskland. Inte den typen som vi har idag iallafall med två bröd. Den kommer från USA. En tysk maträtt kommer till USA där amerikaniseras den och sen importeras den till Sverige.
Det var sarkasm. Jag har fått höra den trötta klyschan att om vi inte haft en nästan okontrollerad massinvandring med obefintlig assimilering och dålig integration så hade vi inte haft kebab idag. Vilket är ett nonsens argument.

Moskén används för gudstjänster m.m. Vad används en minaret till?
Ingen har svarat på detta. VAD ANVÄNDS EN MINARET TILL? Särskilt ifall man inte ska använda ett BÖNEUTROPSTORN till BÖNEUTROP.
Var kommer dessa privata pengar ifrån? Fundamentalister så såsom wahhabiterna? Snälla, berätta för mig varför dessa symboler är så viktiga när vi samtidigt håller på och rensar det offentliga rummet från kristna symboler?

Religion kan tvingas på folk ifall de är utsatta. Tusentals dåligt integrerade ungdomar med muslimsk bakgrund kan pga grupptryck bli intvingade. Redan idag finns det folk som känner sig övervakade i sina områden utav sina grannar. Hederssamhället har följt efter dem. Nu ska vi resa symbolen för det samhället också. För symbol är vad det är när den ändå inte ska användas till något.

När Svenskar åker utomlands och ser minareter och tycker "Fasen va tjusigt, såna måste vi ha hemma i Svedala." och det bildas ett tryck på att bygga dem så okej. Som sagt, när Sveriges befolkning till majoriteten är muslimer så okej. Upp med dem. Precis som det tog några år att ersätta alla blot-platser och fallosstenar med kyrkor i Sverige för 1000 år sen. 50 år är för kort tid.
Särskilt när majoriteten av muslimerna inte är födda i Sverige.

Men varför behövs symbolerna ifall de inte ska användas?

EDIT: förresten, arabiska siffror är egentligen indiska.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zotamedu
På vilket sätt är en minaret mer påtvingad än en falafelvagn?

Kåldolmen är idag svensk och kristendomen är idag svensk. Varför får inte då minareter vara svenska om hundra år? Pizzan är ju mer eller mindre husmanskost idag. Så var inte fallet för 40 år sedan.

Var fans folkomröstningen att amerikanska multinationella företag skulle få invadera oss med sina snabbmatsrestauranger?

Har aldrig ätit en falafel tyvärr och heller aldrig sett någon.
Närmsta jag kan jämföra med är kebabvagnar. Skabbiga husvagnar som säljer skabbig kebab. Påtvingande? Lite grann. Men det är killens försök att tjäna ett levebröd.

Vem tjänar sitt levebröd på en minaret? Förutom de som bygger det.
Vad är minareten till för? Falafel/kebab är till för att ätas. Vad är minareten till för?

Nä, pizzan var rätt ny för 30 år sen. Min pappa jobbade som pizzabagare då nämligen och folk hade käkat det utomlands och ville ha samma goda sak även här i Sverige.

Kyrkan har i princip tvingats på oss. Vi försvenskade den. Vi kallade den Svenska kyrkan. Och när andra kristna fördömer homosexuella så viger vi dem i Guds hus.
Den användes för att binda samman folket och när den inte behövdes så frigjorde vi oss från religionens tunga ok. Vad är minareten till för?
Vi har moskéer i landet. Moskéer som hotar med att dra ner oss i religionens skit igen. Varför behöver vi sätta upp symbolerna också? Varför inte ta bort korset och ersätta det med en halvmåne på vår flagga? Kanske lansera olika versioner av flaggan?

Å min skapare. Det var inte amerikanska multinationella företag som tog hit hamburgaren. Det var en svensk kock som tog hit den 1955.
Återigen så är företag till för att försörja folk. Folk har fått en kulturell smak för hamburgare och det finns då en marknad.

Den dagen då majoriteten av Sveriges befolkning är muslimer. Den dagen kan jag gå med på att vi ska ha minareter.