Inlägg

Inlägg som UltraMarine har skrivit i forumet
Av UltraMarine

Hewlett Packard LP2065 1600x1200

Av UltraMarine

Nu är det tusendelar av en sekund du talar om...

Skärmar med TN-paneler har lägre, eller i en del fall ingen alls, input lag eftersom de är snabbare i sig.

Övriga paneler använder sig av "overdrive" för att förbättra snabbheten och det ger en liten fördröjning.

Av UltraMarine

I snabba spel funkar endast TN skärmar - övriga paneler är mer inriktade på seriöst användade och där har man inte brytt sig om fördröjningar.

Skillnaden mellan S-IPS och TN+ är inte så stor så det är värt pengarna - jag sitter själv med en S-IPS och en TN precis brevid varandra så jag vet vad jag talar om.
Spelar gör jag med TN skärmen.

Av UltraMarine

Det låter som om grafiken är ställd i en upplösning din skärm inte klarar - starta upp med felsäkert läge och ställ in rätt upplösning.

Av UltraMarine

Det är inte alla läsare som klarar av SDHC kort så troligen är det din läsare som inte är kompatibel.

Av UltraMarine
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WhateverR
W2207(samsung-panel) är bättre än W2207h(LG eller Innolux panel) eftersom den förstnämnda har bättre paneler.

Synd att den inte säljs längre.

500:- extra för en HDMI och en sämre panel. Vilket hoax.

"Jag köpte precis en 226BW men är missnöjd på grund av all ghosting i spel."

Om du tycker 226BW ghostar ska du köpa en CRT-skärm.

W2207 hade LG panel enligt de flesta som kollat sina här på SC.
Min W2207 har LG panel.

Av UltraMarine

Inbyggda kort låter oftast bedrövligt dåligt och kan inte mäta sig ens med gamla soundblaster ljudkort!
Men lustigt nog låter det inbyggda ljudet i min Siemens Scenic E600 riktigt bra så det kan vara så att det är dålig layout på moderkorten som är anledningen till störningar och låg ljudkvalitét .

Jag har datorer med både gamer och music -xfi korten och jag märker ingen skillnad i ljud mellan de båda...

Av UltraMarine

Det är skärmens bandbredd som avgör vilken frekvens man kan använda och som gör att uppdateringsfrekvensen minskar med ökad upplösning.

Av UltraMarine

I spel som Americas Army så är ljudet minst lika viktigt som grafikkortet - Soundblaster är där det enda som gäller...
Jag har inte några problem med mina Xfi så ni som har problem har nog nåt som inte är som det ska...

Av UltraMarine
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kaya
Varför måste det få ett slut? allt är ju sant, TN suger, jag har själv haft TN skärmar så jag vet hur dålig dom är. Visst har du aldrig haft någon annan skärm så är den säkert jätte bra, samma som att trabant var den bästa bilen i världen i östtyskland eller att VHS ger en grym bild, hur många var det som krävde en bättre bild på den tiden?
Endast en blind har svårt att se skillnad på TN och andra paneler. Om det är nått som borde få ett slut är att folk köper dator för 20k med det fetaste grafikkortet dom kan få tag på och sen köper dom en sketen TN skärm för 1500. Det är ju trots allt din skärm som visar allt vad din fina dator klara av att göra.

Jag är själv riktigt trött på barnrumpe kommentarer och direkt felaktiga svar just när det gäller sweclockers.com men att kräva att omogna tonåringar ska börja tänka förnuftigt och ha kunskap är dock att önska för mycket...

När det gäller TN skärmar och de övriga typerna så är det en väldigt liten skillnad som de flesta inte ens noterar.

Vet man vad man ska leta efter så är det lätt att peka på skillnaderna men dagens TN skärmar *är* tillräckligt bra.

En anledning att välja TN idag är att utvecklingen går fort och att för unga användare så är det direkt dumt att lägga 6-13000kr för en lcd när man kan få en bra för 2500-3500:- Pengar behövs till annat...

Det är inte så kul om man råkar skada sin lcd genom att den går omkull eller att man tappar något på den så det är också en anledning att välja TN då det inte kostar så mycket att köpa en ny.

De problem så trådskaparen hade beror på dålig kvalité (Jag har själv en "Yuraku" med lika dålig bild) och inte på att det är en TN panel...

Sluta upp med namedropping och lär er hur bildpanelerna är uppbygda istället!

Av UltraMarine

Din lcd är(var) större än din CRT och alla lägre upplösningar med felaktig höjd-bredd förhållande visas dåligt.
En del grafikkort kan justera detta.

Billiga LCD har dåliga justeringsmöjligheter när det gäller visning av lägre upplösningar medans dyra skärmar ofta kan visa lägre upplösningar pixelmappat med svarta ramar runt om.

Att bilden skiftar en aning upptill och nedtill är normalt och beror på kombinationen av betraktningsvinkel, hur nära du sitter och storleken på bildytan.

TN är bäst när det gäller spel.
Det finns bra TN-paneler och de som är mindre bra - ASUS lär inte ha en egen panelfabrik så de använder de paneler de får tag i...

Av UltraMarine
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WhateverR
Jag har hört att W2207 är bättre än W2207H eftersom den förstnämnda har Samsung panel som blöder mindre än W2207H som har LG eller Innolux panel. Innoluxpanelerna är ganska kassa förövrigt så beställer man W2207H ska man se till att få en LG panel.

http://www.youtube.com/watch?v=RDM7TcqORxs

Tyvärr så verkar det inte som att W2207 går att köpa längre.

Det sitter olika paneler i w2207 och det vanliga är att den har en panel från LG.

Av UltraMarine
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WhateverR
OnOff säljer H2207 för 1898:- nu!

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=168925

Är det värt att slå till eller är H2207 sämre än H2207H?

Gör dom?
Det står "Produkten finns inte längre" när man klickar på länken till onoff...

Av UltraMarine

WMA ger bättre ljud än MP3 vid låg bitrate så bättre komprimering finns sedan länge - http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Media_Audio

MP3pro ger också bättre ljud vid låg bitrate men nästan inga uppspelare stödjer formatet så det spelas upp i nåt slags kompabilitetsläge med lägre samplingshastighet. En låt kodad i 64kbit/s MP3pro motsvarar ljudmässigt en vanlig MP3 i 128kbit/s

http://en.wikipedia.org/wiki/Mp3PRO

FLAC är som zip:ad "wave"fil

Av UltraMarine

För ungefär 25 år sen hade man heta diskussioner angående LP kontra CD och självklart kan inte en LP konkurrera med en CD...

Tänk på att LP är ett mekaniskt ljudsystem med en nål som följer ett spår i en skiva tillverkad av vinyl. Skivan hade en tendens till att mycket lätt bli repad, slits vid uppspelning, samt ofta blev skivorna uppladdade med statisk elektricitet som gav knäppande/smällande ljud vid uppspelning!
LP var dödsdömt redan för 25 år sen...

Mer bitar än 16 är egentligen onödigt eftersom ingen har bra hörsel nog för att höra skillnaden - cdskivor som låter illa gör det för att man har lagrat dåligt ljudande material på skivan. De första cd-spelarna, dock ej sony/philips, hade dålig filtrering vid 20khz varför det uppstod fasförskjutning som gav något försämrat ljud men tillverkarna lärde sig fort hur de skulle göra och nu är det mest ovilja som gör att cd-spelare inte håller hög klass längre.

Förr i tiden fanns det 3 bokstäver som skulle ge en vink om hur bra skivan var gjord och vanligast var AAD som visade att ljudet på skivan, var skapad med analog utrustning till skillnad från DDD. Dock betyder DDD inte att det låter bra...
POP musik är inte naturligt inspelad utan skapad, ofta genom mixning med multispårbandspelare och kan därför aldrig låta som "äkta" hifi men det är knappast någon som märker det ens.

För att kunna skilja en dålig cdspelare från en "bra" så måste man ha en bra att jämföra med - annars är det inte lätt att höra skillnad!

Det fanns förut en skiva från DENON som man kunde använda för att testa sin egen cdspelare och den hette "Denon New Audio Check CD" och såldes av hifiklubben i början på 90talet.
Sveriges radio gjorde en cdskiva som hette "Oförfalskat - Total digital" som är inspelad med extremt bra ljud, bla av Mikael B Tretow.

Skivor som tex de i "High End" serien och skivor från Sheffield labs är bevis för hur bra en CDskiva och ett högkvalitativt system kan låta
Lyssnar man på POP, Rock, Rap, HipHop behöver man inte FLAC eller High end stereo för man skulle ändå inte höra skillnad...

När det gäller oskadad hörsel så hör tjejer betydligt bättre än killar men eftersom de flesta har varit på koncerter, använt lurar och hög ljudvolym under lång tid mm, så är det mycket få idag som har perfekt hörsel.
Dessutom avtar hörselförmågan med stigande ålder helt naturligt.

En riktigt kodad MP3 med variabel bitrate låter tillräckligt bra för all "normal" musik.
Även hur man rippar påverkar ljudet och det gäller att man har en bra spelare och att man inte rippar i för hög hastighet.

När data väl blivit omvandlad till analogt ljud så gäller det att efterföljande förstärkarsteg håller hög klass och jag tvivlar på att någon av dagens mp3spelare har det.

Av UltraMarine

Det är i tonåren som synfel uppstår - troligen är du närsynt och behöver glasögon!

Av UltraMarine

Nej det finns inga lcdskärmar för anslutning till datorer som visar 100bilder/sekund.

Max 60/s och matar man skärmen med 75Hz så visar den fortfarande bara 60bilder/s.

Av UltraMarine

Jorda inte i elementet eftersom dess potential är okänd - dessutom finns det krypströmmar i fastigheten som ger spänning på elementet.

Det sägs att man inte ska ha en jordad apparat i ett rum "utan jord" men det är pga en teoretisk risk att man får ström i kroppen om man har en felaktig produkt i ett ojordat uttag och samtidigt lyckas hålla i den jordade produkten.
Det är betydligt bättre att jorda datorn än att inte jorda den då man annars får störningar, elektriska fält från bildskärm och spänning i datorhöljet som exempel...
Sannolikheten att man ska dö av jordningen är väldigt låg - man kan ju alltid ha en jordfelsbrytare inkopplad.

Av UltraMarine
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Anledningen till att skärmen "drar till sig damm" är att den får en statisk laddning. Sen får du gärna definiera "elektriska fältet". Antar att du pratar om det magnetiska fältet som uppkommer.

Sen till alla som oroar sig över cancer osv, NEJ! Oroa er inte, skärmen kommer inte producera tillräckligt starkt magnetfält för att påkalla DNA skador (vilket i sin tur leder till cancer först om kroppen inte lyckas reparera skaden och sedan vid proliferation lyckas med "multiple hit", dvs låg sannorlikhet från början). Detta gäller strålningen från mobiltelefoner, WLAN osv osv. Jag skulle vara mer orolig för att få en förkylning då detta påverkar kroppens förmåga att ta hand om de i snitt 5 tumörcellerna som uppkommer per dag. Tänk på att kroppens immunförsvar är som starkast om du är glad, frisk, i fysisk bra form och äter tillräckligt mycket!

Anledningen till att trådskaparen blir röd i ansiktet är förmodligen för att han blir upphetsad, detta av en av flera anledningar. Antingen gillar han och spela och blir uppspelt av turneringar osv (vem har inte blivit det när man var yngre?), eller så kollar han på nakna tjejer/killar på skärmen (vem har inte det när man var yngre? ) eller någon annan av 100 anledningar som att han chattar med en tjej han gillar osv osv. Kinderna är bland de första ställena du blir röd på när du känner dig varm

Hur uppstår det "magnetiska fältet"?
Vad jag vet har man inte lyckats bevisa att magnetfält orsakar cancer MEN man har funnit att mycket starka magnetfält kan vara en orsak till cancer då man funnit att tex lokförare utvecklat cancer (de utsätt för mycket stora magnetfält som skapas av elmotorerna)

Det uppstår röntgenstrålning i skärmen men denna är väl avskärmad

Det elektriska fältet finns i skärmen och är ett villkor för att den ska fungera och den orsakas av högspänningsdelen.

Använder man ojordat uttag, fast det uttryckligen står att man ska ansluta skärmen till ett jordat uttag så kommer alla metalldelar få samma potential som högspänningsdelen, genom kapacitiv koppling, och då skapa ett elektriskt fält som drar åt sig damm. Detta fält påverkar även den som sitter framför bildröret.

Enklast är väl att han ansluter skärmen till ett jordat uttag så kan han berätta om det blev bättre efter det...

Av UltraMarine

När det gäller crt så är det främst det elektriska fältet som är problemet - det har varit känt sedan 80talet.

OM crt:n inte är ansluten till jordat uttag så blir fältet starkt och det borde synas på att skärmen drar åt sig dammpartiklar.