Inlägg

Inlägg som mUpp har skrivit i forumet
Av mUpp

Mitt modem (CG 3100) går ner minst en gång i timmen och är verkligen kokhett. Känns snarare som att felet ligger i överhettning än att just mitt modem är dåligt. Så frågan är du, vad gör man?

Ringa Comhem och be om ett nytt modem lär ju inte lösa problemen på sikt. Om det nu är värmen som spökar.

Tips? Börjar bli riktigt tröttsamt nu..

Av mUpp

Kraschad disk i WHS, dupliceringsfrågor

Hej!

Har en Scaleo Home Server 2205 som vid köpet kom med 2*1tb diskar från WD. Har själv monterat i 2*1tb Seagate och den har snurrat smärtfritt under det året jag ägt den.

Men nu har jag precis flyttat och efter att ha kopplat in servern igen stöter jag på problem. När den bootat upp så lyser till att börja med bara 2 hdd-leds på framsidan, vilket skulle betyda att endast 2 diskar var inkopplade/fungerande.

När man går in i whs-console så säger den att en av WD-diskarna fattas, de andra står som gröna och fungerande. Uppenbarligen är det ju inte disken med systemet på.

Då jag har en 1tb seagate-disk liggandes tänkte jag byta ut den skadade disken mot denna. Skall givetvis först undersöka så att inte någon kabel lossnat eller liknande från befintlig disk.

Men det är dupliceringen som är min stora oro i det hela. Jag har all musik, alla bilder och program duplicerade. Resten av servern är fylld av film som inte är duplicerad. WHS-console ger mig felmeddelande om missing files och jag kan inte öppna ett stort antal bilder eller låtar från servern. Min slutgiltiga fråga är egentligen om jag bara kan byta ut disken och så kommer servern att återställa de duplicerade filerna?

Just nu är jag väldigt orolig att gå miste om data. Någon med kunskap om WHS får därför väldigt gärna komma med tips på hur jag skall gå tillväga.

Tack på förhand!

Av mUpp

LÖSNING ifall du vill ha Svensk Messenger 8.5 på datorn HÄR!

http://www2.zippyshare.com/v/41578130/file.html
Där har jag laddat upp WLInstaller för MSN 8.5. Notera att versionen på installern är 12.0.1471.1025, detta är dock Inte versionen som MSN installeras i.

Avinstallera bara MSN 9, kör denna installern och välj bara Messenger så du slipper det andra krafset. Sen högerklickar du bara på "Windows Live Messenger" i startmenyn och väljer egenskaper, "Kompabilitet", "Kör detta program i kompabilitetsläge för: Windows 2000", precis som någon redan postat.

Testade detta nyss på min laptop och visst fick jag tillbaks version 8.5 i svensk upplaga! Installerad version blir 8.5.1302.1018, och WLinstaller hämtar faktiskt ner denna från Microsofts webplats under själva installationen, så nog finns installern kvar hos dem trots allt.

Auf wiedersehen!

Av mUpp

Vilken modell har Bluetooth samt 5600Mah 8-cells? Hdd-storlek bryr jag mig inte om..

Av mUpp
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Olegh
Det låter alldeles förträffligt. I Vista eller W7?

Tror jag har bestämt mig för en UL30A-QX056V. Känns helt klart mer värt med 64bits OS + blåtand.

Har denna det stora batteriet då?
Jag vill ha 64 bits os, blåtand samt största batteriet, vilken modell ska jag då välja?

Av mUpp

Scam

Av mUpp

Yes, du behöver ladda ner drivrutinerna för nätverkskortet från HPs hemsida. Både för det fasta och trådlösa.

Av mUpp

På prisjakt får du följande för 4630:-

Ace Core IV inkl. 500w nätagg
Gigabyte GA-73PVM-S2H
Intel Core2Duo E8400 3GHz
Corsair XMS2 4GB DDR2 800MHz
Asus Radeon HD4850 512mb
Seagate Barracuda 1TB 5900.12LP

I mitt tycke mest bang for the buck!

Länk: http://www.prisjakt.nu/minsida.php?a=Eidman&k=707201

Av mUpp

Update, problemet löst!

Win7 hade missat att installera senaste nForce-drivrutinerna vilket resulterade i ovanstående problem. Med dessa väl installerade fungerar boot via hdmi-kabel.

Tråd kan låsas.

Av mUpp

GA-73PVM-S2H kan ej boota Win7 med HDMI

Hej!

Jag sitter här med två sprillans moderkort som båda strular för mig.
Modellen står i topic och probemet kan beskrivas som nedan:

Installera Win7 ansluten via HDMI går inte, med VGA går det fint.
Starta och köra systemet med VGA fungerar klanderfritt.

Byter jag till HDMI inne i Windows är det inga problem. Försöker jag däremot att starta med HDMI-kabel så rebootar datorn efter att windows har laddat och den skall presentera login-skärmen.

Jag har kollat runt i BIOS, inte hittat någon specifik HDMI-inställning. Jag har googlat men inte fått någon träff. Däremot läste jag i en prisjakt-recension att en kille skrev att han inte kunde installera Win7 via HDMI-kabel, så uppenbarligen finns det fler med samma problem.

Är det någon som använder detta kort och kan prova att starta datorn med HDMI som skärmkabel?

Är mycket tacksam för alla tips och idéer som ni kan tänkas komma med!

Vänliga hälsningar
Björn

Av mUpp
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Darkst@r
Beror vad han ska använda den till

Allmänt bruk som spel, surf, lättare jobb etc.
Vill egentligen bara veta om en 860 kör över en 920, eller om prestandaskillnaden är hårfin.

Är P55 ett sämre chipset än X58?

Av mUpp

Nu vill jag ställa en liten fråga här! Rekommenderade för ca 2 veckor sedan en kompis att köpa ett i7-system före ett P45 för att framtidssäkra lite. Hade missat att Lynnfield var så pass antågande och nu sitter han med ett GA-EX58-UD5 och tänkte köpa en i7 920 vid löning.

Är detta ett dumt drag, eller?
En 860 skulle isf vara ersättaren. Pengarna är inte den stora frågan, utan han vill åt prestandan och vara framtidssäker. Datorn kommer säkerligen inte uppgraderas på 3-4-5 år.

Så, lämna tillbaks moderkortet och köpa Lynnfield eller behålla och beställa hem en 920?

Av mUpp

Western Digital Elements 1TB

Av mUpp

Visste inte att den gjorde en rebuild om jag ska vara ärlig, såg det först när jag installerat matrix storage manager. Läste även nånstans att rebuilden troligen beror på en felaktig avstängning av datorn.

Får hoppas att detta inte kommer te sig alltför ofta i framtiden, då det som sagt tar 1,5 dygn för den att köra igenom..

Av mUpp

Laddade ner Intel Matrix Storage Manager för att se om den gav mig någon info, och där fann jag att en rebuild är pågående.

Förmodar att detta är det som påverkar hastigheten då rebuilden skall ta ytterligare 36 timmar.

Nån som vet?

Av mUpp

Långsam skrivning till Raid 5 på ICH9R

Hej!

Satte igår upp en Raid 5 beståendes av 5st 1TB Seagate 7200.11.
Moderkortet som används ifråga är ett Gigabyte EP35-DS4 med ICH9R-sydbrygga som har totalt 8 sata-portar.

Allt fungerade smärtfritt, jag formaterade enheten efter att raiden satts upp och inga fel indikerades. Började med att föra över data från mina gamla diskar och hastigheten droppade succesivt tills dess att den var nere på 11-12mb/sek.

Blev lite orolig men läste runt att skrivning kan gå väldigt långsamt, dock skulle läsning vara detsamma som för en disk. När jag vaknade imorse hade den överfört ca 400gb över natten, och hastigheten var nu nere på 7-8mb/sek.

Jag avbröt överföringen och prövade med en omstart. Valde att föra över en mapp med filmer istället för att få lite större filer än den musik som den stod och tuggade med innan omstart. Gick till en början väldigt fort men den dalade precis som igår. Fast denna gång ner till 2-3mb/sek.

Nu är min fråga ifall det verkligen skall ta såhär extremt lång tid? Kan det vara sydbryggan som är överhettad av allt jobb och helt enkelt inte orkar med?

Alla tips och erfarenheter från folk med Raid 5 på ICH9R/ICH10R mottages tacksamt.

Mvh Björn

Av mUpp

Sök på forumet, finns otaliga antal trådar om just detta.

Av mUpp

Jag antar att du kopplade in diskarna till Gsata-portarna och ändrade Onboard SATA/IDE Ctrl Mode till RAID?

Så installerade iaf jag en Raid 0 igår kväll på mitt EP35-DS4

Av mUpp

Ca 5 grader ökning av temp. Min raptor blev så gott som tyst när jag monterade den i en Quiet Drive i mitt P182..

Av mUpp

Efter att XP laddat försvinner bilden

Hej!

Har en gammal HP DX2000 som jag skrämt liv i med lite sköna komponenter. Hur som helst, då den bara har integrerad VGA och jag sitter med en 24" skärm ville jag givetvis prova med ett riktigt grafikkort.

Hittade ett PCI-kort (datorn har ej agp) på jobbet som hade DVI-utgång, klockrent tänkte jag! Pluggar i kortet, XP hittar drivrutinerna och det skall fungera korrekt.

Bootar om, in i BIOS och ställer om att grafiken skall gå prio från PCI-enhet och inte det integrerade. Allt går kanon och windows laddar, men när "ladd-scenen" försvunnit så förblir bilden svart. Högtalarna ger sken om att windows har laddat klart, men ingen bild dyker upp.

Pluggar jag däremot i VGA-kabeln på grafikkortet (det "externa", ej integrerade), så får jag bild. Hur kan detta komma sig?

Bild visas alltså utan problem på DVI-porten fram till att XP laddat, sen förblir det svart. Kortet ifråga är ett Nvidia Quadro4 NVS100.

Tacksam för alla svar och tips!