Inlägg

Inlägg som mUpp har skrivit i forumet
Av mUpp
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pappy
För samma summa som en liten raptor kan du får en stor disk.
Prestandan du märker reellt med en raptor som OS-disk är inte så stor som man kan tro.
Själv skulle jag köpa en stor disk (Seagate 7200.11 32MB är snabba och har 5år).
Om jag bootar Windows/Linux några sek snabbare kan jag leva utan (bootar sällan om).
Utrymme är det man alltid saknar.

Däremot kan det vara väldigt skönt att separera systemdisk samt fildiskar. Skulle din 500gb disk rasa förlorar du både systemet samt alla dina filer. Det i kombination med en snabbare disk gör att jag anser det vara värt att köpa en 74/150gb raptor att använda som systemdisk..

Av mUpp

Ring HP´s support på 0771-303000 så kan de hjälpa till med nya drivrutiner

Av mUpp

Bör jag slå till om jag får en 245B sprillans ny för 3200:- ?
Sitter på en w2007h idag som jag är kanonnöjd med, det enda jag saknar är kanske 1920*1200 och jag får lägga ca 400:- emellan upp till 245b.

Har läst en del om dåliga betraktningsvinklar men samtidigt är 3200:- väldigt lite pengar för en 24" skärm. Hur bra är den i snabba fps spel? Min w2207 laggar inte det minsta..

Av mUpp

Vet nån vad kortet kommer ligga på i Sverige? Snackar vi över 4000:- ?

Av mUpp

http://www.inet.se/datorer/baerbara/acer-travelmate-7320-vist...

Sen får du addera en gig minne till den där, eller två gig rättare sagt då den kommer med 2*512 från början.

Alternativt lägger du till 500:- och får en Dual Core cpu

http://www.inet.se/datorer/baerbara/acer-aspire-9413zwsmi-vis...

Alternativt:

http://www.amentio.se/PartDetail.aspx?q=p:1683001

Av mUpp

Tror ni min X3210 @ 3ghz med 8mb cache piskar en E8400? Funderar på om det är värt att "uppgradera"..

Av mUpp

Tempen på min 6510b sjunker med 10-15 grader på cpu samt 10 grader på moderkortet när jag kör med en nc-1000 Att den sen höjer upp datorn till en skön nivå ser jag bara som en bonus!

Tack för reviewn dock

Av mUpp
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
jasså du har en 61510b, härligt härligt, du råkar inte veta hur man kan ställa in fläkthastigheten själv om det ens är möjligt ??

Tror inte det är möjligt, men fläkten är inget som har stört mig hittills. Har funnits ett hårdvarufel på 6510 som gjort att tempsensorn har uppfattat en annan temperatur än den som faktiskt är, dock lyckades en kille på ett tyskt forum få fram att HP hade kännedom om detta och t.o.m en lösning vilken berättigar en till gratis utbyte av moderkort. Detta gäller dock bara ett visst spann av serienumer och enligt utsago skall denna serie ha levererats under sensommaren, så förmodligen inget som drabbar köpare idag..

Av mUpp
Citat:

Ursprungligen inskrivet av storkeen
hur kan det va 40 grader i lådan och hårdisken är kallare i det varmare utrymmet ?

Säg det?

Övriga diskar ligger på 29, 30 samt 32 grader. Antar att caset fördelar ut värmen på ett väldigt bra sätt..

Av mUpp

Pavillion = konsumentdatorer som ofta är plastiga, flashiga etc. 6820 är en businessburk som jag tror du kommer känna betydligt högre kvalitetskänsla vid.

Vad som däremot är märkligt är att du jämför en 14.1" dator med en 17".

Av mUpp
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xemaniac
Hur pass e kylningen i den då...e d bara genom aluminium chassit? Finns inga fläktar eller nåt?!

En annan fråga e då...var sätter man den i chassit?!?!

Man monterar disken i en låda, så den är Verkligen tätförsluten, ingen fläkt. Däremot fäster man en 5mm tjock gummimatta på båda sidor av diskcaset, skulle tro att denna är värmeledande eller någt.

Som sagt, min 74gb raptor är 35 grader när jag sitter och använder datorn vilket enligt mig är kanonbra, med tanke på att den nästan är ljudlös. Har då ca 40 grader i lådan..

Du fäster den i en 5,25" plats.

Av mUpp

Köp en raptor och stoppa i den här: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=333425

Kör själv så och kan bara höra raptorn vid skriv/läsning om jag lägger örat mot datorn Tempen på disken ligger på 35 grader load vilket enligt mig är väldigt bra för att vara en systemdisk som går i 10k rpm!

Av mUpp

2.5" externt kabinett för SATA utan extern strömadapter?

Finns detta? Känns som jag letat förgäves nu.. Varenda PATA-kabinett jag hittat kräver ingen extern strömadapter, men så fort SATA kommer in i bilden så verkar detta vara ett faktum.

Eller vet ni något? Otroligt tacksam för svar!

Av mUpp

Dell utan att tveka en sekund! Du kan inte jämföra en Dell med en Zepto i kvalité på långa vägar..

Av mUpp

14,1" är rena drömformatet på laptop kör det själv på min 6510 och är kalasnöjd, verkligen!

Ett tips är faktiskt att kika på http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=344239 Där kan vi tala om kvalitét i jämförelse med ovanstående datorer.

Efter att jag slängt i 2gb extra minne i den är den otroligt snabb! Och då har jag inte ens avinstallerat alla medföljande program som ligger på den..

Av mUpp

Klart att datorn blir mer framtidssäker med 2ghz i jämförelse med 1.46, speciellt i en dator som inte går att klocka. Så jag hade nog kört på 2ghz där du får 2mb cache-minne dessutom

Frågan är väl snarare hur stor prisskillnaden är mellan dessa?

Av mUpp
Citat:

Ursprungligen inskrivet av toffe
På min hp så gick jag in i HP:s egna program, det heter "HP Backup & Recovery Manager" och väl där inne så kan man göra sina skivor. Min HP kom med vista business förinstallerat och jag hoppas ju att de 2 isofilerna som jag gjorde innehåller vista business och alla program för jag har inte installerat om min än den fungerar skitbra som den gör.

Alright, schysst! Skall prova att bränna ut då och se om skivan blir bootbar. Man gör alltså två stycken skivor? En med OS och en med övrig programvara?

Min fungerade också skitbra, bara det att windows körde 78 processer igång samtidigt och på min stationära där jag har vista ultimate så har den igång 46 processer vilka jag har koll på

Så för att optimera prestandan vill jag helst vara utan en massa program som jag ändå aldrig kommer använda

Av mUpp

Hur bränna ut recovery/OS?

Hej!

Får min andra 6510b imorgon, den förra var en DOA med dålig tangent så hann bara använda den i en halvtimme ca. Hur som helst, tänkte givetvis blåsa den för att slippa alla onödiga program som låg förinstallerade.

Den skapar ju en partition för recovery, men är det helt sonika bara att bränna ut denna? Vill bara ha ut Vista på skiva så att jag kan göra en formatering. HP uppmanar ju sina kunder att göra det eftersom de inte skickar med media. Skivan måste vara bootbar..

Så någon som vet får gärna svara

Av mUpp

Tänkte recensera NC-1000 på måndag/tisdag när jag fått hem den, så håll ut en dag eller två för att se många bilder samt utförliga temptest

Av mUpp