Inlägg

Inlägg som ddog har skrivit i forumet
Av ddog

Skulle någon vilja spela på en liten sluten svensk server så har vi en öppen nu. The Nordic ones[SWE] med lösenord lolrobert1

Av ddog

@oxygenial: ahh, tack ska testa detta och återkommer!

Av ddog

Jag och några kompisar kommer på fredag att slå upp dörrarna till en server. Kanske för dom som inte haft så mycket tid att lägga nu under veckan och vill götta ner sig i de till helgen. Om folk är intresserade att spela på servern kan jag slänga upp mer info här på fredag.
En viss reservation ska göras är att den antagligen kommer gå ner 1-3 timmar på lördag förmiddag för flytt då jag kör den på en 10mbit upp just nu och ska ta den till 100.

Av ddog

Jag hoppas någon kan hjälpa mig här...
Jag vill komma åt min ESXi utifrån nätverket men kan inte få detta att fungera. Gissar på att jag inte har korrekt port men vet inte riktigt.
Det är ESXi 6.5 jag har installerat på min dator hemma. Allt fungerar perfekt om jag bara går in på https://1.2.0.13/ ex. Men detta fungerar så klart inte med min externa ip. Jag har testat med ip:9443/sphere-client eller utan port men detta fungerar inte. Har försökt googla fram massa olika portar och dessa verkar inte heller fungera. 9443 porten är med säkerhet öppen men de andra kan jag ev. har slarvat med.
Så om någon kan guida mig genom denna djungel vore jag evigt tacksam.

Av ddog

@Lennoz: Jag tror inte du skulle bli missnöjd med den heller. Tror inte du skulle kunna rulla spel med acceptabel fps däremot. Det är det bara, som någon sa, de nya 15" med dedikerad grafik som gör.

Av ddog

@Lennoz: Den du länkar där kostar 16000 som privatperson. Om du ändå ska köpa på företag skulle jag ändå rekommendera dig att köpa den nya. För skolarbete är den ypperlig. Tangentbordet är riktigt nice att använda, ge de bara ett par timmar så kommer du skriva hur gött som helst på de.
Spel vågar jag inte svara på, har inget sådant installerat på min.
Instegsmodellen för den utan touchbar ligger på samma pris som den du länkar. Skillnaden är större ssd men endast 8gb minne, så frågan är vad som prioriteras där.

Av ddog

Så vitt ja vet så går inte detta. Då du gör en internetrecovery antar jag så kollar Apple serienumret o tar ner de den levererades med.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ddog

Corsair CMX12GX3M3A1333C9 5st
NoiseBlocker Black Silent Pro PL-2 2st
400kr och hämtar när du vill.

Av ddog

@hasenfrasen: ne det va inga problem men de konstiga va att jag gick in i webbläsaren på ip adressen och försökte säkert 20 gånger, gav upp, efter ca 1 timme så testade ja igen ursinnig som ja va och då ville de sig.

Av ddog

Jag har nu lyckats få in ESXi på min whitebox men har fastnat på ett problem. När jag går in på ip-adressen till maskinen får jag upp korrekt sida med inlogg, men jag kan inte logga in med root och lösenord som jag använder på maskinen. Måste man aktivera något eller skapa ett annat typ av konto för att få detta att fungera?

Så här ser det ut:
http://imgur.com/D9Bz7mn

Edit:
Helt från ingenstans började det plötsligt fungera... Eller kan det vara så att det tar en bra stund innan allt startar som de ska?

Av ddog
Skrivet av miniGranis:

Absolut - inga problem kör det "dagligen" på DSM 5.1

Tack, ska sättta ihop en dator i helgen som ska ersätta mig ds412 då den börjar bli otroligt seg, lår återkomma med mer frågor senare

Skickades från m.sweclockers.com

Av ddog

Ni som använder detta, fungerar downloadstation appen i mobilen att lägga till torrents osv?

Skickades från m.sweclockers.com

Av ddog

Hej igen,
Istället för att skapa en tråd tänkte jag uppdatera lite här.
La planen med server på is en period då jag inte riktigt haft budget för detta.

Under Julen delade komplett i Göteborg ut gratischassin så fick tag på ett där.
Sedan mindes jag att det fanns ett gammal moderkort som låg och skräpade hemma i mitt gamla pojkrum. Så nu är planen igång igen. Har även beställt hem en Processor så det är de sista delarna jag skulle vilja ha lite kritik och tips på.

Chassit har nu blivit ett Phanteks Enthoo Pro m
Moderkort: EVGA x58 3x sli
Processor: Intel X5550

Så det jag skulle behöva nu är ram och nätagg.

Frågor gällande ram:
1. Är det en fördel att köra med ECC och isåfall ser någon om det skulle vara möjligt att använda det? Har försökt googla mig fram men har inte fått något riktigt svar.
2. Om jag istället skulle gå på vanliga stickor(ddr3) skulle jag kunna köra 1600MHz även om det står att processorn stödjer upp till 1333?

Nätagg tänkte jag gå på EVGA GQ 650 då det var de billigaste semi passiva.

Skulle ni se något som ser fel ut får ni gärna poängtera de, för vad jag kunnat se så ska processorn funka med moderkortet osv.

Tack på förhand och god fortsättning!

Av ddog

@KonradA: https://www.ifixit.com/Search?query=timecapsule kan du ju se vad som passar lycka till

Av ddog

skulle säga att det säkert är fysiskt möjligt, men så fort du gjort de tappar du ju alla typer av garanti osv.

Av ddog

@hazmah0: ingen fara, har dock inte provat den själv för jag använder apples Digital adapter(eller något sånt) till HDMI som sagt. Dock får jag bara ut 50hz på min 100hzare så är det viktigt för dig så se till att läsa om det på adaptern som ovan sa.

Av ddog

@henxon: även om wow är 12 år gammalt så har de uppdaterat spelmotorn och spelet blir mer krävande på både processor och grafik för varje expansion. Om du skulle ta den datorn du spelade wow på i betan eller vanilla skulle den antagligen inte orka dra spelet alls idag.

Av ddog

Jag kör min med HDMI men kanske en sådan här kanske borde fungera för dig:
https://www.komplett.se/product/907487/datorer/datorer-tillbe...

Av ddog

Har funderat på att skaffa en Proliant och sitter o tittar på dustin men är osäker på vilken processor man ska skaffa, hur mycket skiljer det sig mellan dessa? prisskillnaden är ju ändå ett par tusen mellan de olika.
Hade tänkt att använda som filserver och någon teamspeak server och kanske webserver i framtiden.
Är det också möjligt att köra 1-2 VM's på den om man slänger på 8-16 gb minne?

Av ddog

@downup: köpte också dom, är väldigt nöjd hittills. 3200 hade vart överpris men för 1600 är de bra lurar om du frågar mig.