Inlägg

Inlägg som ddog har skrivit i forumet
Av ddog

Slänger in en fråga här, har också en 4790k som ligger på 4,7 men när jag benchar processorn så kommer den enligt hwmonitor upp till max 4,82 vilket jag tycker är lite konstigt. Innebär detta att klockningen är ostabil eller är de ok att den gör så?
Slänger upp en bild som visar.

http://i.imgur.com/mDcI7bA.png

Av ddog

kanske kan passa på att fråga här, går de att sätta upp så man har vpn på bara sin nas?

Av ddog

Något jag hade velat se är en torrent tjänst med månadsavgift. Tänker er alla distributörer går ihop på en gemensam tjänst. Du betalar låt oss säga 500 kr i månaden för att få tanka fritt på sidan. De som seedar mest får % avdrag på sina 500 och de som bara leechar får ingen rabatt. Detta skulle ju göra att inga stora servrar krävs och utgifterna för driva sidan skulle bli minimal.

Visst detta kanske inte är användarvänligt för dom mindre insatta men då måste man ju kunna skapa några special maskiner som klarar streama från torrent likt popcorntime(?) minns inte exakt vad sidan hette, där du bara drog in en torrent och filmen börja streamas.

Av ddog

om du precis gjorde updaten så kan de bero på att windows ligger o laddar ner massa extra grejer i bakgrunden. Det gjorde den åtminstone för mig precis efter anniversary. Nya drivrutiner osv. Jag sitter för tillfället på en väldigt kass lina med 800kb/s så varje lite sak märks, tjejen kunde knappt se på netflix om min dator var på.
Nu efter ca 1-2 dagar så är det frid o fröjd i hemmet igen.
Så om inget annat, vänta o se om det blir bättre om det inte blev permanent bättre för dig nu.

Av ddog

Väldigt snyggt, blev själv sugen på att prova. För någon som aldrig lött tidigare är detta något man skulle klara om man följde guiderna du länkade?

Skickades från m.sweclockers.com

Av ddog
Skrivet av El1min4tor:

Gick precis från 32 000:- brutto + tjänstebil, telefon och sex veckors semester till CSN bidrag och lån på sammanlagt 13 400:- . Har låga fasta utgifter så det ska fungera bra, även om det blir lite tufft innan man vant sig.

Jag försöker se det som en rolig utmaning att budgetera skiten ur mina 13 400:-

Skickades från m.sweclockers.com

Samma situation som dig, så klart så dagen efter csn får man fortkörningsbot på 3600, så va budgeten förstörd för första månaden...

Av ddog

Säger som ovan, gör basåret på den skola du vill fortsätta på, började 1an nu efter kört basår förra året. De är gött att redan känna lite folk från året innan. Samt att de större skolorna har ganska höga intagningspoäng vad gäller it/data utbildningarna

Skickades från m.sweclockers.com

Av ddog

funkar expansionen för denna servern?

Av ddog

känner inte igen det du säger. Däremot har jag 2 stycken som klagar på att de hör sig själva ofta när de pratar med mig. Dock har andra sagt att dom inte gör de så vet inte mitt problem kan ha med operatör att göra(?).

Hoppas du kommer fram till något. Testa annars att chatta med OP och se om de kan hjälpa dig, inställningar osv.

Av ddog

öppnar tråden lite för att fråga dig vad du tycker om datorn så här några månader senare? Funderar lite på maskinen, du får gärna säga vilken setup du kör också.

Av ddog

ang. en stor display eller 2/3 små

Hej,
Osäker på om tråden borde ligga här men chansar ändå.

Jag undrar hur ni har en display setup när ni skriver kod? Var föredras, 1 stor ex. 34" eller 2/3 mindre?
Nyligen har jag själv börjat skriva lite gran och samtidigt som jag behöver lära mig en del så har jag börjat inse tjusningen med möjligtvis en större skärm att köra på.
Att köra halva displayen editor och andra webbläsare exempelvis. Istället för att behöva flytta huvudet och läsa på en annan display.

Hur kör ni och vad föredrar ni?

Av ddog

@Turbonisse: Jag tror jag är med på allt nu återigen tusen tack. Men en sista fråga på detta då, behöver jag ha fläkt kontakten ansluten från pumpen? Iom att jag redan har den ansluten direkt till psu, skickas även någon nödvändig ström från fläktporten?

Och besvara om varför inte full varv, jag vill åtminstone prova att dra ner den för som de är just nu skakar hela mitt chassi när de är igång. Dammfiltrena skakar och gör ljud, sidoplåten skakar. Borde iofs skruva fast den, har den bara hängandes på klickfästet. Sedan kanske också hitta på någon lösning för monteringen.

Av ddog

@Turbonisse: jätte tack för utförligt svar. Känns svårt att sitta o skriva om datorn när jag inte har tillgång till bios och kan se vad jag har för alternativ. Men även om pumpen bara har 3-pin så ska ja kunna pwm styra den med ström? förstår jag rätt då?

En till fråga uppstår då, levereras inte alla pumpar med en sådan kabel? samt har ek släppt d5 pumpar tidigare som inte är pwm?

Av ddog
Skrivet av Brainsplitter:

@ddog: 3 eller 4 pin? Det ska gå med programvara som AI Suite och liknande.
MEN! Se till att pumpen inte styrs av CPU temperaturen, då den kommer gå upp och ner i varv en hel del och kan förstöra den.

EDIT: Såg någon sida bak i tråden att du verkar ha 3 pin versionen? I så fall visar den bara farten och styrs av ett vrede på undersidan av pumpen.

EDIT 2: Kan ju vara Molex de syftar på 3 pin kanske i kontaktstycket? Den ska ju ha PWM om man googlar. Får invänta ditt svar

Har inte datorn tillgänglig just nu men vill minnas att fläkt kontakten är 3-pin o molex 2-pin.
Precis som du säger så har jag en "ratt" på baksidan där jag kan justera hastighet men vill minnas att jag någonstans läst att om man ansluter den till pwm så ska den istället välja de.

Av ddog

Här kommer jag med ytterligare frågor

Kom på idag när jag pillade med datorn att pumpen går på 100%, kör ca 4800 rpm vilket borde vara varför det låter så in i helvette. Är det någon som vet hur man får ek's d5'a att köpa pwm istället? Den är nämligen ansluten till CPU_Fan så trodde det skulle bli pwm automatiskt.

Av ddog

Dell xps 13, lenovo x1 carbon, hp spectre x360

Skickades från m.sweclockers.com

Av ddog
Skrivet av KnapptEnHammock:

Vart ett Vortex Poker 3 (Pok3r) med clear switchar , sjukt skönt !

http://i.imgur.com/6GwAPo8.jpg

Har du backlight på de? Är intresserad av samma men hittar inget Nordic med backlight.
Vart beställde du?

Skickades från m.sweclockers.com

Av ddog

@qquality: jag körde med extern psu. Även om pumpen var ansluten till cpu_fan så körde den igång. Tror den kör tempot som är angivet på pumpen om det inte får någon kontakt med fläktanslutningen.

Vill passa på att fråga hur man på bästa sätt leder bort vibrationer från pumpen? läste om skumgummi och dämpande mattor, men hur ska dessa monteras? Bara läggas under pumpen och skruvas fast tillsammans med pumpen?
För som det är just nu så sitter pumpen helt stumt i chassit.

Samt ytterligare en fråga, borde jag ansluta fläktarna till chassi fans? har just nu nästan alla ansluta till cpu_fan så de varvar ju enbart om processorn blir varm, men inte om enbart grafikkorten jobbar, dock blir ju processorn varm pga att vattnet blir varmare så det kanske inte spelar någon roll?

Av ddog
Skrivet av TaunyTiger:

@ddog: Jag monterade res på väggen bredvid moderkortet och pumpen på hårddiskburen under res.
Nice temps!
Min 4770k hade behövt en delid. Men inte vågat mig på de ännu. Och har lagt ett bud på en 4790k som är delidad, hoppas på att få den.
CPU kärnorna drar iväg i temp. Och jämnför jag med lite nyare intel cpuer, så kör dom högre voltage än mig med sämre kylare, och ändå får dom lägre temps. Sen är ju 4770k kända för att ha dålig värmeöverföring mellan DIE och IHS.

Får hoppas du får den då men blev osäker på hur min prolle va förr, men temperaturen över kärnorna brukar studsa lite i idle väl? För de är ju Inga siffror som står helt stilla när jag tittar, vill minnas att de alltid varit så men blev osäker när ja kollade igår. Dock hoppar dom ju bara+/- någon grad men ändå

Skickades från m.sweclockers.com

Av ddog

@gustavwester: ofan, ja här i göteborg har de alltid varit så för mig. Iofs inte köps ett par skridskor på säkert 8 år, men i ungdomen när man köpte nya var o varannat år så var detta standardproceduren.