Inlägg

Inlägg som emilakered har skrivit i forumet
Av emilakered

Vad finns det för erfarenheter runt e-C4 och e-2008? Båda två har ganska attraktiva prispunkter beg i NO. Vilket blivit väldigt relevant... Ska sägas ID.3 ligger i samma prisklass, och det är ju sannolikt det smarta valet. Men vem fan vill vara smart alltid.

Av emilakered

Jag kollar nog mer på LTT nu än jag gjorde för några år sedan. Just för att det är lättsmält innehåll med oftast högt produktionsvärde, och framför allt sköna karaktärer framför kameran. Sedan varierar ju djupet från "helt OK" till "ren underhållning", men det har jag inget emot - mixen är trevlig! Speciellt att det också är uppblandat med content från "vardagen", när de ska fixa ny X eller laga Y i lokalerna.

Vill jag verkligen ha alla detaljer om något vänder jag mig till andra källor, men tycker absolut LTT förtjänar sin plats i mediaflödet.

Av emilakered
Skrivet av UndaC:

Kör Wi-Fi på allt nuförtiden.
Får ut cirka 900 av mina 1000 mbit på majoriteten av mina enheter. Knappt jitter osv. Låg och stadig ping runt 1-4 ms. Inga packet loss.

Aldrig märkt av något problem i praktiken heller.

Ser inte riktigt vad jag skulle tjäna på att kladda med sladdar när det funkar så pass bra.

Lite som att svära i kyrkan, men jag är där också för många enheter. Sitter det ett uttag nära, absolut - då pluggar jag in kabel alltså. Men blir det krångel, ska dras runt rum och fixas så pallar jag inte. Kör min stationära primärdator på trådlöst sedan länge, fungerar perfekt.

Av emilakered

Något tänker de tydligen ändra i alla fall.
https://twitter.com/Bernard_P/status/1653022115367645190?s=20

Av emilakered

Mängden fan service i S03E08 alltså... 😅 Men jag gillar!

Av emilakered
Skrivet av Oneone:

Fungerar den fortfarande bra? skall köpa en till nya bordet och den där såg ju riktigt nice ut.

Ja, fungerar fint! Datorn sitter där fortsatt.

Av emilakered

Ift Alecta är det ju en facepalm utan dess like. Det är alltså bara dagar sedan nyheten gick ut att de till slut sålt av hela innehavet i både Handelsbanken och Swedbank - till förmån för bland annat SVB.
https://www.di.se/nyheter/alecta-dumpar-storbank-efter-71-ar-...

Av emilakered

Det där ser nästan ut som någon kantskärpa eller likande? Om du hade samma innan - kanske "Sharpness" eller motsvarande i skärmen?

Av emilakered
Skrivet av Mullvaden83:

Ok så EU verkar har skött det bättre iaf än USA.
Det e ju en fördel.
Men som ni säger. Det med appar hit o dit är ju rätt skit. Hoppas det löser sig bättre.
O sen som i den där andra videon. Jävla meck med olika Volt o Amps på laddare.
Men sen laddar man nog mest hemma ändå. Utom när man ska på längre resa vilket inte är så ofta. Om man inte gör det i tjänsten o så.

"Volt och amps" är också lite av ett ickeproblem för 90 % av alla användare, vågar jag påstå. Visst är det surt att sitta på en 50 kW-laddare om bilen klarar 150 kW, men det enda som händer är att laddningen tar mer tid. Du behöver inte bry dig - det finns inget som kan gå fel, bilen kan omöjligen få mer effekt än den klarar av. Precis som med en mobilladdare.

TL;DR - om du inte är jättebekymrad över att alltid ladda på minst antal minuter kan du ge fullständigt fan i allt vad kapacitet/volt/amps heter. Passar kontakten är det bara att köra (och det gör den, som sagt).

Förnekar inte att det finns problem med elbilar alltså, men de ligger inte här. Snarast att vi har för få laddare i stora delar av landet och som tidigare nämt att det fortfarande är för "Svensson-komplicerat" med appar etc.

Av emilakered

Nu är det ju inte så komplicerat när det handlar om "fysiska" anslutningar i Europa, helt ärligt.

Typ 2: "Standardkontakten" för AC-laddning på alla moderna elbilar som säljs i Europa. Det är den som sitter i laddboxen hemma och för annan så kallad destinationsladdning.
CCS (Combo 2): "Standardkontakten" för DC-laddning (snabbladdning) på alla* moderna elbilar som säljs i Europa. Det är den som normalt används för att ladda på macken/laddplatsen.
CHAdeMO: DC-laddning (snabbladdning) för ett fåtal modeller, bland annat Nissan Leaf. Mer eller mindre helt utfasad för nya bilar i Europa, men kontakten finns kvar på många laddare för att serva "äldre" fordon.

En enormt överväldigande majoritet av alla elbilar som säljs i Europa har kombokontakten Typ 2/CCS. Den går att ladda i på en lika enormt överväldigande majoritet av alla laddare. Det är i princip omöjligt att hitta en snabbladdare som inte har Typ 2/CCS, då får man aktivt leta.

Med det sagt är det fortfarande onödigt komplicerat sett till konton, appar etc. Även om det också där tagits stora steg senaste 1-2 åren.

Av emilakered
Skrivet av WitchDoctor91:

håller med här kör, västerås finns alltid kvar, plus att vad du kan tjäna som bank man i norge om du inte har fade at av ;)..

grattis kör hårt!

Tack, men tror du citerade fel person här.

Av emilakered

Kört Huawei FreeBuds Pro 2 i någon vecka och lite till nu. Ganska nöjd!

De fungerar fint för samtal i min ände, jag hör motparten utmärkt. Motparten verkar även höra mig bra - även om de säger det är lite burkigt när jag frågar. Spelar mindre roll dock, det viktiga är att jag hörs. Gäller även i lite stökigare miljöer, har kört en del snack på tåg.

De sitter OK i mina öron. Lite lösare än jag skulle önskat, svårt att få till helt. Mina olika Sony-lurar och även Jabra-paret sitter bättre. Men, inte så att de ramlar ur - så det är godkänt!

Musikmässigt låter de bra, om än inte bäst. Adaptiva NC som är standard är funky, den är lite FÖR adaptiv och man kan tydligt höra hur den switchar mellan lägen lite godtyckligt. Slog av och valde fast manuellt.

All in all, ganska nöjd. Har kvar dessa, och låter de tills vidare ersätta allt utom over ear-lurarna. De blir kvar för flyg och långresor. 🙂

Av emilakered
Skrivet av FredrikMH:

Det står att @emilakered är en relik och @JonasT någon häxmästare men jag tycker de åldras som gammalt vin... Iaf klart bättre WoW Classic 👌

Jag tycker "Relik" passar bra, är väl ganska passé vid det här laget. 😅

Av emilakered

Kör Merlin på en Asus RT-AC66U B1. Från början för att få lite extra funktioner - sedan har det bara... fungerat. Använder inte i WiFi i routern, så ingen poäng att uppgradera den så länge ny mjukvara släpps. Kan med andra ord bli några år till.

Av emilakered
Skrivet av Zippeer:

Personligen så har jag nog aldrig tyckt att det varit bra ljud när jag pratat med någon som använder hörlurar till en mobil.
Trådlösa är värre än trådade men även trådade är skit

Ja, jo, men nu är det en kompromiss jag behöver acceptera. Ska inte göra radio här liksom, men kunna ta längre samtal i olika miljöer där jag gör mig förstådd och hör motparten bra.

Efter en hel del läsande har jag bestämt mig för att testa Huawei FreeBuds Pro 2. Återkommer med kommentarer!

Av emilakered

Tack för input, alla! Har läst och sett på en del recensioner.

Lite sugen på att testa Pixel Buds Pro, de verkar vassa. Likadant Linkbuds som nämndes, och Oneplus Buds Pro. I allmänhet verkar det som att utvecklingen gått väldigt snabbt här, och att modeller med bara något eller några år mellan kan innebära stor skillnad.

Av emilakered
Skrivet av Tigerhamster:

Hej!

Du har säkert redan märkt ett mönster. De två headset du beskriver som okej eller vassa för samtal är de två som har mikrofoner placerade närmare munnen.

Det är en designmässig svaghet i TWS-lurar. Utmaningen ligger i att lyckas plocka upp ljud som färdas i motsatt riktning från enheten och samtidigt lyckas filtrera bort allt miljöljud.

Ett annat problem är att Bluetooth redan inte är jättebra på samtal, då informationsströmmen är begränsad. Det är ett svårt recept. Det finns codec som förbättrar detta, men alla telefoner har inte stöd för alla.

Då är frågan, är det här något du redan är införstådd i, redan köper den kompromissen, och vill ha det som fungerar minst dåligt? Eller något som fungerar bra på riktigt?
Du hintar redan om det, men jag vill förtydliga ändå.

Vad har du för enheter du vill koppla dem med för samtal? Dvs om de har stöd för fler protokoll än grundläggande blåtand.
Är vi helt låsta till TWS? Jag tänker att om det är plugg-delen som lockar kan det ju gå att ansluta över 3.5mm till en blåtandsmodul som i sin tur ansluter till din enhet, så att du får en mikrofon på sladd. Jag förväntar mig ett nej men vill ställa frågan ändå.

Ja, det är en kompromiss jag accepterat redan. Vill ja just TWS för smidigheten, att kunna ha de i case i fickan smidigt och att de går fint även för musik.

Ift enheter är det främst mobil, men åter här - smidigheten. Vill kunna köra flera enheter vid behov också.

För att förtydliga med, jag ska ju inte livesända radio här direkt. Däremot kunna ta ett call där personen i andra änden faktiskt hör vad jag säger även om jag till exempel är utomhus.

De Jabra jag har ska enligt recensioner etc vara bra för samtal. Men, jag har inte haft någon vidare tur där - får ofta från de i andra änden att de inte hör vad jag säger.

Av emilakered

Bra True Wireless för samtal

Jag sitter med en hel hög olika hörlurar som används vid olika tillfällen. Tyvärr är de bra på lite olika saker, vilket gör att jag måste switcha eller slå av speciellt när det ringer. Börjar tröttna på det, och söker därför "bästa möjliga kompromiss" i form av True Wireless som är så bra som möjligt för samtal - utan att låta katastrofdåligt.

Just nu har jag...
Sony WH-1000XM3 - over ear, prima ANC och bra ljud men totalt värdelösa för samtal. Tokusla verkligen.
Jabra Elite 7 Pro - True Wireless, sitter okej i mina öron, låter okej men verkar vara ganska kass för samtal.
Sony WF-1000XM3 - True Wireless, sitter bra i mina öron, bra ANC, usla för samtal. Ganska klumpiga.
Sony WI-XB400 - "bakom nacken", låter halvbra men fungerar helt okej för samtal. Ingen ANC.
Plantronics Voyager Legend - givetvis vassa för samtal, men inte för något annat.

Tips mottages tacksamt! Prio är bra för samtal, men jag vill ha ANC och vettigt ljud också. Allround-lurar helt enkelt.

Av emilakered

Satt i liknande sits - jag fick möjligheten att flytta över till Norge via jobbet. Bestämde oss för att "fuck it, livet är kort, vi kör". Så om inget oförutsett inträffar flyttar vi till sommaren. Ett år till att börja med har vi sagt, sedan utvärdera. Trivs vi blir vi väl kvar. 🙂

Fru är specialistsköterska, så jobb för henne lär inte vara några problem. Barnen kommer vara 3 och nästan 7, så även det en ganska lagom ålder för att testa - de har inte rotat sig ännu, och har lätt att hitta nya vänner.

Resonerade "vad har vi att förlora?". Vi ser det mer som ett äventyr och någon form av "reboot" än ett tillfälle att öka ekonomiskt utrymme något massivt. För som flera säger, boende- och livskostnader går upp rejält. Bara en sådan sak som barnehage/förskola... 😅

Så jag säger - kör! Ni kan alltid flytta hem. 🙂

Av emilakered
Skrivet av Purgatory:

Bildjusteringar är något jag lagt väldigt lite tid på nu men vet inte om det är för att jag är okänslig för det eller om LG bara har en bild jag är nöjd med som standard. Ser att Philips, VRR och 120Hz och lågt input lag(?), vilka egenskaper gällande spel har LG ett övertag? Ja såklart finns det inget svar på min sista fråga, typiskt att det ska vara subjektivt

Kan vi gissa att priset sjunker ytterligare framåt våren?

En OBS är att 807:an bara har två HDMI 2.1 med stöd för full bandbredd och funktioner som VRR. Vara ena är porten för eARC. Så kör du soundbar eller liknande "tappar" du en av dessa, och få en ensam kvar. Det går ju fint om du bara har en enhet (typ en konsol) som ska in, annars behöver du antingen switcha i soundbaren/ljudenheten (och då krävs väldigt nya grejer för fullt stöd) eller nöja dig med en av de begränsade HDMI-portarna.