Inlägg

Inlägg som Drickz har skrivit i forumet
Av Drickz

Har musmatta, mus, och tangentbord från Razer. Alla är minst fem år gamla och fungerar fortfarande som när de var nya. Har flera tusen timmar i diverse spel så min uppfattning är att det är bra produkter. Enda nackdelen jag kan tänka på är att den medföljande mjukvaran för tangentbordet är lite knepig.

Blackwidow Ultimate
Deathadder 3.5G
Goliathus

Av Drickz
Skrivet av jeramon:

Funderar på en Asus Asus RT-AC66U, verkar fått bra omdöme
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1291082

Kan man köpa något billigare kanske:) Denna tex Asus RT-AC51U http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3000165

Föregångaren till den första du länkar är väldigt stabil, så kan också rekommendera denna modell.

Av Drickz

http://www.konsumentverket.se/Lagar--regler/Konsumentlagar/Ko...'

Om man läser på konsumentverkets hemsida så står det tydligt att om du upptäcker något som de borde upplyst dig om, så har du rätt till kompensation.

Om de vägrar lösa det med er utan "väntar på 'leverantörens svar' så nämner man bara konsumentombudsmannen och att köpet gäller mellan er och butiken i fråga. Så länge det går att bevisa att produkten är felaktig måste de åt minstone köpa tillbaka om man inte lyckas med en annan deal.

Av Drickz
Skrivet av Friterad:

Det kostar pengar, varför ska man ha dessa ämnen om det inte leder till att det går tillbaka till samhället? Bara några extremt få kommer kunna göra det. Varför ska skattepengar gå till att några ska ha det "kul" på gymnasiet? Bättre vore om man inte var tvungen att välja extra kurser för några löjliga poäng, systemet är kasst helt enkelt och saknar logik

Du tycker alltså det är bakåtsträvande att inte vilja betala skatt för att några ska välja en kurs för skojs skull? Det leder inte till jobb alls för 99% om inte kanske t.o.m 99.99% och det är något man kan göra på sin fritid istället.

Om vi vill göra skolan 100% effektiv eftersom komvux/basår ändå finns tillgängliga så kan vi lika gärna skala av alla program och specialinrikta dem istället. Jag gick Teknik med produktionsteknik som inriktning. Kan ändå säga att 8 av de ~30 kurser jag gick inte har tillfört något alls till det arbete jag har nu. Kan till och med dra av 6 till inklusive matematik och svenska för att de inte alls hjälper mig, då jag hade de kunskaperna sedan högstadiet. De har endast gett en liten bit allmänutbildning som jag knappt kommer ihåg. De 8 timmarna dessa kommer spela i veckan utöver att gå natur/teknik som grund så är det hellre värt det än att de ska behöva sitta och slå huvudet mot väggen med kurser de inte alls bryr sig om.

Istället för att knata ihop 2500 poäng för ett fullständigt betyg så kan eleverna samla ihop 1800 för betyg och poäng utöver det om de känner att de vill ha bredare utbildning.

Av Drickz
Skrivet av Triton242:

Det är skillnad på att ta upp värme och släppa ifrån sig och leda bort den.
Silver skulle vara ett mycket dåligt material till detta då det oxiderar i kontakt med rumsluft. Därför man har guldplätterade kontakter och inte i silver.
Har tidigare funnits kylare på marknaden helt i koppar som inte presterat nämnvärt bättre om ens bäst.

Kan du utveckla ditt påstående. Koppar är inte känt för att vara en isolator. Ett material avger och upptar värme likvärdigt. Skulle det smått oxiderade lagret isolera metallen så mycket?

Av Drickz

Hmm.... vill helst få bort allt skrot som samlats under 5 år på systemdisken, så tänkte bara rädda spel genom att flytta till min 2TB lagringsdisk.

Får väl börja undersöka vilka spel som endast håller sig till sina egna mappar.

Av Drickz

Gamla programinstallationer till nytt Windows?

Hej!

Har beställt en SSD med tillhörande moderkort och CPU när jag ändå skulle installera om Windows.

Nu funderar jag över vilka filer som är bäst att lägga undan på min andra hårddisk, med fokus på program. Någon som vet hur bra det är att kopiera-installera spel jämfört med att installera på nytt? Har nämligen 400GB spel och program som jag gärna vill undvika ominstallation av då vi har 10MBit och flera användare... alltså att jag måste köra på halva linan~ 400-500K/sec. Kommer ihåg att Battlefield 2 blev konstig en gång när vi kopierade en gång, men det var bara menyernas språklänkar som gick sönder.

TL;DR - Går det lika bra att kopiera-installera som att installera från installfiler?

Tack för svar!

Av Drickz

Koppling med CPU'n

Jag hade samma problem men med 4x1Gb stickor, jag fick hjälp av den här tråden.

dagas sa "EDIT: fast denna har samma problem och annat moderkort så min teori höll inte. http://www.tomshardware.co.uk/forum/...indows-useable"
Den länken hjälpte mig, jag öppnade lådan och omplacerade CPU'n och tydligen löste det problemet!

Nu står det "RAM 4Gb" istället för "RAM 4Gb(1,99Gb går att använda)".

Jag är inte så välutbildad inom området men tror det var så att CPU'n inte hade så bra kontakt med alla pinnar och jobbade med 32 bit istället för 64 och använde då bara 50% av min installerade RAM.

När jag gjorde det så fick jag även mer effektivitet från CPU'n om jag läser av vad min skrivbordsgadget säger, nu ligger den på 2% med firefox minimerat, förut låg den nästan alltid på 10%+

Hoppas det löser sig för dig också, jag har försökt alla möjliga andra lösningar med cmd och msconfig osv. men det var det där med CPU'n som löste mitt problem.

Lycka till