Inlägg

Inlägg som rawdesigns har skrivit i forumet
Av rawdesigns

Kanon! Vore jätte skoj att få höra lite åsikter

Av rawdesigns

Ny gaming video sida behöver beta testare.

Hej!

Jag håller just nu på och bygger en ny spel sida som är inriktad på spel videos.

Jag skulle behöva några som är intresserade av att hjälpa mig att beta testa sidan och leta lite fel.

Sidan heter www.gameplayforum.se och har funnits ett tag, men detta var tidigare ett forum som jag lade ner pga för mycket jobb och för lite trafik. (jag är inte ute efter trafik då hemsidan är långt ifrån klar, vill bara ha några engagerade testare så detta är inte i reklam syfte)

men nu för några veckor sedan så fick jag en ide som blev lite av ett passions projekt som jag jobbat på ganska intensivt de senaste veckorna.

Så denna sida är till för att mina medlemmar ska kunna visa sina Youtube (kanske ifrån andra externa ställen i framtiden) videos på min sida genom att bädda in koden i ett wordpress custom field.

Sidan är i beta stadie och har ännu ingen forum del som kommer snart.

Och jag har fortfarande en hel del att göra på designen.

Men jag vill gärna hitta några väl villiga själar som är intresserade att testa sidan och se om ni hittar några fel och gärna säga vad ni tycker så jag kan få tidig respons på sidan och kanske redan nu ändra något till det bättre.

Så skicka gärna ett PM till mig, eller kolla in sidan och säg vad ni tycker för att sedan bli testare. Det är just nu öppet att registrera sig och det borde fungera som det ska.

Hoppas ni gillar sidan och har positiva åsikter!

Mvh Robin.

Av rawdesigns
Skrivet av pscs3:

Ok, men det är svårt att se reklamen på sidan just nu, så det finns potential tror jag i alla fall.

Tack, jo jag tror också det finns potential, gäller nog bara att optimera SEO, Men bra konstigt att sidan genererar så dåligt med pengar som det är nu..

Men någon med riktigt fina tips om affiliate sites?

Av rawdesigns
Skrivet av Bebben:

Den som står som ansvarig för informationen enligt avtal, skulle jag tro.

Tack, jo jag tror du har helt rätt.

Skrivet av MadFred:

Minns att jag själv letade efter detta och blev skickad till bildombudsmannen.se

Från deras Frågor och svar:

Fråga:
Hejsan. En liten fundering. Ifall vi gör en hemsida åt ett företag, det företaget skickar oss text och bilder som ska vara på hemsidan. Vi gör klart hemsidan och säljer den till företaget. Efter ett tag hör ett annat företag av sig till oss och påpekar att det var deras texter och bilder som vi la upp på hemsidan. Vems fel är det?
Mattias

Svar:
Företaget som gav er bilderna och som ger ut hemsidan. Jag förutsätter att adressen till hemsidan är företagets. Det är alltid bäst att gardera upp sig med ett avtal med ett levererande företag att de är ansvariga för att relevanta upphovsrättsavtal finns beträffande det material som de levererar till er. Kom också ihåg att t ex fotografens namn alltid skall anges, så att ingen tvistefråga därom behöver uppstå.

Tack så mycket, det svarade precis på vad jag tänkte

Och jag har ett mycket bra avtal som är noga skrivet och tydligen tog upp just detta dilemmat, så jag borde vara säker.

Av rawdesigns

Copyright, vem bär ansvaret när jag som webbyrå bygger en hemsida?

Hej!

Jag kommer fatta mig kort, jag har en kund som vill att jag ska lägga upp bilder och text på deras hemsida som jag håller på och bygger, men jag vet att detta är copyright skyddat material , men det är han som har skickat alla bilder och text till mig via mail.

Vad har jag för ansvar som Webbyrå att se till att material som läggs upp på sidan inte är copyright skyddat?

Det ligger i hans ansvar att bistå med text och bild som ska finnas på hemsidan.

Tacksam för svar, även tacksam för möjliga källor för lagar om copyright som tar upp just detta dilemmat.

Mvh Robin!

EDIT: Jag hade det ganska tydligt i mitt kontrakt att det var "beställarens" ansvar att de bilder och text han/hon bistod med inte var copyright skyddade.

Av rawdesigns
Skrivet av anton:

Donera halva, och låt denne som tar den halvan sköta sidan?

Funderade på detta också, men om han tröttnar sedan då och kanske vill sälja, fast nu tänkte jag kanske om man skulle sälja halva, värt att fundera mera på!

Av rawdesigns
Skrivet av Sir. Haxalot:

Om det viktigaste är att forumet är kvar så kanske du kan donera det till någon som är minecraft intresserad och som kan lägga ner tid på den?

Tänka höra om någon var sugen att köpa det billigare just för att de har varit med på forumet, men jag pallar inte donera det då jag lagt ner så mycket pengar i det.

Av rawdesigns
Skrivet av pscs3:

1200 klick? Då borde du har tjänat ett par tusenlappar! Ser att du har affiliate-länkar på din sida, det är i alla fall en början, men dessa konverterar inte? Du borde få ett par klick i alla fall!

Jag tror ditt bästa spel är att försöka marknadsföra sidan själv. För om din besökarstatistik stämmer så borde det finnas lite pengar att tjäna som långt överstiger det du kan få för en sida som inte genererar pengar idag. Har du verkligen inte tid att spela lite minecraft, skriva ett par hundra ord varannan dag om spelet och flytta runt lite olika reklambanners på din sida så att folk börjar klicka?

Det är väldigt mycket win-win att bygga på sidan själv. För det första har gjort det jobbiga, du har fixat publiceringsverktyg, lite siddesign och skapat en liten användarbas som kommer någonstans ifrån. Har du tur så kan du dra in 2500 kr i månaden om du lyckas få 5% clickthrough och 0.5$ per klick. Om du lyckas dåligt så säg att du får 250 kr i månaden, låt den stå så och pilla inte mer på den. Sälj den om 12 månader för kanske 10 månaders vinst och du har tjänat mycket mer än du kan i dagsläget. Lyckas du få koll på vilka söktermer du rankar på och kan utveckla dessa lite starkare och lite bredare så kan du kanske dubbla till fyrdubbla det. Har du verkligen så lite tid att du inte hinner någon timme om dagen?

Tack för fina tips, värsta är nog att jag praktiskt taget behöver driva en server för spelet för att besökarna ska stanna och använda forumet för att sedan bygga upp besökar antalet med trådar om allt möjligt för spelet och även andra spel som nämns.

Jag hade 1200 klick på min Jinx reklam, där får jag 17% av intäkterna, otroligt nog har det bara dragit in 7Euro... på bara April månad, så 1200 klick borde verkligen generera mer en 2 försäljningar.

Jag har haft Google ads på siten (de flesta bättre annons siter vill ha bättre ställen med mera sidvisningar än mig, eller har du eller någon annan ett bra tips på affiliate system?)

Min google ads har dragit in 200kronor sedan forum starten och då har jag sammanlagt haft 60.000 unika besökare och 170.000 sidvisningar, ändå ligger adsen bland trådarna i forumet, och på första sidan osv. En vbulletin platform så reklamen är ganska välplacerad.

Har du några tips om hur jag kan lyckas framhäva denna site bättre eller vart man gör bäst reklam?

Jag skulle kunna avvara tiden om det var lönsamt på något vis, men jag har just startat ett webbdesign företag och har väldigt mycket att göra som faktiskt genererar pengar, så ett forum där det handlar om 100 lappar känns lite onödigt att spendera så mycket tid på som det tar. Men om det iaf genererade ett par tusenlappar så skulle det vara värt det.

Hoppas på någon som är bra på att just generera besökare på hemsidor som kan ge lite exakta tips

Av rawdesigns
Skrivet av TokigaSmurfeN:

Kom igen, vem tjänar på det? Jag får kanske 5 besökare som egentligen inte har något med spelet att göra och jag tror knappast att någon av de 20 som läser den kommentaren går och köper spelet pga det?

Av rawdesigns
Skrivet av vb:

kolla på wn.se

Tack! Den siten såg ut att vara precis i min smak!

Skrivet av pscs3:

Tjänar du inget på forumet i nuläget så är domännamnet kanske värt ett par hundralappar för att kunna exploita trafiken innan hemsidan försvinner helt. Annars brukar hemsidor vara värda kanske 8-20 månadsvinster, framförallt så små hemsidor. Ingen månadsvinst = inget intresse om inte personen i fråga är väldigt intresserad av att bygga vidare på domännamnet.

Men beror ju på hur bra domännamnet är, jämför exempelvis poker.se, internet.se med google.se. Det sista betyder liksom inget, bara en sammansättning som går att läsa (som visserligen är ett 6-siffrigt .com-sådant, även om det fortfarande finns läsbara 5-bokstävers .com), men de två första är enkla ord som troligtvis har hög trafik. poker.se innehåller dessutom ett nyckelord för en väldigt konkurrenssatt bransch!

Men visst, är det ett forum för folk som ska teckna försäkringar och det är över 7000 unika i månaden så kan jag tänka mig att lägga ett litet bud på ett par tusenlappar för sakens skull!

Jo precis, ser vad du menar.

Dock har Minecraft 7.5 Miljoner registrerade spelare sedan något år tillbaka och växer med en extrem fart. Och siten har 5-600 unika besökare om dagen och en Minecraft relaterad reklam jag hade på sidan fick i april 1200 klick. Så spel relaterat kan slå rätt bra.

Det är en engelsk site.

När spelet släpper en ny uppdatering som de gör ca 1ggn i månaden får siten mellan 2500-6000 besökare på ett par dagar (då den har namnet minecraftnews . net) och det är en del aktiva medlemmar som går in rätt hårt för att sidan ska expandera så sidan växer sakta men säkert, så en Minecraft intresserad admin kan enkelt få den att expandera desto mer då jag inte har tid längre.

Skrivet av JesperA:

Tyvärr, 5-600 unika besökare om dagen är tyvärr inte mycket för att någon ska få någon köplust, tveksamt om du ens kan få tillbaka tillräckligt mycket pengar för vad vBulletin är värt.

Borde man inte kunna hitta en Minecraft intresserad person som vet hur man tjänar pengar på spel sites?

Av rawdesigns

Hur säljer man ett forum? Skulle behöva lite tips och råd.

Hej!

Jag skulle behöva höra om det finns någon här med erfarenhet av att sälja ett forum.

Jag har ett Minecraft forum det har ca 5-600 unika besökare om dagen och betydligt mera sidvisningar.

Detta forum körs med en Vbulletin Pro licens och fungerar väldigt bra.

Jag har tyvärr inte längre tid att sköta detta forum då jag har för mycket med mitt eget företag. men jag vill inte stänga ner forumet då det är mig kärt.

Och sen vill jag ju såklart få tillbaka lite pengar på min satsning på detta forum.

Men det jag undrar här och skulle gärna vilja få tips om är hur säljer man ett forum? För jag vet ju att det kan vara värt en del för rätt person då det är både en vbulletin licens och ett fullt fungerande forum med 5-600 unika besökare dagligen.

Så någon med erfarenhet, hur bör jag gå tillväga för att sälja en sak som detta? Menar att blocket lär ju inte vara det optimala Och vem köper någon som detta? Är det värt några pengar?

Aja hoppas att någon passerar denna tråd med mera kunskap inom ämnet än mig!

Mvh Robin.

Av rawdesigns

Tack! Ni gav mig mycket sköna svar, och då jag egentligen bara behöver kortet till att redigera i Photoshop och lira lite BBC2 så tror jag att jag nöjer mig med http://www.inet.se/artikel/5409143/powercolor-hd5750-1gb

kanon bra med så mycket snabba svar och kompetens! ha det bra

Av rawdesigns

Tack, det verkar fint!

Är det prisvärt? Blir det mycket skillnad om jag går 2-400 kr högre?

Det behöver inte vara bättre en mitt geforce 9800gt, ett stort plus om det fungerar

Av rawdesigns

Mest prissvärda grafikkort under 1000kr?

Hej!

Jag har nu ett Geforce 9800GT , men det har fått någon värme skada då det slår ifrån och ger mig massa splitter av olika färger på skärmen när grafik kortet hamnar över 70 grader, vilket ger mig möjligheten att använda photoshop och spela Minecraft, men ungefär där går gränsen innan det blir för varmt.

(Jag har bytt kylpasta och blåst rent ifrån damm)

Men min fråga är vilket grafik kort är mest prisvärt och är antingen bättre eller likvärdigt med Geforce 9800GT för under tusenlappen?

Är lite kris just nu och jag skulle gärna köpa ett 460 eller liknande, men jag måste gå riktiga budget vägar tyvärr.

Så hjälp mig, vilket grafik kort är den bästa ersättaren för mitt 9800GT för under tusenlappen?

Mvh Robin!

Av rawdesigns

Jag hade ett Geforce 9800GT eller har iofs, men det har en tendens att vilja slå ifrån och ge mig massor med olika små färger över hela skärmen, (är pga värmen, men den dör dock redan vid 70 grader så den lär ha tagit skada på något vis)

Och även jag är på jakt efter ett nytt grafik kort, eller någon som har en mycket bra lösning på mitt problem (bytt kylpasta, rensat fläktar osv, gav mig lite mera tid innan datorn dör vid spelande)

Men det jag vill säga är att jag vill ha ett grafik kort som håller ungefär samma standard som Geforce 9800GT men som kostar egentligen max 1000kr, men skulle ju kunna sträcka mig till 1260 eller vad detta 460 kostade på Cdon, men hur pass bra i jämförelse är detta 460 VS 9800GT?

Skulle vilja höra era åsikter, Tack på förhand (hoppas jag håller mig inom topic)