Inlägg

Inlägg som rawdesigns har skrivit i forumet
Av rawdesigns

Nej men det ska väll finnas trådlösa skärmar som går på Wi-fi eller liknande? Som borde gå att koppla direkt till en router eller dylikt? Hur gör man i livsmedels affärer med skärmar överallt?

Menar en 50 meters hdmi låter väll lite oresonligt?

Av rawdesigns

Flera trådlösa skärmar kopplade till samma dator?

Hej!

Jag tänkte höra med er bättre vetande om det finns möjlighet att koppla flera skärmar till samma dator trådlöst?

Tacksam för detaljerade svar

Av rawdesigns

Ska sätta upp skärmar i livsmedels butik, vad behöver jag för utrustning?

Hej!

Jag kan snart komma att få ett uppdrag i att sätta upp skärmar i en livsmedels butik och skulle behöva er hjälp med att rusta inför detta uppdrag..

Vad behöver jag för utrustning för att sätta upp en 4-5 skärmar i en butik?

Jag behöver såklart LCD skärmar

Men vad är nu bäst att använda här i frågan om kablar, kopplingar osv?

Vad behöver man för dator för att detta ska fungera med prestandan?

Räcker det med någon form av HDMI kopplings dosa?

Alla skärmar ska visa samma sak.

Ett annat problem jag har är själva visningen på skärmarna, de ska visa samma sak som på kundens hemsida som jag även i detta fall ska bygga, men jag skulle vilja höra om några tips om hur jag bäst lyckas med att få detta bildspel att visas på dessa skärmar , en enkel "B" version är att försöka zooma in på bildspelet i webbläsaren, och köra den vägen på skärmarna, men detta tror jag är svårt att få till så det faktiskt ser bra ut...

Annars kan man kanske ordna med något bildspel med fullskärm som visas på skärmarna, eller video..

Någon som vet hur detta görs på t.ex Willys eller annat ställe?

Tacksam för svar!

Mvh Robin

Av rawdesigns
Skrivet av Skogga:

För att få jobba en del med javascript, vilket jag tycker är kul och jag behöver lära mig mer om, brukar jag hålla på och fippla med en del olika webbsidor med enkla tjänster gjorda i just javascript. Vissa som man lägger upp offentlig andra som bara ligger på disken och skräpar (som kanske används till andra projekt).

En som jag väldigt nyligen har valt att lägga upp på nätet är: ordiminuten.se. Helt enkelt en sida där man kan testa hur snabb man är på att skriva med sitt tangentbord. Är väl själv inte den snabbaste och kommer väl upp i som mest 60wpm på ett vanligt tangentbord och ca 30wpm med mobilen.

Funktionen i sig kan väl ha ett par småbuggar, men, men de ska väl hittas eftersom och fixas.

Ohh, vad skönt mitt nya fina filco är.

Jag ser helt klartt mycket bra potential i den siten Kan minnas att vi hade ett liknande program för att träna skriva på tangentbord på datorn i skolan!

Av rawdesigns
Skrivet av the squonk:

Jag använder

Simple:Press

http://simple-press.com/

Man måste ladda ner den, den finns inte i plug-in databasen för Wordpress.

Forummedlemmar blir automatiskt addade som "Subscribers" för hela sidan. Alltså "member" i forumet och "subscriber" på sidan.

Det är helt integrerat. Lite admin-menyer:

http://xeizo.com/blogg/wp-content/uploads/2011/05/Screenshot-...

http://xeizo.com/blogg/wp-content/uploads/2011/05/Screenshot....

Tack så mycket, rolig grej är att jag på skoj gick in på denna tråden idag för att se vad folk skrivit och såg ditt svar, jag drog upp ett simple press forum på min sida www.gameplayforum.se idag innan jag såg detta då jag tyckte det verkade vara ett av de bästa!

Jag har dock inte gjort ett eget snyggare skin ännu, men jobbar på det! Vet du någon annan sida än orginal sidan som har skins? förutom de 20 tal orginal skins menar jag då.

Av rawdesigns
Skrivet av Jooltz:

Tack, jo jag har det också, något som inte stämmer, tror det är mitt "ratings" addon for inlägg som ger forumet problem, men borde gå att ordna

Ska se över forumets design bara, gillar inte riktigt färg schemat!

Av rawdesigns

Jag har just satt upp forumet, det kommer att bli lite ändringar med ikoner, lite annat tema osv (ändrar nog detta ikväll) men det fyller sin funktion som det är nu, hoppas att någon vill ta en titt och testa göra en tråd eller liknande, känna på det lite och ge mig feedback om ni hittar något som är kasst!

Föressten, vad tycker ni om designen? (den är inte 100% men på bra framgång) har nämeligen gjort 90% själv och undrar om jag fick till "gaming" känslan ordentligt?

Av rawdesigns
Skrivet av Jooltz:

Tack så mycket, har märkt att jag fick fler views efter att jag la upp den, så blir nog att lägga upp fler

Härligt

So fort siten är i full gång så tror jag att videorna kommer att tjäna bra med views av att ligga där, och då det endast är gaming videos så kommer det vara en skön "databas" med bara gaming videos

Av rawdesigns
Skrivet av slackr:

Jag får samma problem med dropdownmenyerna.

Annars så är sidans target audience lite för bred för min egen del, att lyckas få bra täckning på ALLA konsoller + PC känns väldigt väldigt svårt. Det kanske passar videos av typen "såhär klarar du den här banan i angry birds" men kanske ett något mer fokuserat område kunde vara en tanke?

Jo jag förstår din tanke, men iden är ju att folk ska kunna själva ladda upp sina videos de har i de olika kategorierna, men jag ska se över mera noggrant vad som finns i de olika kategorierna och vad som egentligen är relevant att ha där.

Någon som har någon ide om andra funktioner som skulle kunna finnas i sidan?

Jag fick förslag om en "cheat" del där användare kan lägga in och dela cheats, men vet inte riktigt om den kommer användas, någon ni skulle tänka er använda, jag vet inte för att jag använder aldrig cheat så kanske därför jag inte ser den delen som relevant?

Av rawdesigns
Skrivet av Broken-arrow:

Tagar här för att se hur de blir.

Den byggen dom nämner ovan får jag med. Trode först de var för jag kör FF 5:)

Jo det ska bli spännande att se hur och om sidan används i framtiden

Kul att så många engagerade sig och hjälper till att testa sidan

Håller på med ett forum plugin nu, ska se om jag får till det bra så borde sidan snart vara klar för "öppning"

Av rawdesigns
Skrivet av Fronix:

Använd Youtube's API så kan du auto-anpassa storleken beroende på hur stor filmen är.

Youtube API

Tack för länken, jag ska kolla närmare på hur det fungerar! Har dock en integrerar video spelare som är uppbyggd av bilder och koder så jag skulle egentligen bara behöva få det området att anpassa sig efter video storleken. ska se om jag får ordning på det.

Av rawdesigns
Skrivet av Jooltz:

För mig med

Och svar på frågan,
JA, det skulle jag.
Superbra idé för hemsida!

Jag har nu ordnat problemet med drop down menyerna!

Haha din video som du laddade upp var grym, fick ett ordentligt skratt

Av rawdesigns

Wordpress för enklare hemsida (tex min gameplayforum är med lite ombyggt wordpress) annars om du ska ha ett seriöst forum är det Vbulletin eller phpBB har jag hört ska vara av värde, men inget jag kan uttala mig om personligen

Jag har dock haft ett par forum med Vbulletin och de har fungerat extremt bra!

Av rawdesigns

Jag driver en webbyrå och jag tar ungefär halva priset jämfört med de stora webbyråerna, och mitt billigaste pris är 2500kr plus moms för den absolut enklaste hemsidan som då är utan logotyp och bildspel osv, så om du är kompetent och kan göra en professionell och designad sida med kanske ett bild spel så tycker jag att du kan ta ett fortfarande väldigt förmånligt kompis pris på ett par tusenlappar iaf.

Jag inkluderar domän osv i det priset, men däremot så tar jag 199kr / månaden för alla drift kostnader, så ta en fast summa och låt personen i fråga betala alla omkostnader.

Av rawdesigns

Tack för feedback! Jag har lagt till en text vid "här"

Problemet med videon är att alla Youtube videos är olika stora när de inte är i HD , i HD passar de perfekt, men andra format blir konstigt då media spelaren är i en storlek och inte anpassar sig efter formatet på videon, men jag ska se om jag kan lyckas få den att anpassa sig efter storleken på Youtube filmen.

Just nu har det hänt något med drop down menyerna så de alltid är nere , iaf för mig...

Är detta en site som ni kan tänka er att använda för att tex boosta Youtube videos?

Av rawdesigns
Skrivet av the squonk:

Ännu en "wordpress-sida" då, och det är sant att jag inte har lagt mycket tid på att designa någonting. Däremot är jag väldigt intresserad av användbarhet och smidighet och då passar Wordpress fnv bäst av alla fria verktyg imho.

Det är sjukt enkelt att sätta upp en egen php-server nuförtiden, och det är just enkelheten som imponerar mest på mig och inte hur svårt det är att behöva "koda allt själv"

Den senaste saken jag gillade med Wordpress var Simple:Forum-pluggen, tala om att snabbt kunna sätta upp ett diskussionsforum, och löjligt enkelt att både besöka och administrera.

Jag har inte lagt allt för mycket energi på innehåll, sidan är i ett ständigt pågående lekstadium

http://www.xeizo.com

Det roliga är att, skulle jag få ändan ur och komma på ett dunderkoncept för en sida så blir det otroligt enkelt att migrera lösningen till ett webbhotell, eftersom jag redan lärt mig att sätta upp och administrera allt lokalt = mycket låg inlärningströskel för att kunna ha bra kontroll över nästa steg. Om det någonsin blir något sånt

Jag har bara använt Linux och Open Source för hela sidan.

Jag tänkte bara höra vilket wordpress plugin du använder för forumet? Och är det integrerat med wordpress databas? med andra ord, om någon registrerar sig på forumet blir de registrerade "rätt" i wordpress och efter den grupp du valt de ska bli registrerade i?

Av rawdesigns

Någon som har någon kritik eller åsikter?

Av rawdesigns

Hej! Kul tråd, skoj sätt att få visa sitt arbete

Jag har nydligen startat en webbyrå www.rawdesigns.se , och det är min företags hemsida, en del kvar att göra för att ge sidan lite mera liv, och lite annat som ska ordnas, ska bland annat uppdatera med nya referenser som de senaste hemsidorna jag byggt.

Just nu håller jag på med sidan www.gameplayforum.se som är ett mer privat passions projekt som jag jobbat rätt intensivt på nu någon vecka, kolla gärna in och säg vad ni tycker då jag just nu söker beta testare av sidan

Åter igen, cool tråd!

Av rawdesigns

Forumet blev sålt tack för visat intresse och hjälp, uppskattas!

Av rawdesigns

Det blev så att jag drog ett långt mail om copywright lagen och inkluderade ett citat ifrån vårt kontrakt där det stod tydligt att ansvaret låg hos personen som bistod med material