Inlägg

Inlägg som demon_speed har skrivit i forumet
Av demon_speed

Som blackeagle säger, de är en viktig faktor med fps:en med och därför kan du låsa upp i ditt spels configfil så att den icke är låst för 30fps utan låter den följa din dators högre prestanda. Själv har jag ~130-140 i fps normal vilket är bra.

Av demon_speed

Om det är Grafikkort du frågar om så är de Grafikkort>Radeon kategorin du ska in på ;). Men kan du skriva vilken utrustning du har som signatur så kan vi veta mer så vi kan hjälpa dej? Vilket grafikkort har du ens för de första?

Av demon_speed

Själv har jag aldrig köpt nånting dåligt, allting har varit ''clock''-rent :)! Allt annat har jag fåt gratis. Kommer inte på nånting som varit dåligt :/.. Folk måste ha haft en otrolig otur när jag läser alla deras historier..

Av demon_speed
Skrivet av stoltz:

Äkta? Inte för att vara den men... Öka på dina kunskaper först om det du skall diskutera i trådar om produkter, innan du börjar framstå som ett troll.

"Äkta" fyller ingen funktion för att du måste ha en 24+8(4,6) pin kontakt oavsett till moderkortet. Säger som andra, ta ett Cooler Master Silent Pro M II 520W eller Be-Quiet Pure Power L8 530W.

Jo givetvis får man ta vad man vill, menar inte så :).. bara de att ifall han skulle vilja köpa separata kablar sleevade i andra färger o.s.v så är de ytterst idealt att välja de jag nämde ;).

Av demon_speed

Så länge allting är stabilt när ni har datorn igång så dra ur högtalaren från moderkortet så slipper ni pipet :).

Av demon_speed

De enda äkta fullt modulära agget för max 800kr är OCZ ZT 750W som i detta urvalet jag gjorde http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=436#rparams=l=s92256524 .

Av demon_speed

Power och Random T-Lane AB / Portlane Networks AB

100/100

http://i.imgur.com/Lxg63.png

http://i.imgur.com/kbXp1.jpg

Av demon_speed

Tjena! Ej specifik erfarenhet till just de moderkortet, men ta ståltråd o fäst fast fläkten på mitten på flänsarna med bladet åt de hållet så att de suger från moderkortet uppåt ;). Helst skulle du ju sno på lite kylpasta innan med så bli de kanon.

Av demon_speed
Skrivet av hersses:

Ja eller denna, fraktfritt för vilket belopp som helst https://www.inet.se/produkt/6101375/fraktfritt-jme-data

Av demon_speed
Skrivet av hersses:

Som de anda säger så är inte de där sidorna direkt opartiska. Dels vill de inte riskera att bli stämda sen vill de gärna sälja sina dyra nätagg och när folk tror att de behöver kraftfullare nätagg så köper dem de dyra nätaggen...
Om du vill veta hur mkt datorn drar så köp dig en vanlig energimätare tex http://www.kjell.com/sortiment/el/el-produkter/starkstrom/ene...
Med en sån får du reda på hur mkt som dras.

Jo en sån ja de finns en del programvaror som läser av wattförbrukningen med men dels är dom uråldriga 10 år gamla eller så.. men en sån som på kjell är ju praktisk ;). Så ehm va är egentligen nättagg upp till 2000+W bra för om man bara ska ha de till en dator, vad kan egentligen dra så mycke om man jämför med ynka 750w som är för mycke som ni säger :/?

Av demon_speed

Men de är inte farligt heller väl typ OM jag skulle köpa typ ett 1200watts agg? Inget brinner upp väl :P?

Av demon_speed
Skrivet av lanbonden:

AMD FX-Series FX-8120 - 125W
XFX Radeon HD5770 - 110W

Jag kollade inte in övrig kringutrustning men förutsätter att du inte har förstärkare mm via ditt nätagg så oklockat drar ditt system runt 250W och i de frekvenser du uppger runt 300W.

Läs på lite då, ett gtx 670 drar 150W, processorn i fråga drar ~70W oklockat, lägg till 5W för ramminne och några watt till för fläktar och hårddiskar och du klarar dig galant på under 500W

Gjorde en till kalkylering på http://www.thermaltake.outervision.com/Power , o den anger att jag ska ha minst 600W för allt sen får man ju lägga till lite extra o så givetvis så så himla dumt är de inte med 850W ;).

Av demon_speed
Skrivet av lanbonden:

med överklockad processor borde det systemet dra runt 350W och du vill helst inte ligga över 75% effekt så kör på ett agg på 480W+ så är du på den säkra sidan.

450-480W nånting hade jag på mitt gamla agg från 90-talet (med en sån dator) o de räckte precis, tänk då idag med allt allt allt dubbelt upp = Ja!

Av demon_speed
Skrivet av WolfOfVengeance:

Har du inte tänkt köra sli så räcker 650w mer än väl. Kör själv liknande rigg men med 2st gtx670 på 750w utan problem.

Men i den prisklassen som du länkar till så är detta 850w att föredra: http://www.inet.se/produkt/6900362/xfx-core-edition-850w-80-b...

Men de agget är inte modulärt, bara fuskmodulärt :/.. Annars är XFX nättagg säkert kanon :).

Av demon_speed

Har prövat flera kalkyleringar för alla min utrustning och den anger att jag bör ha minst ~700W, så när de kommer till Jesperu97 så är de att köpa ett nättagg som han får mycke bang for the buck ifall att han köper med moddning till den o.s.v (framtidssäkrad) ;).

Av demon_speed
Skrivet av Jesperu97:

Oj då, jag som hade tänkt att detta på 650w skulle räcka

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=474969

De kan kanske räcka, men att vara på en säkra sidan är alltid bättre + att prisskillnaden mellan 650/750/850W inte är så stor alls så är de ju bättre att ta en på 850W så är de ett bra köp :). Typ som denna jämförelsen jag gjorde här nyss http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=436#rparams=l=s92226190 .

Av demon_speed

850W räcker gott o väl för ditt upplägg för utrusting. Vi verkar ju ha samma moderkort med o lite annat verkar va inte så långt ifrån, så detta är vad jag skulle köpa till mej själv vid nästa uppgradering > http://www.oc.nu/datorer-kringutrustning/datorkomponenter/nat... eller http://cdon.se/hemelektronik/ocz_850w_zx_series_power_supply-... . OCZ:an verkar mest lovande ;)!

Av demon_speed

Njae de är rediga ruttna butiker de där.. klickade nämligen på varenda ''Where to buy'' länk inne hos fractal design o de va så jag hittade de ;).

Av demon_speed
Skrivet av AndersB:

Tror inte det är marwell.. har ett asus m5a87..

Mhm ok. Lustigt de inte står nånting på asus sida för vilket chip som används, men jag undrar om de inte är asmedia > http://station-drivers.com/telechargement/asmedia/asmedia_asm... efter som du har ASM1042 controller för ditt usb 3.0 ;).

Av demon_speed
Skrivet av Superlight:

Man får ingen blåskärm bara för att man har ett minne. Man kör två minnen bara för att få dual-channel funktionen.

Jojo :), men datorn mår ju bättre av 2 stickor helt klart. Men han kan köra memtest iaf så får vi se va de visar :).