Inlägg

Inlägg som Badkrukan har skrivit i forumet
Av Badkrukan
Skrivet av zeleni:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/450703/ullared-edition

10k med os och montering ger det här. På sikt kan du köpa ett gfx kort til och klara dig i lång tid.

Hej igen Zeleni! Uppskattar verkligen att du satte ihop det paket åt mig, alla jag snackat med säger samma sak.. väldigt prisvärt paket

Men har några synpunkter (Då jag inte är insatt ska du inte ta detta som kritik utan frågor bara!).

Jag vet att jag sa att jag ville ha en tyst dator, men super tyst behöver den inte vara. Skulle man kunna spara in på det och kanske få ett bättre grafikkort? KOmmer kanske clocka den så då kanske fläktarna är nödvändiga ändå?

Dessutom angående RAM, har läst ganska mycket om det och alla verkar vara överrens om att 8 GB är överkill om man inte ska köra massa program etc, jag tänker mest bara spela och då kanske 6 GB är mer än nödvändigt? Kan man spara in där kanske, byta ner det till 6 GB och sätta in något bättre? Kanske bättre cd brännare eller dylikt

Vad tror du?

Dessutom börjar jag mer och mer luta emot att bygga ihop den själv. Alla säger att det är skit lätt och finns massa filmer ut så bor inte vara svårt om man inte vet något eller?

Så tänker fråga dig om något som kanske är lite mycket; men pallar du sätta ihop 2 dator paket åt mig?
1. Med montering och OS
2. Utan OS

Kisses

Av Badkrukan
Skrivet av zeleni:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/450703/ullared-edition

10k med os och montering ger det här. På sikt kan du köpa ett gfx kort til och klara dig i lång tid.

Kommer detta ge mig vad jag söker efter? eller är detta det bästa jag kan få för min budget?

Av Badkrukan

Hjälp med dator köp - budget omkring 10k

Hejsan!

Gjorde en tråd angående ett laptop köp till gaming, men bestämde mig att jag kommer få en grymt mycket bättre dator om jag kör på stationär istället.

Det jag letar efter är;
En tyst dator
Ska klara av de senaste spelen (och vara relativt framtidssäker dvs.. kunna köra de kommande spelen(typ BF3, Diablo 3, klara av att lira WOW 25man raids på ultra / high settings ) på maxade settings / nästan maxade settings) i drygt 1,5 år innan jag ska behöva tänka på att byta ut delar / trappa ner.
Ladda relativt snabbt (vill tex. inte sitta i loading screens hela jävla tiden).
HDMI uttag.

Min budget; Omkring 10k kan sträcka mig över den om det behövs med någon tusenlapp (typ 1-3 tusen, ju närmare 10k ju bättre, såvidare det inte är större skillnad vill jag inte gå över 11k, ni förstår nog hur jag tänker).

Jag kan inte sätta ihop den själv (aldrig gjort det och har minimala kunskaper angående dator bygge) har inget operativsystem själv. Men jag har skräm och allt annat.

Tror ni jag kan få en sådan här dator jag söker för min budget? Och kan någon hjälpa mig?

Dessutom har jag en fråga angående chassi! Ser att det finns miljoner olika, vad gör ett chassi egentligen? Hjälper den till att tysta ner dator eller är det bara för att se snyggt ut?

Borde jag försökte bygga ihop något ifrån Inet eller bara köpa en färdigbygg på typ komplett?

Av Badkrukan

Jag får fan panik snart.. kan inte välja laptop, har dessutom velat som satan med min flickvän / kompisar etc de senaste 2 dagarna angående laptop köp och kommit fram till att det är mycket smartare att köpa en till stationär istället. Vill jag sitta å softa i soffan så kan jag ju bara använda min HDMI och kör genom TV liksom.

Hoppas verkligen inte ni känner att eran tid ni lagt ner på denna tråden kom till onödan, gjorde ju så jag insåg att det är bättre att köpa en stationär om man vill ha en "framtids säker speldator" istället för en laptop Jag mini lanar ändå inte så extremt mycket, dessutom brukar vi nästan alltid vara hos mig.

Kommer skapa en tråd för att få hjälp med att bygga en stationär nu Tack så mycket för allt ni gjorde!

Av Badkrukan

Hittade nyss dessa två datorerna;

http://shop.onoff.com/Produkter/Datorer__Kringutrustning/Dato...

eller denna http://www.expert.se/Product/Product.aspx?id=6347387

Är den något att kolla på? Sämre grafikkort men bättre proccesor.. har hört att de flesta spelen inte stödjer mer än dual core dock.. så borde kanske inte kolla efter quadcore?

Av Badkrukan
Skrivet av Grabben_83a:

När jag jämför dem med tex. MSI så ser man ju att de har sämre hårddisk och processor.. grafikkortet är nästan lika bra.. men det är processorn och hårddisken som är skillnaden, dock är det större skärm på de du länkade.

Av Badkrukan
Skrivet av MasteraCe:

Låter klokt!

Finns ju annars denna också http://shop.onoff.com/Produkter/Datorer__Kringutrustning/Dato...

Som har samma generation av delar som MSIn .. då snackar vi 500kr

ååå, gillar inte dig längre!!! Nu måste jag tänka ännu mer

http://www.ultra-laptops.com/comparisons/asus_g53jw_vs_msi_gx...

Vad är skillnaden egentligen? MSI har HD skräm medans Asus har bättre kylning? Och sen är det looks som är en smaksak eller? eller är det något mer jag inte tänk på? Skulle varit nice om någon skrev ner någon lista eller vet vart jag kan se en jämförelse mellan dessa två!

Av Badkrukan

Yes. Mitt huvud är inställt på MSI'n. Även om jag har stor budget så är 2000 hit eller dit ganska mycket pengar då jag inte har fast jobb. Tror det blir MSI och använda de 2000 till annat

Hur som helst, älskar er för er hjälp och om 2-3 dagar har jag mitt slutbeslut om vilken det blir!

Av Badkrukan
Skrivet av anon162937:

Asusen har ju nya Sandy-Bridge, Hybrid hårddisk, och den går tystare, dock har den ett sämre grafikkort men det är upp till dig!

Jo, men om jag fattat det rätt så är det inga större saker som är skillnad, lite tystare hårddisk och bättre kosmetika.. men det handlar ju ändå om 2000 + och det är jag nog inte ready att lägga på 'små saker'

En fråga; Är MSI'n bluray rdy? Såg inget om det på cdon.com så antar att den inte är det.

Av Badkrukan
Skrivet av MasteraCe:

Nja just spelprestanda kommer du inte vinna på 4000kr extra

Men du jämför en MSI med gamla intel I5 + 15" mot ASUS 17" quadcore sandy I7..

Bättre du jämför mot denna då http://www.inet.se/artikel/1969881/asus-g53sw .. Då är skillnaden 2000kr du får Sandy Brigde, och en tystare dator.

Det är lite svårt att avgöra.. själv körde jag på G73SW som du länkade är då nöjd för den delen och då har jag provat GX660.. Fördelarna som jag upplevt mellan Gx660 och G53/G73 är följande

+ Tystare
+ Snyggare design (Smaksak)
+ Matt plast istället för högblank plast.. Dels blir det snabbt fult men även svettigt att vila handen på en högglansig yta gentemot en matt.
+ Skönare tangentbord, GX660s känns sjukt budget typ plastigt.. ungefär som om man köper ett 99krs ultraflat tangentbord ungefär (enligt mig)
+ Bakgrundsbelyst tangentbord, riktigt trevligt
+ Nvidiakortet bättre kompatibelt med fler spel t.ex minecraft, även om radeonkortet kan vara nån % bättre i vissa spel.
+ Touchpaden .. G53/G73s touchpad går använda, GX660s är ett stort skämt.. Sämsta touchpaden jag testat.
+ Normal Keyboardlayout.. MSI har vissa knappar på konstiga ställen.. t.ex <> knappen där ALT sitter normalt..
+ Skön lutande design så den inte känns så klumpig, samt bekvämare när man sitter vid datorn
+ Inga flashiga lampor, stilrenare.. även om dom går stänga av på MSI så syns dom ändå.

Aja det är vad jag kommer på just nu iallafall!

Det var nog för att jag skulle välja asus iaf, eftersom man ändå ska ha datorn ett tag så är det ju bra om man är nöjd från början

När jag läser vad du skriver så känns det att den enda stora skillnaden är utseendet? Kollade på lite filmer (och har ägt en Asus förut). Så vet typ vad du menar med hur Asus ser ut, visst kan hålla med om att det kändes lite som att MSI var lite för "blänkande" om du fattar vad jag menar? Men om jag är ready att lägga 2000 extra för att få utseende vet jag inte, det är inget som direkt stör mig!

Dessutom kommer jag antagligen använda ett externt keyboard + mus om jag inte nu sitter i soffan eller lanar.

Lutar allt mer emot MSI men pallar inte göra ett impuls köp, måste vara 100 % säker på att jag vill ha just MSI i minst 3 dagar innan jag verkligen köper den!

Av Badkrukan

Sitter här med 2 datorer jag funderar mellan.

1.
http://www.msi.com/product/nb/GX660.html
Intel Core i5 480M 2,66 GHz, 3MB L3 Cache
4GB RAM
ATi Mobility Radeon HD 5870

2.
http://www.asus.com/Notebooks/Gaming_Powerhouse/G73SW/
Intel Core i7 2630QM / 2 GHz (turbo at 2.9 GHz)
8 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 460M

Det är en 4000 skillnad på 1 och 2. Frågan är; Hur stor skillnad är det mellan de två om man kollar på prestandan, handlar det om typ 5-10 fps eller är det 40-50 fps skillnad om ni förstår vad jag menar? Är det verkligen värt att lägga de extra 4000 tusen för mina spel behov?

Av Badkrukan

Hm, den dator verkar rätt schysst! precis i mellan min budget och verkar rätt "framtids vänlig" om man säger så.. ska göra lite mer research

Av Badkrukan
Skrivet av anon162937:

Satsa på en Msi GX660 för 8999kr... väldigt prisvärd!

Hittar ingen affär som säljer den? Alla sidor säger att den har utgått. Har du något alternativ eller vet du vart man kan köpa den?

Av Badkrukan
Skrivet av anon42512:

Inga dåliga krav du hade

Finns nog ont om tysta svala laptops som klarar BF3

Har inte skrivit något om att den ska vara sval, bara den inte brinner hål i mina byxor blir jag glad.

Av Badkrukan

En tyst laptop och någon som inte blir ALLT för varm är väl något jag söker + det andra jag redan skrivit.

Av Badkrukan

Hjälp en förvirrad pojk med laptop köp! Budget: 5000-12,000

Hejsan Sweclockers! Jag har sökt i ett par dagar nu efter en laptop som passar mig, men jag vet inte så värst mycket om laptops deras prestanda och det är därför jag sökte mig till er!

Sitter med ett stort dilemma när det gäller att köpa min laptop, jag vet inte hur mycket jag ska spendera på den. Saken är att just nu spelar jag endast spel så som LoL, Dota samt The Sims 3. Mindre krävande spel som inte kräver att jag har en dyr dator, en dator för 5000 hade dugt mycket väl för att kunna spela dessa spelen på max. Men saken är att jag antagligen kommer börja spela Diablo 3 när det släpps, ev. börja WOW, BF3 etc när väl sommaren slutar(Men inget är säkert!). och då kommer inte en dator för 5000 duga.

Så jag har två val.
Val 1: Köpa en laptop som är billigare och funkar perfekt för mig just nu och då riskera att min laptop blir värdelös om jag tänker börja spela WoW igen och på så sätt behöva köpa en ny eller uppgradera min stationära.

Val 2: Köpa en laptop som är dyrare, som kommer göra så jag kan spela lite krävande spel i drygt 1-2 år innan jag behöver tänka på att köpa ny. Men ifall jag nu inte börjar spela något, ha en 'för bra dator' och på så sätt har pengar försvunnit ändå!

Som det ser ut nu, kanske man borde göra något mellan mina två val? Köpa en dator för 7-8000 istället för en för 5000 eller 12,000.. eller vad tycker ni? Är här för era råd för att lätta på min förvirring!

Anledningen till att jag vill köpa en laptop och inte en ny stationär (har en duglig stationär som kommer vara decent i 1,5 år till typ) är självklar, vill kunna förflytta mig snabbt! Dra till en polare och lana på någon sekund, ligga och softa i sängen m.m.

Min budget: Omkring 5000-12,000kr
Skärm: Såklart är större bättre, men antagligen blir 15,6" bäst prestanda på för pengarna.

Laptops jag har hittat; Skulle varit allt för många om jag skulle länka dem här.. har kollat på typ alla laptops i världen känns det som! Så har inga direkt att länka till..

Hoppas någon kan hjälpa mig med mitt val!