Inlägg

Inlägg som Jeo1996 har skrivit i forumet
Av Jeo1996

Starcraft 2!

Av Jeo1996
Skrivet av Jonssown:

Jag använder jag mig utav GTX570 varianten, gällande Phantom kylaren. Och jag kan säga att dina temperaturer är på tok för höga för den fläkthastigheten.
Själv kör jag min fläkt på auto och temperaturerna peakar på ~69C efter några timmar i BF3, värt att tillägga är att kortet är väldigt tyst under dessa tidpunkter.(Fläkt ~45-50% Peak)

Har du blåst ur alternativt damm ur kylflänsarna? dvs om det finns någe.
Kylaren kan annars vara felmonterad, fel i fabrik gällande kylarpasta osv..

Mvh,
Patrik

Ja, damm är helt rensat från kylflänsen och fläktarna, finns det någon manuell på hur kylaren ska vara monterad? för det känns lite konstigt att kylaren bara sitter fast med 2 skruvar...

Av Jeo1996

gtx 580 Phantom 3gb, har ni oxå dåliga temps?

Hej

börjar undra om det är något fel på min kylare, jag ligger på 84 grader och fläkt hastigheten runt 85% när jag spelar bf3. Har jag haft otur och fått ett dåligt exemplar eller ligger alla GTX580 Phantom 3Gb på väldigt höga temps o fläkt hastighet?

Av Jeo1996
Skrivet av Johanness:

Jag skulle aldrig köra med så höga temp. Jag oroar mig redan vid temp. som når 70 grader. Dra ner volten, om du mixtrat med den, kolla även över resten av kylningen i datorn. Kika även över hurvida du ställt in fläkten på kortet, det kanske står på manuellt läge och då bara når ett visst varvtal? Annars höj farten manuellt eller ställ den på auto.

Jag har ställt min fläkt på 70% för att jag tycker att det låter alldeles för mycket vid 80 (så mycket att man stör sig även med hörlurar på).

Av Jeo1996
Skrivet av simme300:

mitt gtx 580 toppar 73 med auto på fläkt och en överklockning till 925 på core och 2100 på mem, 1100mv.

Vad avundsjuk jag blir >.<, mitt kort ligger ju på 80 STOCK, Måste verkligen ha sjukt dåligt luftflöde i mitt chassi. Men jag har svårt o se det problemet då jag har 4 fläktar, 1 mot grafikkortet, 1 intag och 2 ut. Kan det vara så att min stock cpu kylare öser ut varm luft så att grafikkortet inte får någon kall luft?

Av Jeo1996

Överhettning?

Tjenare

Jag har ett GTX 580 "phantom" 3GB och kör det klockat på 910Mhz fast det som oroar mig är temperaturerna som ligger på 91 grader C och kan komma upp till 94 grader då och då. Min fråga är då om det är okej att köra på så höga temps när 98 är max (det är iaf då fläktarna automatiskt skruvas upp till 100%).

Av Jeo1996

Tips för en total noob?

Tjenare, har precis börjat spela sc2. Jag började med att spela mot AI och kunde eventuellt slå "hard" då tyckte jag att jag var duktig och gav mig ut i online cärlden och spelade några placement matcher och fick rå stryk, försökte följa olika build orders som skulle vara bra men så fort min arme hunnit äns bli något hade min fiende en mycket större arme. Jag försöker alltid stoppa om min fiende scoutar men verkar ändå kunna kontra min arme riktigt bra. Finns det något vanligt som många nybörjare gör fel, har ni kanske andra tips? spelar förresten mest terran. tacksam för all hjälp o råd!

Av Jeo1996
Skrivet av ToJa92:

Har du provat att starta det OS du har just nu? Ser ut som att USB minnet inte går att läsa. Själv brukar jag följa denna guide som alltid fungerat bra: http://www.intowindows.com/how-to-install-windows-7vista-from...

tja... grejen är...jag har inget os alls på den, splitter ny ssd. skulle det kunna vara att jag formaterade om den till ntfs och inte fat32?

Av Jeo1996
Skrivet av ToJa92:

Spontant skulle jag säga att du uppgraderar RAM-minnet(något jag rekommenderar för alla netbooks) och sen kör Home Premium, alt Home Basic. Vet inte skillnaden riktigt, Basic har inte Aero om jag minns rätt och det kommer du ju ändå inte att köra.

Jag uppgraderade nu till 2Gb RAM. Har tyvärr ett nytt problem, med all ny hårdvara installerad gick jag in på BIOSen och bytte boot prioritet till revmovable dev, stängde ner datorn och satte in mitt USB (som jag gjort bootbart och laddat in windows 7 ultimate 32bit filer i) men då får jag meddelandet vid uppstart "A disk read error occured Press+Ctrl+Del to restart" någon som har någon aning om vad jag ska göra?

Av Jeo1996

Windows 7 Starter eller Windows XP?

Tjenare, jag har en EeePc 1005-HA med OCZ SSD 60GB Vertex Plus Series och ska formatera om den. Ska jag installera Windows 7 Starter eller Windows XP? Om XP vilken version skulla passa bäst? Sista frågan, skulle Windows Home Premium (32bit) fungera på denna datorn eller skulle det krävas en RAM uppgradering? Jag vill gärna att datorn ska bli så rapp som möjligt men jag gillar verkligen Windows 7 utseendet (Ja, även utan Aero grejerna) Tack på förhand!

Problem löst: Köpte ett nytt USB minne och nu verkar windows installleras.

Av Jeo1996

Finns det något externt tangentbord?

Har letat lite men verkar inte hitta något bra tangentbord till Android (Galaxy s II). De som är bra är antingen till tablets eller till en specifik telefon, Känner ni till någon full storlek externt qwerty tangentbord slim form faktor?

Av Jeo1996
Skrivet av deekay:

Jag har själv letat efter precis samma sak nu i ca 2månader. Kanske lite *bump* tråd men:
Jag har primärt kollat på Asus kort. Ett GTX590 är som sagt inte 2xGTX580. Om man bara räknar CUDA cores så är GTX590 lika med 2xGTX580.
Men det är väl ungefär där det slutar, utan ett GTX590 mer som 2xGTX575(Om det skulle finnas) GTX590 ligger precis i mellan dessa.
Det dom andra svamlar om är egentligen bara samma GPU GF110 och CUDA cores, det andra räknas inte ens. Kika lite på hur tillverkarna har fipplat med core, shader, memory, TDP och andra parametrar så ser ni att ett GTX590 inte är exakt 2xGTX270 eller 2xGTX580.

Allt kanske inte är sant på wiki men det ger en bra bild över hur korten ligger i förhållande till varandra, jag har sett att bla core siffror kan diffa lite, inte mycket.. LÄNK:
http://en.wikipedia.org/wiki/GeForce_500_Series.

600 serien kommer Q1, så jag håller med en del som skrivit att man kanske ska vänta. Eftersom det verkar vara så himla svårt att få fram Asus GTX590 så funderar jag själv på ett Asus GTX580 (som en kollega har) och se vad som händer med framerate i 'Ultra Settings' så klart kanske dock med en lite lägre upplösning än 1920x1200. Annars får man väl sätta till ett till GTX580 vilket då blir dyrare än GTX590 totti sett men men som sagt 2x580 är inte exakt GTX590, det är faktiskt lite fetare.. Se benchmarks annars, GTX580 hängfer på ganska bra!

Har du köpt något kort nu? Du kanske kan ge mig input som inte har kort än men vill ha något innan veckan är slut...

mvh
DeKå

Jag skaffade ett GTX580 Phantom 3Gb, om det är BF3 du syftar på med ultra settings så kör mitt system det på ett ganska stadig 50 fps men med drops till ~37 fps. Däremot är kylningen på kortet jag har inte det bästa i mitt fall då både CPUn och grafikkortet dumpar värme inuti chassit vilket gör det rätt varmt upp till 75 grader på GPUn utan OC.

Av Jeo1996
Skrivet av ggustavsson:

Du kanske använt tecken i lösenordet som å, ä eller ö sånt kan ställa till det, rejält..

nope, inga utlänska bokstäver över huvudtaget bara siffror och bokstäver

Av Jeo1996

Lurad av origin?

Jag har nyss registrerat mig på origin, loggat in och installerat bf3. När jag försöker starta spelet står det att min e-post adress eller lösenord är inkorrekt vid inloggningen på battlelog, detta hindrar mig från att ens starta bf3. Jag har aktiverat mitt konto på origin och skrivit in produkt nyckeln till bf3 så jag kan inte skapa ett nytt konto och börja om. Vet någon vad som kan vara felet? Tacksam för alla svar.

Edit: det står att man ska logga in med sin e-post adress vilket jag inte har angett under registreringen utan bara min förälders e-post adress vilket jag också provade med som inte funkade.

Av Jeo1996
Skrivet av Meckley:

Hade samma problem md mitt Msi Gtx 580 Xe.
Googlade llite och då hittade jag en bra lösning.
Högerklicka på genvägen på te.x skrivbordet, och i fältet Mål lägger du till -nomemrestrict -norestrictions, så det blir te.x "E:\Spel\Gta4\Grand Theft Auto IV\LaunchGTAIV.exe" -nomemrestrict -norestrictions
Sen ska det funka

Edit: Högerklicka, gå in på egenskaper fyll i det så som jag skrev och sen verkställ så klart.
Anledningen till detta problem är att Gta inte stödjer minnesmängden så det blir en liten konflikt där helt enkelt men gör man som jag skrev så går man runt det problemet!
Ska även tilläggas att man ska bara göra det om man vet att kortet klarar av det, men med ett 580 är det inga problem att maxa det spelet i 1080p.

Tack så mycket! funkade perfekt.

Av Jeo1996

GTA IV låsta inställningar med GTX 580 3Gb?

Tja, har ett litet problem med GTA IV, det är så att jag nyss har installerat ett nytt grafikkort nämligen ett GTX 580 3Gb "phantom" och när jag startar GTA ställs alla inställningar sig på absolut lägsta, det står att 202mb utav 3026mb vram används och att det överskrider resurserna för ditt system. Nån som har någon aning om vad som kan vara felet?

Specs

videokort: GTX 580 "phantom" 3Gb
CPU: i7 2700k @ 3,5Ghz
RAM: 16Gb @ 1600Mhz
PSU: Corsair AX 850W
SSD: Corsair Force 3 series 120Gb
MOBO: Z68A-GD55

Av Jeo1996
Skrivet av Meckley:

Så du menar att bara för att 2 st 580 gpuer är nerklockade så är det inga 580?
Läs mitt första inlägg i denna tråden så vet du lite hur ett 590 fungerar!

Jo, det var nån annan som inte tyckte det x)

Av Jeo1996
Skrivet av megaman1:

Varför jämföra ett kort för 3700:- mot två för typ 6500:-? :/

Vart finns ett GTX 580 3Gb för så lite?!?! Blir överlycklig om du kan länka

Av Jeo1996
Skrivet av Meckley:

Ok och vad är dedt då som sitter på ett 590?

Är inte riktigt säker på vad han menar men det finns inte 2 fullt ut 580 utan 2 580 GPU:er som är ner klockade.

Edit: Är inte riktigt säker på vad han som påstår att ett 590 inte består av två 580 menar*

Av Jeo1996
Skrivet av kerbo:

Verkar som de ovan inte såg sista frågan. Om du kör SLI med 1.5Gb-kort så betyder det inte att du får 3Gb minne totalt att jobba med. Kort 1 i sli-konfigurationen använder sina 1.5Gb och minnet speglas till kort 2. Tyckte det kunde vara värt att reda ut.

Jo det vet jag, vad jag ville veta var om att jag skulle köpa ett singel 580 3gb eller 2x 580 1,5gb för att det är de två alternativen jag har pengar till, med 2 gtx 580 1,5gb får jag mer prestanda så frågan är om jag ska köpa ett 580 3gb för att i framtiden köpa ett till eller om jag borde nöja mig med 2 580 1,5gb eftersom jag bara har en skärm. ursäkta om jag är oklar, förvirrar nästan mig själv här xD