Inlägg

Inlägg som Gustavson har skrivit i forumet
Av Gustavson

@arowe17: Senaste från Merlin

Av Gustavson

Ingen gigabit hastighet med Asus RT-AC87U

Hej

Kommer inte upp i mer än 100mbps genom min Asus RT-AC87U, som jag har som AP.

Om jag byter ut 87:an mot en RT-AC68U, allt annat oförändrat, så får jag gigabit hastighet. Slutsatsen är då att det är nånting med 87:an som är felinställt.

Något tips på inställningar eller nåt annat man kan kolla? (jag anser att jag uteslutit felkällor som defekta kablar eller felaktiga inställningar på övriga enheter)

Mvh

Av Gustavson

OK. Hehehe

Jag ska filma en display som jag utvecklar mjukvara till. Tanken är att denna film sedan ska bildbehandlas och användas för att verifiera funktionaliteten I denna mjukvara.

Av Gustavson

Högpresterande webkamera med vidvinkel/kort fokus

Hej,

Jag skulle behöva en lite mer högpresterande webkamera som kan fokusera på kort avstånd (ca 2 dm) och då kunna "se" ett objekt som är ca 4 dm brett. Jag har testat med en Logitech C920 och den är inte I närheten av att klara detta.

Är detta möjligt? Jag ska använda den proffessionellt så kostnaden är inte kritisk....

Mvh

Av Gustavson
Skrivet av ggustavsson:

Det finns drivrutiner för din CPU/grafik och windows 10, så inga problem där inte.
https://downloadcenter.intel.com/downloads/eula/25620/Intel-G...

denna för 64bit

Dock så bör även Windows 10 hitta rätt drivrutin också, kolla i enhetshanteraren vad som faktiskt är installerat.

Tänk också på att materialet som spelas upp måste vara i 5.1 + att uppspelaren kan behöva ställas in att output ska vara i 5.1 annars blir det i bägge fallen bara stereo förstås.

Denna går heller inte att installera tyvärr. Samma felmeddelande som innan. Fattar inte vad detta beror på.

Materialet är 5.1 DTS.

Jag kan inte välja något annat än stereo i uppspelaren.

Av Gustavson

Inget 5.1 ljud genom HDMI

Hej!
Jag har en HTPC med Zotac H55 ITX, Core I3 540 processor.
Tidigare har jag skickat digitalt 5.1 ljud via HDMI kabeln. Men efter att jag tvingats till en "återställning" av windows 10 så funkar inte detta längre. Endast stereo skickas genom HDMI kabeln.
Jag har försökt att installera drivrutinerna till grafikkortet (det inbyggda Intel HD graphics) men får svaret "Programmet kan inte installeras, datorn uppfyller inte minimikravet".

Kan jag alltså inte installera drivrutinerna till mina "gamla" komponenter i windows 10?

Något tips hur jag ska göra?

Av Gustavson

Jag har testat att sätta modemet direkt i datorn och då har det fungerat bra. Då har jag dragit slutsatsen att det är nåt i kompabilteteren mellan routern och modemet som inte är bra. Är dock öppen för att jag inte gjort alla inställningar rätt....

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gustavson

Bra 3g modem till Asus RT-N66U?

Har kört med ett USB MODEM Huawei E3276. Funkar inget vidare, segt och sporadisk internet kontakt.
Nån som har nåt tips på något som funkar bra?

Mvh

Av Gustavson
Skrivet av Penina:

Your PSU is wacked.

Jag är skeptisk till det. Har ju inte hjälpt att byta till annan PSU...

Av Gustavson
Skrivet av BaZZe:

Hmm, jadu sådana här fel är svåra och framförallt också eftersom man bara kan spekulera i olika fel som kan skapa det i teorin, men ur felsökning syfte ser det ju ut som du gått tillväga helt korrekt.

Det ända jag inte kan se om du gjort här eller testat är om du bytat ramminnen?

Annars är det ju korrekt som du säger det är sällan om aldrig en processor går sönder så länge den inte varit väldigt tungt överklockad i många många år, så det känns väll som det isf är moderkortet.
Jag skulle inte säga det skulle vara omöjligt att få tag i ett sånt här på sweclockers eller så men jag skulle också säga att det är en såpass gammal plattform att jag skulle nog personligen sälja cpun istället och satsa på att bygga något nyare eller köpa något begagnat paket här på sweclockers.

Skrivet av giplet:

Jag googlade lite och "Critical Kernel Power" verkar ofta vara förknippat med strömsvikt. Antingen i ditt nätagg eller något tidigare en nätagget. Någon aktiv grendosa, skydd mot strömspikar eller liknande. Skulle även kunna vara någon stor strömförbrukare som startar och skapar svaj i nätet.

Skulle ju även kunna vara strömmatningen till processorn, men då borde datorn starta om oftare vid belastning och förmodligen inte alls när den inte används.

Edit: Läste lite till. Kan vara en strömsladd som inte sitter ordentligt fast, inkl nätsladden till nätagget, men även sladdar inuti datorn, tex matningen till moderkortet.

Allt detta är testat, provat datorn från olika grendosor (tom tagit datorn till en annan del av stan och testat), satt i och ur strömsladdar på moderkortet, testa 2 andra nätagg.

Av Gustavson

- BeQuiet 500W
- I7-960 3.2 GHz
- Asus P6X58D-E
- Corsair Vengeance PC12800/1600MHz
- Gigabyte Radeon HD 7750
- Samsung SSD 840 EVO 120gb
- WD Green 1500gb
- Temperaturer är låga, en omstart kan komma när inget program körs
- Datorn KAN fungera i över en timme utan omstart även om jag kör processor och grafikkort på maxlast (höga temperaturer)

Tillförlitlighetsövervakaren säger bara "Critical Kernel Power".

Av Gustavson

Visste att jag glömt något...

Har testat minnena med Windows minnestest samt Memtest86 utan någon rapport om fel. Har även testat att köra en minnesmodul i taget.

Har ingen blåskärm, datorn stängs av helt och startar om. Inga andra fel i loggen än "Critical Kernel-Power Errorr"

Som du säger BaZZe, blir nog att försöka sälja processorn och istället köpa nytt moderkort (tex 1150) och processor (I3). Alla andra delar i datorn kan jag återanvända.

Av Gustavson

Defekt moderkort eller processor?

Jag har problem med min stationära dator. Windows 7 startar om sporadiskt och enligt min upplevelse helt slumpmässigt.

För att lösa problemet har jag hittills:

Provat 2 andra nätaggregat, annat grafikkort, annan hårddisk för windowsinstallationen, diskret nätverkskort, fått experthjälp med inställningar i BIOS, uppgraderat till senaste BIOS, provat annan processorkylare, bytt kylpasta till kylaren, installerat om Windows 3 ggr (2 olika varianter av Windows 7), plus mer somjag kanske glömt nu...

Iaf, det som återstår är hårdavarufel på moderkort alt processor.
Dessa är:
Asus P6x58D-E (1366 sockel)
Intel I7 920

Utan att vara någon expert känns det som det är mycket större sannolikhet att moderkortert är defekt än att processorn är det.

Men min fråga är ändå om det kan vara processorn som kan vara problemet, kan en defekt processor ge denna typ av fel? Eller är mer processorer mer binära, dvs fungerar perfekt eller inte alls?

En bytesprocessor går att få tag på på Blocket/Tradera. Ett moderkort är nog i princip omöjligt att få tag på.

Av Gustavson

WiFI utbyggt med AP

Jag har en Asus N66U (router) och en Asus N56U (AP). De är trådat förbundna med varandra, de har samma SSID men olika kanaler (1, resp 11).

All mina mobila enheter "föredrar" N66:an även om man befinner sig nära N56:an och har mycket kraftigare signal från denna. Om jag tvingar tex min mobil att ansluta till N56:an så hoppar den genast tillbaka till N66:ans. Vad beror detta på? Är någon inställning felaktig i min setup?

Av Gustavson
Skrivet av CeciliaB:

Har du en växlingsfil på C: som är något större än dump-filens storlek (beror på vilken sorts dumpfil som är vald)?

Jag kör utan växlingsfil (=pagefile?)

Av Gustavson
Skrivet av CeciliaB:

Critical 2014-11-21 12:57:02 Kernel-Power 41 (63)
Det är bara att Windows har stängts av genom att bryta strömmen eller liknande. Kolla om det kommer något annat precis innan.

Men det kanske är en blåskärm (BSOD) som inträffar och datorn är inställd på starta om då. I så fall ändra, och kör WhoCrashed och/eller BlueScreenViewer för att se om de visar något.

Eller temperaturproblem kanske?
Då kan det bli avstängningar.

Jag ser att varje "Critical Kernel-Power Error" föregås av det icke kritiska felet Volmgr 46, "Crash dump initialization failed!". Detta fel kommer typiskt 2 sekunder innan Windows startar om.
WhoCrashed visar ingenting (pga att ingen Chrash Dump skrivs?)

Av Gustavson

Vilken minneshastighet ska jag köra?

Har följande hårdvara:

I7-960 3.2 GHz
Asus P6X58D-E
Corsair Vengeance PC12800/1600MHz

BIOS inställningarna för minneshastighet står det "For locked CPU only 800 and 1066 MHz works". Vad innebär detta? Är min 960 "låst"? Vilken inställning bör jag välja?

Av Gustavson
Skrivet av Jonssown:

Handlar det om 3 stickor? X58 använder Tripple-channel och behöver därför minst 3 stickor för att fungera optimalt, tycker därför att 8GB var lagom mysko.
Angående SATA III så ska du inte använda den som finns på X58, då den är från Marvel, du får bättre prestanda med SATA II kontrollen från Intel på brädan, skillnaden mellan SATA II och SATA III är troligen ändå inget som du märker i vardagsanvändande.

Om komponenterna är i gott skick så skulle jag säga att det är värt pengarna under tusenlappen.

En annan fråga, i BIOS står det i inställningarna för minnes hastighet "For locked CPU only 800 and 1066 MHz works". Vad innebär detta? Är min 960 "låst"? Minnena är PC12800/1600MHz. Vilken inställning bör jag välja? (Jag har stabilitetsproblem med datorn)

Av Gustavson
Skrivet av 0n0ffknappen:

Gå in på Loggboken/Event Viewer och sök efter felet i någon utav loggarna Program, Installation eller System. Därefter blir det lättare att hitta felet.
Jag hade också som dig, kraschade sporadiskt när jag använde webbläsaren, oavsett läsare och löste detta genom att manuellt extrahera ett par filer från AMDs installationsfiler.

Om du har tid/lust får du gärna ge mer detaljer kring din lösning.

Så här ser det ut i Loggboken (Tog bara med "Critical"):

Critical 2014-11-21 12:57:02 Kernel-Power 41 (63)
Critical 2014-11-21 18:53:12 Kernel-Power 41 (63)
Critical 2014-11-21 14:44:51 Kernel-Power 41 (63)
Critical 2014-11-21 11:56:43 Kernel-Power 41 (63)
Critical 2014-11-21 13:31:50 Kernel-Power 41 (63)

- System

- Provider

[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power
[ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}

EventID 41

Version 2

Level 1

Task 63

Opcode 0

Keywords 0x8000000000000002

- TimeCreated

[ SystemTime] 2014-11-21T11:57:02.899207700Z

EventRecordID 1414

Correlation

- Execution

[ ProcessID] 4
[ ThreadID] 8

Channel System

Computer I7-960

- Security

[ UserID] S-1-5-18

- EventData

BugcheckCode 0
BugcheckParameter1 0x0
BugcheckParameter2 0x0
BugcheckParameter3 0x0
BugcheckParameter4 0x0
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0

Av Gustavson
Skrivet av jocke92:

Alla tre webbläsarna jobbar med hårdvaruaccelerering, så visst kan det vara grafikkortet. Gå in i respektive webbläsares inställningar och inaktivera det. Eftersom du provat både nya och gamla drivrutiner kan vi nog utesluta det och mer säga att det är hårdvarufel.

Har dock provat med ett annat grafikkort och bytt pci-e plats. Samt tre olika versioner av drivrutiner. Samma resultat, windows krashar när man jobbar med webläsare. Magiskt...