Inlägg

Inlägg som MartinP74 har skrivit i forumet
Av MartinP74

Det är tyvärr min erfarenhet av Asus Aura Sync. Jag lade ner det när tempen låg runt tempen som ändrar från grönt till gult. Verkligt ilsket blinkande.

Av MartinP74
Skrivet av BasseBaba:

Är det inte "dyrt" att ladda publikt? Höll på att sätta cheeseburgaren i halsen när jag såg att bolagen som har stolparna vid MCD tar typ 6:- per kWh.

Kan vara Ionity utan medlemskap är 8,75kr/kWh. Med medlemskap för 129kr/månad så ligger de på 3,40kr/kWh.
Sedan beror det på vilken hastighet man laddar med ibland. Man kan också hitta 10kW laddare som ingår i vanlig parkering. Har hittat ett par bra placerade när man besöker min mor som tar 10kr/timme där laddningen ingår vilket blir 1kr/kwh vilket är billigare än min hemmaladdare just nu

Av MartinP74

När jag inte kunde ladda hemma var det snabbladdning och en promenad eller en bit mat samtidigt så det kändes inte som dötid. Sitter man i bilen och scrollar känns det nog värre. Men Gränbystaden i Uppsala och Ionitys placering där gör möjligheterna för mat och shopping den halvtimme det tar att ladda känns kort.

Jag skulle rekommendera att kolla upp en app som heter Chargefinder och kolla runt lite där vad det finns för möjligheter till laddning och sedan kolla upp medlemskap och priser. Att skaffa en elbil och vara förberedd är A och O om man inte kan ladda hemma. Många publika laddare har olika priser beroende på hur man betalar (bankkort eller bricka/eget laddkort från företaget).

Angående hög ränta: De flesta erbjuder nog fast avgift numera. Så man får då samma avgift hela perioden man leasar bilen, men det gäller tyvärr även om räntan går ned så det kan också vara något att undersöka om man kan ta det mot fast eller rörlig avgift alltså.

Av MartinP74

Har testat Asus nya TUF-serie. Väldigt nöjd med det men bara om man är beredd på kabelhärvorna då varje ledare är sleevad individuellt.

Av MartinP74

Jag kör på ett Asus Z690-G till min i7-12700kf.
Lagom kompromiss med anslutningar och storlek så man kan köra mindre chassi än ATX om man vill.

Av MartinP74

Var rätt krävande ja, på i7-12700 och ett 4080 i upplösningen 3440*1440 i önskat 120 fps var jag tvungen att ta fram spännbanden för det lät som datorn skulle flyga iväg...
Hade väl inte skyhöga förväntningar på spelet då för mig är det ett slöspel. Lite då och då när inget annat faller i smaken just då. Men att få saker att "snappa" var lite jobbigare än i första.

Av MartinP74

Efter "Select disk..." skriv clean och tryck enter. Den tar bort alla partitioner på en gång och man kan gå in och initiera disk i windows Diskahnterare.

Av MartinP74

Last of us är bra men kan vara läskigt stundom. Lite åldersberoende alltså. Annars borde Horizon: Zero Dawn fungera. Vem gillar inte open world med dinosaurier i sci-fi miljö!?

God of War är lite mindre utforska men det finns saker att samla och hemligheter att hitta ändå.

Av MartinP74

Kör själv med det chassit. Jag satte en 120mm bak, två 120mm i toppen på radiatorn för push (om man kör radiator där är det minnen på 35mm max som gäller då även en 120 el 240 inkräktar på utrymme) samt 2st 140mm framtill. Märker inte av några problem men funderar på att byta ut de främre mot 3st 120 istället. Men då måste man ta bort gpu och kanske cpu-kylare för att komma åt de j*vlarna skruvas in från insidan...

Kör med EKWBs fläktar som matchar de som levererades med Nucleus 240.

Av MartinP74

Borde vara Diablo 4 eller Everspace 2. Men sedan kom Forever Skies på Early Access så basbyggar/utforska-lusten gick i högvarv.

Av MartinP74

Köpte en också och det var som sagt en hel del pillande i början. Det jag reagerade på var att den måste vara kopplad till ström under firmware, vilket iofs inte är orimligt. Men det var svårt att få tag på en 65W adapter för usb-c. En galaxy book hade det och jag lånade den men Ally vägrade acceptera det var en tillräcklig strömkälla.

Så jag har en svag misstanke om att det kan bli rätt segt med en powerbank om man inte är riktigt nogrann med valet av PB. Annars gillar jag den det lilla jag hunnit spela, Förbannelse över vuxenlivet!

Sitta på balkióngen med en GT i sommar och streama från datorn vi wifi kan nog bli en grej. Funkar med steam i alla fall.

Av MartinP74
Skrivet av Spiderpigbegins:

Men om man streamar via Spotify appen på TVn, går inte ljudet också från Spotify då?

Visst gör det det, men med Spotify Connect så tar du bort telefonen som mellanhand hemma. Mindre risk för störningar och buffringar och antagligen bättre ljudkvalite.

Av MartinP74
Skrivet av kalle-anka:

Steg ett är att avaktivera Admin kontot.

Som läget är nu så vet hackarna att användarnamnet från fabrik är Admin och de prövar med det användarnamnet och olika lösenord. Om du istället skapar ett annat konto med ett annat användarnamn som har samma rättigheter som Admin och avaktiverar kontot Admin så blir allting mycket säkrare. Då måste hackarna gissa rätt på både användarnamn och lösenord, och inte bara lösenordet.

Word! Steg 1 med alla saker borde vara att ändra namn på/ta bort admin inlogg.
Har en Synology och fick inom en vecka efter uppkoppling "order" om att ta bort admin och göra ett annat konto till admin från Security Advisor.

Av MartinP74

Mina favoriter jag har njutit av:
Black Sails
The Leftovers
Manifest
Defiance
Deadwood

Av MartinP74
Skrivet av Someone92:

Tänker den här då: https://www.webhallen.com/se/product/355335-MSI-GeForce-RTX-4... ?
Blir ju dyrare, och sen tänker jag att pumpen borde låta mer va?

Mjo Kollat lite påhttps://www.inet.se/produkt/6904768/be-quiet-silent-base-802-vit och https://www.inet.se/produkt/6905488/lian-li-lancool-iii-vit men gillar designen på North. Bra tips, vilken GPU har du och hur var passformen med det?

Körde på Asus x Noctua så det slutar precis bakom där glaset slutar. Så perfekt passform för chassit.

Av MartinP74

Har också ett North och det är inte mycket marginal till fästet för fläktarna med ett 339mm GPU. Detta borde dock passa enligt FD's mått på 355mm. Byggtips: Skruvarna man fäster fläktarna med sitter på insidan så byt/flytta fläktarna innan resten av delarna monteras

Av MartinP74

Inget just nu även om det känns som det behövs för att klara en arbetsdag :), men fick i hem Ardbeg Heavy Vapours Comittee Release nyligen. Supergod whisky! Kommer en normal release i Juni om man gillar rökiga whiskys.

Av MartinP74

Kollade med min BRF inför en renovrering av kök: Om en bostadsrättinnehavare gör en "modifiering" som inte är tillåten (i detta fall köksfläkt med motor kopplad till ventilation) av en innehavare som som sedan säljer lägenheten är det köparens skyldighet att återställa till korrekt funktion. Så köparen bör i så fall dra av för kostnaden av vad det skulle kosta att återställa modifieringen.

Kan absolut skilja sig åt från förening och förening vem som ansvarar för det låter som föreningen i detta fall lägger ansvaret på köparen som borde insett felet/otillåtna modifieringen.

Av MartinP74

Har föregående 34" från AW (IPS) och är grymt nöjd. Har en TV som är OLED och man märker skillnad, framförallt när det faller/speglar lite ljus i skärmen som OLED hanterar bättre än IPS även om det kanske märks mer pga ytbehandlingen.
Hade jag kunnat motivera mig själv hade jag tagit den nya versionen med QD-OLED alla gånger i veckan.

Av MartinP74

Fick mina idag. De och några lappar till försvann när man i samma veva noterar Inet fått in Asus x Noctua 4080...